Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden käyttöönotto Shopping-mainoksissa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Nouto myöhemmin ‑ominaisuuden ansiosta voit tarjota asiakkaillesi suoran kokemuksen verkosta kivijalkakauppaan. Sen avulla voit hyödyntää toimipisteitäsi monikanavaisessa myynnissä ja erottua joukosta riippumatta siitä, onko tavara vielä haettavissa paikan päältä. Nouto myöhemmin ei myöskään edellytä kaikkien varastotietojen lisäämistä, kuten muut paikalliset tuotemainokset.

Ominaisuus tulee näkyviin Shopping-mainoksissa vain silloin, kun asiakkaan oletetaan toimintansa perusteella valitsevan tämän noutovaihtoehdon.

Jos haluat ottaa nouto myöhemmin ‑ominaisuuden käyttöön Shopping-mainoksissa, seuraavien ehtojen on täytyttävä:

1. Shopping-mainokset ovat käytössä tililläsi.
  2. Voit ilmoittaa toimipisteet, jotka soveltuvat verkkotilausten toimittamiseen.
  3. Voit toimittaa toimipisteestä noudettavat tilaukset silloinkin, kun tuotetta ei ole toimipisteidesi varastoissa.
Huom. Jos haluat ilmoittaa eri toimipisteisiin liittyviä varastotietoja, ota nouto myöhemmin ‑ominaisuus käyttöön paikallisten tuotemainosten kautta.
Jos haluat saada kaupan tuotteita esille Googlessa, seuraa tätä paikallisten tuotemainosten tai maksuttomien paikallisten tuotelistausten käyttöönotto-opasta.

Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuutta koskeva käyttöönotto-opas

Ota nouto myöhemmin ‑ominaisuus käyttöön Shopping-mainoksissa seuraamalla näitä ohjeita:

1. Tutustu nouto myöhemmin ‑ominaisuuteen liittyviin verkkosivustoja koskeviin vaatimuksiin. Kun olet varma, että verkkosivustosi täyttää vaatimukset, lisää esimerkkituotteen laskeutumissivu.
  2. Luo tilit.
  3. Ota käyttöön paikalliset tuotemainokset.
  4. Linkitä Yritysprofiilisi ja valitse sijaintiryhmä.
  5. Valitse "Maat, joilla on Yritysprofiili" ‐kohdasta maa, jonka osalta haluat pyytää vaatimustenmukaisuuden tarkastusta paikallisten tuotemainosten nouto myöhemmin ‐ominaisuuden käyttöä varten.
  6. Valitse Paikallisten tuotteiden data ‑kohdasta Ei, en tiedä kauppojen varastotilannetta, mutta voin toimittaa tuotteita kauppoihin.
  7. Valitse Nouto myöhemmin ‐kohdasta Jos tuotetta ei ole varastossa, toimitus kauppaan on mahdollinen.
  8. Lisää esimerkkituotteen laskeutumissivun URL-osoite "Nouto myöhemmin ‑esimerkkituotesivu" ‐kenttään.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Google tarkastaa verkkosivustosi vaatimustenmukaisuuden.
  11. Lisää tuotetietoihisi pakolliset syötemääritteet.
  12. Todenna Tietoja-sivu (vain Itävalta, Saksa ja Sveitsi).
  13. Linkitä Google Ads ja ota kampanja käyttöön.

Verkkosivustoja koskevat vaatimukset

Jos haluat käyttää nouto myöhemmin ‑ominaisuutta Shopping-mainoksissa, verkkosivustosi on täytettävä seuraavat vaatimukset sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla (myös tableteilla):

