Verkkokonversioiden mittaaminen Google Analytics 4 ‑omaisuuksista

Kun olet linkittänyt Google Ads ‑tilisi ja Google Analytics 4 ‑omaisuutesi (joita aiemmin kutsuttiin Sovellus + Verkko ‑omaisuuksiksi), voit tuoda verkkokonversioita ja verkon uudelleenmarkkinointiluetteloita Google Analyticsista ja käyttää niitä mittaamiseen ja hintatarjousten tekemiseen Google Adsissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten verkkokonversiot importoidaan Google Analytics 4 ‑omaisuuksista Google Adsiin ja miten ne otetaan käyttöön.

Tietoja sovelluskonversioiden mittaamisesta saat artikkelista Sovelluskonversioiden mittaaminen Google Analytics 4 ‑omaisuuksista.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit importoida verkkokonversiot, sinulla on oltava seuraavat asiat:

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon].
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse konversiotyyppien luettelosta Tuo.
  6. Klikkaa Google Analytics (GA4) ja sen jälkeen Verkko.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Valitse tuotavan verkkokonversiotapahtuman valintaruutu ja klikkaa Tuo ja jatka.Kaikki määrittämäsi Google Analytics 4 ‑omaisuuden konversiot näytetään luettelossa. Valitse haluamasi verkkokonversiotapahtumat tuontia varten.
  9. Klikkaa Valmis.

Näet nyt verkkokonversiotapahtumasi Konversiotapahtumat-taulukossa. Kun klikkaat tapahtuman nimeä, saat lisätietoja ja voit muokata konversiotapahtuman asetuksia.

Voit myös luoda raportteja verkkokonversioista siirtymällä Kampanjat-taulukkoon ja klikkaamalla sitten segmenttikuvaketta  > Konversiolähde. Verkkokonversiot näkyvät Google Analytics 4 ‑rivillä, kun lisäät Konversiolähde-segmentin.

Kaikkien konversiotapahtumien asetukset (myös verkkokaupan tapahtumien)

• Nimi: Lisää mitattavan konversiotapahtuman nimi. Tämä auttaa sinua tunnistamaan konversiotapahtuman konversioraporteistasi.
  • Arvo: Kunkin konversiotapahtuman arvo mitataan Google Analytics 4 ‑omaisuudessa ja importoidaan Google Adsiin automaattisesti. Voit myös määrittää oletusarvon Google Adsissa tai valita, että arvoa ei käytetä. Muista, että Google Analytics 4 ‑omaisuudesta lähetettävän arvon on oltava numeromuodossa, jotta konversiot voidaan raportoida Google Adsissa. Lue lisää konversioarvoista.
  • Lukumäärä: Valitse, haluatko laskea kaikki konversiot vai yhden konversion mainoksen klikkausta kohti. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki konversiot ja liidejä seurattaessa yksittäiset konversiot. Lue lisää konversioiden laskemisesta.
  • Konversioikkuna: Valitse, kuinka pitkään konversioita seurataan mainoksen klikkauksen jälkeen. Lue lisää konversioikkunoista.
  • Luokka: Valitse luokka, joka kuvaa konversiota parhaiten. Voit käyttää tätä luokkaa konversioraporttien ryhmittelyyn.
  • Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen: Poista tämä valinta (oletuksena valittuna), jos et halua sisällyttää tämän konversiotapahtuman tietoja raporttisi Konversiot-sarakkeeseen. Voit poistaa tämän asetuksen valinnan, jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin, mutta et halua sisällyttää tätä nimenomaista konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi. Lue lisätietoja Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.

Päällekkäiset konversiot

On tärkeää laskea yksi konversio vain yhden kerran, jotta saat oikeat raportointi- ja hintatarjoussignaalit. Jos mittaat yhtä sivustoa sekä Universal Analytics- että Google Analytics 4 ‑omaisuudella, otat todennäköisesti konversioseurannan käyttöön molemmissa omaisuuksissa. Jos importoit saman konversion molemmista omaisuuksista raportointia ja hintatarjousten tekemistä varten, konversiot saatetaan laskea kahteen kertaan (koska sama konversio importoitiin kahdesti). Jotta näin ei kävisi, tuo konversio vain kerran joko Universal Analytics- tai Google Analytics 4 ‑omaisuudesta.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.