Vanliga frågor om konton för Nest-appen

Här hittar du svar på en del vanliga frågor om konton för Nest-appen. Med ett konto i Nest-appen får du tillgång till alla funktioner för Nests enheter och tjänster. Du hittar information om hur du skapar, använder eller uppdaterar kontot samt användbara tips om du skulle köra fast.

Viktigt! Kunder som har använt Nest-appen före den 19 augusti 2019 kan ha ett befintligt Nest-konto (som inte har migrerats till Google) som de fortfarande kan använda för att logga in i Nest-appen.

Skapa ett nytt konto för Nest-appen

Utöka alla  Komprimera alla

Hur skapar jag ett konto?

Om du inte har använt Nest-appen tidigare måste du logga in med ett Google-konto. Om du inte har ett Google-konto skapar du ett genom att följa dessa anvisningar. Logga sedan in med Google genom att följa anvisningarna nedan.

Obs! Om du har loggat in i en av Googles produkter vid ett tidigare tillfälle (som Gmail, Maps eller YouTube) kanske du redan har ett Google-konto. Du kan använda samma användarnamn och lösenord som du skapade för den produkten för att logga in i andra produkter och tjänster från Google, inklusive Nest.

Om du inte kommer ihåg om du har loggat in på ett Google-konto kontrollerar du om du har ett konto. Det visas ett meddelande om att inget konto hittats om det inte finns ett Google-konto kopplat till din e-postadress.

Så här skapar du ett konto

1. Ladda ned Nest-appen på telefonen eller surfplattan från Apple App Store eller Google Play.

2. Välj Sign in with Google (logga in med Google) på Nest-appens startskärm.

3. Om du har ett Google-konto blir du uppmanad att logga in med det. Välj Continue (fortsätt).

4. Välj det Google-konto du vill använda i Nest-appen eller välj Use another account (använd ett annat konto) om du har ett konto som inte visas.

5. Du måste ge Nest-appen åtkomst till specifik data från Google-kontot. Välj Info info button om du vill veta mer om vad som delas. Välj Allow (tillåt).

6. Du får en fråga om huruvida du har ett befintligt Nest-konto som inte har migrerats. Om du skapar ett helt nytt konto väljer du No (nej).

7. Läs igenom Googles sekretesspolicy, denna artikel med vanlig frågor om integritet och vårt åtagande gällande integritet i hemmet för att förstå hur Google hanterar din data om du använder Nests tjänster med ett Google-konto. Läs igenom och godkänn Googles användarvillkor som kompletteras av användarvillkoren för Nest och välj Continue (fortsätt).

8. Konfigurera hemmet genom att följa anvisningarna i appen.

Måste jag skapa ett konto för att använda Nests produkter?

Även om ett Nest-konto inte är nödvändigt för alla Nests produkter kan du få åtkomst till produkterna och styra dem i Nest-appen. En del Nest-produkter, till exempel Nest Hub Max, måste dessutom användas tillsammans med Google Home-appen.

Om du har loggat in i en av Googles produkter vid ett tidigare tillfälle (som Gmail, Maps eller YouTube) kanske du redan har ett Google-konto. Du kan logga in i Nest-appen med samma användarnamn och lösenord som du skapade för den produkten.

• Google Nest-termostater och Google Nest Protect går att använda utan ett konto i appen, men flera viktiga funktioner, t.ex. aviseringar på telefonen, fjärrstyrning i Nest-appen och Home/Away Assist, är endast tillgängliga om du skapar ett konto i appen och lägger till Nest-produkterna.
  • Google Nests kameror och Google Nest Hello måste användas med ett konto så att du kan ta emot rörelse- och ljudaviseringar i realtid och videomaterial. Att skapa ett konto är därför en del av konfigureringen.
  • Google Nest Secure (inklusive Nest Guard, Nest Detect och Nest Tag) går bara att installera om du har ett konto så att du kan styra systemet via Nest-appen och ta emot aviseringar. Att skapa ett konto är därför en del av konfigureringen av produkten.

Du kan dock konfigurera en lösenkod eller Nest Tag till familjemedlemmar eller gäster så att de får Home Entry Only-åtkomst. Det behövs inget konto för Home Entry Only-åtkomst.

• Google Nest × Yale lås kan användas utan ett konto, men då går det inte att använda låset med Nest-appen. I Nest-appen kan du låsa eller låsa upp dörren var du än är, enkelt konfigurera eller ändra lösenkoder, ange anpassade inträdesscheman för gäster, få aviseringar om vem som har låst eller låst upp dörren vid en viss tidpunkt, få varningar när låsets batteri håller på att ta slut och inaktivera Nest Secure när du låser upp dörren.

