Vanlige spørsmål om kontoer for Nest-appen

Her finner du svar på noen vanlige spørsmål om kontoer for Nest-appen. Du trenger en konto for å få tilgang til alle funksjonene i Nest-enhetene og -tjenestene dine. Du finner informasjon om hvordan du oppretter, bruker og oppdaterer kontoen din samt noen nyttige tips hvis du står fast.

Viktig: Kunder som har brukt Nest-appen før 19. august 2019, har kanskje allerede en Nest-konto (som ikke er overført til Google) som de fortsatt kan logge på med i Nest-appen.

Opprett en ny konto for å bruke Nest-appen

Vis alt  Skjul alt

Hvordan oppretter jeg en konto?

Hvis du aldri har brukt Nest-appen før, må du logge på med en Google-konto. Følg denne veiledningen for å opprette en Google-konto hvis du ikke har en ennå. Følg deretter veiledningen nedenfor for å logge på med Google.

Merk: Hvis du har logget på andre Google-produkter tidligere (for eksempel Gmail, Maps eller YouTube), kan det hende du allerede har en Google-konto. I så fall kan du bruke det samme brukernavnet og passordet til å logge på alle Google-produkter og -tjenester – inkludert Nest.

Hvis du ikke kan huske å ha logget på noen Google-konto, bør du sjekke om det finnes en konto. Hvis det ikke finnes noen Google-konto for e-postadressen din, ser du «Fant ingen konto».

Sånn oppretter du en konto

1. Last ned Nest-appen på enheten din fra Apple App Store eller Google Play.

2. På startskjermen i Nest-appen velger du Sign in with Google.

3. Hvis du har en Google-konto, blir du bedt om å bruke den til å logge på. Velg Continue.

4. Velg Google-kontoen du vil bruke i Nest-appen, eller velg Use another account hvis du har en konto som ikke er oppført.

5. Du må gi Nest-appen tilgang til spesifikke data fra Google-kontoen din. Velg Info info button for å finne ut hva som blir delt. Velg Allow.

6. Du blir spurt om du har en Nest-konto som ikke er overført til Google. Hvis du oppretter en ny konto, velger du No.

7. Gå gjennom Googles personvernregler, denne artikkelen med vanlige spørsmål om personvern og garantiene våre om personvern i hjemmet for å finne ut hvordan Google behandler dataene dine når du bruker en Google-konto med Nest-tjenester. Les gjennom Googles vilkår for bruk og Nests vilkår for bruk, godta dem og velg Continue.

8. Følg veiledningen i appen for å konfigurere hjemmet ditt.

Må jeg opprette en konto for å bruke Nest-produktene mine?

Ikke alle Nest-produkter krever at du har en konto, men når du har det, får du tilgang til og kan kontrollere Nest-produktene med Nest-appen. For noen Nest-produkter – for eksempel Nest Hub Max – må du også bruke Google Home-appen.

Hvis du har logget på andre Google-produkter tidligere (for eksempel Gmail, Maps eller YouTube), kan det hende du allerede har en Google-konto. I så fall kan du logge på Nest-appen med det samme brukernavnet og passordet.

• Google Nest-termostater og Google Nest Protect kan brukes selv om du ikke legger dem til i en konto i appen, men mange av hovedfunksjonene – deriblant muligheten til å motta varsler på telefonen, fjernstyring med Nest-appen og Home/Away Assist – fungerer bare når du har opprettet en konto i appen og lagt til Nest-produktene dine i den.
  • For Google Nest-kameraer og Google Nest Hello må du ha en konto for å motta videobilder og bevegelses- og lydvarsler i sanntid, så det å opprette en konto er en del av konfigurasjonsprosessen.
  • For Google Nest Secure (deriblant Nest Guard, Nest Detect og Nest Tag) må du ha en konto for å montere systemet, kontrollere det med Nest-appen og få varsler. Så det å opprette en konto er en del av konfigurasjonsprosessen.

Du kan også konfigurere en adgangskode eller Nest Tag, slik at familiemedlemmer og gjester får Home Entry Only-tilgang. Personer med Home Entry Only-tilgang trenger ingen konto.

• Google Nest × Yale Lock kan brukes uten konto, men du må ha en konto for å bruke Nest-appen med låsen. Med Nest-appen kan du blant annet låse og låse opp døren eksternt, enkelt stille inn eller endre adgangskoder, angi egendefinerte inngangstider for gjester, få varsler om hvem som låser eller låser opp døren på spesifikke tidspunkter, få varsler når låsen har lite batteri, og deaktivere Nest Secure når døren låses opp.

Oppdateringer av programvaren

• Alle Nest-produkter må være koblet til internett for å laste ned oppdateringer av programvaren.
  • Alle Nest-produkter bortsett fra Nest-termostater må legges til i en konto for å kobles til Wi-Fi-nettverk.

