Over Verbeterde conversies

Opmerking: De Google-tag is een doorontwikkeling van de algemene sitetag (gtag.js). Dankzij deze wijziging krijgen nieuwe en bestaande gtag.js-installaties nieuwe mogelijkheden waarmee u meer kunt doen, de gegevenskwaliteit kunt verbeteren en nieuwe functies kunt gebruiken. Allemaal zonder extra code. Bekijk meer informatie over de Google-tag.

Verbeterde conversies is een functie die u kunt gebruiken om de nauwkeurigheid van uw conversiemetingen te verbeteren en effectiever te bieden. Deze functie vormt een aanvulling op uw bestaande conversietags, doordat gehashte conversiegegevens van uw website zo naar Google kunnen worden verstuurd dat de privacy wordt gewaarborgd. De functie gebruikt een beveiligd algoritme voor eenrichtingshashing met de naam SHA256 voor uw first-party klantgegevens (zoals e-mailadressen) voordat die naar Google worden gestuurd. Ontdek meer informatie over de oplossingen van Google voor conversiemodellering.

U kunt Verbeterde conversies instellen met de Google-tag, Google Tag Manager of de Google Ads API.

Opmerking: Google beschermt de vertrouwelijkheid van uw gegevens en beveiligt deze. We behandelen uw gegevens vertrouwelijk en beveiligen ze volgens dezelfde branchenormen die we gebruiken voor de gegevens van onze eigen gebruikers. We rapporteren alleen privacyveilige conversies. Ontdek meer over het beleid voor klantgegevens en hoe we uw gegevens gebruiken voor Verbeterde conversies.

Hoe het werkt

Als een klant een conversie afrondt op uw website, krijgt u misschien klantgegevens, zoals een e-mailadres, naam, woonadres en/of telefoonnummer. Deze gegevens kunnen in uw tags voor het bijhouden van conversies worden vastgelegd, worden gehasht, in de gehashte vorm naar Google worden gestuurd en daarna worden gebruikt om uw conversiemeting te verbeteren.

Afhankelijk van het type verbeterde conversies dat u gebruikt, worden de gehashte gegevens op verschillende manieren gebruikt om uw meting te verbeteren:

Verbeterde conversies voor web Verbeterde conversies voor leads

Relevant voor adverteerders die verkopen en gebeurtenissen willen bijhouden die plaatsvinden op een website.

Relevant voor adverteerders die verkopen buiten een website (bijvoorbeeld via telefoon of e-mail) willen bijhouden die afkomstig zijn van een websitelead.

Verbetert de meting van online conversies.

Verbetert de meting van offline transacties die afkomstig zijn van een websitelead of bezoeker.

Hiermee kunt u gehashte first-party, door gebruikers verstrekte gegevens van uw website versturen op het moment dat een gebruiker converteert. De gegevens worden gebruikt om uw klanten te koppelen aan Google-accounts waarop de klanten waren ingelogd toen ze interactie hadden met een van uw advertenties.

Hiermee kunt u gehashte first-party, door gebruikers verstrekte gegevens uit leadformulieren op uw website gebruiken voor offline leadmeting. Als u uw leads uploadt, wordt de aangeleverde gehashte informatie gebruikt om ze toe te schrijven aan de Google Ads-campagne.

Verbeterde conversies voor web

1

2

3

4

Enhanced Conversions YouTube Icon Enhanced Conversions Shopping Icon Enhanced Conversions Mail Icon Enhanced Conversions Graph Icon
Bij Google ingelogde gebruiker bekijkt uw YouTube-advertentie.

De gebruiker converteert op uw website.

De conversietag legt een veld vast dat u heeft bepaald (bijv. e-mail), hasht de gegevens en stuurt deze veilig naar Google. De gehashte gegevens worden vergeleken met gehashte Google-gebruikersgegevens en er wordt een conversie gerapporteerd in uw account.

Met verbeterde conversies voor web worden klantgegevens (zoals een e-mailadres, naam, woonadres of telefoonnummer) in uw tags voor het bijhouden van conversies vastgelegd, gehasht, in de gehashte vorm naar Google gestuurd en daarna gebruikt om uw klanten te matchen aan Google-accounts, waarop was ingelogd toen ze interactie hadden met een van uw advertenties.

