To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hantera hem och produkter med Nest-appen

Viktigt! Om du loggar in i Nest-appen med ett Google-konto använder du Home-appen för att hantera medlemmar i hemmet som har åtkomst till dina Nest-produkter. Tänk på att endast medlemmar i hemmet som även loggar in med ett Google-konto kan se Nest-produkterna i Nest-appen.

Du kan använda Nest-appen för att lägga till fler Nest-produkter i hemmet, skapa ett nytt hem och lägga till produkter i det. Du kan även flytta produkter till ett nytt hem eller mellan rum i ett hem.

Hem och produkter – grunderna

• Du kan ha flera hem i Nest-appen. Du kan till exempel lägga till en semesterbostad som ett andra hem och ditt företag som tredje.

• Det högsta antalet hem du kan ha i Nest-appen beror på vilket konto du loggar in med.

• Om du loggar in med ett Google-konto kan du ha upp till 5 hem i kontot.

• Om du loggar in med ett Nest-konto kan du ha upp till 3 hem.

• Du kan vara ägare till ett eller alla hem i appen.

• Du kan bli inbjuden till ett eller alla hem i appen. När du tackar ja till en inbjudan från någon om att få åtkomst till ett Nest-hem läggs det hemmet till i appen automatiskt.

• Tilldela inte Nest-produkter till samma hem i appen om de är installerade i olika hem eftersom det kan orsaka problem när produkterna försöker känna av om någon befinner sig i hemmet eller inte.

• Om du behöver åtkomst till fler än det totala antalet hem som är tillåtna i ett konto kan du skapa ett nytt konto. Du kan skapa eller tacka ja till inbjudningar för varje konto i Nest-appen.

• Vissa produkter hanteras i Nest-appen och andra produkter hanteras i Google Home-appen.

Antalet produkter du kan ha i Nest-appen

Det finns ett högsta antal Nest-produkter du kan ha i varje Nest-hem.

Nest-termostater

Högst 20 per hem

Nest temperatursensorer

Högst 6 per termostat
Högst 18 per hem

Nest Protect

Högst 18 per hem

Kameror och dörrklockor från Nest

Högst 10 per hem (videokvaliteten beror på bandbredden)

Nest × Yale-lås

Högst 10 per hem

Nest Connect

Högst 4 per hem

Byta mellan hem i Nest-appen

Du kan bara visa och styra produkter i ett hem åt gången med Nest-appen. Om du har fler än ett hem i appen måste du byta mellan dem.

1. Öppna Nest-appen Nest app.

2. Tryck på menyn uppe till vänster.

3. Tryck på hemmet som du vill byta till.

Du ska komma tillbaka till appens startskärm där du kan se de Nest-produkter som finns i hemmet du har valt.

Obs! Om du inte redan har ett hem i appen läser du avsnittet om hur du lägger till ett hem nedan.

Skapa ett till hem i Nest-appen

Du kan lägga till företaget, semesterbostaden eller en annan byggnad i Nest-appen så att du kan installera och använda Nests produkter på fler än en plats.

Obs! Om du loggar in i Nest-appen med ett Google-konto visas det också i Home-appen när du skapar ett nytt hem i Nest-appen.

Om du blir inbjuden att dela åtkomst till ett hem med ett familjekonto räknas hemmet även in för gränsen för hemmet.

1. Öppna Nest-appen Nest app.

2. Tryck på menyn uppe till vänster.

3. Tryck på Add Plus icon följt av Continue.

4. Ge hemmet ett namn följt av tryck på Next.

5. Ange adressen till det nya hemmet följt av tryck på Next.

6. Välj om telefonens plats ska användas för Home/Away Assist i det nya hemmet.

7. Om du har ett konto som inte har migrerats kan du bjuda in andra att dela åtkomsten till det nya hemmet. Om du inte vill bjuda in någon just nu kan du alltid göra det senare.

När du har lagt till det nya hemmet i appen kan du lägga till Nest-produkter i det.

Ändra hemadressen för enheter i Nest-appen

1.  Öppna Nest-appen Nest app.

2. Tryck på menyn uppe till vänster.

3. Välj hemmet som du vill ändra adress för.

4. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar uppe till höger följt av Home info följt av Address.

Obs! Om du har ett Nest-konto som du har migrerat eller använder samma Google-konto i Google Home-appen visas ändringarna som du gör i hemmets adress i Nest-appen även i Home-appen.

Lägga till fler Nest-produkter i ett hem

Du kan lägga till nya Nest-produkter i hemmet i appen, oavsett om du är ägare eller har bjudits in till att dela åtkomsten till ett hem.

1. Öppna Nest-appen Nest app.

2. Tryck på menyn uppe till vänster.

3. Välj hemmet som du vill lägga till produkten i.

4. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar uppe till höger följt av Add product Plus icon.

Information om varje Nest-produkt finns i avsnitten nedan.

Lägg till en Nest-termostat

Ange termostatens åtkomstkod i Nest-appen.

Lägga till Nest-termostaten i appen

Obs! Om du har en Google Nest Thermostat måste du använda Home-appen för att konfigurera den.

Lägga till en kamera eller dörrklocka från Nest

Skanna QR-koden på enhetens baksida. Följ sedan anvisningarna i Nest-appen.

Konfigurera en Nest-kamera

Konfigurera en Nest Doorbell (med kabel)

Lägga till ett Nest × Yale-lås

Lägga till ett Nest Protect rök- och kolmonoxidlarm

Skanna QR-koden på Protect-enhetens baksida. I appen visas hur du ansluter och installerar Protect.

