Veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app. Je account is de sleutel die toegang geeft tot alle functies van je Nest-apparaten en -services. Je vindt informatie over hoe je je account kunt maken, gebruiken of updaten en handige tips voor als je tegen problemen aanloopt.

Belangrijk: Klanten die de Nest-app vóór 19 augustus 2019 hebben gebruikt, kunnen een bestaand Nest-account hebben (d.w.z. niet naar Google gemigreerd) en kunnen dat nog steeds gebruiken om in te loggen bij de Nest-app.

Een nieuw account maken om de Nest-app te gebruiken

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Hoe kan ik een account maken?

Als je de Nest-app nooit eerder hebt gebruikt, moet je inloggen met een Google-account. Als je nog geen account hebt, volg je deze instructies om een Google-account te maken. Volg daarna de onderstaande instructies voor Inloggen met Google.

Opmerking: Als je ooit eerder hebt ingelogd bij een ander Google-product (zoals Gmail, Maps of YouTube), heb je mogelijk al een Google-account. Je kunt de gebruikersnaam met het wachtwoord gebruiken die je eerder hebt gemaakt om bij een ander product of andere service van Google in te loggen (inclusief Nest).

Als je je niet kunt herinneren of je ooit hebt ingelogd op een Google-account, controleer je op een bestaand account. Je krijgt de melding 'Geen account gevonden' als er geen Google-account aan je e-mailadres is gekoppeld.

Een account maken

1. Download de Nest-app op je telefoon of tablet via de Apple App Store of Google Play.

2. Selecteer Inloggen met Google op het startscherm van de Nest-app.

3. Als je een Google-account hebt, word je gevraagd dit te gebruiken om in te loggen. Selecteer Doorgaan.

4. Selecteer het Google-account dat je wilt gebruiken in de Nest-app of selecteer Een ander account gebruiken als je een bestaand account hebt dat niet in de lijst wordt weergegeven.

5. De Nest-app moet toegang krijgen tot bepaalde gegevens van je Google-account. Selecteer Info info button voor meer informatie over welke gegevens worden gedeeld. Selecteer Toestaan.

6. Je wordt gevraagd of je een bestaand, niet-gemigreerd Nest-account hebt. Als je een nieuw account maakt, selecteer je Nee.

7. Lees het privacybeleid van Google, dit artikel met veelgestelde vragen over privacy en hoe Google zich inzet voor privacy in huis voor meer informatie over hoe Google je gegevens verwerkt als je een Google-account gebruikt met Nest-services. Lees en accepteer de servicevoorwaarden van Google zoals aangevuld door de servicevoorwaarden van Nest en selecteer Doorgaan.

8. Volg de instructies in de app om je huis in te stellen.

Moet ik een Nest-account instellen om mijn Nest-producten te gebruiken?

Het is niet vereist voor alle Nest-producten, maar met een account heb je volledige toegang tot de Nest-app en kun je alle Nest-functies beheren. Voor sommige Nest-producten, zoals de Nest Hub Max, moet je ook de Google Home-app gebruiken.

Als je ooit eerder hebt ingelogd bij een ander Google-product (zoals Gmail, Maps of YouTube), heb je mogelijk al een Google-account. Je kunt de gebruikersnaam met het wachtwoord gebruiken die je eerder voor dat product hebt gemaakt om in te loggen bij de Nest-app.

• Google Nest-thermostaten en de Google Nest Protect werken zonder dat ze aan een account in de app zijn toegevoegd. Veel belangrijke functies, zoals meldingen op je telefoon, bediening op afstand via de Nest-app en de Thuis/Afwezig-functie, werken echter pas nadat je een account hebt gemaakt in de app en je Nest-producten daaraan hebt toegevoegd.
  • Google Nest-camera's en de Google Nest Hello hebben een account nodig om realtime meldingen van beweging en geluid en videobeelden te ontvangen. Daarom moet je tijdens de installatie van deze producten een account maken.
  • Je hebt een account nodig voor de Google Nest Secure (waaronder de Nest Guard, Nest Detect en Nest Tag) om het systeem te installeren, met de Nest-app te bedienen en om meldingen te krijgen. Maak dus een account als je het product installeert.

Je kunt echter gezinsleden of gasten ook met een toegangscode of Nest Tag alleen toegang tot je huis geven. Voor de functie 'Alleen toegang tot huis' heb je geen account nodig.

• Google Nest × Yale slot werkt zonder account, maar je kunt dan niet de Nest-app met je slot gebruiken. Met de Nest-app kun je de deur op afstand op slot doen en van het slot halen, eenvoudig toegangscodes instellen of wijzigen, persoonlijke toegangsschema's voor gasten maken, meldingen ontvangen van wie de deur op een bepaalde tijd op slot heeft gedaan of van het slot heeft gehaald, een melding ontvangen als de batterij van het slot bijna leeg is en Nest Secure uitschakelen als je de deur van het slot haalt.

