To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Administrer hjem og produkter med Nest-appen

Viktig: Hvis du logger på Nest-appen med en Google-konto, må du bruke Home-appen til å administrere medlemmer av hjemmet som også har tilgang til Nest-produktene. Husk at kun medlemmer av hjemmet som også logger på med en Google-konto, kan finne Nest-produktene dine i Nest-appen.

Med Nest-appen kan du legge til flere Nest-produkter i hjemmet ditt samt opprette nye hjem og legge til produkter i dem. Du kan også flytte produkter til et nytt hjem eller til andre rom i samme hjem.

Grunnleggende om hjem og produkter

• Du kan ha flere hjem i Nest-appen. Du kan for eksempel legge til et feriehus som hjem nummer to og bedriften din som hjem nummer tre.

• Hvor mange hjem du kan ha i Nest-appen, avhenger av hvilken konto du logger på med.

• Hvis du logger på med en Google-konto, kan du ha opptil 5 hjem i kontoen.

• Hvis du logger på med en Nest-konto, kan du ha opptil 3 hjem.

• Du kan være eier av ett av eller alle hjemmene i appen.

• Du kan bli invitert for å få tilgang til ett eller alle hjemmene i appen. Når du godtar en invitasjon fra noen som gir deg tilgang til Nest-hjemmet sitt, blir hjemmet automatisk lagt til i appen.

• Du må ikke tilordne Nest-produkter til samme hjem i appen hvis de er plassert i forskjellige fysiske hjem. Dette kan føre til problemer når produktene prøver å finne ut om noen er hjemme eller ikke.

• Hvis du trenger tilgang til flere hjem enn det som er tillatt i en konto, kan du opprette en konto til. Du kan opprette eller godta invitasjoner for alle kontoene dine i Nest-appen.

• Noen produkter administreres i Nest-appen og andre i Google Home-appen.

Antall produkter du kan ha i Nest-appen

Det finnes en grense for hvor mange Nest-produkter du kan ha i hvert Nest-hjem.

Nest-termostater

Maksimalt 20 per hjem

Nest-temperatursensorer

Maksimalt 6 per termostat
Maksimalt 18 per hjem

Nest Protect-enheter

Maksimalt 18 per hjem

Nest-kameraer og -ringeklokker

Maksimalt 10 per hjem (videokvaliteten avhenger av båndbredden)

Nest × Yale-låsen

Maksimalt 10 per hjem

Nest Connect

Maksimalt 4 per hjem

Bytt mellom hjem i Nest-appen

I Nest-appen kan du bare sjekke og kontrollere produkter i ett hjem om gangen. Hvis du har flere hjem i appen, må du bytte mellom dem.

1. Åpne Nest-appen Nest app.

2. Trykk på menyen  øverst til venstre.

3. Trykk på hjemmet du vil bytte til.

Du skal nå sendes tilbake til startskjermen i appen, hvor du finner Nest-produktene i hjemmet du har valgt.

Merk: Hvis du ikke har et hjem til i appen allerede, kan du lese avsnittet nedenfor for å se hvordan du legger til hjem i appen.

Opprett et nytt hjem i Nest-appen

Du kan legge til kontoret, hytten eller andre bygninger i Nest-appen, slik at du kan installere og bruke Nest-produkter på flere steder.

Merk: Hvis du logger på Nest-appen med en Google-konto og oppretter et nytt hjem i Nest-appen, vises det også i Home-appen.

Hvis du får en invitasjon om å dele tilgangen til et hjem med en familiekonto, teller dette hjemmet også mot grensen for antall hjem.

1. Åpne Nest-appen Nest app.

2. Trykk på menyen  øverst til venstre.

3. Trykk på Legg til Plus icon og så Continue (Fortsett).

4. Gi hjemmet et navn og så trykk på Next (Neste).

5. Skriv inn adressen til det nye hjemmet og så trykk på Next (Neste).

6. Velg om du vil bruke posisjonen til telefonen din for Home/Away Assist for det nye hjemmet.

7. Hvis du har en konto som ikke er overført, kan du invitere andre til å dele tilgang til det nye hjemmet. Hvis du ikke vil invitere noen nå, kan du gjøre det senere også.

