Mäta webbkonverteringar från Google Analytics app och webbegendom

Google Analytics App och webb-egendomen är för närvarande på betastadiet. Läs mer

När du har länkat ditt Google Ads-konto och Google Analytics app och webbegendomar kan du importera webbkonvertering och webbremarketinglistor från Google Analytics för beräkning och budgivning i Google Ads.

I den här artikeln beskriv hur du importerar och konfigurerar webbkonverteringshändelser från Google Analytics app och webbegendom i Google Ads.

Obs! Läs mer om hur du mäter appkonverteringar i Mäta appkonverteringar från Google Analytics app och webbegendom (via Firebase SDK).

Innan du börjar

Innan du kan importera webbkonverteringar krävs en rad olika objekt för att kunna konfigurera mätningen.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen överst till höger i Google Ads.
  3. Klicka på Konverteringar i avsnittet Mätning.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj Importera i listan över konverteringstyper.
  6. Klicka på knappen för Google Analytics app och webbegendom och sedan på Webb.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Markera rutan bredvid varje webbkonverteringshändelse du vill importera och klicka på Importera och fortsätt

Obs! Alla konverteringar som du skapar i Google Analytics app och webbegendom visas i listan. Välj de händelser som är relevanta att importera.

9. Klicka på Klar.

Nu visas webbkonverteringshändelsen i tabellen Konverteringsåtgärder. Klicka på händelsens namn när du vill se mer information och redigera inställningarna för konverteringsåtgärden.

Du kan också rapportera om webbkonverteringar genom att öppna tabellen Kampanjer och sedan klicka på segmentikonen > Konverteringskälla. Webbkonverteringarna visas på raden för Google Analytics app och webbegendom när du lägger till segmentet Konverteringskälla.

Inställningar för alla konverteringsåtgärder (inklusive e-handelshändelser)

• Namn: ange ett namn på den konverteringsåtgärd du vill mäta. Det gör det enklare att hitta konverteringsåtgärden i konverteringsrapporterna senare.
  • Värde: värdet på varje konverteringshändelse mäts i Google Analytics app och webbegendom importeras automatiskt till Google Ads. Du kan också ställa in ett standardvärde i Google Ads eller välja att inte använda något värde. Tänk på att du måste skicka värdet som en siffra från Google Analytics app och webbegendom när du vill rapportera konverteringar i Google Ads. Läs mer om konverteringsvärden
  • Räkna: ange om alla konverteringar eller bara en konvertering ska räknas per annonsklick. Alla passar bäst för försäljning och en passar bäst för potentiella kunder. Läs mer om att räkna konverteringar
  • Konverteringsperiod: ange hur lång tid efter någon har klickat på en annons som konverteringarna ska mätas. Läs mer om konverteringsperioder
  • Kategori: välj den kategori som beskriver konverteringen bäst. Du kan sedan använda den här kategorin när du segmenterar konverteringsrapporterna.
  • Visa i Konverteringar: avmarkera den här inställningen (den är förvald) om du inte vill visa data om konverteringsåtgärden i rapportkolumnen Konverteringar. Du kan vilja avmarkera den här inställningen om du optimerar för konverteringar med hjälp av en automatisk budstrategi och inte vill ta med den här konverteringsåtgärden i budstrategin. Läs mer i Visa i Konverteringar.