Overføring av Nest-kontoer til Google-kontoer

Hvis du allerede logger på Nest med e-postadresse og passord – altså at du allerede har en Nest-konto – kan du fortsette å logge på Nest-appen med denne kontoen.

Merk: Det er ikke obligatorisk å overføre Nest-kontoer til Google-kontoer, men når det er gjort, kan det ikke reverseres. Du får mange fordeler ved å overføre kontoen din, men det endrer hvordan enkelte funksjoner i Nest-appen fungerer, og Works with Nest-enhetstilkoblinger du har nå, fungerer ikke når du har overført kontoen din, siden vi avvikler dette programmet. Hvis du velger å ikke overføre kontoen din på dette tidspunktet, fortsetter eksisterende Works with Nest-tilkoblinger å fungere med Nest-kontoen din og Nest-appen.

Vi anbefaler at du leser gjennom hele denne artikkelen for å finne ut om du bør overføre kontoen nå. Du kan når som helst velge å overføre Nest-kontoen din og de tilknyttede dataene til en Google-konto senere.

Vis alt  Skjul alt

Hva betyr det å overføre kontoen min, og hvorfor bør jeg gjøre det?

Hos Google Nest har vi som mål å gjøre smarthjem nyttigere og mindre kompliserte. Vi vil lage produkter som det er lett å konfigurere og administrere – og som fungerer sømløst sammen.

Nå administrerer brukerne våre flere kontoer, tillatelser og innstillinger for smarthjemenhetene og -tjenestene våre. Når du overfører kontoen din, får du en forent Google-konto. Dermed kan du som Nest-bruker bruke den samme kontoen til alt. I tillegg får du sømløse opplevelser og muligheten til å tilpasse hjem og medlemmer i både Nest- og Google Home-appen.

Når du overfører kontoen din, deler Nest- og Google Home-enhetene

Finn ut mer på bloggen Google Nest: welcome to the helpful home.

Du må overføre Nest-kontoen din til en Google-konto for å dra nytte av disse fordelene. Hvis du gjør det, knyttes Nest-dataene dine til Google-kontoen din. Google behandler disse dataene i samsvar med Googles personvernregler og denne artikkelen med vanlige spørsmål om personvern, hvor du finner flere detaljer. Du bør også lese gjennom Googles garantier om personvern i hjemmet. Når du overfører kontoen din, blir du i tillegg underlagt Googles vilkår for bruk samt disse bruksvilkårene for Nest.

Merk: Hvis du allerede er en Nest-bruker, er det ikke sikkert at du har overført kontoen din selv om du logger på Nest-appen med en Gmail-konto. Dataene i Nest-kontoen din er fortsatt underlagt Nests personvernregler og vilkår for bruk frem til du overfører kontoen.

Du må overføre kontoen for å bruke en Google-konto med Nest- og andre Google-tjenester. I artikkelen med vanlige spørsmål om personvern finner du mer informasjon om hvordan Google bruker Nest-dataene dine etter overføring til en Google-konto, samt hvordan du kan administrere Google-innstillingene dine.

Hva skjer hvis jeg ikke overfører kontoen til en Google-konto?

Nest kommer til å tilby nye smarthjemenheter og -tjenester etter hvert, og mange av disse blir bare tilgjengelige for brukere med Google-konto. Derfor anbefaler vi sterkt at alle Nest-brukere overfører kontoene sine til Google-kontoer. Da får de bedre sikkerhet, et sett med personvernsgarantier fra Google som gjelder for alle smarthjemenheter og -tjenester fra Google Nest, samt sømløse brukeropplevelser. Nye brukere av Nest-tjenester begynner automatisk med en Google-konto samtidig som vi gjør overføringsalternativet tilgjengelig til nåværende brukere i sommer.

Det er ikke obligatorisk å migrere fra en Nest-konto til en Google-konto. Hvis du ikke overfører Nest-kontoen din, fortsetter du å være underlagt de eksisterende vilkårene og personvernreglene til Nest Labs, Inc. Disse kan du lese her. Vi skal holde deg informert om eventuelle endringer i tilbudene våre som er tilgjengelige for deg.
Hva må jeg vite før jeg overfører kontoen min?

Her er noen ting du bør være klar over før du overfører Nest-kontoen din til en Google-konto:

• Det er bare mulig å tilknytte én Google-konto per Nest-konto. Viktig: Denne handlingen kan ikke angres, så sørg for at du velger en konto du ofte sjekker og bruker.

• Du kan ikke tilknytte Google-kontoer som er administrert av bedrifter, organisasjoner, foreldre eller verger. Dette inkluderer G Suite-kontoer og kontoer for mindreårige.

• E-postadresser for grupper eller aliaser – for eksempel for distribusjonslister – kan ikke tilknyttes Nest-kontoer.