Programuppdateringar

• Det går bara att ladda ned programvaruuppdateringar till Nests produkter om de är anslutna till internet.
  • Det går bara att ansluta Nest-produkter (förutom Nest-termostater) till ett Wi-Fi-nätverk om de har lagts till i ett konto.

Migrera Nest-kontot till ett Google-konto

Om du redan använder Nest och loggar in med en e-postadress och ett lösenord, dvs ett Nest-konto, kan du fortfarande logga in i Nest-appen med det kontot.

Obs! Det är valfritt att migrera ett Nest-konto till ett Google-konto. Migreringen går inte att ångra när den har slutförts. Det finns flera fördelar med att migrera kontot, men en del funktioner i Nest-appen förändras och många Works with Nest-enhetsanslutningar som du har i dag upphör att fungera efter migreringen eftersom vi lägger ned programmet. Om du väljer att inte migrera just nu fungerar de befintliga Works with Nest-anslutningarna som vanligt med Nest-kontot och Nest-appen.

Vi rekommenderar att du läser igenom hela den här artikeln innan du bestämmer om kontomigrering är rätt för dig just nu. När du är klar kan du välja att migrera Nest-kontot och tillhörande data till ett Google-konto när du vill.

Utöka alla  Komprimera alla

Vad innebär migreringen och varför ska jag migrera mitt konto?

Vi på Google Nest jobbar för att göra smarta hem mindre komplicerade och mer användbara. Hem där produkterna är enkla att konfigurera och hantera och fungerar smidigt tillsammans.

I nuläget hanterar användarna flera olika konton, behörigheter och inställningar i våra enheter och tjänster för uppkopplade hem. I och med migreringen flyttas allt till ett enda Google-konto så att Nests användare kan använda ett enda konto och får en smidig integration mellan tjänsterna och koppla samman hem och dess medlemmar i Nest- och Google Home-appen.

Följande delas av Nests och Google Homes enheter och tjänster när du migrerar:

Läs mer i bloggen Google Nest: Välkommen till det hjälpsamma hemmet.

Om du vill ta del av dessa fördelar måste du först migrera Nest-kontot till ett Google-konto. Om du migrerar kopplas din Nest-data till Google-kontot. Google hanterar denna data i enlighet med Googles sekretesspolicy och i artikeln Vanliga frågor om integritet förklaras det mer ingående. Läs även Googles åtagande gällande sekretess i hemmet. När du migrerar omfattas du även av Googles användarvillkor som kompletteras av användarvillkoren för Nest.

Obs! Om du redan använder Nest och loggar in i Nest-appen med ett Gmail-konto innebär det inte att du har migrerat. Data i Nest-kontot omfattas fortfarande av Nests sekretesspolicy och användarvillkor tills du migrerar.

Du måste migrera om du vill använda ett Google-konto med Nest och andra tjänster från Google. I artikeln Vanliga frågor om integritet kan du läsa om hur Google använder din Nest-data efter migreringen till ett Google-konto och hur du hanterar inställningarna för Google.

Vad händer om jag inte migrerar till ett Google-konto?

I takt med att Nest erbjuder nya enheter och tjänster för uppkopplade hem kommer många av dem endast att vara tillgängliga för användare med Google-konton. Därför rekommenderar vi att alla Nest-användare migrerar till Google-konton och drar nytta av förstärkt säkerhet, en uppsättning åtaganden gällande integritet från Google som gäller för alla Google Nests enheter och tjänster för uppkopplade hem och en smidig användarupplevelse. Nya användare av Nests enheter börjar automatiskt använda dem med ett Google-konto samtidigt som vi ger befintliga användare möjlighet att migrera nu i sommar.

Det är inte obligatoriskt att migrera från ett Nest-konto till ett Google-konto. Om du inte migrerar Nest-kontot fortsätter du att omfattas av befintliga användarvillkor och sekretesspolicyer för Nest Labs, Inc. som du kan ta del av här. Vi informerar dig om vi ändrar något gällande de enheter och tjänster som du för närvarande har tillgång till.
Vad behöver jag veta innan jag migrerar kontot?

Det finns några saker du behöver veta innan du migrerar Nest-kontot till ett Google-konto:

• Det går bara att länka ett Google-konto per Nest-konto. Viktigt! Åtgärden går inte att ångra så välj ett konto som du loggar in på och använder ofta.

• Det går inte att länka ett Google-konto som hanteras av ett företag, en förälder eller en vårdnadshavare. Detta gäller även G Suite-konton och konton för minderåriga.

• Det går inte att länka e-postadresser för grupper eller alias, till exempel en distributionslista, till ett Nest-konto.

