Usein kysyttyä Nest-sovelluksen tileistä

Tässä on vastauksia yleisiin kysymyksiin tilien käytöstä Nest-sovelluksen kanssa. Tilin kautta saat kaikki Nest-laitteiden ja ‑palvelujen ominaisuudet käyttöösi. Alla on tietoa tilin luomisesta, käytöstä ja päivittämisestä sekä käteviä vinkkejä ongelmatilanteisiin.

Tärkeää: Jos asiakas on käyttänyt Nest-sovellusta ennen 19.8.2019, hänellä voi ennestään olla Nest-tili (jota ei ole siirretty Google-tiliksi), jolla voi edelleen kirjautua Nest-sovellukseen.

Uuden tilin luominen Nest-sovelluksen käyttöä varten

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Miten luon tilin?

Jos et ole vielä käyttänyt Nest-sovellusta, sinun on kirjauduttava sisään Google-tilillä. Jos sinulla ei ole sellaista, luo Google-tili näiden ohjeiden mukaan. Kirjaudu sitten Google-tilillä alla olevien ohjeiden mukaan.

Huom. Jos olet aiemmin kirjautunut Google-tuotteeseen (esim. Gmailiin, Mapsiin tai YouTubeen), sinulla voi jo olla Google-tili. Voit kirjautua toista tuotetta varten luodulla käyttäjänimellä ja salasanalla mihin tahansa muuhun Google-tuotteeseen tai ‑palveluun, myös Nestiin.

Jos et muista kirjautuneesi Google-tilille, tarkista löytyykö tiliä. Jos sähköpostiosoitteeseen liittyvää Google-tiliä ei ole, näet viestin Tiliä ei löydy.

Tilin luominen

1. Lataa puhelimelle tai tabletille Nest-sovellus Applen App Storesta tai Google Playsta.

2. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Kirjaudu Google-tilillä.

3. Jos sinulla on Google-tili, sinua pyydetään kirjautumaan sillä sisään. Valitse Jatka.

4. Valitse Google-tili, jota haluat käyttää Nest-sovelluksessa, tai valitse Käytä toista tiliä, jos sinulla on jo tili, jota ei ole luettelossa.

5. Sinun on annettava Nest-sovellukselle lupa käyttää tiettyä Google-tilin dataa. Valitse Tiedot info button nähdäksesi lisätietoja jaettavasta datasta. Valitse Salli.

6. Sinulta kysytään, onko sinulla jo siirtämätön Nest-tili. Jos luot uutta tiliä, valitse Ei.

7. Lue Googlen tietosuojakäytäntö, tietosuojan yleiset kysymykset ja sitoumuksemme kodin tietosuojaan ymmärtääksesi, miten Google käsittelee dataasi, jos käytät Nest-palveluja Google-tilillä. Lue ja hyväksy Googlen käyttöehdot sekä niitä täydentävät Nestin käyttöehdot ja valitse sitten Jatka.

8. Määritä uusi koti sovelluksen ohjeiden mukaan.

Täytyykö minun määrittää tili Nest-tuotteiden käyttöä varten?

Kaikkien Nest-tuotteiden käyttö ei edellytä tiliä, mutta jos sinulla on tili, voit käyttää ja ohjata tuotteita Nest-sovelluksesta. Jotkin Nest-tuotteet, esimerkiksi Nest Hub Max, edellyttävät myös Google Home ‑sovelluksen käyttöä.

Jos olet aiemmin kirjautunut Google-tuotteeseen (esim. Gmailiin, Mapsiin tai YouTubeen), sinulla voi jo olla Google-tili. Voit kirjautua Nest-sovellukseen toista tuotetta varten luodulla käyttäjänimellä ja salasanalla.

• Google Nest ‑termostaatit ja Google Nest Protect toimivat ilman tilille lisäämistä sovelluksessa, mutta monet tärkeät ominaisuudet toimivat vasta luotuasi sovelluksessa tilin ja lisättyäsi Nest-tuotteesi siihen. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi ilmoitusten saaminen puhelimeen, kauko-ohjaus Nest-sovelluksella ja Home/Away Assist.
  • Google Nest ‑kamerat ja Google Nest Hello edellyttävät tiliä reaaliaikaisten liike- ja ääni-ilmoitusten sekä videokuvan saamista varten, joten tilin luominen kuuluu määritysprosessiin.
  • Google Nest Secure (mukaan lukien Nest Guard, Nest Detect ja Nest Tag) edellyttää tiliä asennusta, järjestelmän ohjaamista Nest-sovelluksessa ja ilmoitusten saamista varten. Tilin luominen kuuluu siis tuotteen määritysprosessiin.

Voit kuitenkin luoda tunnuskoodin tai Nest Tagin, jolla perheenjäsenet tai vieraat saavat pelkän kulkuoikeuden kotiin. Tiliä ei vaadita, jos käyttäjällä on pelkkä kulkuoikeus.

• Google Nest × Yale ‑lukko toimii ilman tiliä, mutta silloin et voi käyttää Nest-sovellusta yhdessä lukon kanssa. Nest-sovelluksessa voit esimerkiksi etälukita oven ja avata lukituksen, asettaa tunnuskoodin tai muuttaa sitä, asettaa vieraille omia kulkuaikatauluja, saada ilmoituksia oven tiettyyn aikaan lukinneista tai avanneista henkilöistä, saada tiedon lukon akun loppumisesta ja kytkeä Nest Secure ‑hälytyksen pois päältä avattuasi oven.