• Hvis du har Works with Nest-tilkoblinger, blir de fjernet i overføringsprosessen. Det kan hende det finnes lignende tredjepartsintegreringer for Works with Google Assistant. Finn ut mer om Works with Nest.

• Når du har overført kontoen din, kan du ikke bruke Nest-appen på Apple TV eller Android TV lenger.

Hvis du nylig har opprettet en Google-konto, må du sørge for at den er bekreftet. Logg på Google-kontoen din for å sjekke om den er bekreftet. Hvis den ikke er bekreftet ennå, blir du bedt om å gjøre det.

What’s Happening-siden finner du mer informasjon om hvordan du overfører den eksisterende Nest-kontoen din og dataene i den til Google.

Hva skjer med Nest-abonnementene mine hvis jeg overfører kontoen min til Google?

Du skal ikke oppleve noen avbrudd i Nest-abonnementene dine – for eksempel Nest Aware-tjenesten – hvis du overfører kontoen til en Google-konto.

Hvis du overfører Nest-kontoen din til en Google-konto, må du overføre eksisterende Nest-abonnementer til Google Pay før du kan kjøpe nye abonnementer. Etter overføringen kan du bare kjøpe nye abonnementer fra Google Store – ikke fra Nest-butikken.

Hvis du ikke overfører kontoen din til Google, kan du bare kjøpe abonnementer i Nest-butikken på nest.com. Abonnementer du allerede har, fornyes i henhold til faktureringssyklusen.
Jeg har en Nest-konto og planlegger å overføre den til en Google-konto. Hvordan ser skjermene for godkjenning av personvernreglene og vilkårene ut?

Nedenfor ser du skjermene du blir bedt om å gå gjennom i overgangsprosessen. De viser hvordan Google bruker dataene dine, samt vilkårene du må godta for å overføre kontoen til en Google-konto.

Nest account migration screen

Download

Hvordan vet jeg at jeg har overført kontoen min?

Du kan sjekke om du har overført kontoen din, ved å gå til Settings Nest settings icon i Nest-appen. Hvis du ikke ser alternativet Migrate to a Google Account, bruker du en Google-konto.

Når du har overført kontoen din, bruker du Sign in with Google-knappen og legitimasjonen for Google-kontoen din til å logge på i Nest-appen.

Merk: Hvis du allerede er en Nest-bruker, er det ikke sikkert at du har overført kontoen din selv om du logger på Nest-appen med en Gmail-konto. Dataene i Nest-kontoen din er fortsatt underlagt Nests personvernregler og vilkår for bruk frem til du overfører kontoen.

Du må overføre kontoen for å bruke en Google-konto med Nest- og andre Google-tjenester. I artikkelen med vanlige spørsmål om personvern finner du mer informasjon om hvordan Google bruker Nest-dataene dine etter overføring til en Google-konto, samt hvordan du kan administrere Google-innstillingene dine.
Hvordan fungerer kontoene mine for Nest-appen og Home-appen sammen? Hvorfor trenger jeg en konto for Home-appen?

Når du overfører kontoen din, forenes medlemmer fra Nest-appen og Home-appen i ett Google Nest-hjem. Dermed trenger du ikke å administrere ulike enhetsoversikter, tillatelser og medlemmer for Nest-enhetene og -tjenestene dine, men får i stedet en helhetlig og samlet oversikt. Hvis du bruker den samme Google-kontoen i både Nest- og Google Home-appen, får du over tid en helhetlig oversikt over Google-hjemmet ditt og medlemmene av det i begge appene.

Når hjemmet ditt er overført, må du bruke Google Home-appen til å administrere familiemedlemmene i hjemmet samt til å slette eller bytte navn på hjem. Du kan ikke gjøre dette i Nest-appen lenger. Men for enkelte funksjoner og Nest-enheter, må du fortsatt bruke Nest-appen. Så du må ha begge appene for å administrere enhetsinnstillingene og dele enheter i hjemmet ditt med andre.

Før det ble mulig å overføre kontoen i Nest-appen, måtte du bruke Nest-appen med Nest-kontoen din for å legge til eller fjerne hjem og familiemedlemmer. Etter at kontooverføringen blir gjort tilgjengelig 19. august 2019, gjøres det noen endringer du bør være klar over. Her ser du dem:

Ting du kan gjøre i
Nest-appen etter kontooverføringen

Ting du kan gjøre i
Home-appen etter kontooverføringen

Du kan invitere brukere med eksisterende Nest-kontoer

✔*

Du kan invitere brukere med Google-kontoer

Du kan fjerne medlemmer fra det forente Google Nest-hjemmet ditt

Du kan slette det forente Google Nest-hjemmet

Du kan bytte navn på det forente Google Nest-hjemmet

Du kan se familiemedlemmer i det forente Google Nest-hjemmet

*Brukere som allerede har en Nest-konto, må overføre den før de kan inviteres til Nest-hjem hvor eieren allerede har overført kontoen sin.