• Om du har Works with Nest-anslutningar tas dessa bort under migreringen. Liknande integreringar med tredje part kan vara tillgängliga via Works with Google Assistant. Läs mer om Works with Nest.

• När du har migrerat kontot kan du inte längre använda Nest-appen på Apple TV eller Android TV.

Om det inte var så länge sedan du skapade ett Google-konto ska du kontrollera att kontot har verifierats. Du kontrollerar om kontot har verifierats genom att logga in på Google-kontot. Om det inte har verifierats visas ett meddelade om att du ska verifiera kontot.

Läs mer på sidan What’s Happening (Vad som händer) om du vill veta mer om hur du migrerar ett Nest-konto och dess data till Google.

Vad händer med mina Nest-prenumerationer om jag migrerar kontot till Google?

Prenumerationerna, t.ex. Nest Aware-tjänsten, avbryts inte om du migrerar till ett Google-konto.

Om du migrerar Nest-kontot till ett Google-konto måste du migrera de befintliga Nest-prenumerationerna till Google Play innan du kan köpa nya prenumerationer. När du har migrerat till ett Google-konto kan du bara köpa nya prenumerationer från Google Store och inte Nest Store.

Om du väljer att inte migrera kontot till Google går det bara att köpa prenumerationer via Nest Store på nest.com. De aktuella prenumerationerna fortsätter att förnyas enligt faktureringsperioden.
Jag har ett befintligt Nest-konto som jag planerar att migrera till ett Google-konto. Hur ser skärmarna där man godkänner sekretesspolicyn och villkoren ut?

Nedan finns skärmar från migrationsflödet som du blir ombedd att läsa igenom. På dem finns förklaringar om hur Google använder din data och villkor du måste godkänna för att migrera till ett Google-konto.

Nest account migration screen

Download

Hur vet jag om jag har migrerat kontot?

Du ser om du har migrerat kontot genom att öppna Settings Nest settings icon (inställningar) i Nest-appen. Om alternativet Migrate to a Google Account (migrera till ett Google-konto) inte visas så använder du ett Google-konto.

När du har migrerat loggar du in med användaruppgifterna för Google-kontot genom att klicka på knappen Sign in with Google (logga in med Google) i Nest-appen.

Obs! Om du redan använder Nest och loggar in i Nest-appen med ett Gmail-konto innebär det inte att du har migrerat. Data i Nest-kontot omfattas fortfarande av Nests sekretesspolicy och användarvillkor tills du migrerar.

Du måste migrera om du vill använda ett Google-konto med Nest och andra tjänster från Google. I artikeln Vanliga frågor om integritet kan du läsa om hur Google använder din Nest-data efter migreringen till ett Google-konto och hur du hanterar inställningarna för Google.
Hur fungerar kontot i Nest-appen och kontot i Home-appen tillsammans? Varför behöver jag ett konto i Home-appen?

När du migrerar kontot slås medlemmar i Nest-appen och Home-appen samman till ett enda Google Nest-hem. På så sätt behöver du inte hantera olika hemvyer, behörigheter och medlemmar i hemmet för Nests enheter och tjänster. I stället får du en konsekvent, enhetlig vy. Om du använder samma Google-konto i både Nest- och Google Home-appen visas med tiden samma vy med Google-hemmet och dess medlemmar i båda apparna.

När hemmet har migrerats måste du använda Google Home-appen om du vill hantera familjemedlemmar i hemmet eller om du vill byta namn på hemmet eller ta bort det. Du kan inte längre göra detta i Nest-appen. Du måste dock fortfarande använda Nest-appen för vissa funktioner och Nest-enheter. Därför behöver du båda apparna för att hantera enhetsinställningar och dela enheter i hemmet med andra personer.

Innan kontomigreringsflödet blir tillgängligt i Nest-appen går det bara att lägga till eller ta bort hem eller familjemedlemmar i Nest-appen med ett Nest-konto. När kontomigreringen blir tillgänglig den 19 augusti 2019 ska du ha koll på följande ändringar:

Detta kan du göra i
Nest-appen efter migreringen

Detta kan du göra i
Home-appen efter migreringen

Bjuda in användare med befintliga Nest-konton

✔*

Bjuda in användare med Google-konton

Ta bort medlemmar i hemmet från det sammanslagna Google Nest-hemmet

Ta bort det sammanslagna Google Nest-hemmet

Byta namn på det sammanslagna Google Nest-hemmet

Visa familjemedlemmarna i det sammanslagna Google Nest-hemmet

*Användare som just nu har Nest-konton måste migrera kontot innan de kan bjudas in till ett hem om ägaren av Nest-hemmet redan har migrerat.