Ohjelmistopäivitykset

• Kaikkien Nest-tuotteiden on oltava yhteydessä internetiin ohjelmistopäivitysten lataamista varten.
  • Kaikki Nest-tuotteet paitsi Nest-termostaatti on lisättävä tilille, jotta ne voidaan yhdistää kodin Wi-Fi-verkkoon.

Siirtyminen Nest-tililtä Google-tilille

Jos olet aiemmin käyttänyt Nestiä ja kirjaudut sisään sähköpostiosoitteella ja salasanalla, eli aiemmin luodulla Nest-tilillä, voit edelleen kirjautua Nest-sovellukseen tällä tilillä.

Huom. Nest-tilin siirtäminen Google-tilille on valinnaista, eikä sitä voi perua, kun se on tehty. Tilin siirtäminen tuo monia etuja, mutta se myös muuttaa joidenkin Nest-sovelluksen ominaisuuksien toimintaa, eivätkä nykyiset Works with Nest ‑laiteyhteydet toimi siirron jälkeen (olemme poistamassa ohjelmaa käytöstä). Jos päätät olla siirtämättä tiliä tässä vaiheessa, aiemmin luodut Works with Nest ‑yhteydet toimivat edelleen Nest-tilin ja Nest-sovelluksen kanssa ilman häiriöitä.

Suosittelemme lukemaan koko tämän artikkelin päättääksesi, onko tilin siirtäminen oikea valinta tällä hetkellä. Voit siirtää Nest-tilisi ja siihen liittyvän datan Google-tilille milloin vain myöhemmin, kun olet valmis siihen.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Mitä siirtyminen tarkoittaa, ja miksi tili kannattaa siirtää?

Me Google Nestillä pyrimme tekemään älykkäästä kodista selkeämmän ja avuliaamman. Sen pitäisi olla koti, jossa tuotteiden määritys ja käyttö on helppoa ja niiden yhteistoiminta saumatonta.

Tällä hetkellä käyttäjämme joutuvat huolehtimaan monista tileistä, käyttöoikeuksista ja asetuksista käyttäessään älykkään kodin laitteitamme ja palveluitamme. Siirtymisen jälkeen kaikki tapahtuu yhden Google-tilin kautta, jolloin Nest-käyttäjät hoitavat kaiken samalla tilillä saumattomasti ja voivat yhdistää Nest- ja Google Home ‑sovelluksissa olevat kodit ja niiden jäsenet.

Siirron jälkeen Nest- ja Google Home ‑laitteet ja ‑palvelut toimivat näin:

Lue lisää blogista: Google Nest: welcome to the helpful home.

Saadaksesi nämä edut sinun on siirrettävä Nest-tilisi Google-tilille. Siirron yhteydessä Nest-datasi yhdistetään Google-tiliisi. Google käsittelee tätä dataa Googlen tietosuojakäytännössä mainitulla ja tällä tietosuojan kysymyssivulla tarkemmin kuvatulla tavalla. Lue myös Googlen sitoumus kotien tietosuojaan. Siirron jälkeen sinuun sovelletaan myös Googlen käyttöehtoja ja niitä täydentäviä Nestin käyttöehtoja.

Huom. Vaikka käytät jo Nestiä ja kirjaudut Nest-sovellukseen Gmail-tilillä, tämä ei tarkoita, että tilisi on siirretty. Nest-tilisi dataan sovelletaan Nestin tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja siirtämiseen asti.

Sinun on siirrettävä tilisi, jotta voit käyttää Google-tiliä Nest-palvelujen ja muiden Google-palvelujen kanssa. Lue tietosuojan kysymykset ja vastaukset ymmärtääksesi, miten Google käyttää Nest-dataasi Google-tilille siirtymisen jälkeen, ja miten voit hallita Google-asetuksiasi.

Mitä tapahtuu, jos en siirry Google-tilille?

Nest tukee tulevaisuudessa uusia kodin älylaitteita ja ‑palveluja, joista monet ovat saatavilla vain Google-tilien käyttäjille. Siksi suosittelemme vahvasti, että kaikki Nest-käyttäjät siirtyvät Google-tileille, jotta he voivat hyötyä parannelluista tietosuojaominaisuuksista, kaikkia Google Nestin älylaitteita ja ‑palveluja koskevista Googlen tietosuojasitoumuksista ja saumattomista käyttökokemuksista. Samalla kun nykyiset käyttäjät saavat siirtymismahdollisuuden tänä kesänä, uudet Nest-palvelujen käyttäjät alkavat automaattisesti käyttää Google-tilejä.

Nest-tilin siirtäminen Google-tilille on vapaaehtoista. Jos et siirrä Nest-tiliäsi, sinuun sovelletaan edelleen Nest Labs, Inc:n nykyisiä ehtoja ja tietosuojakäytäntöjä, jotka löytyvät täältä. Pidämme sinut ajan tasalla, jos nykyisissä tuotteissamme tapahtuu sinua koskevia muutoksia.
Mitä minun tulee tietää ennen tilin siirtämistä?

Sinun on hyvä tietää pari asiaa ennen Nest-tilin siirtämistä Google-tilille:

• Voit yhdistää vain yhden Google-tilin yhteen Nest-tiliin. Tärkeää: Toimintoa ei voi peruuttaa, joten valitse tili, jonka tarkistat ja jota käytät usein.