Software-updates

• Alle Nest-producten moeten met internet zijn verbonden om software-updates te downloaden.
  • Alle Nest-producten, behalve je Nest-thermostaat, moeten worden toegevoegd aan een account om verbinding te maken met het wifi-netwerk in je huis.

Je Nest-account migreren naar een Google-account

Als je een bestaande Nest-gebruiker bent en met een e-mailadres en wachtwoord op een bestaand Nest-account inlogt, kun je dat account nog steeds gebruiken om in te loggen bij de Nest-app.

Opmerking: De migratie van een Nest-account naar een Google-account is optioneel maar kan niet ongedaan worden gemaakt. Er zitten veel voordelen aan het migreren van je account, maar het verandert de werking van bepaalde functies van de Nest-app. Daarnaast werken alle Works with Nest-apparaatverbindingen die je momenteel hebt ingesteld na de migratie niet meer omdat we het programma beëindigen. Als je je Nest-account niet migreert, blijven je bestaande Works with Nest-verbindingen met je Nest-account en de Nest-app gewoon doorwerken.

We raden je aan dit hele artikel te lezen om te bepalen of accountmigratie op dit moment de juiste keuze is voor jou. Als je klaar bent, kun je er op elk moment voor kiezen je Nest-account en de bijbehorende gegevens te migreren naar een Google-account.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Wat betekent migreren en waarom moet ik mijn account migreren?

Bij Google Nest zetten we ons in om het smarthome wat eenvoudiger en behulpzamer te maken. Een huis waar je producten gemakkelijk kunt instellen, simpel kunt beheren en waar ze naadloos samenwerken.

Op dit moment moeten gebruikers nog meerdere accounts, rechten en instellingen beheren voor onze apparaten en services voor het connected home. Na de migratie naar een Google-account beschikken Nest-gebruikers over één Google-account met een naadloze beleving en de mogelijkheid om huizen en leden van een huis op elkaar af te stemmen in zowel de Nest- als de Home-app.

Door de migratie delen Nest- en Google Home-apparaten het volgende:

Bekijk meer informatie op de blog Google Nest: welcome to the helpful home (Google Nest: welkom in je behulpzame huis).

Voor deze voordelen moet je je Nest-account migreren naar een Google-account. Je Nest-gegevens worden na migratie gekoppeld aan je Google-account. Google behandelt deze gegevens zoals beschreven in het privacybeleid van Google en zoals meer gedetailleerd toegelicht in dit artikel met veelgestelde vragen over privacy. Lees ook hoe Google zich inzet voor privacy in huis. Na de migratie moet je je houden aan de servicevoorwaarden van Google zoals aangevuld door deze servicevoorwaarden van Nest.

Opmerking: Als je een bestaande Nest-gebruiker bent en je Gmail-account gebruikt om in te loggen bij de Nest-app, betekent dit niet automatisch dat je al gemigreerd bent. De Nest-accountgegevens vallen nog steeds onder het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Nest totdat je je account migreert.

Als je een Google-account wilt gebruiken met Nest en andere Google-services, moet je je account migreren. Als je wilt weten hoe Google na migratie naar een Google-account je Nest-gegevens gebruikt, en voor meer informatie over hoe je je Google-instellingen kunt beheren, kun je ons artikel met veelgestelde vragen over privacy lezen.

Wat gebeurt er als ik niet migreer naar een Google-account?

In de toekomst gaat Nest nieuwe apparaten en services voor het connected home aanbieden. Veel van deze apparaten en services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met Google-accounts. Daarom raden we al onze Nest-gebruikers sterk aan te migreren naar Google-accounts voor een betere beveiliging, één reeks privacyverplichtingen van Google die gelden voor alle apparaten en services van Google Nest voor het connected home en een naadloze gebruikerservaring. Nieuwe gebruikers van Google Nest krijgen automatisch een Google-account. Tegelijkertijd komt de optie voor migratie deze zomer beschikbaar voor alle huidige gebruikers.

De migratie van een Nest-account naar een Google-account is optioneel. Als je je Nest-account niet naar een Google-account migreert, moet je je houden aan de bestaande voorwaarden en het privacybeleid van Nest Labs, Inc. zoals hier vermeld. We houden je op de hoogte van wijzigingen in ons bestaande aanbod.
Wat moet ik weten voordat ik mijn account migreer?

Je moet rekening houden met een aantal punten voordat je je Nest-account migreert naar een Google-account:

• Je kunt slechts één Google-account aan één Nest-account koppelen. Belangrijk: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt, dus kies een account dat je regelmatig controleert en gebruikt.

• Je kunt geen Google-account koppelen dat wordt beheerd door een bedrijf, organisatie, ouder of voogd. Dit geldt ook voor G Suite-accounts en accounts voor minderjarigen.

• Je kunt geen groep of e-mailalias, zoals een distributielijst, koppelen aan een Nest-account.

• Bestaande Works with Nest-verbindingen worden tijdens de migratie verwijderd. Mogelijk zijn er vergelijkbare integraties van derden beschikbaar via Werkt met de Google Assistent. Bekijk meer informatie over Works with Nest.