Obs! Om du tidigare har använt Google Assistent kan ett hem ha skapats automatiskt åt dig i Google Home-appen. Du kan därför bli ombedd att slå samman hemmen (Combine your Homes) under migreringen.

Hur förändras familjeåtkomst efter migreringen?

De personer du bjuder in till det sammanslagna hemmet har samma åtkomstnivå och kontroll som du. Bjud endast in personer du litar på till Google-hemmet. När någon blir medlem i det sammanslagna Google Nest-hemmet får de många olika behörigheter: de kan lägga till eller ta bort enheter, använda och ändra enhetsinställningar, i vissa fall länka till andra tjänster och lägga till eller ta bort andra medlemmar, inklusive dig.

När du har slutfört migreringen och utför åtgärder i Home-appen visas dessa åtgärder i Nest-appen, och vice versa. Om du till exempel tar bort en medlem från hemmet i Home-appen tas samma medlem bort från det motsvarande hemmet i Nest-appen.

Viktigt! Om du är ägare av ett Nest-hem i Nest-appen och en annan medlem i hemmet tar bort dig via Home-appen försvinner alla länkar till Nest-enheter som är kopplade till ditt Nest-hem och du förlorar åtkomst till Nest-hemmet.
Hur migrerar jag kontot?

Innan du migrerar ska du se till att du laddat ned den senaste versionen av Nest-appen från Apple App Store eller Google Play på telefonen eller surfplattan.

Du kan starta migreringen på två sätt:

• Om du har fått ett e-postmeddelande från googlenest@nest.com öppnar du meddelandet och väljer Switch to Google (byt till Google). Du omdirigeras till Nest-appen. Ange inloggningsuppgifterna för Nest. Välj Continue (fortsätt).
  • Om du redan är inloggad i Nest-appen på telefonen eller datorn trycker du på Settings Nest settings icon (inställningar). Om du använder en dator trycker du på profilbilden manage account icon och sedan på Settings Nest settings icon (inställningar). Välj Migrate to a Google Account (migrera till ett Google-konto).

Sedan följer du anvisningarna nedan:

1. Läs igenom informationen om migreringen och fördelarna med den.

2. När du är redo att migrera väljer du Continue with Google (fortsätt med Google).

3. Välj det Google-konto du vill använda. Vi rekommenderar att du använder samma konto som med Google Assistent- eller Google Home-produkter. Du kan även skapa ett nytt Google-konto eller välja Use another account (använd ett annat konto) om du har ett befintligt konto som inte visas.

4. Du måste ge Nest-appen åtkomst till specifik data från Google-kontot. Välj Info info button om du vill veta mer om vad som delas. Välj Allow (tillåt) för att starta migreringen.

Obs! Om du har Works with Nest-anslutningar och/eller Google Home-appen kan det visas ytterligare steg där du ska koppla från Works with Nest-anslutningarna och slå samman hemmen till ett enda Google Nest-hem innan du migrerar. Det går inte att använda Works with Nest-anslutningar med ett Google-konto. Följ anvisningarna i appen.

5. Innan du migrerar Nest-kontot till ett Google-konto ska du läsa Googles sekretesspolicy, artikeln med vanliga frågor om integritet och vårt åtagande gällande integritet i hemmet för att förstå hur Google hanterar din data om du migrerar till ett Google-konto. Du ska även gå igenom och bekräfta (eller uppdatera) inställningarna i Google-kontot, inklusive annonsinställningarna. Välj Continue (fortsätt).

6. Läs igenom och godkänn Googles användarvillkor som kompletteras av användarvillkoren för Nest och välj Complete migration (Slutför migrering).

• Om du godkänner en inbjudan att gå med i ett hem under migreringen läser du om hur din åtkomst förändras och väljer I agree (jag godkänner).

7. Du blir ombedd att välja vilka e-postmeddelanden du vill få. Välj sedan Next (nästa).

8. Nu är det klart. Klicka på Done (klart).

Felsöka problem med migrering och inloggning

Utöka alla  Komprimera alla

Jag kan inte logga in.
Om det inte går att logga in med knappen Sign in with Google (logga in med Google) testar du en annan webbläsare. Vi rekommenderar Google Chrome.
Varför går det inte att migrera mitt konto? Varför visas ett felmeddelande?
Det går inte att skapa ett konto i Nest-appen med vissa Google-konton. Däribland:
  • Google-konton som redan är länkade till ett annat Nest-konto.

• G Suite-konton.

• Grupp- och aliaskonton.

• Google-konton för barn under 13 år.

• Overifierade Google-konton.