• Et voi linkittää yrityksen, organisaation, vanhemman tai huoltajan ylläpitämää Google-tiliä. Tämä käsittää G Suite ‑tilit ja alaikäisten tilit.

• Et voi linkittää Nest-tiliin ryhmän osoitetta tai sähköpostialiasta, kuten postituslistaa.

• Jos sinulla on Works with Nest ‑yhteyksiä, ne poistetaan siirron aikana. Vastaavia kolmannen osapuolen integraatioita voi olla saatavilla Works with Google Assistantin kautta. Lue lisää Works with Nestistä.

• Kun olet siirtänyt tilisi, et enää voi käyttää Nest-sovellusta Apple TV:llä tai Android TV:llä.

Jos loit Google-tilin äskettäin, varmista että tili on vahvistettu. Kirjaudu Google-tilillesi tarkistaaksesi sen vahvistuksen tilan. Jos sitä ei ole vielä vahvistettu, sinua pyydetään viestissä vahvistamaan tili.

Lue lisää Nest-tilin ja sen datan siirtämisestä Googleen What’s Happening ‑sivulta.

Mitä Nest-tilauksilleni tapahtuu, jos siirrän tilini Googleen?

Nest-tilaustesi (esim. Nest Aware ‑palvelun) ei pitäisi häiriintyä Google-tilille siirtämisestä.

Jos siirrät Nest-tilin Google-tilille, sinun on siirrettävä nykyiset Nest-tilaukset Google Payhin ennen uusien tilausten tekemistä. Google-tilille siirtymisen jälkeen voit tehdä uusia tilauksia vain Google Storessa, et Nest Storessa.

Jos päätät olla siirtämättä tiliä Googleen, voit tehdä tilauksia vain Nest Storessa osoitteessa nest.com. Nykyiset tilauksesi uusitaan edelleen laskutusjaksojesi mukaisesti.
Minulla on Nest-tili ja aion siirtää sen Google-tilille. Miltä tietosuojan ja käyttöehtojen hyväksymisnäkymät näyttävät?

Alla näet siirtymisprosessin kohdat, jotka sinua pyydetään lukemaan. Niissä kerrotaan, miten Google käyttää dataasi ja mitkä ehdot sinun on hyväksyttävä siirtyäksesi Google-tilille.

Nest account migration screen

Download

Mistä tiedän, olenko siirtänyt tilini?

Näet suoritetun siirtymisen Nest-sovelluksen asetuksista Nest settings icon. Jos et näe vaihtoehtoa Siirrä Google-tilille, käytät Google-tiliä.

Siirtymisen jälkeen kirjaudut sisään Google-tilin tunnuksilla valitsemalla Nest-sovelluksesta Kirjaudu Google-tilillä ‑painikkeen.

Huom. Vaikka käytät jo Nestiä ja kirjaudut Nest-sovellukseen Gmail-tilillä, tämä ei tarkoita, että tilisi on siirretty. Nest-tilisi dataan sovelletaan Nestin tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja siirtämiseen asti.

Sinun on siirrettävä tilisi, jotta voit käyttää Google-tiliä Nest-palvelujen ja muiden Google-palvelujen kanssa. Lue tietosuojan kysymykset ja vastaukset ymmärtääksesi, miten Google käyttää Nest-dataasi Google-tilille siirtymisen jälkeen ja miten voit hallita Google-asetuksiasi.
Miten Nest-sovelluksen tilini ja Google Home -sovelluksen tili toimivat yhdessä? Miksi tarvitsen tilin Home-sovellusta varten?

Kun siirrät tilisi, kodin jäsenet Nest-sovelluksesta ja Home-sovelluksesta yhdistetään samaan Google Nest ‑kotiin. Näin tehdään, jotta sinun ei tarvitse hallita erilaisia kotinäkymiä, käyttöoikeuksia ja jäseniä Nest-laitteiden ja ‑palvelujen yhteydessä, vaan näkymä on johdonmukainen ja yhtenäinen. Jos käytät Nest- ja Google Home ‑sovelluksissa samaa Google-tiliä, Google-kotisi ja sen jäsenet näkyvät ajan kuluessa samanlaisina molemmissa sovelluksissa.

Kodin siirtämisen jälkeen kodin uudelleennimeäminen ja poistaminen tai perheenjäsenien hallinta tapahtuu Google Home ‑sovelluksessa. Et voi enää tehdä näitä asioita Nest-sovelluksessa. Tietyt ominaisuudet ja Nest-laitteet edellyttävät silti Nest-sovelluksen käyttöä. Tarvitset siis molemmat sovellukset laiteasetusten hallintaan ja kodin laitteiden jakamiseen muiden ihmisten kanssa.

