Over aangepaste segmenten

Met aangepaste segmenten kunt u uw ideale doelgroep bereiken door relevante zoekwoorden, URL's en apps op te geven.

U kunt een aangepast segment instellen in uw display-, Discovery-, Gmail- en videocampagnes door specifieke zoekwoorden, URL's en apps toe te voegen die zijn gerelateerd aan uw product of service. Google Ads beoordeelt deze toevoegingen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan het Advertentiebeleid en geeft vervolgens advertenties weer aan mensen met deze interesses of koopintenties op pagina's, in apps en in video's. Meer informatie over doelgroeptargeting

U had eerder de keuze om aangepaste intentie- of aangepaste affiniteitssegmenten te maken. Met de nieuwe aangepaste segmenten is deze keuze niet meer nodig: Op basis van uw campagnedoelen en zoekwoorden interpreteren de nieuwe aangepaste segmenten al deze signalen achter de schermen om het bereik, de overweging of de prestaties aan te passen en zo uw accountbeheer te vereenvoudigen. Als u eerder segmenten heeft geselecteerd om doelsegmenten te targeten op basis van aangepaste intentie en aangepaste affiniteit, hoeft u niets te doen. Die segmenten worden automatisch overgezet. (De overzetting naar aangepaste segmenten heeft geen invloed op de prestaties en de functionaliteit van bestaande segmenten.)

Opmerking:

Schattingsinstellingen worden automatisch teruggezet op standaardwaarden voor campagnetypen, talen en locaties. Nadat u Doelgroepinzichten voor de aangepaste segmenten heeft bewerkt en opgeslagen, worden de oude instellingen mogelijk toch weer weergegeven als u het segment opnieuw opent. Deze instellingen worden echter niet opgeslagen en hebben geen invloed op de prestaties van het segment.

Hoe aangepaste segmenten werken

Aangepaste segmenten kiezen automatisch de juiste doelgroep die het best past bij de behoeften voor uw campagne. Op basis van uw campagnedoelen en biedstrategie interpreteert het systeem al deze signalen en kiest het een doelgroep die is gericht op een van de volgende:

• Bereik
  • Overweging
  • Prestaties

Voorbeeld:

Zo wil een bedrijf dat hardloopschoenen verkoopt, waarschijnlijk eerder enthousiaste marathonlopers bereiken dan het affiniteitssegment sportfans. Met aangepaste segmenten kan de schoenenwinkel dit segment definiëren door zoekwoorden, URL's en/of apps op te geven:

• Interesses opgeven, zoals 'marathon van Rotterdam', triatleet of langeafstandsloper.
  • URL's gebruiken van websites met content over hardlopen, trainingsschema's, marathonvoeding en andere marathononderwerpen.
  • Apps in de categorie 'Gezondheid en fitness' opgeven waar een enthousiaste marathonloper waarschijnlijk in geïnteresseerd is, zoals Google Fit.

Invoer voor aangepaste segmenten

Mensen bereiken op basis van Invoer Doelgroeptype
Interesse of gedrag Zoekwoorden

Voer interesses in die uw ideale klant vertegenwoordigen. Doe dit met behulp van zoekwoorden of woordgroepen. Uw advertenties bereiken dan mensen die, op basis van hun gedrag en activiteiten, waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw producten of deze willen kopen. Denk aan apps die ze gebruiken of het type content dat ze online zoeken.

Als u interesses of gedrag opgeeft, kunt u kiezen hoe Google de invoer moet interpreteren.

• Mensen met een of meer van deze interesses of koopintenties (dit is de standaardinstelling).
  • Mensen die naar een van deze termen hebben gezocht op Google-services (zoals Google.com en YouTube). Alleen in campagnes die worden uitgevoerd in Google-services. In andere campagnes worden ze gebruikt als interesses of koopintenties.
Mensen die zoeken op websites vergelijkbaar met URL's

Geef websiteadressen (URL's) op die uw ideale klant mogelijk bezoekt. Uw advertenties bereiken dan mensen die browsen op websites die vergelijkbaar zijn met de URL's die u heeft ingevoerd.

Opmerking: Dit betekent niet dat uw advertenties op die URL's worden weergegeven.

Mensen die apps gebruiken vergelijkbaar met Apps

Geef de namen op van apps waarvan u denkt dat uw ideale klant die mogelijk gebruikt. Uw advertenties bereiken mensen die apps downloaden en gebruiken die vergelijkbaar zijn met de apps die u opgeeft.

Opmerking: Dit betekent niet dat uw advertenties in die apps worden weergegeven.

Aangepaste segmenten instellen of bewerken

Aangepaste segmenten instellen via Doelgroepbeheer

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon].
  3. Selecteer onder 'Gedeelde bibliotheek' de optie Doelgroepbeheer.
  4. Selecteer in het menu bovenaan de pagina Aangepaste segmenten.
  5. Als u een nieuw aangepast segment wilt maken, klikt u op de plusknop .
  6. Vul een naam in voor het aangepaste segment.
  7. Selecteer vervolgens:
    • Mensen met een of meer van deze interesses of koopintenties. Dit is de standaardoptie. Voer zoekwoorden in die aangeven wat de interesses zijn van uw ideale klant. U kunt ook producten en services opgeven waarnaar uw ideale klant actief onderzoek doet en die hij mogelijk wil kopen. Uw advertenties bereiken dan mensen met die interesses of koopintenties op basis van uw campagne-instellingen, zoals marketingdoelen of biedstrategie.
    • Mensen die naar een of meer van deze termen hebben gezocht op Google. Geef zoektermen op die uw ideale klant gebruikt op Google-services (zoals Google.com en YouTube). Uw advertenties bereiken dan mensen die zoeken naar deze en vergelijkbare termen (alleen in campagnes die worden uitgevoerd op Google-services). In andere campagnes worden de termen gebruikt als interesse of koopintentie.
  8. Klik op Maken.

Uw bestaande aangepaste intentie- en aangepaste affiniteitssegmenten overzetten

Als u eerder aangepaste intentie- of aangepaste affiniteitssegmenten heeft ingesteld, hoeft u niets te wijzigen. Alle invoer wordt automatisch overgezet naar het aangepaste segment. Als het aangepaste affiniteits- of aangepaste intentiesegment zoekwoorden bevat, geldt het volgende:

• Aangepaste affiniteit voor alle campagnes: Doelgroepsegmenten met zoekwoorden worden Mensen met een of meer van deze interesses of koopintenties.
  • Aangepaste intentie in display-campagnes: Doelgroepsegmenten met zoekwoorden worden Mensen met een van deze interesses of koopintenties.
  • Aangepaste intentie voor YouTube-, Gmail- en Discovery-campagnes: Doelgroepsegmenten worden Mensen die naar een of meer van deze termen hebben gezocht op Google-services (zoals Google.com en YouTube).