Klantenmatch met Zapier gebruiken

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U kunt uw gegevensbronnen voor klantrelatiebeheer (CRM) integreren met Google Klantenmatch door Zapier te gebruiken als integratiepartner. Met Klantenmatch kunt u uw online en offline gegevens gebruiken om uw klanten te bereiken en opnieuw aan te spreken via Zoeken, Shopping, Gmail, YouTube en het Display Netwerk. Door gebruik te maken van gegevens die uw klanten met u hebben gedeeld, kan Klantenmatch die klanten en vergelijkbare klanten met advertenties targeten.

Zapier uploadt automatisch nieuwe contactgegevens vanuit uw CRM-systeem, tool voor e-commerce of tool voor automatische marketing waarmee u gebruikersgegevens verzamelt, naar uw Google Ads-klantenlijsten. Dit betekent dat u contacten niet handmatig naar Google Ads hoeft te uploaden, in de juiste lijsten hoeft op te nemen of uit lijsten hoeft te verwijderen. U kunt uw geüploade klantenlijsten automatisch vernieuwen en synchroniseren met uw CRM.

In dit artikel leest u over de voordelen van deze functie en hoe het proces werkt.

Voordelen

Klantenmatch is een handige advertentietool voor veel bedrijfsdoelen, waarmee u onder andere de merkbekendheid kunt vergroten en conversies kunt genereren. Als u Klantenmatch-gegevens integreert met Zapier, kunt u uw Klantenmatch-taken automatiseren om uw rendement op investering (ROI) te verbeteren.

• Maak via een vereenvoudigd proces verbinding met uw systeem voor klantrelatiebeheer (CRM), tool voor e-commerce of tool voor automatische marketing waarmee u gebruikersgegevens verzamelt.
  • Maak automatisch verbinding met uw huidige CRM, tool voor e-commerce of tool voor automatische marketing waarmee u gebruikersgegevens verzamelt.
  • Adverteerders gebruiken hun bestaande gegevens en segmenten. Ze hoeven deze niet opnieuw te maken.
  • Door automatisering wordt het overeenkomstpercentage gemaximaliseerd, worden opmaakfouten voorkomen en automatische updates van lijsten in realtime mogelijk.
  • Met een geautomatiseerd proces kunt u contacten toevoegen aan en verwijderen uit uw klantenlijst, zodat u sneller en nauwkeuriger opnieuw contact kunt leggen met uw klanten.
  • Dupliceer segmenten die zijn gemaakt in andere tools, zoals een app voor e-mailmarketing.
  • Maak geavanceerde workflows die op basis van de contactgegevens naar de juiste klantenlijst zoeken.

Hoe het werkt

Nadat u een Zapier-account heeft gemaakt, stelt u een 'Zap' in, een geautomatiseerd proces om klantinformatie van uw CRM-systeem te verplaatsen naar een Klantenmatch-lijst in Google Ads.

Once your accounts are approved and set up, you can start sending data to Zapier. To use Zapier to upload customer data, you can read Zapier’s guide. You can automate your customer data using several different Zap templates.

Hoe Zapier Klantenmatch-gegevens deelt met Google

Alle klantinformatie is gehasht voordat deze Google bereikt. Er wordt geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) gedeeld met Google. Wanneer de gehashte gegevens Google bereiken, voldoen ze aan ons bestaande Gegevensbeleid voor Klantenmatch. Meer informatie over het privacybeleid van Zapier

Voordat u begint

Voordat u Klantenmatch met Zapier kunt instellen, moet u controleren of de app waaruit u gegevens wilt versturen, wordt ondersteund door Zapier en moet u ervoor zorgen dat u bent goedgekeurd voor Klantenmatch.

Klantenmatch is niet voor alle adverteerders beschikbaar. Als u Klantenmatch wilt gebruiken, moet uw account voldoen aan de volgende beleidsvereisten voor Klantenmatch:

• Het account moet een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving hebben.
  • Het account moet een goede reputatie op het gebied van betalingen hebben.
  • Het account moet in Google Ads een geschiedenis van ten minste 90 dagen hebben.

Voordat u Klantenmatch met Zapier instelt, moet u voldoen aan de volgende vereisten:

• Voordat u een service voor gegevensupload kunt gebruiken, moet u uw Google Ads-account laten goedkeuren.
  • U moet kunnen inloggen op een Zapier-account met een inlogaccount dat over de juiste rechten beschikt.
  • Voldoen aan de vereisten voor het gebruik van Klantenmatch.
  • Gegevens die worden geüpload naar Google Ads, moeten worden verzameld in overeenstemming met het gegevensbeleid van Klantenmatch.

Klantenmatch instellen met Zapier

Zodra uw accounts zijn goedgekeurd en ingesteld, kunt u gegevens sturen naar Zapier. Als u Zapier wilt gebruiken om klantgegevens te uploaden, leest u de handleiding van Zapier over hoe u aan de slag kunt gaan met Google Ads Klantenmatch (Engelstalig). U kunt verschillende Zap-templates gebruiken om het uploaden van klantgegevens te automatiseren.