Ennen kuin tilin siirtäminen Nest-sovelluksessa oli mahdollista, kotien tai perheenjäsenten lisääminen tai poistaminen edellytti Nest-tilin käyttöä Nest-sovelluksessa. Kun tilin siirtäminen on mahdollista 19.8.2019 alkaen, luvassa on seuraavia muutoksia:

Mitä voit tehdä
Nest-sovelluksessa siirron jälkeen

Mitä voit tehdä
Home-sovelluksessa siirron jälkeen

Kutsua käyttäjiä, joilla on jo Nest-tili

✔*

Kutsua käyttäjiä, joilla on Google-tili

Poistaa kodin jäsenen yhdistetystä Google Nest ‑kodista

Poistaa yhdistetyn Google Nest ‑kodin

Nimetä yhdistetyn Google Nest ‑kodin uudelleen

Nähdä yhdistetyn Google Nest ‑kodin jäsenet

* Nykyisten Nest-tilin käyttäjien on siirrettävä tilinsä, ennen kuin heidät voidaan kutsua kotiin, jos Nest-kodin omistaja on jo siirtänyt tilinsä.

Huom. Jos käytit aiemmin Google Assistantia, sinulle on voitu automaattisesti luoda koti Google Home ‑sovelluksessa. Sinua voidaan pyytää yhdistämään kodit siirron aikana.

Miten siirto vaikuttaa perhekäyttöön?

Yhdistettyyn kotiin kutsumillasi ihmisillä on samat käyttö- ja hallintaoikeudet kuin sinulla. Kutsu Google-kotiisi ainoastaan henkilöitä, joihin luotat. Kun joku liittyy yhdistetyn Google Nest -kodin jäseneksi, hän saa laajat käyttöoikeudet: hän voi lisätä ja poistaa laitteita, käyttää ja muuttaa aiempien laitteiden asetuksia, linkittää tietyissä tapauksissa muita palveluita ja lisätä tai poistaa muita jäseniä, mukaan lukien sinut.

Siirron jälkeen Home-sovelluksessa tehdyt asiat näkyvät Nest-sovelluksessa ja päinvastoin. Jos esimerkiksi poistat kodin jäsenen Home-sovelluksesta, jäsen poistetaan vastaavasta kodista Nest-sovelluksessa.

Tärkeää: Jos olet Nest-kodin omistaja Nest-sovelluksessa ja toinen kodin jäsen poistaa sinut Home-sovelluksessa, kaikkien Nest-kotiisi yhdistettyjen Nest-laitteiden linkitys poistetaan, ja menetät pääsysi Nest-kotiin.
Miten siirrän tilini?

Varmista ennen siirtymistä, että puhelimellasi tai tabletillasi on uusin Nest-sovellus Applen App Storesta tai Google Playsta.

Voit aloittaa siirron kahdella tavalla:

• Jos sait sähköpostin osoitteesta googlenest@nest.com, avaa viesti ja valitse Vaihda Googleen. Siirryt Nest-sovellukseen. Lisää Nest-kirjautumistietosi. Valitse Jatka.
  • Jos olet jo kirjautunut Nest-sovellukseen puhelimella tai tietokoneella, valitse Asetukset Nest settings icon. Valitse tietokoneelta ensin profiilikuvasi manage account icon ja sitten Asetukset Nest settings icon. Valitse Siirrä Google-tilille.

Toimi sitten näin:

1. Lue tilin siirtämisen edut ja yksityiskohdat huolella.

2. Kun olet valmis siirtymään, valitse Jatka Googlella.

3. Valitse käytettävä Google-tili. Suosittelemme käyttämään samaa tiliä, jota käytät Google Assistant- tai Google Home ‑tuotteiden kanssa. Voit myös luoda uuden Google-tilin tai valita Käytä toista tiliä, jos sinulla on jo tili, jota ei ole luettelossa.

4. Sinun on annettava Nest-sovellukselle lupa käyttää tiettyä Google-tilin dataa. Valitse Tiedot info button nähdäksesi lisätietoja jaettavasta datasta. Aloita siirto valitsemalla Salli.

Huom. Jos sinulla on Works with Nest ‑yhteyksiä ja/tai Google Home ‑sovellus, saatat nähdä Works with Nest ‑yhteyksien katkaisuun sekä kotien ja Google Nest ‑kodin yhdistämiseen liittyvät lisävaiheet ennen siirtoa. Et voi enää käyttää Works with Nest ‑yhteyksiä Google-tilillä. Seuraa sovelluksen ohjeita.

5. Ennen kuin siirryt Nest-tililtä Google-tilille, lue Googlen tietosuojakäytäntö, nämä tietosuojan yleiset kysymykset ja sitoumuksemme kodin tietosuojaan ymmärtääksesi, miten Google käsittelee dataasi, jos siirryt Google-tilille. Tarkista ja hyväksy Google-tilisi asetukset, myös mainosasetukset (tai muuta niitä). Valitse Jatka.

6. Lue ja hyväksy Googlen käyttöehdot sekä niitä täydentävät Nestin käyttöehdot ja valitse sitten Viimeistele siirto.

• Jos hyväksyt siirron yhteydessä kutsun liittyä kotiin, tutustu palvelun muutoksiin ja valitse Hyväksyn.

7. Sinua pyydetään valitsemaan sähköpostit, joita haluat saada. Valitse sitten Seuraava.

8. Kaikki on valmista. Valitse Valmis.

Siirtymisen ja kirjautumisen virheiden vianetsintä

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Sisäänkirjautumisessa on vaikeuksia
Jos Kirjaudu Google-tilillä ‑painikkeen avulla kirjautumisessa on vaikeuksia, kokeile toista selainta. Suosittelemme Google Chromen käyttöä.
Miksi tiliäni ei voi siirtää? Miksi näen virheen?
Tietyillä Google-tileillä ei voi luoda tiliä Nest-sovelluksessa. Näitä ovat seuraavat:
  • Google-tilit, jotka on jo linkitetty toiseen Nest-tiliin

• G Suite ‑tilit

• Ryhmä- ja aliastilit

• Alle 13-vuotiaiden Google-tilit

• Vahvistamattomat Google-tilit

• Google-tilit, joissa on Lisäsuojaus

Jos sinulla on Nest Secure tai Nest × Yale ‑lukko, voit antaa Guest Access ‑ominaisuudella Nest Tagin tai tunnuskoodin tileille, joita ei voi siirtää.

