Advertenties weergeven aan bellers

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U kunt advertenties targeten op mensen die uw bedrijf al hebben gebeld. Soms zijn bellers nog niet helemaal klaar om een aankoop te doen, vooral voor hoogwaardige producten en services. Klanten moeten vaak offertes vergelijken, andere opties onderzoeken of hun planning controleren voordat ze hun bestelling voltooien.

Als u advertenties naar deze potentiële kopers stuurt, blijft uw bedrijf vers in het geheugen terwijl ze zich voorbereiden op hun uiteindelijke beslissing. Op die manier kunt u deze gebruikers opnieuw bereiken via vervolggesprekken of andere advertentie-indelingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw advertenties aan bellers kunt weergeven.

Hoe het werkt

Het doelgroepsegment Alle bellers wordt automatisch ingevuld met gebruikers die hebben gebeld via een van de advertenties of componenten met gespreksrapportage die voor uw bedrijf zijn aangezet, of die hebben gebeld vanaf een landingspagina waarvoor belconversies via de website zijn aangezet. U kunt leden in het segment targeten met voorgestelde advertentie-indelingen en aangepaste bodaanpassingen op campagne- of advertentiegroepniveau. U kunt de targeting ook aanpassen op basis van lidmaatschap, inclusief de optie om vorige bellers uit te sluiten als u zich alleen wilt richten op nieuwe leads.

U hoeft niets in te stellen en dit segment verschijnt nadat u gespreksrapportage heeft aangezet. U kunt deze segmenten openen via Doelgroepbeheer of op de pagina Doelgroepen. Als u advertenties aan bellers wilt tonen, is het vereist dat u in de afgelopen 30 dagen 1000 gesprekken heeft gehad op accountniveau.

Ontdek meer informatie over hoe u doelgroeptargeting toevoegt aan een advertentiegroep of campagne.

Lijstlidmaatschap

Deze segmenten worden automatisch gemaakt, waardoor u geen afzonderlijke leden kunt toevoegen of verwijderen.

Omdat we gebruikersgegevens willen beschermen, kunt u de telefoonnummers van vorige bellers niet bekijken en bellers van andere adverteerders niet targeten.

Als uw segment 1000 leden heeft, komt dit in aanmerking voor doelgroepinzichten.

Van targeting uitsluiten

U kunt bellers ook uitsluiten van hele campagnes of specifieke advertentiegroepen. Deze functie is handig als u een alleen-bellen-campagne heeft waarmee u nieuwe leads wilt genereren. U kunt zorgen dat elk telefoontje naar uw bedrijf van een nieuw telefoonnummer komt. Zo kunt u ook vervolggesprekken voorkomen van klanten die al een conversie hebben uitgevoerd.