Visa annonser för personer som ringer till ditt företag

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan inrikta annonser på personer som redan har ringt till ditt företag. Ibland är personerna inte riktigt redo att göra ett köp, framför allt när det gäller dyrare produkter och tjänster. Kunderna behöver ofta jämföra priser, undersöka andra alternativ eller kontrollera sin kalender innan de slutför beställningen.

Om du visar annonser för dessa potentiella köpare är sannolikheten större att de väljer ditt företag när de sedan fattar sitt slutgiltiga beslut. Det betyder att du får tillfälle att kommunicera med dem igen genom uppföljningssamtal eller andra annonsformat.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan visa dina annonser för personer som ringer till ditt företag.

Så fungerar det

Målgruppssegmentet Alla ringande fylls automatiskt med personer som har ringt till ditt företag via dina annonser eller tillgångar där samtalsrapportering har aktiverats, eller från en målsida där samtalskonverteringar från webbplats har aktiverats. Du kan inrikta dig på personer i segmentet med hjälp av utvalda annonsformat och anpassade budjusteringar på kampanj- eller annonsgruppsnivå. Du kan också anpassa inriktningen utifrån medlemskap i segmentet. Om du enbart vill fokusera på nya potentiella kunder kan du utesluta personer som har ringt tidigare.

Det krävs ingen konfigurering, och segmentet visas efter att du har aktiverat samtalsrapportering. Du kommer åt det via Målgruppshantering och på sidan Målgrupper. Om du vill visa annonser för personer som ringer måste du ha fått 1 000 samtal under de senaste 30 dagarna på kontonivå.

Läs om hur du lägger till målgruppsinriktning i en annonsgrupp eller kampanj.

Medlemskap i segmentet

Tänk på att de här segmenten genereras automatiskt, så du kan inte lägga till eller ta bort enskilda medlemmar.

För att skydda användardata kan du inte se från vilka telefonnummer personerna har ringt, eller inrikta dig på personer som ringer via annonser från andra annonsörer.

När segmentet har 1 000 medlemmar är det kvalificerat för insikter om målgrupp.

Utesluta från inriktning

Du kan också utesluta personer som har ringt till ditt företag från hela kampanjer eller specifika annonsgrupper. Detta är användbart om du kör en kampanj med samtalsannonser som fokuserar på att generera nya potentiella kunder. Du kan se till att alla samtal som genereras till ditt företag kommer från olika telefonnummer. På så sätt kan du också undvika uppföljningssamtal från kunder som redan har konverterat.