Ta i bruk funksjonen for henting senere i Shopping-annonser

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med funksjonen for henting senere kan du gi kundene dine en handleopplevelse som strekker seg fra nettet til den fysiske butikken din. For varer som kan hentes i butikk ifølge en bestemt tjenesteavtale (TA), uavhengig av om de er tilgjengelige i butikken, kan du bruke funksjonen for henting senere til å gjøre butikkene dine til verdifulle verktøy for omnikanalkjøp. I motsetning til andre produkter som vises i annonser for varer i butikk, er det ikke nødvendig med fullstendig produktlagerinformasjon når du bruker funksjonen for henting senere.

Henting senere for Shopping-annonser kjøres i forbindelse med Shopping-annonser og vises bare når det er mer sannsynlig at kundene velger å hente senere – basert på brukerens intensjon.

Du må oppfylle kravene nedenfor for å ta i bruk henting senere i Shopping-annonser:

1. Du må ha aktivert Shopping-annonser.
  2. Du må angi hvilke butikkbeliggenheter som kan levere bestillinger lagt inn på nettet.
  3. Du må kunne levere bestillinger med henting i butikk selv om du ikke har det aktuelle produktet fysisk på lager i butikkene.
Merk: For å sende inn informasjon om produktlageret i ulike butikker må du implementere henting senere via annonser for varer i butikk.
For å vise produktet du selger i butikk, på Google kan du følge denne implementeringsveiledningen for å vise annonser for varer i butikk eller kostnadsfrie lokale produktoppføringer.

Implementeringsveiledning for henting senere i Shopping-annonser

Følg fremgangsmåten nedenfor for å ta i bruk funksjonen for henting senere i Shopping-annonser:

1. Gjennomgå kravene til nettsteder som vil tilby henting senere. Når du er sikker på at kravene innfris på nettstedet ditt, kan du sende inn eksempelet på produktlandingssiden.
  2. Konfigurer kontoene dine.
  3. Aktiver annonser for varer i butikk.
  4. Tilknytt bedriftsprofilen og velg ønsket posisjonsgruppe.
  5. Velg landet der du vil be om å tilby henting senere via annonser for varer i butikk, under «Land med bedriftsprofiler».
  6. I «Informasjon om produktlager i butikk»-delen må du velge Nei, jeg vet ikke hva som er på lager i butikkene mine, men jeg kan sende produkter til butikkene mine.
  7. I «Henting senere»-delen må du velge Hvis et produkt ikke er på lager, kan det leveres til butikken.
  8. Send inn eksempelet på nettadressen for produktlandingssiden via «Eksempel på produktside for henting senere»-feltet.
  9. Klikk på Lagre.
  10. Google gjennomgår nettstedet for å avgjøre om det er kvalifisert.
  11. Legg til de obligatoriske feedattributtene i produktinformasjonen din.
  12. Bekreft Om-siden din (bare for Sveits, Tyskland og Østerrike).
  13. Tilknytt Google Ads, og aktiver kampanjene.

Krav til nettsteder

For at du skal kunne ta i bruk funksjonen for henting senere i Shopping-annonser, må nettstedet ditt oppfylle kravene nedenfor både på datamaskiner og mobilenheter, inkludert nettbrett:

• Vis alternativet for henting av produktet på landingssiden eller i kassen.
  • La kundene velge hvilken butikk bestillingen skal sendes til.
    • Butikkene kan vises etter at kunden klikker på en link (f.eks. «sjekk tilgjengelighet»), eller ved at kunden legger inn postnummer eller adresse.
    • Kunden kan eventuelt velge butikk underveis i betalingsprosessen, etter at varen er lagt til i handlekurven.
  • Vis vareprisen på produktsiden.
  • Oppgi hentedato og eventuelle hentegebyrer.
  • Angi et alternativ for å velge andre butikkbeliggenheter.
    • Dette kan vises ved siden av butikkvalget i betalingsflyten.
  • Send en hentebekreftelse når bestillingen er klar (f.eks. på SMS eller e-post).
  • Ikke be kundene om å oppgi betalingsopplysninger før de får se leveringsalternativene. Du kan se en mer detaljert oversikt over hva som utgjør feilaktige fremstillinger, i retningslinjene om feilaktige fremstillinger.
  • Kundene må kunne fullføre bestillingen (f.eks. fullføre kjøpet eller reservere varen) på nettstedet.

Anbefalinger knyttet til nettsteder

I tillegg til nettstedskravene ovenfor anbefaler vi dette:

• Ikke be kundene opprette konto før de får se leveringsalternativene (gi for eksempel et alternativ for å gå til betalingssiden som gjest).

• Ikke be kundene oppgi adresseopplysninger før de får se leveringsalternativene.

Velg hvilke beliggenheter for bedriftsprofilen som skal delta

Google viser som standard annonser for varer i butikk for alle butikkbeliggenheter i den tilknyttede posisjonsgruppen for bedriftsprofilen.