Als je onlangs een Google-account hebt gemaakt, controleer je of het account is geverifieerd. Log in op je Google-account om te controleren of dit is geverifieerd. Als het nog niet is geverifieerd, ontvang je een bericht waarin je wordt gevraagd het account te verifiëren.

Ga naar de pagina Wat zijn de ontwikkelingen bij Nest? voor meer informatie over het migreren van je bestaande Nest-account en -gegevens naar Google.

Wat gebeurt er met mijn Nest-abonnementen als mijn account naar Google wordt gemigreerd?

Als het goed is, merk je geen onderbreking in je Nest-abonnementen, zoals de Nest Aware-service, wanneer je migreert naar een Google-account.

Als je je Nest-account naar een Google-account migreert, moet je je bestaande Nest-abonnementen naar Google Pay migreren voordat je nieuwe abonnementen kunt kopen. Na de migratie naar een Google-account kun je alleen nieuwe abonnementen aanschaffen in de Google Store en niet langer in de Nest Store.

Als je je account niet migreert naar Google, kun je alleen abonnementen aanschaffen via de Nest Store op nest.com. Je huidige abonnementen worden nog steeds verlengd op basis van je betalingscyclus.
Ik heb een bestaand Nest-account en ben van plan te migreren naar een Google-account. Hoe zien de schermen voor het accepteren van privacy- en servicevoorwaarden eruit?
Hieronder zie je de schermen van de migratieflow die je tijdens de migratie te zien krijgt. Op deze schermen wordt uitgelegd hoe Google je gegevens gebruikt en welke voorwaarden je moet accepteren voor de migratie naar een Google-account.
Hoe weet ik of ik mijn account heb gemigreerd?

Je kunt in de Nest-app zien dat je bent gemigreerd wanneer je naar Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen gaat. Als de optie Migreren naar een Google-account niet beschikbaar is, gebruik je een Google-account.

Zodra je bent gemigreerd, log je via de knop Inloggen met Google in op de Nest-app met de inloggegevens van je Google-account.

Opmerking: Als je een bestaande Nest-gebruiker bent en je Gmail-account gebruikt om in te loggen bij de Nest-app, betekent dit niet automatisch dat je al gemigreerd bent. De Nest-accountgegevens vallen nog steeds onder het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Nest totdat je je account migreert.

Als je een Google-account wilt gebruiken met Nest en andere Google-services, moet je je account migreren. Als je wilt weten hoe Google na migratie naar een Google-account je Nest-gegevens gebruikt, en voor meer informatie over hoe je je Google-instellingen kunt beheren, kun je ons artikel met veelgestelde vragen over privacy lezen.
Hoe werken mijn accounts voor de Nest-app en de Home-app samen? Waarom heb ik een account voor de Home-app nodig?

Wanneer je je account migreert, worden de leden uit de Nest-app en de Home-app samengevoegd in één Google Nest-huis. Op deze manier hoef je geen verschillende weergaven, rechten en leden voor je huis te beheren voor je Nest-apparaten en -services. In plaats daarvan krijg je een consistente, uniforme weergave. Als je hetzelfde Google-account gebruikt in de Nest-app en de Home-app, zie je in de loop van de tijd een consistente weergave van je Google-huis en de bijbehorende leden voor beide apps.

Na de migratie moet je de Google Home-app gebruiken om de gezinsleden in je huis te beheren, of je huis een andere naam te geven of te verwijderen. Je kunt dit niet langer doen in de Nest-app. Voor bepaalde functies en Nest-apparaten moet je wel de Nest-app gebruiken. Je hebt dus beide apps nodig om je apparaatinstellingen te beheren en apparaten in je huis met andere mensen te delen.

Voordat de migratieflow voor accounts beschikbaar is gemaakt in de Nest-app, moest je de Nest-app gebruiken met je Nest-account om huizen of gezinsleden toe te voegen of te verwijderen. Nadat accountmigratie per 19 augustus 2919 beschikbaar is gekomen, moet je rekening houden met de volgende wijzigingen:

Opties in de
Nest-app na migratie

Opties in de
Home-app na migratie

Gebruikers met bestaande Nest-accounts uitnodigen

✔*

Gebruikers met een Google-account uitnodigen

Een lid van het huis verwijderen uit je geïntegreerde Google Nest-huis

Je geïntegreerde Google Nest-huis verwijderen

De naam van je geïntegreerde Google Nest-huis wijzigen

De gezinsleden van je Google Nest-huis bekijken

*Als de eigenaar van het Nest-huis de migratie al heeft uitgevoerd, moeten gebruikers van bestaande Nest-accounts eerst de migratie doorlopen voordat ze voor een huis kunnen worden uitgenodigd.

Opmerking: Als je eerder de Google Assistent hebt gebruikt, is er mogelijk al automatisch een huis voor je gemaakt in de Google Home-app. Het is dus mogelijk dat je tijdens de migratie wordt gevraagd of je je huis wilt combineren.

