Om målgruppsutökning

Med målgruppsutökning kan du nå din målgrupp på ett enkelt och målbaserat sätt. Med den här funktionen kan du lättare nå fler personer som är värdefulla för din verksamhet och nå dina marknadsföringsmål med Google Ads.

Genom att aktivera målgruppsutökning får du tillgång till ytterligare annonsutrymme genom att expandera till fler relevanta målgrupper. Målgruppsutökning är tillgänglig för videokampanjer med målet Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.

Fördelar

Målgruppsutökning kan

• förenkla målgruppsinriktning och optimering
  • fungera med olika nätverk och målgruppstyper
  • ge dig möjlighet att utvidga din räckvidd.

Så fungerar det

Välj Kampanjer i ditt Google Ads-konto. Gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Markera kryssrutan Målgruppsutökning för att aktivera målgruppsutökning för din kampanj.

Användargränssnitt som visar målgruppsutökning för nya annonskampanjer

När ditt mål är Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd hittar funktionen för målgruppsutökning fler användare som liknar din valda målgrupp. På så sätt kan du utvidga kampanjens räckvidd samtidigt som du behåller dina CPM- och CPV-bud. Hur mycket större räckvidd du får beror på din tillgängliga budget och målgruppens storlek.

Målgruppsutökning tar hänsyn till de innehållsuteslutningar som tillämpas på kampanjen, inräknat annonsutrymmestyper, etiketter för onlineinnehåll och innehållstyper.

Vad är skillnaden mellan målgruppsutökning och optimerad inriktning?

Målgruppsutökning letar efter fler personer som liknar ditt befintliga målgruppssegment, så att du kan få en ökning av antalet exponeringar, visningar, klick och konverteringar från dina kampanjer. Optimerad inriktning försöker få fler konverteringar genom att inrikta sig på personer som med störst sannolikhet kommer att konvertera, baserat på kampanjkonverteringsdata i realtid, som vad personer som konverterar nyligen har sökt efter. Med optimerad inriktning påverkar dina manuellt valda målgruppssegment modellen genom att tillhandahålla en välgrundad utgångspunkt.

Jennifer vill till exempel nå ut till människor för sin kommande lansering av en löparsko. I kampanjens inriktning använder Jennifer två typer av målgrupper: ett anpassat segment baserat på de sökord som gett bäst resultat i hennes sökkampanjer (till exempel ”rea löparskor”) samt segmentet med köpavsikt ”sportskor”. Så här kan målgruppsutökning och optimerad inriktning hantera Jennifers kampanj:

• Målgruppsutökning: Utöver Jennifers manuellt utvalda målgruppssegment tar målgruppsutökningen med liknande segment som det anpassade segmentet ”sportsko rea” och segmentet med köpavsikt ”idrottsutrustning”.
  • Optimerad inriktning: Optimerad inriktning sträcker sig till användare som med sannolikhet kommer att konvertera genom att skapa en profil för hur en konverterare ser ut, baserat på konverteringsdata i realtid. Informationen kan till exempel omfatta sökningar på Google efter specifika skomärken för löpning eller klick till en populär webbplats för sportkläder. Jennifers manuellt valda målgruppssegment utgör en startpunkt, medan optimerad inriktning söker efter konverteringar utanför de valda segmenten.