Når du har lagt til det nye hjemmet i appen, kan du legge til Nest-produkter i det.

Endre hjemmeadressen for enheter i Nest-appen

1.  Åpne Nest-appen Nest app.

2. Trykk på menyen  øverst til venstre.

3. Velg hjemmet du vil endre adressen for.

4. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon og så Home Info (Informasjon om hjemmet) og så Address (Adresse).

Merk: Hvis du har en overført Nest-konto eller bruker den samme Google-kontoen i Google Home-appen, gjelder endringer du gjør i hjemmeadressen din i Nest-appen, også for Home-appen.

Legg til flere Nest-produkter i et hjem

Du kan legge til nye Nest-produkter i alle hjem i appen – uansett om du er eieren eller du er invitert til å dele tilgangen til et hjem.

1. Åpne Nest-appen Nest app.

2. Trykk på menyen  øverst til venstre.

3. Velg hjemmet der du vil legge til produktet.

4. Øverst til høyre trykker du på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon og så Add a product Plus icon (Legg til et produkt).

I delene nedenfor finner du detaljer om hvert Nest-produkt.

Legg til en Nest-termostat

Du trenger en adgangskode fra termostaten, som du må legge inn i Nest-appen.

Legg til Nest-termostaten i appen

Merk: Hvis du har en Google Nest Thermostat, må du konfigurere den i Home-appen.

Legg til Nest-kameraer eller -ringeklokker

Skann QR-koden på baksiden av enheten. Følg deretter veiledningen i Nest-appen.

Konfigurer et Nest-kamera

Konfigurer en Nest Doorbell (med ledning)

Legg til en Nest × Yale-lås

Legg til en Nest Protect røyk- og karbonmonoksidvarsler

Skann QR-koden på baksiden av Protect-enheten. I appen ser du hvordan du kobler til Protect-enheten og monterer den.

Konfigurer Nest Protect med appen

Flytt et Nest-produkt til et annet hjem

Hvis du har et hjem til, kan du flytte Nest-produktene dine mellom dem. Når du flytter produktene fysisk til det nye hjemmet, må du også flytte dem i appen.

Fremgangsmåten varierer avhengig av produktet det dreier seg om. Nedenfor velger du produktet du vil flytte.

Nest-termostat

I Europa:

1. Forsikre deg om at systemet i det nye hjemmet er kompatibelt.

2. Tilbakestill termostaten til standardinnstillingene.

3. Fjern termostaten fra Nest-appen.

4. Siden Heat Link er koblet til ledninger med høy spenning, bør du kontakte en lokal fagperson for å få termostaten demontert og montert i det andre hjemmet.

5. Legg til Nest-termostaten i Nest-appen igjen i det andre hjemmet. Sørg for at du velger det nye hjemmet i appen først.

Alle andre områder:

1. Forsikre deg om at systemet i det nye hjemmet er kompatibelt. Ledningene i det nye hjemmet kan også være annerledes enn der du bor nå. Så i tillegg til å sjekke kompatibiliteten må du også forsikre deg om at du får et koblingsskjema før du fjerner noe.

2. Tilbakestill termostaten til standardinnstillingene. Du må tilbakestille termostaten fordi den må kunne lære om systemet i det nye hjemmet og hvor raskt hjemmet varmes opp og kjøles ned.

3. Fjern termostaten fra Nest-appen.

4. Demonter termostaten.

5. Monter og konfigurer den i det nye hjemmet. Sørg for at du velger det nye hjemmet i appen før du legger til termostaten på nytt.

Hvis du vil, kan du kontakte en lokal fagperson som kan montere termostaten på nytt for deg.