Jos yrität käyttää tällaista tiliä, saatat nähdä virheen, esimerkiksi:

Google-tili on jo linkitetty toiseen Nest-tiliin.

Voit yhdistää vain yhden Google-tilin Nest-tiliin sovelluksessa. Tätä toimintoa ei voi perua, joten valitse päätili, jota käytät sovelluksessa. Jos näet tämän virheviestin, sinun on valittava tai luotava toinen Google-tili kirjautuaksesi sisään sovellukseen.

Jos olet jo linkittänyt Google-tilin toiseen Nest-tiliin, mutta haluat linkittää laitteet ja palvelut toiseen Google-tiliin, sinun on ensin katkaistava kaikkien laitteidesi yhteys. Yhdistä ne sitten uudelleen toisella Google-tilillä.

G Suite ‑tilejä ei voi siirtää.

G Suite ‑tilit ovat yritysten tai organisaatioiden perustamia tilejä, joilla käytetään Googlen yritystyökaluja. Et voi käyttää G Suite ‑tiliä, koska organisaatiosi hallinnoi tilitietoja. Käytä henkilökohtaista Google-tiliäsi tai luo Google-tili sovellukseen kirjautumista varten.

Huom. Sähköpostiosoite ei ehkä näytä G Suite ‑tililtä, koska osoitteen verkkotunnusosa ei ole gmail.com-muotoinen, vaan yritysosoite (yleensä yrityksen sivuston verkkotunnus).

Ryhmä- ja aliastilejä ei voi siirtää.

Google Ryhmien sähköpostiosoitteilla ei voi kirjautua sovellukseen, koska palvelu käyttää sähköpostialiasta, joka lähettää viestejä edelleen muihin sähköpostiosoitteisiin. Käytä henkilökohtaista Google-tiliä tai luo Google-tili sovellukseen kirjautumista varten.

Vanhempi tai huoltaja hallinnoi Google-tiliä.

Jos hallinnoit Family Linkillä alle 13-vuotiaan (tai maasi ikärajaa nuoremman) lapsen Google-tiliä, et voi luoda Nest-sovellukseen tiliä alaikäisen tilillä.  Nest-palvelut eivät ole lasten käytettävissä – lue lisää Nestin lisäkäyttöehdoista. Käytä toista Google-tiliä tai luo Google-tili sovellukseen kirjautumista varten.

Google-tiliä ei ole vahvistettu.

Et välttämättä ole vahvistanut Google-tiliä täysin määrityksen yhteydessä.

1. Tarkista Google-tilisi sähköpostit ja etsi vahvistuskoodi varmistaaksesi, että tili on määritetty ja vahvistettu oikein.

2. Kirjaudu Google-tilillesi tarkistaaksesi sen vahvistuksen tilan. Jos sitä ei ole vielä vahvistettu, sinua pyydetään viestissä vahvistamaan tili.

3. Yritä vahvistamisen jälkeen muodostaa uudelleen yhteys sovellukseen.

Miksi kaikkia kotejani tai laitteitani ei näy Home- tai Nest-sovelluksissa?

Huom. Nest Protect ja Nest Tag näkyvät vain Nest-sovelluksessa.

Siirron jälkeen koti- ja laiteluettelo ei välttämättä ole ajan tasalla Home- tai Nest-sovelluksessa. Pakota siinä tapauksessa Home- ja Nest-sovellukset sulkeutumaan:

1. Puhelinmallistasi riippuen pyyhkäise ylös näytön alareunasta, kaksoisnapauta aloitusnäyttöpainiketta tai napauta neliöpainiketta näytön oikeasta alakulmasta.

2. Etsi ja valitse suljettava sovellus pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.

3. Pyyhkäise sovellusikkuna ylöspäin, niin sovellus sulkeutuu.

4. Avaa sovellus.

Mitä teen, jos en voi kirjautua sisään tililleni?

Jos kirjaudut sisään Google-tilillä, toimi näiden ohjeiden mukaan.

Jos kirjaudut sisään Nest-tilillä ja sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään, saatat nähdä viestin virheellisestä sähköpostiosoitteesta tai salasanasta.

1. Tarkista vielä, että yrität kirjautua sisään oikealla sähköpostiosoitteella. Varmista, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein. Jos käytät useita sähköpostiosoitteita, varmista että käytössä on sähköpostiosoite, jolla loit tilisi.

2. Tarkista vielä, että yrität kirjautua sisään oikealla salasanalla. Salasanan kirjainkoolla on väliä, joten tarkista myös isojen ja pienten kirjainten käyttö.

3. Tarkista Nest-palvelujen tilasta, onko meneillään käyttökatkoja. Jos on, sinun on odotettava palvelun palautumista ennen tilille kirjautumista.