Op welke manier wordt de toegang voor gezinsleden gewijzigd na de migratie?

De mensen die je uitnodigt voor je geïntegreerde huis, hebben dezelfde toegangs- en beheerrechten als jij. Nodig alleen mensen uit voor je Google-huis die je vertrouwt. Als iemand lid wordt van je geïntegreerde Google Nest-huis, krijgt die persoon uitgebreide rechten. Ze kunnen dan apparaten toevoegen of verwijderen, bestaande apparaatinstellingen gebruiken en wijzigen, in sommige gevallen een koppeling maken met andere services, en leden toevoegen of verwijderen (waaronder jezelf).

Zodra je de migratie hebt voltooid, worden de acties die je in de Home-app uitvoert, gesynchroniseerd met de Nest-app (en omgekeerd). Als je bijvoorbeeld een lid uit je huis verwijdert in de Home-app, wordt dat lid ook uit hetzelfde huis verwijderd in de Nest-app.

Belangrijk: Als je de eigenaar bent van een Nest-huis in de Nest-app en een ander huislid jou via de Home-app verwijdert, worden alle Nest-apparaten die aan je Nest-huis zijn gekoppeld, ook ontkoppeld en heb je geen toegang meer tot het Nest-huis.
Hoe kan ik mijn account migreren?

Controleer vóór de migratie of je de nieuwste versie van de Nest-app op je telefoon of tablet hebt geïnstalleerd via de Apple App Store of Google Play.

Er zijn twee manieren om de migratie te starten:

• Als je een e-mailadres van googlenest@nest.com hebt ontvangen, open je de e-mail en selecteer je Overschakelen naar Google. Je wordt naar de Nest-app gebracht. Voer je inloggegevens voor Nest in. Selecteer Doorgaan.
  • Als je al bent ingelogd bij de Nest-app op een telefoon of computer, tik je op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen. Tik op een computer eerst op je profielfoto manage account icon en vervolgens op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen. Selecteer Migreren naar een Google-account.

Voer vervolgens de onderstaande stappen uit:

1. Lees de voordelen van en details over accountmigratie zorgvuldig door.

2. Als je klaar bent voor de migratie, selecteer je Doorgaan met Google.

3. Kies het Google-account dat je wilt gebruiken. We raden je aan om hetzelfde account te gebruiken dat je gebruikt voor de Google Assistent of Google Home-producten. Je kunt ook een nieuw Google-account maken of Een ander account gebruiken selecteren als je een bestaand account hebt dat niet in de lijst wordt weergegeven.

4. De Nest-app moet toegang hebben tot bepaalde gegevens van je Google-account. Selecteer Info info button voor meer informatie over welke gegevens worden gedeeld. Selecteer Toestaan om de migratie te starten.

Opmerking: Als je Works with Nest-verbindingen en/of de Google Home-app hebt, kun je aanvullende stappen zien om je Works with Nest-verbindingen te ontkoppelen en je huizen te combineren tot één Google Nest-huis voordat je migreert. Je kunt Works with Nest-verbindingen niet gebruiken met een Google-account. Volg de instructies in de app.

5. Lees voordat je je Nest-account migreert naar een Google-account het privacybeleid van Google, dit artikel met veelgestelde vragen over de privacy en hoe Google zich inzet voor privacy in huis zodat je weet hoe Google je gegevens verwerkt wanneer je migreert naar een Google-account. Controleer en bevestig (of update) de instellingen van je Google-account, waaronder je advertentie-instellingen. Selecteer Doorgaan.

6. Lees en accepteer de servicevoorwaarden van Google zoals aangevuld door de servicevoorwaarden van Nest en selecteer Migratie voltooien.

• Als je een uitnodiging om lid te worden van een huis accepteert als onderdeel van deze migratie, controleer je hoe je toegang verandert en selecteer je Ik ga akkoord.

7. Je wordt gevraagd de e-mails te selecteren die je wilt ontvangen. Kies vervolgens Volgende.

8. Je bent helemaal klaar. Selecteer Gereed.

Problemen met migratie en inloggen oplossen

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Ik ondervind problemen bij het inloggen
Als je problemen ondervindt bij inloggen via de knop Inloggen met Google, kun je een andere webbrowser proberen. We raden je aan Google Chrome te gebruiken.
Waarom kan mijn account niet worden gemigreerd? Waarom ontvang ik een foutmelding?
Er zijn bepaalde Google-accounts die niet kunnen worden gebruikt om een account te maken in de Nest-app. Bijvoorbeeld:
  • Google-accounts die al aan een ander Nest-account zijn gekoppeld

• G Suite-accounts

• Groeps- en aliasaccounts

• Google-accounts voor kinderen jonger dan dertien jaar

• Niet-geverifieerde Google-accounts

Als je Nest Secure of een Nest × Yale slot hebt, kun je de functie Gasttoegang gebruiken om een Nest Tag of toegangscode toe te wijzen voor accounts die niet kunnen worden gemigreerd.