Nest-kameraer og -ringeklokker

Hvis du ikke har noe Nest Aware-abonnement for enheten:

1. Fjern enheten fra Nest-appen.

2. Demonter enheten.

3. Monter enheten i det nye hjemmet.

4. Velg det nye hjemmet i Nest-appen.

5. Konfigurer enheten i Nest-appen.

Hvis du har et Nest Aware-abonnement for enheten:

Det er et par ting du må gjøre før abonnementer kan knyttes til både enheten og hjemmet den er i.

1. Lag videoklipp eller fortfilmer av opptak du vil lagre fra enheten.
    Viktig: I det neste trinnet slettes videologgen og innstillingene for enheten, så du må gjøre dette først hvis det er noen minner du vil beholde.

2. Hvis enheten har et 1. generasjons Nest Aware-abonnement, sier du opp abonnementet. Dette trinnet sletter kameraets videologg og innstillinger. Når du har sagt opp abonnementet på 1. generasjon, kan du ikke kjøpe et nytt.

3. Fjern enheten fra Nest-appen, og demonter den.

4. Monter enheten i det nye hjemmet.

5. Konfigurer enheten igjen med Nest-appen. Sørg for at du velger det nye hjemmet for enheten i appen før du begynner.

6. Hvis det er nødvendig, kjøper du et Nest Aware-abonnement.

Viktig: Hvis du har kjøpt en brukt Nest-enhet og får en melding om at den allerede er i bruk av en annen konto, må du vente til enhetens gjeldende videologg utløper, før du kan legge den til i kontoen din. Dette kan ta opptil 60 dager, men det kan også skje tidligere.

Nest Protect

Sørg for at du overholder alle lokale bestemmelser når du monterer Protect i det nye hjemmet.

1. Fjern Nest Protect fra Nest-appen.

2. Tilbakestill Protect-enheten og demonter den.

3. Monter Nest Protect-enheten i det nye hjemmet.

4. Legg til Protect-enheten i Nest-appen igjen. Sørg for at du først velger det nye hjemmet i appen.

Nest x Yale-låsen

1. Fjern Nest × Yale-låsen fra Nest-appen.

2. Tilbakestill låsen til fabrikkstandard.

3. Demonter låsen fra døren.

Tips: Du kan følge fremgangsmåten for å montere låsen fysisk, men i omvendt rekkefølge.

4. Monter låsen i det nye hjemmet, og legg den til i Nest-appen igjen.

Fjern et hjem fra Nest-appen

Merk: Hvis du logger på Nest-appen med en Google-konto, må du fjerne hjemmet i Home-appen. Da fjernes hjemmet fra Nest-appen også.

Vanlige spørsmål om kontoer for Nest-appen

Hvis du er eieren og du fjerner et hjem fra appen, fjernes også

• Nest-produkter som er lagt til i hjemmet i appen

• alle du har invitert til å dele tilgang til hjemmet

1. Åpne Nest-appen Nest app.

2. Trykk på menyen  øverst til venstre.

3. Velg hjemmet du vil fjerne.

4. Øverst til høyre trykker du på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon og så Home Info (Informasjon om hjemmet) og så Leave Home (Forlat hjemmet) og så Leave (Forlat).

Viktig: Du må si opp eventuelle aktive abonnementer separat når du fjerner hjem i Nest-appen.

Si opp Nest Aware

Hvis du flytter og ikke tar med deg et Nest-produkt

Hvis du skal flytte til et nytt hjem og har tenkt til å legge igjen et Nest-produkt til de nye eierne, bør du fjerne produktet fra Nest-appen og tilbakestille det til fabrikkstandard.

Når du tilbakestiller produktet til fabrikkstandard, slettes alle personopplysningene dine fra produktet, slik at de nye eierne kan legge det til i Nest-appen på sine egne telefoner.

1. Først må du fjerne produktet fra Nest-appen.

2. Deretter tilbakestiller du produktet til fabrikkstandard. Velg produktet nedenfor for å få mer informasjon.