• Tuotteen noutovaihtoehto on näkyvissä laskeutumissivulla tai ostoprosessin aikana.
  • Asiakas voi valita toimipisteen, jonne tilaus toimitetaan.
    • Toimipisteet voivat näkyä linkin (esim. "Tarkista saatavuus") klikkaamisen tai postinumeron/osoitteen lisäämisen jälkeen.
    • Toinen vaihtoehto on, että asiakas voi valita toimipisteen ostoprosessin aikana lisättyään tuotteen ostoskoriin.
  • Tuotteen hinta näkyy tuotesivulla.
  • Noutopäivä ja mahdollinen noutomaksu on ilmoitettu.
  • Asiakkaalla on mahdollisuus valita muita toimipisteen sijainteja.
    • Ne voivat näkyä ostoprosessin aikana toimipisteen valinnan yhteydessä.
  • Noudosta lähetetään vahvistusviesti (esim. sähköposti tai tekstiviesti), kun tilaus on valmis.
  • Asiakkaita ei vaadita lisäämään maksutietoja, ennen kuin he ovat nähneet toimitusvaihtoehdot. Jos haluat lisätietoa siitä, mikä katsotaan harhaanjohtamiseksi, tutustu harhaanjohtamista koskevaan käytäntöömme.
  • Asiakkaat voivat viedä tilauksen loppuun (esim. viimeistellä oston tai varata tuotteen) sivustollasi.

Verkkosivustoja koskevat suositukset

Yllä mainittujen verkkosivustoja koskevien vaatimusten lisäksi suosittelemme seuraavaa:

• Älä vaadi tilin luomista ennen kuin toimitusvaihtoehdot on näytetty (tarjoa esimerkiksi mahdollisuus ostaa vierailijana).

• Älä vaadi osoitetietojen lisäämistä ennen kuin toimitusvaihtoehdot on näytetty.

Yritysprofiilissa mukana olevien toimipaikkojen valinta

Googlessa näkyy oletuksena kaikkien sellaisten toimipisteiden paikallisia tuotemainoksia, jotka on lisätty linkitetyn Yritysprofiilin sijaintiryhmään.

Jos kaikki toimipisteesi voivat toimittaa verkkotilauksia, valitse tilin linkityksen yhteydessä sellainen Yritysprofiilin sijaintiryhmä, joka sisältää kaikki toimipisteet.

Jos vain osa toimipisteistä voi toimittaa verkkotilauksia, siirrä ne erilliseen sijaintiryhmään ja valitse kyseinen ryhmä tilin linkityksen yhteydessä.

Jos toimipisteiden siirtäminen uuteen ryhmään ei onnistu, ota yhteyttä tukitiimiimme täyttämällä tämä lomake ja valitsemalla kohta "Haluan ottaa käyttöön lisäominaisuuksia". Lisää "Ongelman yhteenveto" ‑kohtaan niiden toimipisteiden koodit ja osoitteet, joista asiakkaat eivät voi noutaa tuotteita.

Syötteitä koskevat vaatimukset

Lisää ensisijaiseen syötteeseen seuraavat määritteet Shopping-mainosten syötevaatimusten lisäksi:

Määrite Valinnainen vai pakollinen? Mahdolliset arvot Hyvä huomata
Noutotapa [pickup_method]

Pakollinen

Valinnainen 1.9.2024 alkaen

noutotuote

ei tuettu

Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki
noutotuote

XML-esimerkki
<g:pickup_method>noutotuote</g:pickup_method>

Älä lisää seuraavia arvoja:

• osto
  • varaus

Lisää "noutotuote" kaikkien sellaisten tuotteiden arvoksi, jotka voidaan noutaa jostakin toimipisteestäsi.

Lisää kaikkien muiden tuotteiden arvoksi "ei tuettu".

Noudon palvelutasosopimus [pickup_SLA] Pakollinen

seuraava päivä

2 päivää

3 päivää

4 päivää

5 päivää

6 päivää

useita viikkoja

Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki
useita viikkoja

XML-esimerkki
<g:pickup_sla>useita viikkoja</g:pickup_sla>

Älä lisää seuraavia arvoja:

• sama päivä

Lisää enimmäisaika, jonka verkkotilauksen toimittaminen toimipisteeseen kestää.

Jos tuotteen noutotavan [pickup_method] arvo on ei tuettu, jätä noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] tyhjäksi.

