Google Ads ‑tilin jäädytyksen yleiskatsaus

Suhtaudumme erittäin vakavasti lakivaatimuksiin ja käyttäjien turvallisuuteen. Sellainen mainostajien toiminta, joka asettaa Googlen, sen kumppanit tai käyttäjät vaaraan, voi johtaa tilin jäädyttämiseen.

Jos mainostajan tili jäädytetään, mainostaja saa siitä ilmoituksen tilillään ja sähköpostitse.

Käytä tilin vianetsintäominaisuutta, kun haluat tarkistaa tilisi tilan tai jäädytykset automaattisesti ja saada selville, mitä sinun on tehtävä seuraavaksi.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Sisällys:

Näin pääset alkuun

• Jäädytettyjä tilejä ei voi käyttää mainostamiseen, eikä niillä voi luoda uutta sisältöä. Mainostajat voivat kuitenkin kirjautua jäädytetyille tileilleen ja katsoa niillä olevia raportteja.
  • Jäädytettyyn tiliin liittyvät tilit (esimerkiksi tilit, jotka käyttävät samaa sähköpostiosoitetta tai maksutapaa tai jotka on linkitetty samaan hallinnoijan tiliin) voidaan jäädyttää.
  • Jäädytettyyn Google Ads ‑tiliin linkitetyt Kauppiaskeskus-tilit voidaan jäädyttää.
  • Uudet tilit, jotka kyseinen mainostaja mahdollisesti yrittää luoda, voidaan jäädyttää.

Käytä tilin vianetsintäominaisuutta, kun haluat tarkistaa tilisi tilan tai jäädytykset automaattisesti ja saada selville, mitä sinun on tehtävä seuraavaksi. Jos haluat tehdä valituksen tilisi jäädyttämisestä, saatamme pyytää sinua todentamaan äskettäiset maksutapahtumat tai Google Ads ‑tilillesi tehdyt muutokset.

Miksi tilejä jäädytetään?

Google Adsin käytäntöjen ja käyttöehtojen tarkoituksena on taata käyttäjille ja mainostajille turvallinen ja positiivinen kokemus. Tilejä voidaan jäädyttää, jos havaitsemme käytäntö- tai käyttöehtorikkomuksia.

On myös muita syitä, joiden vuoksi tili voidaan jäädyttää väliaikaisesti. Lue lisää alta.

1. Laskutus- ja maksuvaatimukset

Maksuja ja laskutusta koskevissa asioissa tilisi voidaan jäädyttää seuraavista syistä: tarjouskoodien väärinkäyttö, takaisinveloituksen pyytäminen, epäilyttävät maksutapahtumat, maksamaton saldo.

Lue lisää laskutus- ja maksuvaatimuksista.

2. Google Ads ‑käytöntövaatimukset

Suhtaudumme vakavasti lakivaatimuksiin ja käyttäjien turvallisuuteen. Sellainen mainostajien toiminta, joka asettaa Googlen, sen kumppanit tai käyttäjät vaaraan, voi johtaa Google Ads ‑tilin jäädyttämiseen.

Voit lukea lisää Google Ads ‑käytäntöjen rikkomisesta johtuvista jäädytyksistä täältä.

• Törkeät käytäntörikkomukset
  • Usein kysyttyä Google Ads ‑käytäntörikkomuksesta johtuvasta tilin jäädytyksestä

3. Luvattomat tilitapahtumat

Joku voi varastaa kirjautumistiedot ja päästä Google Ads ‐tilillesi ilman lupaa. Jos havaitsemme, että joku yrittää päästä Google Ads ‑tilillesi luvattomasti, jäädytämme tilisi väliaikaisesti suojataksemme sitä luvattomilta veloituksilta.

Jos epäilet Google Ads ‑tililläsi tai siihen liittyvillä sähköpostitileillä olevan luvatonta toimintaa, ota yhteyttä meihin tällä lomakkeella. Turvaamme Google Ads ‑tilisi välittömästi ja otamme sinuun yhteyttä ja kerromme, mihin varotoimenpiteisiin sinun kannattaa ryhtyä.

Lue lisää tilin suojaamisesta.

4. Google-tilien ikärajat

Kun luot Google-tilin, älä lisää yrityksesi ikää vaan oma ikäsi. Jos havaitsemme, että rikot Google-tilien ikärajoituksia, tilisi jäädytetään.

Lue lisää Google-tilien ikärajoista.