Hvis alle butikkbeliggenhetene dine er kvalifisert til å levere bestillinger som er lagt inn på nettet, velger du den posisjonsgruppen for bedriftsprofilen som inneholder alle butikkbeliggenhetene dine, under kontotilknytningen.

Hvis bare noen av butikkbeliggenhetene dine er kvalifisert til å levere bestillinger som er lagt inn på nettet, kan du organisere disse butikkene i en egen posisjonsgruppe. Velg denne posisjonsgruppen under kontotilknytningen.

Hvis du ikke kan omorganisere butikkbeliggenhetene dine i grupper, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt ved å fylle ut dette kontaktskjemaet og velge at du vil implementere tilleggsfunksjoner. Under sammendraget av problemet spesifiserer du butikkodene og adressene for butikkbeliggenhetene som ikke er kvalifisert til å tilby henting av produkter.

Feedkrav

I tillegg til feedkravene for Shopping-annonser må du legge til attributtene nedenfor i hovedfeeden din:

Attributt Valgfritt eller obligatorisk? Mulige verdier Merk
Hentemåte [pickup_method]

Obligatorisk

Valgfritt fra og med 1. september 2024

ship to store

not supported

Eksempel: tekst-/tabulatordelt
ship to store [levering til butikk]

XML-eksempel
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Ikke send inn disse verdiene:

• buy [kjøp]
  • reserve [reserver]

For hvert produkt som er kvalifisert for å bli levert i en av butikkbeliggenhetene dine, sender du inn «ship to store» [levering til butikk].

For alle andre produkter må du sende inn «not supported» [støttes ikke]

Tjenesteavtale for henting [pickup_sla] Obligatorisk

next_day

2-day

3-day [3 dager]

4-day [4 dager]

5-day [5 dager]

6-day

multi-week

Eksempel: tekst-/tabulatordelt
multi-week [flere uker]

XML-eksempel
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Ikke send inn disse verdiene:

• same day [samme dag]

Send inn den maksimale tiden butikkene dine trenger for å levere en bestilling på nettet.

Hvis hentemåten [pickup_method] for varen er angitt som at den ikke støttes [not_supported]», lar du tjenesteavtalen for henting [pickup_sla] stå tom.

Tips: Du kan angi tjenesteavtalen for henting [pickup_sla] som multi-week hvis du vil vise en fast merknad i annonsen om henting i butikk.

Link [link] Obligatorisk URL parameter [nettadresseparameter] eller URL path [nettadressebane] Attributtet link [link] som brukes i Shopping-annonser, benyttes også for senere henting for Shopping-annonser.
Mobillink [mobile_link] Valgfritt URL parameter [nettadresseparameter] eller URL path [nettadressebane] Hvis du har en mobiloptimalisert side, sender du inn attributtet for mobillink [mobile_link].

Vanlige spørsmål

Vis alle Skjul alle

Hvordan fungerer henting senere i Shopping-annonser?

Google oppretter produktlageroppføringer for hvert produkt for hver av butikkene i den tilknyttede posisjonsgruppen. Fordi du kan sende produktene som er nevnt i hovedfeeden, til alle butikkene dine, tillater Google at du markedsfører disse produktene for hver av butikkene sammen med tjenesteavtalen om hvor lang tid det tar deg å sende produktet til butikken.

Kan jeg annonsere produkter som er merket som «ikke på lager» i hovedfeeden min, som tilgjengelige for henting senere i Shopping-annonser?

Nei, produkter som har statusen «ikke på lager» i hovedfeeden din, kan ikke vises som tilgjengelige for henting senere i Shopping-annonser.

Med funksjonen for henting senere kan du opprette Shopping-annonser der produktene du selger i butikk, vises som tilgjengelige for nettkjøp. Fordi produktene som er tilgjengelige for nettkjøp, kan sendes til butikkene dine, kan du annonsere disse produktene sammen med TA-en om hvor lang tid det tar deg å sende disse produktene til de forskjellige butikkene dine. For at denne funksjonen skal fungere, må produktet kunne leveres etter bestilling på nettet. Dette gjør at Google kan garantere at det kan gjennomføres en transaksjon for produktet.

Kan jeg også annonsere produktene jeg har på lager, ved bruk av funksjonen for henting senere for Shopping-annonser i Merchant Center-kontoen min?

Hvis du slår på funksjonen for produkter som hentes senere, i Shopping-annonser, kan du bare vise produkter som kan hentes i butikkene dine, uavhengig av om varen finnes i butikken når bestillingen legges inn. Du kan ikke bruke funksjonen for henting senere i Shopping-annonser til å markedsføre produktene som faktisk er på lager i butikkene dine. For å kunne annonsere via funksjonen for henting senere i Shopping-annonser, må du slå på programkortet for annonser for varer i butikk i Merchant Center-kontoen din. Du kan markedsføre varer du har på lager i butikkene, ved å konfigurere annonser for varer i butikk, slik det er beskrevet i implementeringsveiledningen.