• Google-konton med Avancerat skydd

Om du har en Nest Secure eller ett Nest × Yale-lås kan du använda funktionen för gäståtkomst för att tilldela en Nest Tag eller ett lösenord för konton som inte går att migrera.

Om du försöker använda något av dessa konton kan ett felmeddelande visas, t.ex.:

Google-kontot är redan länkat till ett annat Nest-konto.

Det går bara att länka ett Google-konto per Nest-konto i appen. Åtgärden går inte att ångra, så se till att du väljer det konto du oftast använder med appen. Om det här felet visas måste du välja eller skapa ett annat Google-konto som du loggar in med i appen.

Om du redan har länkat ett Google-konto till ett annat Nest-konto men vill ansluta enheterna och tjänsterna till ett annat Google-konto så måste du först koppla från alla enheter. Anslut sedan enheterna igen med det andra Google-kontot.

Det går inte att migrera G Suite-konton.

G Suite-konton är konton som har konfigurerats av företag eller organisationer så att de får åtkomst till Googles produktivitetsverktyg för företag. Det går inte att använda G Suite-konton eftersom kontots data hanteras av organisationen. Använd ett personligt Google-konto eller skapa ett Google-konto för att logga in i appen.

Obs! E-postadressen kanske inte ser ut som ett G Suite-konto eftersom e-posttillgägget inte är en gmail.com-adress, utan en e-postadress för professionellt bruk som oftast är namnet på företagets webbplatsdomän.

Det går inte att migrera grupp- och aliaskonton.

Det går inte att logga in i appen med e-postadresser till Google Grupper eftersom de använder ett e-postalias som skickar e-post till flera olika e-postadresser. Använd ett enskilt Google-konto eller skapa ett Google-konto för att logga in i appen.

Google-kontot hanteras av en förälder eller vårdnadshavare.

Om du hanterar ett Google-konto via Family Link åt ett barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) går det inte att använda kontot som tillhör den minderåriga personen när du skapar ett konto i Nest-appen.  Nests tjänster är inte tillgängliga för barn. Du kan läsa mer om detta i de kompletterade användarvillkoren för Nest. Använd ett annat Google-konto eller skapa ett Google-konto för att logga in i appen.

Google-kontot har inte verifierats.

Du kanske inte slutförde verifieringsprocessen under konfigureringen av Google-kontot.

1. Kolla om det finns ett e-postmeddelande i Google-kontot och leta reda på verifieringenskoden för att försäkra dig om att kontot har konfigurerats på rätt sätt och har verifierats.

2. Logga in på Google-kontot för att kontrollera om kontot har verifierats. Om kontot inte har verifierats visas ett meddelande om att du ska verifiera kontot.

3. När kontot har verifierats kan du försöka ansluta det till appen igen.

Varför visas inte alla mina hem eller enheter i Nest- eller Home-appen?

Obs! Nest Protect och Nest Tag visas endast i Nest-appen.

Efter migreringen kanske inte listan över hem och enheter är uppdaterad i Home- eller Nest-appen. Om så är fallet ska du tvångsavsluta både Home- och Nest-appen:

1. Beroende på vad du har för telefon sveper du upp från skärmens nederkant, trycker snabbt två gånger på hemknappen eller trycker på den fyrkantiga knappen längst ned på skärmen.

2. Leta reda på appen du vill stänga genom att svepa åt vänster eller höger.

3. Stäng appen genom att svepa appfönstret uppåt.

4. Öppna appen.

Vad ska jag göra om det inte går att logga in på kontot?

Om du loggar in med ett Google-konto följer du stegen här.

Om du loggar in med ett Nest-konto och det uppstår problem kan det visas ett meddelande om att fel e-postadress eller lösenord har angetts.

1. Kontrollera att du försöker logga in med rätt e-postadress. Se till att e-postadressen är rättstavad. Om du ser flera e-postadresser ska du se till att välja den du använde under registreringen av kontot.

2. Kontrollera att du försöker logga in med rätt lösenord. Lösenord är skiftlägeskänsliga, så se till att du använder samma stora bokstäver varje gång.

3. Kontrollera statusen för Nests tjänster för att se om det är några avbrott i tjänsten. Om tjänsten ligger nere måste du vänta på att den ska återupptas innan du kan logga in på kontot.

4. Återställ lösenordet. Klicka på Forgot Password (Har du glömt lösenordet?) och följ anvisningarna. Du får ett e-postmeddelande om att återställa lösenordet.

Om du inte får e-postmeddelandet om att återställa lösenordet kan du ha angett fel e-postadress. Kontrollera att du har registrerat kontot med rätt e-postadress.

Vad ska jag göra om jag ser en snurrande ring eller tom inloggningsskärm?

