Om målgruppeudvidelse

Målgruppeudvidelse giver dig mulighed for at nå ud til din målgruppe på en enkel, målbaseret måde. Målgruppeudvidelse gør det nemmere at nå ud til flere personer, der er vigtige for din virksomhed, og nå dine marketingmål med Google Ads.

Ved at aktivere målgruppeudvidelse kan vi gøre yderligere beholdning tilgængelig ved at udvide til flere og mere relevante målgrupper. Målgruppeudvidelse er tilgængelig til videokampagner med målet "Produkt- og brandovervejelse" eller "Brandbevidsthed og rækkevidde".

Fordele

Målgruppeudvidelse kan:

• Gøre målretning efter målgruppe og optimering nemmere
  • Køre på forskellige netværk og for forskellige målgruppetyper
  • Give dig mulighed for at udvide din rækkevidde

Sådan fungerer det

Vælg Kampagner på din Google Ads-konto. Åbn derefter fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper. Markér afkrydsningsfeltet Målgruppeudvidelse for at aktivere målgruppeudvidelse for din kampagne.

Brugerfladeskærmbillede, der viser målgruppeudvidelse for nye Google Ads-kampagner

Hvis dit mål er "Produkt- og brandovervejelse" eller "Brandbevidsthed og rækkevidde", finder målgruppeudvidelse flere brugere, der minder om din valgte målgruppe, for at øge kampagnens rækkevidde og samtidig opretholde dine CPM- og CPV-bud. Større rækkevidde afhænger af det tilgængelige budget og størrelsen på din målgruppe.

Målgruppeudvidelse overholder alle indholdsekskluderinger, der er anvendt på din kampagne, herunder beholdningstyper, digitale indholdsetiketter og indholdstyper.

Hvad er forskellen mellem målgruppeudvidelse og optimeret målretning?

Målgruppeudvidelse leder efter flere personer, der minder om dit eksisterende målgruppesegment, så du kan opleve en stigning i antallet af eksponeringer, visninger, klik og konverteringer via dine kampagner. Optimeret målretning søger efter yderligere konverteringer ved at målrette mod de personer, der med størst sandsynlighed vil foretage en konvertering (baseret på data om kampagnekonverteringer i realtid, f.eks. hvad brugere, der for nyligt har konverteret, søgte efter. Med optimeret målretning påvirker dine manuelt valgte målgruppesegmenter modellen ved at angive et kvalificeret startpunkt.

Lad os antage, at Jane gerne vil tiltrække kunder til den kommende lancering af en ny løbesko. Til kampagnens målretning bruger Jane 2 målgruppetyper: Et tilpasset segment baseret på de mest effektive søgeord fra hendes søgekampagner (f.eks. "salg af løbesko") og segmentet "sportssko" i markedet. Sådan håndterer målgruppeudvidelse og optimeret målretning Janes kampagne:

• Målgruppeudvidelse: Ud over Janes manuelt udvalgte målgruppesegmenter omfatter målgruppeudvidelsen lignende segmenter såsom det tilpassede segment "træningssko udsalg" og "markedet for sportsudstyr".
  • Optimeret målretning: Optimeret målretning udvides til brugere, der med stor sandsynlighed konverterer, ved at oprette en profil af, hvordan en konverterende bruger ser ud baseret på konverteringsdata i realtid. Disse data kan f.eks. omfatte Google-søgninger efter bestemte løbeskobrands eller klik på et populært website med sportstøj. Mens Janes manuelt udvalgte målgruppesegmenter fungerer som et udgangspunkt, søger optimeret målretning efter konverteringer uden for de valgte segmenter.