Als je probeert een van deze accounts te gebruiken, krijg je mogelijk een foutmelding. Bijvoorbeeld:

Google-account is al gekoppeld aan een ander Nest-account.

Je kunt maar één Google-account aan een Nest-account in de app koppelen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Zorg er dus voor dat je het hoofdaccount selecteert dat je met de app wilt gebruiken. Als je deze fout ziet, moet je een ander Google-account selecteren of maken om in te loggen bij de app.

Als je al een Google-account aan een ander Nest-account hebt gekoppeld, maar je wilt dat je apparaten en services aan een ander Google-account worden gekoppeld, moet je eerst al je apparaten ontkoppelen. Koppel ze vervolgens aan het andere Google-account.

G Suite-accounts kunnen niet worden gemigreerd.

G Suite-accounts zijn accounts die door bedrijven of organisaties zijn ingesteld voor toegang tot verschillende zakelijke productiviteitstools van Google. Je kunt geen G Suite-account gebruiken omdat deze accountgegevens door je organisatie worden beheerd. Gebruik je persoonlijke Google-account of maak een Google-account om in te loggen bij de app.

Opmerking: Het e-mailadres wordt mogelijk niet als een G Suite-account weergegeven, omdat de e-mailextensie geen gmail.com-adres is, maar een professioneel e-mailadres dat meestal de websitedomeinnaam van het bedrijf is.

Groeps- en aliasaccounts kunnen niet worden gemigreerd.

E-mailadressen van Google Groepen kunnen niet worden gebruikt om in te loggen bij de app omdat hiervoor een e-mailalias wordt gebruikt die berichten naar meerdere verschillende e-mailadressen verzendt. Gebruik een individueel Google-account of maak een Google-account om in te loggen bij de app.

Het Google-account wordt beheerd door een ouder of voogd.

Als je Family Link gebruikt om een Google-account te beheren voor een kind dat jonger is dan dertien jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land), kan het account voor minderjarigen niet worden gebruikt om een account in de Nest-app te maken.  Nest-services zijn niet beschikbaar voor kinderen. Lees voor meer informatie de aanvullende servicevoorwaarden van Nest. Gebruik een ander Google-account of maak een Google-account om in te loggen bij de app.

Google-account is niet geverifieerd.

Het is mogelijk dat je het verificatieproces voor je Google-account niet hebt voltooid tijdens het instellen.

1. Controleer je Google-account op een e-mail en zoek de verificatiecode om te controleren of je account correct is ingesteld en geverifieerd.

2. Als je wilt controleren of je account is geverifieerd, log je in op je Google-account. Als het nog niet is geverifieerd, ontvang je een bericht waarin je wordt gevraagd het account te verifiëren.

3. Nadat het account is geverifieerd, probeer je het opnieuw aan de app te koppelen.

Waarom zie ik niet al mijn huizen of apparaten in de Home- of Nest-app?

Opmerking: Nest Protect en Nest Tag zijn alleen zichtbaar in de Nest-app.

Na de migratie is je lijst met huizen en apparaten mogelijk niet geüpdatet in de Nest- of Home-app. Als dit het geval is, sluit je zowel de Home- als de Nest-app geforceerd af:

1. Afhankelijk van het model van je telefoon veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm, dubbeltik je op de startknop of tik je op de vierkante knop in de rechterbenedenhoek van het scherm.

2. Veeg naar links of rechts om de app te zoeken en te selecteren die je wilt sluiten.

3. Veeg omhoog in het app-venster om de app te sluiten.

4. Open de app.

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen op mijn account?

Als je inlogt met een Google-account, volg je deze stappen.

Als je inlogt met een Nest-account en problemen ondervindt bij het inloggen, zie je mogelijk een bericht dat je een onjuist e-mailadres of wachtwoord gebruikt.

1. Controleer of je het juiste e-mailadres hebt gebruikt. Controleer of het e-mailadres juist is gespeld. Gebruik je meerdere e-mailadressen, kies dan het adres dat je hebt gebruikt om je aan te melden voor je account.

2. Controleer of je het juiste wachtwoord hebt gebruikt. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig, dus zorg dat je elke keer dezelfde hoofdletters en kleine letters gebruikt.

3. Controleer de status van de Nest-service. Soms zijn er namelijk storingen. Bij een storing moet je wachten tot de service weer wordt hervat om in te loggen op je account.

4. Reset je wachtwoord. Klik op 'Wachtwoord vergeten' en volg de instructies. Je ontvangt een e-mail om je wachtwoord te resetten.

Als je de e-mail voor het resetten van het wachtwoord niet ontvangt, heb je mogelijk het verkeerde e-mailadres opgegeven. Controleer of je je met het juiste e-mailadres hebt aangemeld voor je account.

Wat moet ik doen als ik een draaiend cirkeltje of een leeg inlogscherm zie?