Gör följande om Nest-hemmet inte läses in, om du ser en snurrande ring eller en tom skärm efter att du har loggat in:

Viktigt! Om du kan logga in på en enhet men inte annan ska du öppna inställningarna och menyalternativen på enheten där problemet uppstår. Vissa av inställningar för webbläsaren, nätverket, telefonen eller routern kan förhindra att du loggar in.

1. Kontrollera statusen för Nests tjänster för att se om det är några avbrott i tjänsten. Om tjänsten ligger nere måste du vänta på att den ska återupptas innan du kan logga in på kontot.

2. Testa att logga in på kontot med en annan webbläsare eller i Nest-appen. Om problemet åtgärdas genom att du använder en annan webbläsare ska du felsöka inställningarna för webbläsaren eller enheten som kan förhindra att du loggar in.

3. Testa att logga in på en annan enhet. Logga in på Nest-kontot på en telefon eller surfplatta med Nest-appen. Du kan även testa att logga in på home.nest.com på en dator. Om du försöker logga in på jobbet testar du att använda mobildata eller hemmets Wi-Fi-nätverk.

Hantera konton och e-post

Utöka alla  Komprimera alla

Hur kan jag göra kontot säkrare?

Om du vill lägga till extra säkerhet för kontot rekommenderar vi att du aktiverar tvåstegsverifiering. När du loggar in måste du ange en tillfällig, unik kod som skickas till telefonen.

Om du använder ett Google-konto läser du om hur du skyddar kontot med tvåstegsverifiering.

Om du använder ett Nest-konto där du loggar in med en e-postadress och ett lösenord läser du om hur du lägger till tvåstegsverifiering för kontot i Nest-appen.
Hur ändrar jag kontots e-postadress?

Tänk på att alla e-postvarningar, hemrapporter och andra meddelanden från Google Nest skickas till den nya e-postadressen.

Om du använder ett Nest-konto följer du anvisningarna nedan.

1. Öppna Nest-appen och välj Sign in with Nest (logga in med Nest) längst ned på skärmen.

2. Ange e-postadress och lösenord. Tryck på Sign in (logga in).

3. Tryck på Settings Nest settings icon (inställningar).

4. Välj Account (konto) och sedan Manage account (hantera konto).

5. Tryck på Account Security (kontosäkerhet) och sedan på Email address (e-postadress).

6. Ange det nuvarande kontolösenordet och den nya e-postadressen. Bekräfta genom att ange den nya e-postadressen igen.

7. Tryck på Save changes (spara ändringar).

8. Kolla om du har fått ett meddelande från account@nest.com till den nya e-postadressen. Verifiera den nya adressen genom att trycka eller klicka på den medföljande länken.

Om du inte har fått ett e-postmeddelande efter ett tag kan du ha angett fel e-postadress. Kontrollera att den nya e-postadressen är rättstavad.

Om du använder ett Google-konto kan du kanske byta e-postadress. Läs mer på Ändra e-postadress för ditt konto.

Om det inte går att ändra e-postadressen, men du fortfarande vill använda en annan e-postadress, kan du skapa ett nytt konto. Då måste du ta bort och återställa Nest-produkterna och konfigurera dem på nytt i det nya kontot. Alla som har delad åtkomst till hemmet förlorar också åtkomst till hemmet och måste bjudas in på nytt.
Kan jag dela konto med någon annan?

Nej. Du ska aldrig ge lösenordet till ditt konto till någon annan. Om du gör det utsätter du kontot för risk och det kan leda till att funktioner som Home/Away Assist inte fungerar som förväntat.

Du kan bjuda in vänner och familj att dela åtkomst till hemmet. Varje person kan logga in med sitt eget konto och visa och använda Nest-produkterna i hemmet via Nest-appen på telefonen.

När du har migrerat till ett Google-konto ska du bara bjuda in personer du litar på som medlemmar i hemmet. Tänk på att alla som blir medlemmar i hemmet kan lägga till eller ta bort enheter, använda och ändra enhetsinställningar, i vissa fall länka till andra tjänster och lägga till eller ta bort andra medlemmar, inklusive dig.

Tänk på följande:

• Om du inte redan har migrerat Nest-kontot till ett Google-konto kan du bara bjuda in personer som har Nest-konton. Det innebär att du måste migrera innan familjemedlemmar som har skapat eller migrerat till ett Nest-konto kan gå med hemmet.

Ägare av ett Nest-hem
med ett Nest-konto
Ägare av ett Nest-hem
med ett Google-konto
Bjuda in medlemmar i familjen eller hemmet som redan har ett Nest-konto Ja Ja, men medlemmen i hemmet eller familjen måste först migrera till ett Google-konto innan de kan gå med i hemmet.
Bjuda in medlemmar i familjen eller hemmet som har Google-konton Nej, ägaren av hemmet måste migrera hemmet till ett Google-konto.