4. Pyydä uusi salasana. Valitse Unohditko salasanasi ja seuraa ohjeita. Saat sähköpostiviestin, jolla voit pyytää uutta salasanaa.

Jos et saa salasanan palautusviestiä, olet voinut antaa väärän sähköpostiosoitteen. Tarkista vielä, että loit tilin juuri tällä sähköpostiosoitteella.

Mitä teen, jos näen pyörivän ympyrän tai tyhjän kirjautumisnäytön?

Jos kirjaudut sisään, mutta Nest-kotisi ei lataudu, näet pyörivän ympyrän tai tyhjän näytön tai jos sinulla on muita kirjautumisongelmia:

Tärkeää: Jos kirjautuminen onnistuu yhdellä laitteella, mutta ei toisella, tarkista ongelmallisen laitteen asetukset ja valikot. Tietyt selaimen, verkon, puhelimen tai reitittimen asetukset voivat estää kirjautumisen.

1. Tarkista Nest-palvelujen tilasta, onko meneillään käyttökatkoja. Jos on, sinun on odotettava palvelun palautumista ennen tilille kirjautumista.

2. Kokeile kirjautua tilillesi toisella selaimella tai Nest-sovelluksella. Jos selaimen vaihtaminen ratkaisee ongelman, etsi selaimen tai laitteen asetuksista kohtaa, joka voi estää kirjautumisen.

3. Kokeile kirjautua sisään toisella laitteella. Kirjaudu tilillesi puhelimen tai tabletin Nest-sovelluksella. Voit myös siirtyä tietokoneella osoitteeseen home.nest.com ja yrittää kirjautua sisään sieltä. Jos yrität kirjautua sisään töissä, kokeile kirjautua sisään käyttämällä matkapuhelindataasi tai kodin Wi-Fi-yhteyttä.

Tilin ja sähköpostien hallinta

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Miten parannan tilini turvallisuutta?

Jos haluat lisäsuojausta, suosittelemme ottamaan tilillä käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen. Sinun on syötettävä kirjautumista varten väliaikainen, yksilöllinen koodi, joka lähetetään puhelimeesi.

Jos käytät Google-tiliä, lue, miten voit suojata tilisi kaksivaiheisella vahvistuksella.

Jos käytät Nest-tiliä ja kirjaudut sille sähköpostiosoitteella ja salasanalla, voit katsoa, miten kaksivaiheinen vahvistus lisätään tilille Nest-sovelluksessa.
Miten vaihdan tilini sähköpostiosoitteen?

Muista, että kaikki sähköposti-ilmoitukset, kotiraportit ja muut viestit Google Nestiltä saapuvat uuteen sähköpostiosoitteeseen.

Jos käytät Nest-tiliä, toimi näin.

1. Avaa Nest-sovellus ja valitse näytön alaosasta Kirjaudu sisään Nestillä.

2. Lisää sähköpostiosoite ja salasana. Valitse Kirjaudu sisään.

3. Valitse Asetukset Nest settings icon

4. Valitse Tili ja sitten Tilin hallinta.

5. Valitse Tilin suojaus > Sähköpostiosoite.

6. Lisää tilin nykyinen salasana ja uusi sähköpostiosoite. Kirjoita vahvistukseksi uusi sähköpostiosoite uudelleen.

7. Valitse Tallenna muutokset.

8. Katso saapuneista viesteistä, oletko saanut viestin osoitteesta account@nest.com. Napauta tai klikkaa viestissä olevaa linkkiä vahvistaaksesi uuden osoitteen.

Jos sähköpostia ei näy hetkeen, olet saattanut antaa väärän sähköpostiosoitteen. Tarkista vielä, että kirjoitit uuden sähköpostiosoitteesi oikein.

Jos käytät Google-tiliä, voit ehkä vaihtaa sähköpostiosoitetta. Lue lisää tilin sähköpostiosoitteen vaihtamisesta.

Jos et voi vaihtaa sähköpostiosoitettasi mutta haluat silti käyttää toista sähköpostiosoitetta, voit luoda uuden tilin. Silloin sinun on poistettava ja nollattava Nest-tuotteesi ja määritettävä ne uudelleen uudella tilillä. Kaikki kodin pääsyoikeuden saaneet menettävät tämän oikeuden, ja heidät on kutsuttava kotiin uudelleen.
Voinko jakaa tilini jonkun toisen kanssa?

Et. Älä koskaan anna tilisi salasanaa kenellekään. Muuten tilin turvallisuus voi vaarantua ja toiminnot kuten Home/Away Assist voivat toimia odottamattomasti.

Voit kutsua kavereita ja perheenjäseniä kotiisi ja antaa heille kodin pääsyoikeuden. Silloin jokainen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään ja katsoa sekä käyttää kodin Nest-tuotteita puhelimellaan.

Kutsu Google-tilille siirtymisen jälkeen vain luotettavia ihmisiä kodin jäseniksi. Kun joku liittyy kotisi jäseneksi, hän voi lisätä uusia laitteita, käyttää ja muuttaa aiempien laitteiden asetuksia, linkittää tietyissä tapauksissa muihin palveluihin ja lisätä tai poistaa muita jäseniä, mukaan lukien sinut.

Muista nämä:

• Jos et ole siirtynyt Nest-tililtä Google-tilille, voit kutsua kotiisi vain aiemmin luotuja Nest-tilejä. Sinun on siis siirryttävä uudelle tilille, ennen kuin Google-tilin luoneet tai sille siirtyneet perheenjäsenet voivat liittyä kotiin.