Als je kunt inloggen maar je huis wordt niet geladen, of als je een draaiend cirkeltje ziet of andere problemen met inloggen ondervindt:

Belangrijk: Als je op het ene apparaat wel kunt inloggen, maar niet op het andere, controleer je de instellingen en menuopties voor het apparaat dat tot problemen leidt. Mogelijk mislukt het inloggen door bepaalde instellingen voor je browser, netwerk, telefoon of router.

1. Controleer de status van de Nest-service. Soms zijn er namelijk storingen. Bij een storing moet je wachten tot de service weer wordt hervat om in te loggen op je account.

2. Probeer in te loggen op je account via een andere webbrowser of met de Nest-app. Als een andere browser het probleem oplost, pas je de instellingen aan van de browser of het apparaat waarop je niet kunt inloggen.

3. Probeer op een ander apparaat in te loggen. Log in op je account op een telefoon of een tablet met de Nest-app. Je kunt ook op een computer naar home.nest.com gaan om in te loggen. Als je op je werk probeert in te loggen, kun je inloggen via je mobiele dataverbinding of het wifi-netwerk.

Je account en e-mailadressen beheren

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Hoe kan ik mijn account beter beveiligen?

Voor extra beveiliging raden we je aan om verificatie in twee stappen in te schakelen voor je account. Dit betekent dat je bij het inloggen een tijdelijke, unieke code moet invoeren. Deze code wordt naar je telefoon gestuurd.

Als je een Google-account gebruikt, vind je hier meer informatie over hoe je je account beschermt met verificatie in twee stappen.

Als je een Nest-account gebruikt waarop je inlogt met een e-mailadres en wachtwoord, vind je hier meer informatie over hoe je verificatie in twee stappen toevoegt aan je account in de Nest-app.
Hoe wijzig ik het e-mailadres voor mijn account?

Onthoud dat alle e-mailmeldingen, Nest-rapporten en andere berichten van Nest naar het nieuwe e-mailadres worden verzonden.

Als je een Nest-account gebruikt, volg je de onderstaande instructies.

1. Open de Nest-app en selecteer Inloggen met Nest onderaan het scherm.

2. Voer je e-mailadres en wachtwoord in. Tik op Inloggen.

3. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen

4. Selecteer Account en vervolgens Account beheren.

5. Tik op Accountbeveiliging en vervolgens op E-mailadres.

6. Voer het huidige wachtwoord van je account en het nieuwe e-mailadres in. Geef ter bevestiging het nieuwe e-mailadres opnieuw op.

7. Tik op Wijzigingen opslaan.

8. Controleer of je een bericht van account@nest.com op je nieuwe e-mailadres hebt ontvangen. Tik of klik op de link in het bericht om het nieuwe e-mailadres te verifiëren.

Als je de e-mail na enkele momenten nog niet hebt ontvangen, heb je mogelijk het verkeerde e-mailadres opgegeven. Kijk of je het e-mailadres juist hebt gespeld.

Als je een Google-account gebruikt, kun je mogelijk je e-mailadres wijzigen. Bekijk het artikel over hoe je het e-mailadres voor je account kunt wijzigen voor meer informatie.

Als je je e-mailadres niet kunt wijzigen en toch een ander e-mailadres wilt gebruiken, kun je een nieuw account maken. Dan moet je wel je Nest-producten verwijderen en resetten en vervolgens opnieuw instellen in het nieuwe account. Iedereen met gedeelde toegang tot je huis verliest deze toegang en moet opnieuw worden uitgenodigd voor het huis.
Kan ik mijn account met iemand anders delen?

Nee. Deel het wachtwoord voor je account nooit met anderen. Hierdoor kan de beveiliging van je account in gevaar komen en kunnen er problemen optreden met bijvoorbeeld de Thuis/Afwezig-functie.

Je kunt je vrienden en familie uitnodigen om de toegang tot je huis te delen. Iedereen kan inloggen met zijn eigen account en met de Nest-app op een telefoon de Nest-producten in je huis bekijken en gebruiken.

Nodig alleen mensen uit die je vertrouwt om lid te worden van je huis na de migratie naar een Google-account. Houd er rekening mee dat iedereen die lid wordt van een huis, apparaten kan toevoegen of verwijderen, bestaande apparaatinstellingen kan gebruiken en wijzigen, in sommige gevallen een koppeling kan maken met andere services, en leden kan toevoegen of verwijderen (waaronder jezelf).

Waar je rekening mee moet houden:

• Als je je Nest-account niet naar een Google-account hebt gemigreerd, kun je alleen bestaande Nest-accounts uitnodigen voor je huis. Dit betekent dat je de migratie moet uitvoeren voordat gezinsleden die een Google-account hebben gemaakt of naar een Google-account zijn gemigreerd, lid kunnen worden van het huis.

Eigenaar van een Nest-huis
met een Nest-account
Eigenaar van een Nest-huis
met een Google-account
Een gezinslid of lid van een huis met een bestaand Nest-account uitnodigen Ja Ja, maar het gezinslid of lid van het huis moet naar een Google-account migreren voordat hij of zij lid kan worden van het huis.
Een gezinslid of lid van een huis met een Google-account uitnodigen Nee, de eigenaar van het huis moet het huis naar een Google-account migreren.