Ja

Om du har Nest-konto som du inte har migrerat och vill bjuda in andra till hemmet ska du läsa mer om familjekonton och hur delar åtkomst till Nest-hemmet

Om du har migrerat till ett Google-konto läser du om hur du delar enheter i hemmet med andra.

Hur återställer jag kontots lösenord?

Om du använder ett Google-konto följer du stegen här.

Om du använder ett Nest-konto (e-postadress och lösenord) återställer du lösenordet genom att öppna Nest-appen eller home.nest.com och trycka på Forgot Password (har du glömt lösenordet?). Ange e-postadressen och tryck på Reset password (återställ lösenord) så får du ett e-postmeddelande där du kan återställa lösenordet.

Om du har aktiverat tvåstegsverifiering måste du verifiera kontot innan det går att återställa lösenordet.

Om du inte får e-postmeddelandet om att återställa lösenordet kan du ha angett fel e-postadress. Dubbelkolla att du har angett rätt e-postadress.

Hur ändrar jag kontots lösenord?

Om du använder ett Google-konto följer du dessa steg för att ändra eller återställa lösenordet.

Om du använder ett Nest-konto (e-postadress och lösenord) kan du ändra lösenordet i Nesta-appen. Gör så här:

1. Tryck på Settings Nest settings icon (inställningar) på Nest-appens startsida.

2. Välj Account (konto) och sedan Manage account (hantera konto).

3. Tryck på Account Security (kontosäkerhet) och sedan på Account password (kontolösenord).

4. Ange det nuvarande lösenordet och det nya lösenordet och tryck sedan på Save changes (spara ändringar).

Om du har aktiverat tvåstegsverifiering måste du verifiera kontot innan det går att återställa lösenordet.

Obs! Om du inte ser det här alternativet kanske du använder ett Google-konto. Följ de här stegen för att ändra eller återställa lösenordet.

Ta bort kontot

Utöka alla  Komprimera alla

Vad händer om jag tar bort mitt konto?

Om du vill veta vad som händer med din data när du raderar Google-kontot kan du läsa Googles policy för datalagring där det finns information om hur lång tid det tar för Google att radera dina uppgifter, inklusive Nest-data.

Om du inte har migrerat Nest-kontot när du raderar det tar vi bort personliga uppgifter i enlighet med Nests integritetsmeddelande.

Om du tar bort kontot begränsas Nest-produkternas funktioner. Du kan till exempel inte göra följande:

• Styra Nest-produkter via Nest-appen på telefonen, surfplattan eller datorn.

• Använda Works with Nest-integrationer. Smarta lampor, smarta lås och anslutningar till Amazon Alexa eller Google Assistent inaktiveras.

• Ta emot aviseringar eller e-postmeddelanden från Nest om Nest-hemmet.

I avsnitten nedan finns viktig information om specifika Nest-produkter:

Nest-termostater

När du raderar ditt konto kan Nest-termostaten fortfarande byta temperatur i hemmet, känna av rörelser för att fastställa huruvida Eco Temperatures ska aktiveras och du kan fortfarande välja mellan ett automatiskt eller manuellt schema och använda andra grundläggande funktioner.

Även dina Wi-Fi-uppgifter fortsätter att lagras på enheten. Det innebär att termostaten är ansluten till internet och fortsätter att kommunicera med våra servrar. Den kan även ta emot programvaruuppdateringar. Termostaten skickar data och den ursprungliga IP-adressen till våra servrar så länge den är ansluten till internet. Om du inte vill logga data och ta emot programuppdateringar måste du koppla bort termostaten från Wi-Fi-nätverket.

Nest-kameror eller Nest Hello

Det går inte att använda Nests kameror och Nest Hello utan ett konto. Om du tar bort kontot kan du inte använda Nest-kameror eller Nest Hello förrän du lägger till ett annat konto i Nest-appen.

Om du har en prenumeration på Nest Aware

När du tar bort kontot raderas videohistoriken (Video History) för kameran, vilken inkluderar markörer och ögonblicksbilder på Sightline i Nest-appen. Videohistorik och ögonblicksbilder som har raderats är borta för alltid. Det går inte att återställa dem. Vi lagrar inga säkerhetskopior. Om Familiar Face Alerts användes på kameran raderas dessutom data om bekanta ansikten.

När du har tagit bort kontot kan du behöva säga upp prenumerationen på Nest Aware:

• Om du har köpt Nest Aware direkt från Nest sägs prenumerationen på Nest Aware upp när du tar bort kontot. Du behöver inte göra något mer.