5. Ad Grant ‑käytäntövaatimukset

Google Ad Grants ‑tili voidaan jäädyttää, jos se ei ole Google Ad Grants ‑käytännön mukainen.

Lue lisää Ad Grants ‐käytäntövaatimuksista.

Tilin jäädytyksen poistaminen

Jos kyseessä on mielestäsi erehdys etkä ole rikkonut käytäntöjämme, tee valitus. Voit tehdä sen klikkaamalla Google Ads ‑tililläsi näytön oikeassa laidassa näkyvää Ota yhteyttä ‑linkkiä, josta pääset valituslomakkeeseen. Lomaketta täyttäessäsi näet asiaankuuluvia käytäntötietoja, jotta tiedät, miksi jäädytys on tehty ja miten valitusprosessi etenee.

Jos valitset "Ota yhteyttä" uudelleen, kun valitustasi käsitellään, Google Ads ‑tililläsi näkyy Valitus odottaa ‑tila. Kun valituksesi on tarkastettu, saat tiedon päätöksestämme sähköpostiisi. Jos valituksesi hylätään, voit tehdä uuden valituksen seuraamalla yllä olevaa menettelyä.

Tiettyjen mainostajien on tehtävä mainostajantodennus voidakseen tehdä valituksen tilinsä jäädyttämisestä. Jos identiteettiä ei ole saatu todennettua kolmen yrityksen jälkeen, mainostaja ei voi tehdä valitusta. Mainostajia, joiden tili on jäädytetty laskutus- tai maksuongelmien takia, voidaan pyytää vahvistamaan maksutapansa valituksen käsittelyn jatkamiseksi.

Palautamme tilejä vain painavista syistä (esimerkiksi jos asiassa on tapahtunut virhe), joten on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti.

Aloita

Miten mainostajalle ilmoitetaan jäädytyksestä?

Jos mainostajan tili jäädytetään, mainostaja saa siitä ilmoituksen tilillään ja sähköpostitse. Sähköposti-ilmoituksessa eritellään kaikki käytännöt, joiden rikkomisen vuoksi mainostajan tili on jäädytetty. Lisäksi ilmoituksessa on linkki, jonka kautta mainostaja voi lähettää valituksen.

Voiko mainostaja, jonka tili on jäädytetty, luoda tai käyttää muita tilejä?

Ei. Jäädytettyyn tiliin liittyvät tilit (esimerkiksi tilit, joilla käytetään samaa sähköpostiosoitetta tai maksutapaa tai jotka on linkitetty samaan hallinnoijan tiliin) jäädytetään. Suhtaudumme vakavasti käyttäjien turvallisuuteen. Sellainen mainostajien toiminta, joka asettaa Googlen, sen kumppanit tai käyttäjät vaaraan, johtaa mainostajan Google Ads ‑tilin käytön estämiseen. Myös uudet tilit, joita mainostaja yrittää luoda, voidaan jäädyttää. Suosittelemme, että mainostajat palauttavat jäädytetyn tilinsä ennen uusien tilien luomista.

Voiko mainostaja kirjautua jäädytetylle tililleen?

Jäädytettyjä tilejä ei voi käyttää mainostamiseen. Mainostajat voivat kuitenkin kirjautua jäädytetyille tileilleen ja katsoa niillä olevia raportteja.

Kuinka monta kertaa mainostajat voivat tehdä valituksen tilinsä jäädyttämisestä?

Suosittelemme, että teet valituksen tilin jäädyttämisestä vasta, kun olet tehnyt vaadittavat muutokset käytäntöjenmukaisuuden varmistamiseksi ja tili on valmis uudelleentarkastettavaksi. Jos teet liian monta valitusta samasta tilin jäädyttämisestä, emme välttämättä käsittele niitä, koska haluamme varmistaa järjestelmiemme toiminnan yleisen vakauden. Yhden valituksen tekeminen kerrallaan varmistaa, että valitukseen vastataan ja tili tarkastetaan mahdollisimman nopeasti.

Jos havaitsemme, että käytät valitustoimintoamme väärin, jäädytämme tiettyjen valitusten käsittelyn seitsemäksi päiväksi.

EU:n Digital Services Act ‑lain mukaiset lisäoikeudet

EU:ssa sijaitsevilla käyttäjillä ja mainostajilla voi olla muita oikeussuojakeinoja käytettävissään. Voit lukea lisää mahdollisista muista keinoista täältä.