Nest-kodin omistaja,
jolla on Nest-tili
Nest-kodin omistaja,
jolla on Google-tili
Voi kutsua perheenjäsenen tai kodin jäsenen, jolla on ennestään Nest-tili Kyllä Kyllä, mutta jäsenen on siirryttävä Google-tilille ennen kotiin liittymistä
Voi kutsua perheenjäsenen tai kodin jäsenen, jolla on Google-tili Ei, kodin omistajan on siirrettävä koti Google-tilille

Kyllä

Jos sinulla on siirtämätön Nest-tili ja haluat kutsua kotiisi uusia jäseniä, lue lisää perhetileistä ja Nest-kodin pääsyoikeuksien jakamisesta.

Jos olet siirtynyt Google-tilille, katso miten voit jakaa kotisi laitteita muiden kanssa.

Miten pyydän tilille uutta salasanaa?

Jos käytät Google-tiliä, toimi näiden ohjeiden mukaan.

Jos käytät Nest-tiliä (sähköpostiosoitetta ja salasanaa), voit pyytää uutta salasanaa Nest-sovelluksessa tai valitsemalla osoitteesta home.nest.com Unohtunut salasana. Lisää sähköpostiosoitteesi ja valitse Pyydä uusi salasana, niin saat sähköpostin salasanan vaihtoa varten.

Jos käytössäsi on kaksivaiheinen vahvistus, sinun on vahvistettava tilisi ennen uuden salasanan pyytämistä.

Jos et saa salasanan palautusviestiä, olet voinut antaa väärän sähköpostiosoitteen. Tarkista vielä, että sähköpostiosoite on oikein.

Miten vaihdan tilini salasanan?

Jos käytät Google-tiliä, vaihda salasana tai pyydä uutta salasanaa näiden ohjeiden mukaan.

Jos käytät Nest-tiliä (sähköpostiosoitetta ja salasanaa), voit vaihtaa salasanan Nest-sovelluksessa. Toimi näin:

1. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Asetukset Nest settings icon.

2. Valitse Tili ja sitten Tilin hallinta.

3. Valitse Tilin suojaus > Tilin salasana.

4. Lisää tilin nykyinen salasana ja uusi salasana ja valitse sitten Tallenna muutokset.

Jos käytössäsi on kaksivaiheinen vahvistus, sinun on vahvistettava tilisi ennen uuden salasanan pyytämistä.

Huom. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, saatat käyttää Google-tiliä. Vaihda salasana tai pyydä uutta salasanaa näiden ohjeiden mukaan.

Tilin poistaminen

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Mitä tapahtuu, jos poistan tilini?

Lue Googlen datan säilytyskäytännöistä, mitä datallesi tapahtuu Google-tilin poistamisen jälkeen. Siellä kerrottaan myös, miten pitkän ajan päästä Google poistaa tietosi, mukaan lukien Nest-datasi.

Jos käytät siirtämätöntä Nest-tiliä ja poistat Nest-tilin, poistamme henkilötietosi Nestin tietosuojalausunnon mukaisesti.

Tilin poistaminen rajoittaa myös Nest-tuotteiden käyttötapoja esimerkiksi näin:

• Et voi ohjata Nest-tuotteita puhelimen, tabletin tai tietokoneen Nest-sovelluksella.

• Works with Nest ‑yhteydet eivät toimi ilman tiliä. Älyvalot, älykkäät lukot ja Amazon Alexa- ja Google Assistant ‑yhteydet poistetaan käytöstä.

• Et enää saa Nestiltä ilmoituksia tai sähköposteja Nest-kotiisi liittyen.

Lue alta lisää Nest-tuotekohtaisia, tärkeitä tietoja:

Nest-termostaatti

Tilisi poistamisen jälkeen Nest-termostaatti voi yhä muuttaa kodin lämpötilaa, havaita liikkeen ja määrittää Ekolämpötilojen käytön sen perusteella, antaa sinun valita automaattisen tai manuaalisen aikataulun sekä käyttää muita perustoimintoja.

Se muistaa myös Wi-Fi-verkkosi tiedot, joten se pysyy yhteydessä internetiin ja voi edelleen olla yhteydessä palvelimiimme. Se voi myös vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä. Termostaatti jatkaa datan ja IP-osoitteensa lähettämistä palvelimille niin kauan kuin se on yhteydessä internetiin. Jos haluat keskeyttää ohjelmistopäivitykset ja datan tallentamisen lokeihin, katkaise termostaatin yhteys Wi-Fi-verkkoon.

Nest-kamera tai Hello

Nest-kamerat ja Nest Hello eivät toimi ilman tiliä. Jos poistat tilisi, et voi käyttää Nest-kameraasi tai Hellota ennen kuin lisäät sen toiselle tilille Nest-sovelluksessa.

Jos sinulla on Nest Aware ‑tilaus

Kun poistat tilin, kamerasi videohistoria ja sen mukana myös Sightlinen merkit ja tilannekuvat Nest-sovelluksesta poistetaan. Videohistoria ja tilannekuvat poistetaan lopullisesti. Niitä ei voi palauttaa, emmekä säilytä varmuuskopioita. Lisäksi tuttuihin kasvoihin liittyvä data poistetaan, jos kamerasi käytti Familiar Face ‑ilmoituksia.