Ja

Als je een bestaand, niet-gemigreerd Nest-account hebt en mensen wilt uitnodigen voor je huis, kun je het volgende artikel raadplegen: Meer informatie over Gezinsaccounts en gedeelde toegang tot je Nest-huis.

Als je bent gemigreerd naar een Google-account, kun je meer informatie raadplegen over hoe je apparaten in je huis kunt delen met andere mensen.

Hoe reset ik mijn accountwachtwoord?

Als je een Google-account gebruikt, volg je deze stappen

Als je een Nest-account gebruikt (e-mailadres en wachtwoord), kun je je wachtwoord resetten door de Nest-app te openen of naar home.nest.com te gaan en op Wachtwoord vergeten te tikken. Voer je e-mailadres in en tik op Wachtwoord resetten. Je ontvangt vervolgens een e-mail om je wachtwoord te resetten.

Als je verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor je account, moet je je account verifiëren om je wachtwoord te resetten.

Als je de e-mail voor het resetten van het wachtwoord niet ontvangt, heb je mogelijk het verkeerde e-mailadres opgegeven. Controleer of je het juiste e-mailadres hebt ingevoerd.

Hoe wijzig ik mijn accountwachtwoord?

Als je een Google-account gebruikt, volg je deze stappen om je wachtwoord te wijzigen of te resetten.

Als je een Nest-account gebruikt (e-mailadres en wachtwoord), kun je je wachtwoord wijzigen met de Nest-app. Dat doe je zo:

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.

2. Selecteer Account en vervolgens Account beheren.

3. Tik op Accountbeveiliging en vervolgens op Accountwachtwoord.

4. Voer je huidige en je nieuwe wachtwoord in en tik vervolgens op Wijzigingen opslaan.

Als je verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor je account, moet je je account verifiëren om je wachtwoord te resetten.

Opmerking: Als deze optie niet wordt weergegeven, is het mogelijk dat je een Google-account gebruikt. Volg deze stappen om je wachtwoord te wijzigen of te resetten.

Je account verwijderen

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Wat gebeurt er wanneer ik mijn account verwijder?

Als je wilt weten wat er met je gegevens gebeurt wanneer je je Google-account verwijdert, kun je het bewaarbeleid voor gegevens van Google lezen. Hierin staat ook hoelang het duurt voordat Google je gegevens (waaronder je Nest-gegevens) verwijdert.

Wanneer je als gebruiker van een niet-gemigreerd Nest-account je account verwijdert, wordt al je persoonlijke informatie verwijderd in overeenstemming met de privacyverklaring van Nest.

Als je het account verwijdert, raak je ook bepaalde mogelijkheden van je Nest-producten kwijt. Dit loop je bijvoorbeeld allemaal mis:

• Je kunt je Nest-producten niet bedienen via de Nest-app op je telefoon, tablet of computer.

• Alle Works with Nest-integraties werken alleen met een account. Smartlampen, smartsloten en koppelingen met Amazon Alexa of de Google Assistent worden uitgeschakeld.

• Je ontvangt geen meldingen of e-mails meer van Nest over je Nest-huis.

Zie de onderstaande artikelen voor belangrijke informatie over specifieke Nest-producten:

Nest-thermostaat

Wanneer je je account verwijdert, kan de Nest-thermostaat nog steeds de temperatuur in je huis veranderen en beweging detecteren om eventueel over te schakelen op Ecotemperaturen. Je kunt ook nog steeds een automatisch of handmatig schema kiezen en andere basisfuncties gebruiken.

De Nest-thermostaat onthoudt ook je wifi-gegevens, en kan zo verbonden blijven met internet en communiceren met onze servers, en ook eventueel software-updates ontvangen. Zolang er verbinding is met internet, stuurt de thermostaat gegevens en het bijbehorende IP-adres naar onze servers. Wil je geen software-updates ontvangen en wil je niet dat je gegevens worden opgeslagen? Verbreek dan de verbinding van je thermostaat met je wifi-netwerk.

Nest-camera of Nest Hello

Nest-camera's en de Nest Hello werken alleen met een account. Als je je account verwijdert, kun je je Nest-camera of Nest Hello alleen gebruiken als je hem toevoegt aan een ander account in de Nest-app.

Als je een abonnement op Nest Aware hebt

Wanneer je je account verwijdert, wordt de videogeschiedenis van je camera gewist, waaronder markeringen en momentopnamen op de Beeldlijn in de Nest-app. Nadat je de videogeschiedenis en momentopnamen hebt gewist, zijn deze definitief verwijderd. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden geen back-ups bewaard. Als je Bekend-gezicht meldingen op je camera gebruikte, wordt hieraan gekoppelde informatie verwijderd.