Merk: Hvis du har brukt Google-assistenten tidligere, kan det hende at det er opprettet et hjem i Google Home-appen for deg automatisk. Så du blir kanskje bedt om å «kombinere hjemmene dine» i overføringsprosessen.

Hvordan endres familietilgangen etter overføringen?

Personer du inviterer til Google-hjemmet ditt, får samme tilgangs- og kontrollnivå som deg. Du bør bare invitere folk du stoler på, til Google-hjemmet ditt. Når noen blir medlem av Google Nest-hjemmet ditt, får de omfattende rettigheter – de kan legge til og fjerne enheter, bruke og endre eksisterende enhetsinnstillinger, i visse tilfeller tilknytte andre tjenester samt legge til og fjerne andre medlemmer – inkludert deg.

Når du er ferdig med å overføre kontoen, gjenspeiles alt du gjør i Home-appen, i Nest-appen – og omvendt. Hvis du for eksempel fjerner noen fra hjemmet ditt i Home-appen, blir vedkommende også fjernet fra det korresponderende hjemmet i Nest-appen.

Viktig: Hvis du er eier av et Nest-hjem i Nest-appen og et annet medlem av hjemmet fjerner deg via Home-appen, blir alle Nest-enhetene som er tilknyttet Nest-hjemmet ditt, koblet fra, og du mister tilgangen til Nest-hjemmet.
Hvordan overfører jeg kontoen min?

Før du starter overføringen, må du sørge for at du har lastet ned den nyeste Nest-appen fra Apple App Store eller Google Play på enheten din.

Du kan starte overføringsprosessen på to måter:

• Hvis du har fått en e-post fra googlenest@nest.com, åpner du e-posten og velger Switch to Google. Da åpnes Nest-appen. Legg inn påloggingsinformasjonen din for Nest. Velg Continue.
  • Hvis du allerede har logget på Nest-appen på en telefon eller datamaskin, velger du Settings Nest settings icon. På datamaskin må du først trykke på profilbildet ditt manage account icon og så på Settings Nest settings icon. Velg Migrate to a Google Account.

Følg deretter veiledningen nedenfor:

1. Les fordelene med og detaljene for kontooverføring grundig.

2. Når du er klar til å overføre kontoen din, velger du Continue with Google.

3. Velg Google-kontoen du vil bruke. Vi anbefaler å bruke den samme kontoen som den du bruker med Google-assistenten eller Google Home-produktene. Du kan også opprette en ny Google-konto eller velge Use another account hvis du har en konto som ikke er oppført.

4. Du må gi Nest-appen tilgang til spesifikke data fra Google-kontoen din. Velg Info info button for å finne ut hva som blir delt. Velg Allow for å starte overføringen.

Merk: Hvis du har Works with Nest-tilkoblinger og/eller Google Home-appen, ser du kanskje flere trinn for å koble fra Works with Nest-tilkoblingene og kombinere hjemmene dine til et forent Google Nest-hjem før du overfører kontoen. Det er ikke mulig å bruke Works with Nest-tilkoblinger med Google-kontoer. Følg veiledningen i appen.

5. Før du overfører Nest-kontoen din til en Google-konto, må du lese gjennom Googles personvernregler, denne artikkelen med vanlige spørsmål om personvern og garantiene våre om personvern i hjemmet for å forstå hvordan Google behandler dataene dine hvis du overfører dem til en Google-konto. I tillegg må du gå gjennom og bekrefte (eller oppdatere) innstillingene for Google-kontoen din – inkludert annonseinnstillingene. Velg Continue.

6. Les Googles vilkår for bruk og Nests vilkår for bruk, godta dem og velg Complete migration.

• Hvis du godtar en invitasjon til å bli med i et hjem som en del av denne overføringen, bør du gå gjennom hvordan tilgangen din endres, og velge I agree.

7. Du blir bedt om å velge hvilke e-poster du vil motta. Velg deretter Next.

8. Nå er alt klart. Velg Done.

Feilsøk overførings- og påloggingsfeil

Vis alt  Skjul alt

Jeg har problemer med å logge på
Hvis du har problemer med å logge på med Sign in with Google-knappen, bør du prøve en annen nettleser. Vi anbefaler å bruke Google Chrome
Hvorfor kan ikke kontoen min overføres? Hvorfor får jeg en feil?
Enkelte Google-kontoer kan ikke brukes til å lage kontoer i Nest-appen. Dette omfatter
  • Google-kontoer som allerede er tilknyttet andre Nest-kontoer

• G Suite-kontoer

• gruppe- og aliaskontoer

• Google-kontoer for barn under 13 år

• ubekreftede Google-kontoer

• Google-kontoer med Avansert beskyttelse

Hvis du har en Nest Secure eller Nest × Yale Lock, kan du bruke Guest Access-funksjonen for å tilordne enten en Nest Tag eller en adgangskode til kontoer som ikke kan overføres.