Konfigurera Nest Protect med appen

Flytta en Nest-produkt till ett annat hem

Om du har flera hem kan du flytta Nest-produkterna mellan dem. När du fysiskt flyttar produkterna till det nya hemmet måste du även flytta dem i appen.

Stegen skiljer sig åt beroende på produkt. Välj vad du vill flytta nedan.

Nest-termostat

I Europa:

1. Kontrollera att systemet i det nya hemmet är kompatibelt.

2. Återställ termostaten till standardinställningarna.

3. Ta bort termostaten från Nest-appen.

4. Eftersom Heat Link är ansluten till högspänningskablar ber du att en lokal installatör avinstallerar termostaten och installerar om den i det andra hemmet.

5. Lägg till Nest-termostaten på nytt i det andra hemmet i Nest-appen. Var noga med att du väljer det nya hemmet i appen innan du lägger till termostaten på nytt.

Resten av världen:

1. Kontrollera att systemet i det nya hemmet är kompatibelt. Kablarna i det nya hemmet kan skilja sig från kablarna i det nuvarande hemmet. Förutom att kontrollera kompatibiliteten ska du även se till att du har ett kopplingsschema innan du tar bort något.

2. Återställ termostaten till standardinställningarna. Du måste återställa termostaten eftersom den behöver lära sig det nya hemmets system och hur snabbt hemmet värms upp eller kyls ned.

3. Ta bort termostaten från Nest-appen.

4. Avinstallera termostaten.

5. Installera om och konfigurera den i det nya hemmet. Var noga med att du väljer det nya hemmet i appen innan du lägger till termostaten på nytt.

Om du vill kan du be att en   lokal installatör installerar om termostaten åt dig.

Kameror och dörrklockor från Nest

Om det inte finns någon Nest Aware-prenumeration för enheten:

1. Ta bort enheten från Nest-appen.

2. Avinstallera enheten.

3. Installera enheten i det nya hemmet.

4. Välj det nya hemmet i Nest-appen.

5. Konfigurera enheten i Nest-appen.

Om det finns en Nest Aware-prenumeration för enheten:

Du behöver gå igenom några extra steg eftersom prenumerationer är kopplade till både enheten och hemmet du befinner dig i.

1. Skapa klipp eller timelapse-videor av videomaterial du vill spara från enheten.
    Obs! I nästa steg raderas enhetens videohistorik och inställningar, så du måste göra detta i förväg för att spara alla minnen du vill behålla.

2. Om det finns en prenumeration på 1:a generationens Nest Aware för enheten säger du upp den. I detta steg raderas kamerans videohistorik och inställningar. När du har avslutat prenumerationen på 1:a generationens Nest Aware kan du inte längre köpa en ny.

3. Ta bort enheten från Nest-appen och avinstallera den.

4. Installera enheten i det nya hemmet.

5. Konfigurera enheten igen med Nest-appen. Se till att du väljer enhetens nya hem i appen innan du påbörjar konfigureringen.

6. Köp en prenumeration på Nest Aware om det behövs.

Obs! Om du har köpt en begagnad Nest-enhet och får ett meddelande om att den redan används i ett annat konto måste du vänta på att enhetens befintliga videohistorik löper ut innan du kan lägga till den i kontot. Detta kan ta upp till 60 dagar, men det kan ske tidigare.

Nest Protect

Följ alla lokala föreskrifter när du installerar Protect i det nya hemmet.

1. Ta bort Nest Protect från Nest-appen.

2. Återställ Protect och avinstallera den.

3. Installera Nest Protect i det nya hemmet.

4. Lägg till Protect på nytt i Nest-appen. Var noga med att du väljer det nya hemmet i appen innan du lägger till den på nytt.

Nest × Yale lås

1. Ta bort Nest × Yale lås från Nest-appen.

2. Återställ låset till standardinställningarna.

3. Avinstallera låset från dörren.

Tips! Du kan följa stegen för att fysiskt installera låset i omvänd ordning.

4. Installera låset i det nya hemmet och lägg till det på nytt i Nest-appen.

Ta bort ett hem från Nest-appen

Obs! Om du loggar in i Nest-appen med ett Google-konto tar du bort hemmet i Home-appen. Då tas det även bort från Nest-appen.

Vanliga frågor om konton för Nest-appen

Om du är ägare och tar bort ett hem från appen tas även följande bort:

• alla Nest-produkter som har lagts till i hemmet via appen

• alla som har bjudits in till att dela åtkomst till hemmet.

1. Öppna Nest-appen Nest app.

2. Tryck på menyn uppe till vänster.

3. Välj hemmet som du vill ta bort.

4. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar uppe till höger följt av Home info följt av Leave home följt av Leave.

Viktigt! Du behöver avsluta alla aktiva prenumerationer separat när du tar bort ett hem i Nest-appen.

Säga upp Nest Aware

Om du flyttar och lämnar kvar en Nest-produkt

Om du ska flytta och planerar att lämna kvar en Nest-produkt till de nya ägarna tar du bort produkten från Nest-appen och återställer den till standardinställningarna.

När du återställer standardinställningarna raderas alla personliga uppgifter från produkten, och de nya ägarna lägger sedan till produkten i Nest-appen på sina egna telefoner.

1. Ta först bort produkten från Nest-appen.

2. Återställ sedan produktens standardinställningar. Välj produkten nedan för mer information.