Voordelen:

• U kunt conversies registreren die anders niet zouden worden gemeten
  • U verbetert de bodoptimalisatie door betere gegevens
  • Privacyveilig met hashing van eigen klantgegevens

Verbeterde conversies voor web instellen

U kunt Verbeterde conversies voor web op 3 manieren instellen:

Step 1Google Tag Manager: Als u op dit moment Google Tag Manager gebruikt om conversies bij te houden, hoeft u maar een paar kleine wijzigingen aan te brengen in de instellingen om Verbeterde conversies voor web in te stellen met Google Tag Manager.

Step 2De Google-tag: Als u Conversies bijhouden op dit moment rechtstreeks op uw pagina heeft geïmplementeerd met behulp van de Google-tag (niet in een tool van derden of iframe), kunt u Verbeterde conversies voor web handmatig instellen met uw Google-tag door een kleine wijziging aan te brengen in de instellingen.

Step 3Google Ads API: Als u gegevens van verbeterde conversies wilt doorgeven via een API om meer flexibiliteit en controle te hebben over uw gegevens, kunt u Verbeterde conversies voor web instellen met de Google Ads API.

Opmerking: Als u de implementatie van Verbeterde conversies wilt vereenvoudigen of meer support nodig heeft dan wat Google al biedt, kunt u samenwerken met een externe partner. Ontdek meer informatie over het partnerprogramma voor Verbeterde conversies.

Verbeterde conversies voor leads

Step 1 Step 2 Step 3 Step 4 Step 5
De gebruiker klikt op een advertentie en komt op uw site terecht. De gebruiker browst op uw site en leest over uw product of service. De gebruiker vult een formulier in op uw site en wordt een lead voor uw bedrijf. Uw website stuurt gehashte leadgegevens (bijvoorbeeld een gehasht e-mailadres) die u aangeeft naar Google. U slaat de leadgegevens op in uw CRM-database. Als een lead een conversie genereert (bijvoorbeeld een klant wordt), uploadt u de gehashte leadgegevens. Google koppelt de gehashte gegevens aan de advertentie die de lead heeft gegenereerd.

U kunt conversiegegevens uploaden naar of importeren in Google Ads met behulp van gegevens van eigen klanten uit leadformulieren op uw website. In tegenstelling tot de standaardversie van offline conversies importeren hoeft u voor Verbeterde conversies voor leads geen leadformulieren of systemen voor klantrelatiebeheer (CRM) te wijzigen om een Google Click ID (GCLID) te krijgen. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van informatie die al is vastgelegd over uw leads, zoals e-mailadressen, om conversies te meten.

Voordelen:

• Makkelijk in te stellen: U kunt de meting helemaal instellen vanuit uw Google Ads-account.
  • Betere prestaties: Optimaliseer uw campagnes voor verkopen en transacties die plaatsvinden buiten uw website.
  • Flexibel: Implementeer met behulp van de Google-tag of met Google Tag Manager.

Als u een GCLID wilt gebruiken om conversies bij te houden wanneer die zich voordoen, is de bestaande op GCLID gebaseerde uploadmethode nog steeds beschikbaar. Meer informatie over hoe u offline conversies instelt met GCLID

Verbeterde conversies voor leads instellen

U kunt Verbeterde conversies voor leads op 4 manieren instellen:

Step 1Google Tag Manager: Als u op dit moment Google Tag Manager gebruikt om conversies bij te houden, hoeft u maar een paar kleine wijzigingen aan te brengen in de instellingen om Verbeterde conversies voor leads in te stellen met Google Tag Manager.

Step 2De Google-tag: Als u Conversies bijhouden op dit moment rechtstreeks op uw pagina heeft geïmplementeerd met behulp van de Google-tag (niet in een tool van derden of iframe), kunt u Verbeterde conversies voor leads instellen met uw Google-tag door een kleine wijziging aan te brengen in de instellingen.

Step 3Leadformulier-advertenties: Als u leadformulier-advertenties heeft geactiveerd, kunt u Verbeterde conversies voor leads instellen zonder wijzigingen aan te brengen in uw taginstellingen, omdat uw door gebruikers verstrekte gegevens worden vastgelegd in een door Google gehost leadformulier.

Step 4Google Ads API: Als u gegevens van verbeterde conversies wilt doorgeven via een API om meer flexibiliteit en controle te hebben over uw gegevens, kunt u Verbeterde conversies voor leads instellen met de Google Ads API.

See what other users are saying about enhanced conversions

Join the conversation in the Ads Community