Hvis du prøver å bruke en av disse kontoene, kan du støte på en feil, for eksempel en av disse:

Google Account is already linked with another Nest Account.

Hver Google-konto kan bare knyttes til én Nest-konto i appen. Dette kan ikke angres, så du bør sørge for at du bruker hovedkontoen du bruker med appen. Hvis du ser denne feilen, må du velge eller opprette en annen Google-konto for å logge på i appen.

Hvis du allerede har knyttet en Google-konto til en annen Nest-konto, men vil at enhetene og tjenestene dine skal være knyttet til en annen Google-konto, må du først koble fra alle enhetene dine. Deretter kan du koble dem til på nytt med den andre Google-kontoen.

G Suite accounts can’t be migrated.

G Suite-kontoer er kontoer som opprettes av bedrifter eller organisasjoner for å gi tilgang til Googles forskjellige produktivitetsverktøy for bedrifter. Du kan ikke bruke G Suite-kontoer fordi kontodataene administreres av organisasjonen din. Du må bruke en personlig Google-konto eller opprette en Google-konto for å logge på appen.

Merk: E-postadressen ser ikke nødvendigvis ut som en G Suite-konto, siden slike kontoer vanligvis ikke slutter på gmail.com, men på domenenavnet til bedriften.

Group and alias accounts can’t be migrated.

E-postadresser for Google Grupper kan ikke brukes til å logge på appen, siden dette er e-postaliaser som sender e-poster til flere e-postadresser. Du må bruke en personlig Google-konto eller opprette en Google-konto for å logge på appen.

Google Account is managed by a parent or guardian.

Hvis du bruker Family Link til å administrere en Google-konto for et barn under 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), kan ikke barnets konto brukes til å opprette en konto i Nest-appen.  Nest-tjenestene er ikke tilgjengelige for barn. Du finner mer informasjon i disse ekstra vilkårene for bruk av Nest. Du må bruke en annen Google-konto eller opprette en Google-konto for å logge på appen.

Google Account has not been verified.

Det kan hende du ikke fullførte bekreftelsesprosessen da du opprettet Google-kontoen din.

1. Se om du har fått en e-post i Google-kontoen din, og finn bekreftelseskoden for å sikre at kontoen er korrekt konfigurert og bekreftet.

2. Logg på Google-kontoen din for å sjekke om den er bekreftet. Hvis den ikke er bekreftet ennå, blir du bedt om å gjøre det.

3. Når kontoen er bekreftet, kan du prøve å koble den til appen igjen.

Hvorfor ser jeg ikke alle enhetene eller hjemmene mine i Home- eller Nest-appen?

Merk: Nest Protect og Nest Tag vises bare i Nest-appen.

Når du har overført kontoen din, er det ikke sikkert at listen over hjemmene og enhetene dine er oppdatert i Home- eller Nest-appen. I så fall kan du tvinge både Home- og Nest-appen til å lukke:

1. Avhengig av hvilken telefonmodell du har, sveiper du opp fra bunnen av skjermen, dobbelttrykker på hjemknappen eller trykker på firkantknappen nederst til høyre på skjermen.

2. Sveip mot høyre eller venstre for å finne og velge appen du vil lukke.

3. Sveip opp på appvinduet for å lukke appen.

4. Åpne appen.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg ikke kan logge på kontoen min?

Hvis du logger på med en Google-konto, kan du følge disse trinnene.

Hvis du logger på med en Nest-konto og har problemer med å logge på, ser du kanskje en melding om at e-postadressen eller passordet er feil.

1. Dobbeltsjekk at du bruker den riktige e-postadressen til å logge på. Sjekk at e-postadressen er skrevet riktig. Hvis du bruker flere e-postadresser, må du sjekke at du bruker den du brukte da du registrerte kontoen din.

2. Dobbeltsjekk at du bruker det riktige passordet. Vi skiller mellom store og små bokstaver i passord, så pass på at du skriver det likt hver gang.

3. Sjekk tjenestestatusen for Nest for å se om det finnes et tjenesteavbrudd. I så fall må du vente til tjenesten gjenopprettes før du kan logge på kontoen din.

4. Tilbakestill passordet ditt. Klikk på alternativet for glemt passord, og følg veiledningen. Du får tilsendt en e-post om å tilbakestille passordet.

Hvis du ikke mottar e-posten om tilbakestilling av passordet, har du kanskje skrevet inn feil e-postadresse. Dobbeltsjekk at du brukte den riktige e-postadressen da du registrerte kontoen din.

Hva gjør jeg hvis jeg ser en ring som snurrer, eller hvis påloggingsskjermen er tom?