Hva bør jeg gjøre hvis noen få produkter ikke kan sendes til alle butikkene mine?
Produkter som ikke kan sendes til alle butikkene i den tilknyttede posisjonsgruppen, kan ikke markedsføres med henting senere i Shopping-annonser. For disse produktene må du angi «støttes ikke» som hentemåte. Du kan sende inn butikkspesifikke attributter for tjenesteavtalen for henting [pickup_SLA] og hentemåten [pickup_method], men da må du første lese om hvordan du bruker funksjonen for henting senere i annonser for varer i butikk.
Kan jeg sende inn egne tjenesteavtaler for ulike butikker via funksjonen for henting senere for Shopping-annonser?
Nei. Med funksjonen for henting senere i Shopping-annonser kan du bare angi de maksimale verdiene i tjenesteavtalen for alle butikkene. Dette betyr at hvis et produkt kan sendes til de fleste butikkene dine innen tre dager, men det kan ta opptil fire dager for noen få butikker, må du sende inn tjenesteavtalen for dette produktet som «4 dager». Hvis du vil sende inn butikkspesifikke attributter for tjenesteavtale for henting [pickup_SLA] og hentemåte [pickup_method], kan du lese om hvordan du bruker funksjonen for henting senere for annonser for varer i butikk.
Hvordan finner jeg tilbudene mine med henting senere i Google Ads?

Henting senere for Shopping-annonser vises som segmentklikktypen «Shopping – Produkt – Lokal». Annonser som er slått på via funksjonen for henting senere for Shopping-annonser, vises på nøyaktig samme måte som annonser for varer i butikk i Google Ads. Finn ut mer om hvordan du tar med produktlager i butikk i Google Shopping-kampanjer

Kan jeg sende inn de nødvendige attributtene for henting senere for Shopping-annonser via Google Content API for Shopping?

Ja, du kan sende inn produktinformasjon knyttet til henting senere til Shopping-annonser. Men du må sende inn all påkrevd produktinformasjon på nytt, deriblant ID [ID], tittel [title] og bildelink [image_link], via «product.insert»-metoden, med kanalen angitt som «lokal».

Ved å bruke localinventory.insert APIkan du i tillegg sende inn attributter for henting senere, tjenesteavtalen for henting [pickup_sla] og hentemåten [pickup_method]. Merk deg at «storeCode»-feltet er obligatorisk. Du kan legge til de relevante butikkodene i Bedriftsprofil-kontoen din eller legge dem til direkte fra Google Søk. Finn ut mer om hvordan du sender inn produktinformasjon via Content API for Shopping

Merk deg at attributtene som er obligatoriske for henting senere i Shopping-annonser, ikke støttes hvis kanalen er angitt som «på nettet».

Viktig: Tilgjengeligheten for tilbud må være angitt som «ikke på lager».
Hvordan kan jeg gå over fra henting senere i Shopping-annonser til annonser for varer i butikk?

Teamet vårt hjelper deg gjerne. Kontakt oss via dette skjemaet. Merk deg at vi krever informasjon om både antall og tilgjengelighet i feeden for produktlageret.

Finnes det noen grense for antallet tilbud eller butikker jeg kan sende inn for henting senere med produktinformasjon?

Hvis produktlageret for henting senere som opprettes automatisk for produktet ditt, overskrider kvotene våre, tar brukerstøtteteamet vårt kontakt for å diskutere hva du må gjøre videre.

Kvotene er fastsatt for å være tilstrekkelige for de fleste forhandlere, og vi forventer at kvoten bare overskrides i sjeldne tilfeller.

Hva skjer hvis jeg overskrider grensen?

Selv om attributtene for henting senere er sendt inn, er det ikke mulig å opprette produktlager for henting senere automatisk for alle produktene dine når kvoten er overskredet.

Disse produktene blir identifisert via problemet med manglende produktlager på «Diagnostikk»-siden for annonsene for varer i butikk.

Hva gjør jeg hvis jeg mistenker at grensen min er overskredet?

Hvis grensen for automatisk generering av produktlager for henting senere er overskredet i kontoen din, tar brukerstøtteteamet vårt eller Google-representanten din kontakt direkte.

Hvis du overskrider grensen, veileder brukerstøtteteamet deg gjennom de neste trinnene. Dette kan innebære å fjerne attributtet for henting senere fra flere produkter eller begrense antallet butikker det automatisk kan genereres produktlager for. Hvis kvoten ikke kan reduseres med disse metodene, kan det hende vi må sette automatisk generering av produktlager på pause for alle produktene, noe som fører til at alt automatisk opprettet produktlager fjernes.

Linker til relatert innhold