Nadat je je account hebt verwijderd, moet je mogelijk ook je abonnement op Nest Aware opzeggen:

• Als je Nest Aware rechtstreeks bij Nest hebt gekocht, wordt je Nest Aware-abonnement opgezegd wanneer je je account verwijdert. Je hoeft zelf niets te doen.

• Als je je abonnement bij een van onze partners hebt afgesloten, zeg je het daar op. Ga naar onze veelgestelde vragen over het aanschaffen van Nest Aware via een van onze partners voor meer informatie, ook als je wilt weten of je je abonnement bij een partner hebt afgesloten.

Tip: Als je je videogeschiedenis wilt verwijderen zonder je account te verwijderen of als je Nest Aware wilt opzeggen, ga je naar De videogeschiedenis en momentopnamen van je camera verwijderen.

Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

Nadat je je account hebt verwijderd, werken de Nest Protects die voorheen een draadloze onderlinge verbinding hadden, nog steeds. Maar als je nieuwe Protects wilt verbinden, moet je al je Protects aan een account in de Nest-app toevoegen.

Nest Protects onthouden de wifi-gegevens nadat je je account hebt verwijderd. Zo kunnen ze verbonden blijven met internet en blijven ze communiceren met onze servers. Ook ontvangen ze zo mogelijk software-updates. Als je niet wilt dat de Nest Protect updates blijft ontvangen, zet je de Protect terug op de fabrieksinstellingen.

Opmerking: Als je Protects die eerst draadloos onderling waren verbonden, terugzet op de fabrieksinstellingen, wordt de verbinding uitgeschakeld.

Nest Secure-alarmsysteem

Wanneer je je account verwijdert, stopt de Nest Secure met werken tot je hem aan een ander account in de Nest-app toevoegt.

Als je bovendien een abonnement hebt op een van de services die hieronder worden vermeld, moet je de service mogelijk apart annuleren.

Als je een abonnement hebt op mobiele back-up

Wanneer je je account verwijdert, wordt je abonnement op mobiele back-up automatisch opgezegd (als je het rechtstreeks bij Nest hebt aangeschaft) of moet je het handmatig opzeggen (als je het bij een van onze partners hebt gekocht). Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Een mobiele back-up kopen of annuleren voor Nest Secure >

Als je een abonnement hebt op professioneel toezicht

Wanneer je je account verwijdert, moet je de service voor professioneel toezicht afzonderlijk annuleren. Neem contact op met de service voor professioneel toezicht om je abonnement op te zeggen.

Nest × Yale slot

Nadat je je account hebt verwijderd, kun je het Nest × Yale slot blijven gebruiken als een basisslot zonder sleutel, maar je moet alles op het slot zelf doen. Je moet het slot terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Daarna kun je toegangscodes toevoegen en verwijderen, en de instellingen op het slot zelf aanpassen.

Omdat je het slot niet meer kunt bedienen met de Nest-app, kun je geen toegangscodes beheren, geen toegangsschema's instellen, de geschiedenis niet bekijken en de deur niet meer op afstand op slot doen en van het slot halen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Als je inlogt met een Google-account, kun je je gegevens hier downloaden en meer informatie vinden over hoe je je Google-account kunt verwijderen.

Als je een bestaand, niet-gemigreerd Nest-account hebt, kun je de onderstaande stappen volgen.

1. Log in op je account op een telefoon, tablet of computer.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Account en vervolgens Account beheren.
  4. Tik op Account verwijderen en bevestig dat je je account wilt verwijderen.
  5. Je krijgt een e-mail van account@nest.com. Lees de volledige mail door en klik op de daarin vermelde link om het accountverwijderingsproces te voltooien.

Opmerking: Als je je met hetzelfde e-mailadres opnieuw wilt aanmelden voor een account, wacht je een paar dagen tot het e-mailadres weer beschikbaar is.

Accountgegevens weergeven en downloaden

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Hoe krijg ik toegang tot mijn Nest-gegevens?

In de Nest-app:

Je kunt met de Nest-app:

• Je accountinstellingen bekijken en je profielgegevens bewerken.

• Gegevens bekijken, zoals je Energiegeschiedenis, Videogeschiedenis en Beveiligingsgeschiedenis.

• Alleen niet-gemigreerde Nest-accounts: Huizen toevoegen of verwijderen en bepalen wie de toegang tot je huis deelt.

Opmerking: Als je Nest Aware eerder hebt aangeschaft, kun je inloggen en je bestelgeschiedenis hier bekijken.

In de Google Home-app (voor gemigreerde accounts)

Je kunt de Google Home-app gebruiken voor het volgende:

• Huizen toevoegen of verwijderen en beheren wie toegang tot je huis heeft.

Hoe kan ik mijn Nest-gegevens downloaden?

Als je een Google-account gebruikt, kun je meer informatie bekijken over hoe je je gegevens kunt downloaden.

Als je een niet-gemigreerd Nest-account gebruikt, bieden we je de optie om je gegevens te downloaden via Mijn Nest-gegevens.

Bekijk onze veelgestelde vragen over privacy voor meer informatie over privacy en je gegevens.