Hvis du logger på, men Nest-hjemmet ditt ikke lastes inn; du ser en ring som snurrer, skjermen er tom eller du har ander problemer med å logge på:

Viktig: Hvis du kan logge på noen, men ikke alle enheter, bør du ta en titt på innstillingene og menyalternativene for enhetene du har problemer med. Visse nettleser-, nettverks-, telefon- eller ruterinnstillinger kan føre til at du ikke får logget på.

1. Sjekk tjenestestatusen for Nest for å se om det finnes et tjenesteavbrudd. I så fall må du vente til tjenesten gjenopprettes før du kan logge på kontoen din.

2. Prøv å logge på kontoen din i en annen nettleser eller i Nest-appen. Hvis dette løser problemet, bør du feilsøke innstillingene for nettleseren eller enheten for å finne ut hva som hindrer deg i å logge på.

3. Prøv å logge på med en annen enhet. Logg på kontoen din på en telefon eller et nettbrett med Nest-appen. Du kan også prøve å logge på ved å gå til home.nest.com på en datamaskin. Hvis du prøver å logge på når du er på jobben, bør du prøve å bruke mobildata eller Wi-Fi-nettverket hjemme.

Administrer kontoen din og e-postene dine

Vis alt  Skjul alt

Hvordan gjør jeg kontoen min sikrere?

Vi anbefaler å slå på totrinnsbekreftelse for kontoen din, slik at den får ett ekstra lag med sikkerhet. Hver gang du da logger på, må du legge inn en midlertidig, unik kode som sendes til telefonen din.

Hvis du bruker en Google-konto, kan du finne ut hvordan du beskytter kontoen din med totrinnsbekreftelse.

Hvis du bruker en Nest-konto hvor du logger på med e-post og passord, kan du finne ut hvordan du legger til totrinnsbekreftelse for kontoen din i Nest-appen.
Hvordan endrer jeg e-postadressen for kontoen min?

Husk at alle e-postvarsler, Home Reports og andre meldinger fra Google Nest blir sendt til den nye e-postadressen.

Hvis du bruker en Nest-konto, kan du følge veiledningen nedenfor.

1. Åpne Nest-appen og velg Sign in with Nest nederst på skjermen.

2. Legg inn e-postadressen din og passordet ditt. Trykk på Sign in.

3. Trykk på Settings Nest settings icon

4. Velg Account og så Manage account.

5. Trykk på Account Security og så på Email address.

6. Legg inn det nåværende passordet for kontoen og den nye e-postadressen. Legg inn den nye e-postadressen igjen for å bekrefte endringen.

7. Trykk på Save changes.

8. Gå til e-postkontoen for den nye adressen, og se etter en melding fra account@nest.com. Trykk eller klikk på linken i den for å bekrefte den nye adressen.

Hvis det har gått en liten stund og du ikke har fått noen e-post, har du kanskje lagt inn feil e-postadresse. Dobbeltsjekk i så fall at du skrev den nye e-postadressen riktig.

Hvis du bruker en Google-konto, kan du kanskje endre e-postadressen din. Her finner du mer informasjon: Endre e-postadressen for kontoen din.

Hvis du ikke kan endre e-postadressen, men likevel vil bruke en annen adresse, kan du opprette en ny konto. I så fall må du fjerne og tilbakestille Nest-produktene dine og så konfigurere dem på nytt i den nye kontoen. Andre som har tilgang til hjemmet ditt, mister også denne tilgangen og må inviteres på nytt.
Kan jeg dele kontoen min med andre?

Nei. Du må aldri gi kontopassordet ditt til andre. Det kan sette sikkerheten for kontoen i fare og føre til uventet funksjonalitet i funksjoner som Home/Away Assist.

Du kan gi venner og familiemedlemmer tilgang til hjemmet ditt. Da kan hver person logge på med sin egen konto og bruke Nest-appen på telefonen sin til å se og bruke Nest-produktene i hjemmet ditt.

Når du har overført kontoen din til en Google-konto, bør du bare invitere folk du stoler på, til å bli medlemmer av hjemmet ditt. Husk at personer som blir medlem av hjemmet ditt, kan legge til nye enheter, bruke og endre innstillingene for eksisterende enheter, i visse tilfeller tilknytte andre tjenester samt legge til og fjerne andre medlemmer – inkludert deg.

Dette bør du vite:

• Hvis du ikke har overført Nest-kontoen din til en Google-konto, kan du bare invitere andre Nest-kontoer til hjemmet ditt. Det betyr at du må overføre kontoen din før du kan invitere familiemedlemmer som har opprettet eller overført kontoen sin til en Google-konto.

Du eier et Nest-hjem
og har en Nest-konto
Du eier et Nest-hjem
og har en Google-konto
Du kan invitere hjem- eller familiemedlemmer med Nest-konto. Ja Ja, men hjem- eller familiemedlemmet må overføre kontoen sin til en Google-konto før han eller hun kan bli med i hjemmet.
Du kan invitere hjem- eller familiemedlemmer med Google-konto. Nei, eieren av hjemmet må overføre hjemmet til en Google-konto.