• Om du har köpt Nest Aware via någon av våra partner kontaktar du partnern för att säga upp prenumerationen. Om du vill ha mer information, till exempel om hur du tar reda på om du köpt prenumerationen från en partner, besöker du sidan med vanliga frågor om Nest Aware från våra partner.

Tips! Om du bara vill radera din videohistorik utan att ta bort kontot eller säga upp Nest Aware läser du Så här raderar du kamerans videohistorik och ögonblicksbilder.

Nest Protect rök- och kolmonoxidlarm

Nest Protect-enheter med trådlös sammankoppling som anslutits innan du raderade kontot fungerar fortfarande. Men om du vill koppla samman nya Protect-enheter måste du lägga till alla Protect-enheter i ett konto i Nest-appen.

Nest Protect-enheter sparar Wi-Fi-uppgifter när du har tagit bort kontot. Det innebär att de är anslutna till internet och fortsätter att kommunicera med våra servrar. De kan även ta emot programvaruuppdateringar. Om du inte vill att Protect ska fortsätta att ta emot uppdateringar återställer du Protect till standardinställningarna.

Obs! Om du återställer Protect-enheter som tidigare var trådlöst sammankopplande inaktiveras kopplingen.

Nest Secure larmsystem

När du tar bort kontot slutar Nest Secure att fungera tills du lägger till ett annat konto i Nest-appen.

Om du dessutom prenumererar på någon av nedanstående tjänster kan du behöva säga upp tjänsten separat.

Om du prenumererar på mobildata i reserv

När du tar bort kontot kan prenumerationen på mobildata i reserv antingen sägas upp automatiskt (om du köpte prenumerationen direkt från Nest) eller så kan du behöva säga upp den manuellt (om du köpte prenumerationen från någon av våra partner). Läs följande artikel om du vill veta mer:

Så här köper eller säger du upp mobildata i reserv för Nest Secure >

Om du prenumererar på professionell övervakning

När du tar bort kontot måste du säga upp tjänsten för professionell övervakning separat. Kontakta leverantören av professionell övervakning för att säga upp prenumerationen.

Nest × Yale-lås

Efter att du har tagit bort kontot kan Nest × Yale-lås fortfarande fungera som ett vanligt lås utan nyckel, men du måste själv utföra alla åtgärder på låset. Se till att du återställer låset till standardinställningarna så att du kan lägga till eller radera lösenkoder eller ändra inställningarna direkt på själva låset.

Du kan inte längre styra låset via Nest-appen, till exempel hantera lösenkoder, ställa in inträdesscheman, visa historiken eller låsa eller låsa upp dörren på avstånd.

Hur tar jag bort mitt konto?

Om du loggar in med ett Google-konto kan du ladda ned din data här och läsa mer om hur du tar bort Google-kontot.

Om du har ett Nest-konto som du inte har migrerat följer du stegen nedan.

1. Logga in på kontot med en telefon, surfplatta eller dator.
  2. Tryck på Settings Nest settings icon (inställningar).
  3. Välj Account (konto) och sedan Manage account (hantera konto).
  4. Tryck på Delete Account (ta bort konto) och bekräfta att du vill ta bort kontot.
  5. Du får ett e-postmeddelande från account@nest.com . Läs igenom hela e-postmeddelandet och klicka på länken för att sluföra borttagningsprocessen av kontot.

Obs! Om du vill registrera ett nytt konto med samma e-postadress måste du vänta några dagar innan e-postadressen blir tillgänglig igen.

Visa och ladda ned kontodata

Utöka alla  Komprimera alla

Hur får jag åtkomst till uppgifter från Nest?

I Nest-appen

Du kan göra följande i Nest-appen:

• Visa kontoinställningar och ändra profiluppgifter.

• Visa data, till exempel Energy History, Video History och säkerhetshistorik.

• Endast Nest-konton som inte har migrerats: Lägga till eller ta bort hem och styra vem som har åtkomst till hemmet.

Obs! Om du vid ett tidigare tillfälle har köpt Nest Aware i Nest Store kan du logga in och se beställningshistoriken här.

I Google Home-appen (för migrerade konton)

Du kan göra följande i Google Home-appen:

• Lägga till eller ta bort hem och styra vem som har åtkomst till hemmet.

Hur laddar jag ned information från Nest?

Om du använder ett Google-konto läser du om hur du laddar ned din data.

Om du använder ett Nest-konto som inte har migrerats har du alternativet att ladda ned din data via My Nest Data (Min Nest-data).

Du hittar mer information om integritet och din data i de vanliga frågorna om integritet.