To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videotapahtumahistorian ongelmanratkaisu

Jos kamerassasi on käytössä videotapahtumahistoria ja sen toiminnassa esiintyy ongelmia, saatat nähdä virheellisiä kameratapahtumia tai saada liikaa ilmoituksia. Tärkeitä tapahtumia saattaa myös jäädä huomioimatta.

Jos tarvitset apua 24/7-videohistorian ongelmien ratkaisuun, tutustu artikkeliin Puuttuvan videohistorian ongelmanratkaisu.

Tapahtumiin perustuva tallennus tallentaa klippejä vain tärkeistä ääni- ja liiketapahtumista. Aikajanallasi on tummanharmaita alueita, joiden kohdalla lukee "Ei havaittuja tapahtumia" myös silloin, kun kamerat ovat päällä ja striimaavat videota. Tämä on normaalia. Seuraa alla olevia ohjeita, jos historia ei huomioi tapahtumia, joita oletit kameran tunnistavan.

Väärien ja huomiotta jääneiden tapahtumien ongelmanratkaisu

Kamera reagoi vääriin tapahtumiin

Vaikka kamera käyttää tärkeiden liiketapahtumien tunnistamiseen kehittyneitä oppimisalgoritmeja, esimerkiksi nopeasti liikkuvia varjoja ja valoja voidaan edelleen havaita liikkeenä.

Myös asiat, jotka kuulostavat tai näyttävät samalta kuin tapahtumat, joita kamerasi yrittää havaita, voivat aiheuttaa vääriä hälytyksiä. Kamera voi esimerkiksi havaita televisiossa näkyvät ihmiset kotisi todellisena tapahtumana.

Jos kamera toistuvasti havaitsee varjoja tai valoa samalla alueella, voit vähentää kyseiseltä vyöhykkeeltä saamiasi kameran ilmoituksia luomalla Activity Zoneja.

Voit myös personoida tiettyjen tapahtumien ilmoituksia Home-sovelluksen fiidissä. Lue lisää Home-sovelluksen fiidistä.

Jos et voi hankkiutua eroon väärien ilmoitusten aiheuttajista, voit poistaa kameran ääni-ilmoitukset käytöstä tai laittaa mikrofonin pois päältä sovelluksen avulla.

Jotakin tapahtui, mutta kamera ei reagoinut

Kokeile ratkaista ongelma alla olevien ohjeiden avulla. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, kykeneekö kamera tunnistamaan ääntä ja liikettä, etsimällä uutta toimintaa Home-sovelluksen fiidistä tai Nest-sovelluksen tapahtumahistoriasta.

1. Tarkista virta, internetyhteys ja Wi-Fi

Jotta kamera toimii, se tarvitsee virtaa. Jos kotisi internet- tai Wi-Fi-yhteys ei toimi, kamera ei voi ilmoittaa sinulle havaitsemastaan toiminnasta.

1. Jos sinulla on langallinen kamera tai ovikello, varmista, että kotisi sähköt toimivat ja kamera on liitetty toimivaan pistorasiaan. Jos kodin tai pistorasian sähköjen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä sähköyhtiöösi tai huoltoon.
  2. Jos sinulla on akkukäyttöinen kamera tai ovikello, lataa se tai liitä se virtalähteeseen.
  3. Varmista, että laitteesi on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon ja verkko on yhteydessä internetiin. Jos laite on päällä, mutta silti ilmoittaa, että sillä ei ole yhteyttä, yritä ratkaista Wi-Fin yhteysongelmat.

2. Tarkista, että kamera ja mikrofoni ovat päällä

Kameran on oltava päällä, jotta se voi havaita esimerkiksi ihmisten ja ajoneuvojen liikettä. Kameran mikrofonin on oltava päällä, jotta se voi havaita esimerkiksi puhumista tai rikkoutuvan lasin ääniä.

• Käynnistä Nest-kamera sovelluksessa.

• Kosketa kameran kuvaa pitkään Home-sovelluksen aloitusnäytöllä ja sitten valitse Asetukset ja sitten laita kamera päälle Kamera päälle/pois ‑valitsimella.

• Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä kamerasi ja sitten valitse Settings Nest-asetukset-kuvake näytön oikeasta yläkulmasta ja sitten laita kamera päälle Camera On/Off ‐valitsimella.

• Jos Nest Hub Max on ulottuvillasi, voit laittaa kameran päälle kahdella eri tavalla:

• Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin ja napauta Kamera. Näyttösi kertoo, oletko laittanut kameran päälle vai pois päältä.

• Laita näytön takana oleva kytkin päälle. Tämä laittaa sekä kameran että mikrofonin päälle.

3. Varmista, että kamera havaitsee haluamasi toiminnan

Jotta liikkeentunnistus toimii paremmin, sinun on ehkä siirrettävä joko itse kameraa tai jotakin sen näkökentässä.

Katso, miten saat kamerastasi parhaan hyödyn, jos käytössäsi on tapahtumiin perustuva tallennus

Ilmoitusten ongelmanratkaisu

Kamera tallensi toimintaa, mutta et saanut ilmoitusta

Muuta ilmoitusasetuksia sovelluksessa. Jos ilmoitukset ovat päällä, tarkista, onko kameran videohistoriassa viime aikoina esiintynyt samankaltaista toimintaa. Sinun ei pitäisi saada useampia ilmoituksia jatkuvasta tapahtumasta.

Saat liikaa ilmoituksia

Sovelluksella voit muuttaa seuraavia kamera-asetuksia niin, että saat vähemmän ilmoituksia kameratapahtumista.

Ilmoitusasetusten muuttaminen

Voit muuttaa saamiesi ilmoitusten tyyppejä, sitä, milloin niitä lähetetään, ja jopa valita, millaisesta toiminnasta haluat saada ilmoituksia. Lue lisää ilmoitusasetusten muuttamisesta Kameran ilmoituksia ja Kameran ilmoitusten ongelmanratkaisua käsittelevistä artikkeleistamme.

Kotona-tilaan vaihto

Jos et halua saada ilmoituksia toiminnasta, jota kamera havaitsee ollessasi kotona, voit sammuttaa kameran laittamalla kotisi sovelluksessa Kotona-tilaan. Kamera ei lähetä ilmoituksia toiminnasta, kun videostriimi on pois päältä.

On kaksi tapaa vaihtaa Kotona- ja Poissa-tilojen välillä Nest-sovelluksessa:

• Voit valita Poissa- tai Kotona-tilan manuaalisesti, eli laittaa kameran päälle tai pois päältä, kun lähdet kotoa tai palaat kotiin.
  • Voit myös päättää antaa kunkin kamerasi käynnistyä ja sammua automaattisesti, kun lähdet kotoa tai palaat kotiin käyttämällä Home/Away Assist ‑ominaisuutta.

Activity Zonesin käyttö

Voit asettaa kameran havaitsemaan vain tietyn Activity Zonen ulkopuolisia tapahtumia. Kamera ei tällöin lähetä sinulle ilmoituksia vyöhykkeiltä, joilta yleensä et halua saada ilmoituksia.

Interaktiivisen vianetsintäominaisuuden avulla voit korjata puuttuvaan videohistoriaan liittyviä ongelmia nopeasti.

Käynnistä vianetsintäominaisuus