Ja

Hvis du vil invitere andre til hjemmet ditt og du har en Nest-konto som ikke er overført, bør du ta en titt på denne artikkelen om familiekontoer og hvordan du gir andre tilgang til Nest-hjemmet ditt.

Hvis du har overført kontoen din til en Google-konto, kan du finne ut hvordan du deler enheter i hjemmet ditt med andre.

Hvordan tilbakestiller jeg passordet for kontoen min?

Hvis du bruker en Google-konto, kan du følge disse trinnene.

Hvis du bruker en Nest-konto (e-postadresse og passord), kan du tilbakestille passordet ved å åpne Nest-appen eller gå til home.nest.com og trykke på Forgot Password. Legg inn e-postadressen din og trykk på Reset password, så blir du tilsendt en e-post om tilbakestilling av passordet.

Hvis du har slått på totrinnsbekreftelse, må du bekrefte kontoen din for å tilbakestille passordet.

Hvis du ikke mottar e-posten om tilbakestilling av passordet, har du kanskje skrevet inn feil e-postadresse. Dobbeltsjekk at du har lagt inn riktig e-postadresse.

Hvordan endrer jeg passordet for kontoen min?

Hvis du bruker en Google-konto, kan du følge disse trinnene for å endre eller tilbakestille passordet.

Hvis du bruker en Nest-konto (e-postadresse og passord), kan du endre passordet i Nest-appen. Sånn gjør du det:

1. Trykk på Settings Nest settings icon på startskjermen i Nest-appen.

2. Velg Account og så Manage account.

3. Trykk på Account Security og så på Account password.

4. Legg inn det nåværende passordet og det nye passordet, og trykk på Save changes.

Hvis du har slått på totrinnsbekreftelse, må du bekrefte kontoen din for å tilbakestille passordet.

Merk: Hvis du ikke ser dette alternativet, bruker du kanskje en Google-konto. Følg i så fall disse trinnene for å endre eller tilbakestille passordet.

Slett kontoen din

Vis alt  Skjul alt

Hva skjer når jeg sletter kontoen min?

I Googles retningslinjer om datalagring finner du informasjon om hva som skjer med dataene dine når du sletter Google-kontoen din – blant annet hvor lang tid Google bruker på å slette informasjonen din (inkludert Nest-dataene dine).

Hvis du sletter en Nest-konto som ikke er overført, fjerner vi personopplysningene dine i henhold til Nests erklæring om personvern.

Hvis du sletter kontoen din, begrenses også måten du kan bruke Nest-produktene på. Her er noe av det du går glipp av:

• Du kan ikke kontrollere noen av Nest-produktene dine i Nest-appen på telefon, nettbrett eller datamaskin.

• Eventuelle Works with Nest-integreringer fungerer ikke uten konto. Alle smartlys, smartlåser og tilkoblinger til Amazon Alexa eller Google-assistenten deaktiveres.

• Du får ikke varsler eller e-poster fra Nest om Nest-hjemmet ditt lenger.

I delene nedenfor finner du viktig informasjon om spesifikke Nest-produkter:

Nest-termostater

Når du har slettet kontoen din, kan Nest-termostaten fortsatt endre temperaturen i hjemmet, registrere bevegelse for å avgjøre om Eco Temperatures skal aktiveres, la deg velge en automatisk eller manuell plan og la deg bruke andre grunnleggende funksjoner.

Den husker også Wi-Fi-informasjonen din. Det betyr at den forblir tilkoblet til internett og fortsetter å kommunisere med tjenerne våre. Den kan også motta oppdateringer av programvaren. Termostaten sender data og IP-adressen sin til tjenerne våre så lenge den er koblet til internett. Hvis du ikke vil ha flere oppdateringer av programvaren og ikke vil at det skal logges noen data, bør du koble termostaten fra Wi-Fi-nettverket.

Nest-kameraer eller Hello

Nest-kameraer og Nest Hello fungerer ikke uten konto. Hvis du sletter kontoen din, kan du ikke bruke Nest-kameraene eller Hello-enhetene dine før du legger dem til i en annen konto i Nest-appen.

Hvis du abonnerer på Nest Aware

Når du sletter kontoen din, slettes videologgen for kameraene dine. Dette inkluderer markører og øyeblikksbilder på Sightline i Nest-appen. Når videologgen og øyeblikksbildene er slettet, er de borte for godt. De kan ikke gjenopprettes. Vi har ikke sikkerhetskopier. Hvis kameraene dine brukte Familiar Face Alerts, blir også dataene om kjente fjes slettet.

Når du har slettet kontoen din, kan det hende du også må si opp Nest Aware-abonnementet ditt:

• Hvis du kjøpte Nest Aware direkte fra Nest, blir Nest Aware-abonnementet sagt opp samtidig som du sletter kontoen din. Du trenger ikke å gjøre noe mer.

