Tietoja yleisölaajennuksesta

Yleisön laajennuksen avulla voit tavoittaa haluamasi yleisön yksinkertaisella, tavoitteisiin perustuvalla tavalla. Se helpottaa useampien yrityksellesi tärkeiden käyttäjien tavoittamista ja markkinointitavoitteiden saavuttamista Google Adsin avulla.

Kun otat yleisölaajennuksen käyttöön, voimme tarjota useampia mainosinventaareja laajentamalla tavoittavuuden uusiin, osuviin yleisöihin. Yleisölaajennus on käytettävissä Videokampanjoissa, joiden tavoitteena on "Tuotteen ja brändin harkinta" tai "Bränditietoisuus ja tavoittavuus".

Edut

Yleisön laajennuksen avulla voit

• yksinkertaistaa yleisökohdistusta ja optimointia
  • käyttää useita eri verkostoja ja yleisötyyppejä
  • mahdollisesti laajentaa tavoittavuuttasi.

Näin se toimii

Valitse Google Ads ‐tililtä Kampanjat. Avaa "Yleisöt, avainsanat ja sisältö" -välilehti ja klikkaa Yleisöt. Ota yleisön laajennus käyttöön kampanjassa merkitsemällä Yleisön laajennus ‐kohdan ruutu.

UI-ruutu, joka kuvaa uuden Google Ads ‑kampanjan yleisön laajennusta

Kun tavoitteenasi on "Tuotteen ja brändin harkinta" tai "Bränditietoisuus ja tavoittavuus", yleisön laajennus etsii lisää käyttäjiä, jotka muistuttavat valitsemasi yleisön jäseniä. Tämä parantaa kampanjan tavoittavuutta mutta ei vaikuta tuhannen impression hintatarjouksiisi tai katselukertakohtaisiin hintatarjouksiisi. Tavoittavuuden kasvu vaihtelee käytettävissä olevan budjetin ja yleisön koon mukaan.

Yleisölaajennuksen käyttäminen ei vaikuta kampanjassa käytössä oleviin sisällön poissulkemisiin eikä myöskään mainosinventaarityyppien, digitaalisten sisältötunnisteiden tai sisältötyyppien poissulkemisiin.

Mitä eroa on yleisön laajennuksella ja optimoidulla kohdistuksella?

Yleisön laajennus etsii lisää ihmisiä, jotka vastaavat nykyistä yleisösegmenttiäsi, jotta kampanjasi voivat saada lisää impressioita, katselukertoja ja konversioita. Optimoitu kohdistus etsii lisäkonversioita kohdistamalla mainoksia todennäköisimmin konvertoituville ihmisille kampanjoiden reaaliaikaisen konversiodatan perusteella (esimerkiksi mitä konvertoituneet ovat äskettäin hakeneet). Optimoidun kohdistuksen ansiosta manuaalisesti valitsemasi yleisösegmentit tarjoavat mallille tietopohjaisen lähtökohdan.

Esimerkki: Johanna haluaa houkutella käyttäjiä uuden juoksukenkänsä lanseeraustilaisuuteen. Hän käyttää kampanjan kohdistuksessa seuraavaa kahta yleisötyyppiä: omaa segmenttiä Hakukampanjoidensa parhaiten toimivien avainsanojen perusteella (kuten "juoksukenkäale") ja ostoaikeissa olevaa segmenttiä "urheilujalkineet". Yleisön laajennus ja optimoitu kohdistus voivat toimia seuraavasti Johannan kampanjassa:

• Yleisön laajennus: Johannan manuaalisesti valitsemien yleisösegmenttien lisäksi yleisön laajennus sisältää samantyyppisiä segmenttejä, kuten oman segmentin "lenkkariale" ja ostoaikeissa olevan segmentin "urheiluvälineet".
  • Optimoitu kohdistus: Optimoitu kohdistus laajentaa mainonnan todennäköisesti konvertoituville käyttäjille luomalla konversion tuottajan profiilin reaaliaikaisen konversiodatan perusteella. Tämä data voi esimerkiksi sisältää tiettyihin juoksukenkäbrändeihin liittyviä Google-hakuja tai suosittujen urheiluvaatteita myyvien sivustojen klikkauksia. Johannan manuaalisesti valitsemat yleisösegmentit luovat lähtökohdan sille, mistä optimoitu kohdistus etsii konversioita näiden valittujen segmenttien lisäksi.