Vinkki: Voit asettaa noudon palvelutasosopimuksen [pickup_sla] arvoksi useita viikkoja, jos haluat käyttää kiinteää merkintää. Mainoksessa tämä näkyy muodossa "Nouto kaupasta".

Linkki [link] Pakollinen URL-parametri tai URL-polku Shopping-mainoksissa käytettävää link [linkki][linkki] ‑määritettä käytetään myös Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‐ominaisuudessa.
Mobiililinkki [mobile_link] Valinnainen URL-parametri tai URL-polku Jos sinulla on mobiilikäyttöön optimoitu sivu, lisää mobiililinkki [mobile_link] ‑määrite.

Usein kysyttyä

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki

Miten Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuus toimii?

Google luo varastomerkintöjä kaikille tuotteille, joita linkittämääsi sijaintiryhmään kuuluvissa kaupoissa on. Koska voit toimittaa ensisijaisessa syötteessäsi olevia tuotteita jokaiseen toimipisteeseen, Google sallii niiden mainostamisen toimipistekohtaisesti. Lisäksi voit mainostaa palvelutasosopimuksen mukaista aikaa, jonka kuluessa tuote toimitetaan toimipisteeseen.

Voinko mainostaa Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuuden avulla tuotteita, jotka on merkitty loppuneiksi ensisijaisessa syötteessäni?

Et voi. Tuotteita, joiden saatavuudeksi on merkitty "tuote loppu" ensisijaisessa syötteessäsi, ei voida käyttää Shopping mainosten nouto myöhemmin ‐ominaisuuden kanssa.

Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuuden ansiosta voit luoda mainoksia paikallisille tuotteille, jotka ovat saatavilla verkossa. Koska verkossa olevia tuotteitasi voidaan toimittaa kauppoihisi, voit mainostaa tuotteita sekä palvelutasosopimuksen mukaista aikaa, jona tuotteet toimitetaan kaikkiin kauppoihisi. Jotta tämä ominaisuus toimii, tuotteet on voitava tilata verkosta. Näin Google voi taata, että tuotteesta voidaan tehdä kaupat.

Voinko mainostaa Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuuden avulla myös varastossa olevia tuotteita?

Voit mainostaa ominaisuuden avulla vain tuotteita, jotka voidaan noutaa toimipisteistäsi riippumatta siitä, onko tuote tilaushetkellä toimipisteessä. Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‐ominaisuus ei salli kaupassa saatavilla olevien tuotteiden mainostamista. Jos haluat käyttää ominaisuutta, sinun on otettava Kauppiaskeskus-tilillä käyttöön paikallisten tuotemainosten ohjelmakortti. Jos haluat mainostaa toimipisteidesi varastoissa olevia tuotteita, ota käyttöön paikalliset tuotemainokset käyttöönotto-oppaamme mukaisesti.

Mitä voin tehdä, jos joitain tuotteita ei voida toimittaa kaikkiin toimipisteisiin?
Tuotteita, joita ei voida toimittaa kaikkiin linkitetyssä sijaintiryhmässä oleviin paikkoihin, ei voida käyttää Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‐ominaisuuden kanssa. Aseta kyseisten tuotteiden noutotavaksi “ei tuettu". Jos haluat lisätä toimipistekohtaisia noudon palvelutasosopimuksen [pickup_SLA] ja noutotavan [pickup_method] määritteitä, ota nouto myöhemmin ‑ominaisuus käyttöön paikallisissa tuotemainoksissa.
Voinko käyttää Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuuden kanssa toimipistekohtaisia palvelutasosopimuksia?
Et voi. Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuus sallii ainoastaan enimmäispalvelutasosopimuksen lisäämisen kaikille kaupoille. Tämä tarkoittaa, että jos tuote voidaan toimittaa useimpiin toimipisteisiin kolmen päivän kuluessa mutta joihinkin paikkoihin toimittamiseen menee neljä päivää, tuotteen palvelutasosopimukseksi on lisättävä neljä päivää. Jos haluat asettaa toimipistekohtaisia noudon palvelutasosopimuksen [pickup_SLA] ja noutotavan [pickup_method] määritteitä, ota nouto myöhemmin ‑ominaisuus käyttöön paikallisissa tuotemainoksissa.
Miten tunnistan nouto myöhemmin ‑tarjoukseni Google Adsissa?

Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuus näkyy ryhmiteltynä klikkaustyyppinä "Shopping – Tuote – Paikallinen". Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuuden avulla käyttöön otetut mainokset näkyvät Google Adsissa samalla tavalla kuin paikalliset tuotemainokset. Lue lisää paikallisen varaston lisäämisestä Googlen Shopping-kampanjaan.

Voinko lähettää Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuuden pakolliset määritteet Googlen Content API for Shoppingin kautta?

Kyllä, voit lähettää nouto myöhemmin ‐ominaisuuteen liittyviä tuotetietoja Shopping-mainoksiin. Sinun on kuitenkin lähetettävä kaikki tarvittavat tuotetiedot (esim. tunnus [id], nimi [title] ja kuvalinkki [image_link]) uudelleen product.insert-metodin avulla ja valittava kanavan asetukseksi "local".

Käyttämällä localinventory.insert APIa voit lähettää myös seuraavat nouto myöhemmin ‐määritteet: noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] ja noutotapa [pickup_method]. Huomaa, että storeCode-kenttä on pakollinen. Voit lisätä asianmukaiset toimipistekoodit Yritysprofiili-tilillesi tai lisätä ne suoraan Google Hausta. Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä Content API for Shoppingin kautta

Huomaa, että Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‐ominaisuuden edellyttämiä määritteitä ei tueta, jos kanavan arvoksi on asetettu "Online".

Tärkeää: Tarjousten saatavuuden arvon on oltava "tuote loppu".
Miten siirryn Shopping-mainosten nouto myöhemmin ‑ominaisuudesta paikallisiin tuotemainoksiin?

Tiimimme auttaa sinua mielellään. Ota yhteyttä tällä lomakkeella. Huomioithan, että varastotietoihin tarvitaan sekä määrää että saatavuutta koskevat tiedot.

Onko niiden tarjousten tai toimipisteiden määrää rajoitettu, joista voin lähettää nouto myöhemmin ‑ominaisuuteen liittyviä tuotetietoja?

Jos tuotteistasi automaattisesti luodun, myöhemmin noudettavan varaston määrä ylittää kiintiön, tukitiimimme ottaa sinuun yhteyttä keskustellakseen jatkotoimista.

Kiintiöiden pitäisi olla riittäviä useimmille jälleenmyyjille, ja uskomme niiden ylittyvän hyvin harvoin.

Mitä tapahtuu, jos ylitän kiintiön?

Kun kiintiö on ylittynyt, kaikista tuotteista ei voida luoda myöhemmin noudettavaa varastoa, vaikka noutomääritteet olisi lähetetty.

Nämä tuotteet tunnistaa paikallisten tuotemainosten Diagnostiikka-sivulla "Varastodata puuttuu" ‑ongelmasta.

Mitä teen, jos epäilen, että kiintiö on ylittynyt?

Jos automaattisesti luotua, myöhemmin noudettavaa varastoa koskeva kiintiö on ylittynyt tililläsi, tukitiimimme ottaa yhteyttä joko suoraan sinuun tai Googlen edustajaan.

Tukitiimi kertoo, mitä voit tehdä seuraavaksi. Sinun on ehkä poistettava noutomäärite useista tuotteista tai rajoitettava niiden toimipisteiden määrää, joille myöhemmin noudettavaa varastoa voidaan luoda automaattisesti. Jos kiintiö ei alitu näillä keinoilla, automaattinen varaston luominen voidaan joutua keskeyttämään kaikkien tuotteiden osalta, mikä johtaa koko automaattisesti luodun varaston poistamiseen.