• Hvis du kjøpte Nest Aware via en av partnerne våre, må du kontakte den aktuelle partneren for å si opp abonnementet. Du finner mer informasjon – blant annet om hvordan du kan se om du kjøpte abonnementet fra en partner – i de vanlige spørsmålene om Nest Aware fra partnerne våre.

Tips: Hvis du bare vil slette videologgen din uten å slette kontoen din eller si opp Nest Aware, bør du ta en titt på denne artikkelen om hvordan du sletter videologgen og øyeblikksbildene for kameraet ditt.

Nest Protect røyk- og karbonmonoksidvarsler

Nest Protect-enheter som tidligere var koblet sammen trådløst, fungerer fortsatt selv om du sletter kontoen din. Men hvis du vil koble sammen nye Protect-enheter, må du legge til alle Protect-enhetene dine i en konto i Nest-appen.

Nest Protect-enhetene husker Wi-Fi-informasjonen selv om du sletter kontoen din. Det betyr at de fortsatt er koblet til internett og fortsetter å kommunisere med tjenerne våre. De kan også motta oppdateringer av programvaren. Du kan tilbakestille Protect-enheter til fabrikkstandard hvis du ikke vil at de skal motta oppdateringer.

Merk: Hvis du tilbakestiller Protect-enheter som er koblet sammen trådløst, deaktiveres tilkoblingen.

Nest Secure alarmsystem

Når du sletter kontoen din, slutter Nest Secure å fungere frem til du legger den til i en annen konto i Nest-appen.

I tillegg må du kanskje kansellere tjenester separat hvis du abonnerer på noen av tjenestene nedenfor.

Hvis du abonnerer på mobildata som reserveløsning

Når du sletter kontoen din, blir abonnementet på mobildata som reserveløsning enten sagt opp automatisk (hvis du kjøpte det direkte fra Nest), eller så må du si det opp manuelt (hvis du kjøpte det fra en av partnerne våre). Du finner mer informasjon i denne artikkelen:

Sånn kjøper eller kansellerer du mobildata som reserveløsning for Nest Secure >

Hvis du abonnerer på profesjonell overvåking

Når du sletter kontoen din, må du si opp tjenesten for profesjonell overvåking separat. Kontakt leverandøren av profesjonell overvåking for å si opp abonnementet.

Nest × Yale Lock

Når du har slettet kontoen din, kan Nest × Yale Lock fortsatt fungere som en grunnleggende nøkkelfri lås, men du må gjøre alt på selve låsen. Sørg for at du tilbakestiller låsen til fabrikkstandard, slik at du kan legge til og slette adgangskoder og endre innstillingene direkte på selve låsen.

Du kan ikke kontrollere låsen med Nest-appen lenger, for eksempel for å administrere adgangskoder, konfigurere inngangstider, se loggen samt låse og låse opp døren eksternt.

Hvordan sletter jeg kontoen min?

Hvis du logger på med en Google-konto, kan du laste ned dataene dine samt finne ut hvordan du sletter Google-kontoen din.

Hvis du har en Nest-konto som ikke er overført, kan du følge trinnene nedenfor.

1. Logg på kontoen din på en telefon, et nettbrett eller en datamaskin.
  2. Trykk på Settings Nest settings icon.
  3. Velg Account og så Manage Account.
  4. Trykk på Delete Account og bekreft at du vil slette kontoen.
  5. Du får tilsendt en e-post fra account@nest.com. Les gjennom hele e-posten, og klikk på linken i den for å fullføre sletteprosessen for kontoen.

Merk: Hvis du vil registrere deg for en ny konto med den samme e-postadressen, må du vente noen dager til den blir tilgjengelig igjen.

Sånn ser og laster du ned kontodataene dine

Vis alt  Skjul alt

Hvordan får jeg tilgang til informasjonen min fra Nest?

I Nest-appen

I Nest-appen kan du

• se kontoinnstillingene dine og endre profilinformasjonen din

• se data, for eksempel Energy History, Video History og Security History

• (bare Nest-kontoer som ikke er overført:) legge til og fjerne hjem samt kontrollere hvem som har tilgang til hjemmet ditt

Merk: Hvis du har kjøpt Nest Aware i Nest-butikken, kan du logge på og se bestillingsloggen din her.

I Google Home-appen (for overførte kontoer)

I Google Home-appen kan du

• legge til og fjerne hjem samt kontrollere hvem som har tilgang til hjemmet ditt

Hvordan laster jeg ned informasjonen min fra Nest?

Hvis du bruker en Google-konto, kan du finne ut hvordan du laster ned dataene dine.

Hvis du bruker en Nest-konto som ikke er overført, kan du laste ned dataene dine via My Nest Data.

Du finner mer informasjon om personvern og dataene dine i de vanlige spørsmålene om personvern.