Tilin poistamisen jälkeen sinun täytyy ehkä myös peruuttaa Nest Aware ‑tilauksesi:

• Jos ostit Nest Awaren suoraan Nestiltä, tilin poistaminen peruuttaa samalla Nest Aware ‑tilauksen. Sinun ei tarvitse tehdä muuta.

• Jos ostit Nest Aware ‑tilauksen yhteistyökumppaniltamme, ota yhteyttä kyseiseen kumppaniin peruuttamista varten. Saat lisätietoa tilauksen ostopaikan selvittämisestä ja muusta lukemalla usein kysyttyä yhteistyökumppanilta ostetusta Nest Awaresta.

Vinkki: Jos haluat vain poistaa videohistoriasi ilman tilin poistamista tai Nest Awaren peruuttamista, lue artikkeli Kameran videohistorian ja tilannekuvien poistaminen.

Nest Protect ‑savu- ja häkävaroitin

Tilin poistamisen jälkeen langattomasti toisiinsa yhdistetyt Nest Protectit toimivat edelleen. Jos taas haluat yhdistää uusia Protecteja samalla tavalla, sinun on lisättävä kaikki Protectit tilille Nest-sovelluksessa.

Nest Protectit muistavat Wi-Fi-tietosi tilin poistamisen jälkeen. Siksi ne pysyvät yhteydessä internetiin ja palvelimiimme. Ne voivat myös saada ohjelmistopäivityksiä. Jos et halua, että Protect saa edelleen päivityksiä, palauta Protectin tehdasasetukset.

Huom. Jos palautat langattomasti yhdistettyjen Protectien tehdasasetukset, yhteydet poistuvat käytöstä.

Nest Secure ‑hälytysjärjestelmä

Jos poistat tilisi, Nest Secure lakkaa toimimasta, kunnes lisäät sen toiselle tilille Nest-sovelluksessa.

Jos sinulla on lisäksi jonkin alla mainitun palvelun tilaus, sinun täytyy ehkä peruuttaa kyseinen palvelu erikseen.

Jos sinulla on varamobiilipalvelun tilaus

Kun poistat tilisi, varamobiilipalvelun tilauksesi joko perutaan automaattisesti (jos ostit sen suoraan Nestiltä) tai sinun on peruttava se manuaalisesti (jos ostit sen yhteistyökumppanilta). Lue lisää tästä artikkelista:

How to purchase or cancel cellular backup for Nest Secure >

Jos sinulla on ammattivalvontapalvelun tilaus

Kun poistat tilisi, sinun on peruutettava ammattivalvontapalvelu erikseen. Ota valvontapalveluun yhteyttä peruuttaaksesi tilauksen.

Nest × Yale ‑lukko

Kun olet poistanut tilisi, Nest × Yale ‑lukko voi silti toimia tavallisena avaimettomana lukkona, mutta kaikki toiminnot on tehtävä suoraan lukossa. Muista palauttaa lukon tehdasasetukset, jotta voit lisätä ja poistaa tunnuskoodeja sekä muuttaa asetuksia suoraan lukossa.

Et voi enää hallita lukkoa Nest-sovelluksessa, esimerkiksi muokata tunnuskoodeja, asettaa kulkuaikatauluja, katsoa historiaa tai lukita ovea tai avata sitä etänä.

Miten voin poistaa tilini?

Jos kirjaudut sisään Google-tilillä, voit ladata datasi täältä ja katsoa, miten Google-tili poistetaan.

Jos sinulla on aiemmin luotu, siirtämätön Nest-tili, toimi näin.

1. Kirjaudu tilillesi puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset Nest settings icon.
  3. Valitse Tili ja sitten Tilin hallinta.
  4. Valitse Poista tili ja vahvista, että haluat poistaa tilin.
  5. Saat sähköpostia osoitteesta account@nest.com. Lue viesti kokonaan ja klikkaa siinä olevaa linkkiä viimeistelläksesi tilin poiston.

Huom. Jos haluat luoda tilin uudelleen samalla sähköpostiosoitteella, sinun on odotettava osoitteen vapautumista pari päivää.

Tilitietojen näkeminen ja lataaminen

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Miten pääsen käyttämään Nest-tietojani?

Nest-sovelluksessa

Nest-sovelluksessa voit

• nähdä tilin asetukset ja muokata profiilitietojasi

• nähdä energiahistorian, videohistorian, turvallisuushistorian ja muuta dataa

• (vain siirtämättömät Nest-tilit) lisätä tai poistaa koteja ja hallita kodin pääsyoikeuden saaneita käyttäjiä.

Huom. Jos ostit Nest Awaren aiemmin Nest Storesta, voit kirjautua sisään ja nähdä tilaushistoriasi täältä.

Google Home ‑sovelluksessa (siirretyt tilit)

Google Home ‑sovelluksella voit

• lisätä tai poistaa koteja ja hallita kodin pääsyoikeuden saaneita käyttäjiä.

Miten lataan Nest-tietoni?

Jos käytät Google-tiliä, katso miten tiedot ladataan.

Jos käytät siirtämätöntä Nest-tiliä, voit ladata tietosi My Nest Data ‑sivulta.

Saat lisätietoja tietosuojasta ja datasi käytöstä tietosuojan yleisistä kysymyksistä.