Översikt över budgivning för hotellannonser

Följande budstrategier är tillgängliga för hotellkampanjer i Google Ads:

• Provision (per vistelse): Du betalar en procentandel av bokningspriset endast vid faktiska vistelser, vilket eliminerar kostnaden för avbokningar.
  • Provision (per konvertering): Du bjuder en fast procentandel av bokningspriset varje gång en resenär bokar via din annons.
  • Förbättrad CPC: Används med budgivning med CPC eller CPC %. Med den här strategin får du ett högre totalt konverteringsvärde samtidigt som du behåller samma ROAS som med manuell CPC. Budstrategin är utformad för att fungera med egna budgivningssystem eller budgivningssystem från tredje part.
  • Manuell CPC (kostnad per klick): Bjud ett fast belopp när en resenär klickar på din annons.
  • CPC %: Bjud en procentandel av rumspriset per natt när en resenär klickar på din annons.

Avsnitt i artikeln:

Välja en budstrategi

Budstrategier ställs in på kampanjnivå i samband med att du skapar kampanjen. Läs om hur du byter budstrategi

Budstrategi

Typ

Optimerar för

Betala per …

Varför ska jag använda detta?

Provision (per vistelse) Automatisk (Smart Bidding) Avkastning på annonsutgifter efter avbokning (ROAS = konverteringsvärde / kostnad)

Slutförda vistelser

• eliminerar risken för avbokningar
  • behåller kassaflödet (ingen betalning förrän vistelsen är över)
  • garanterad avkastning på annonsutgift (ROAS)
  • budgivningssystemet optimerar automatiskt för ROAS baserat på en provision som annonsören anger

Provision (per konvertering)

Automatisk (Smart Bidding)

Avkastning på annonsutgift före avbokning (ROAS = konverteringsvärde / kostnad)

Bokningar (konverteringar)

• eliminerar risken för utebliven konvertering (ingen betalning förrän bokningen sker)
  • garanterad avkastning på annonsutgift (ROAS)

Förbättrad CPC

Halvautomatisk (Smart Bidding)

Konverteringsvärde

Klick

• fungerar med befintliga egna budgivningssystem eller budgivningssystem från tredje part
  • låter annonsörerna bestämma buden manuellt samtidigt som det totala konverteringsvärdet ökas automatiskt
  • bud kan anges med CPC eller CPC %

CPC

Manuell

Inte tillämpligt

Klick

Rekommenderas inte som enda system

CPC %

Manuell

Inte tillämpligt

Klick

Rekommenderas inte som enda system

Obs! Du måste ställa in konverteringsspårning och värden på köpkonverteringar (hela bokningsbeloppet) för alla Smart Bidding-budstrategier för hotellannonser. Läs mer om konverteringsspårning för hotellkampanjer

Om Smart Bidding-signaler

Smart Bidding använder signaler vid auktionstillfället för att förbättra ditt resultat automatiskt på en mer detaljerad nivå än vad som är möjligt med manuell budgivning. Läs mer om realtidssignaler i Smart Bidding

Viktigt! När du provar Smart Bidding för första gången bör du låta kampanjen köras under minst två veckor innan du utvärderar resultatet. Detta ger Smart Bidding-algoritmen tid att lära och anpassa sig.

Budnivåer

För budgivning med Provision kan du ange budbelopp eller provision på kampanjnivå.

För budstrategierna Manuell CPC och CPC % anger du budbeloppet på kampanjnivå. För CPC % kan du ange en högsta faktisk budgräns på kampanjnivå. Specifika budbelopp måste däremot ställas in på annonsgruppsnivå. Läs om hur du ändrar annonsgruppsbud

I tabellen nedan kan du se var du anger de olika typerna av bud och om de kan kombineras med Förbättrad CPC eller manuella budjusteringar.

Budstrategi

Nivå där budbelopp/mål kan ställas in

Strategin fungerar med ...

Kampanj Annonsgrupp Hotellgrupp Förbättrad CPC Budjusteringskontroller
Automatisk
Provision JA Endast paus** Endast paus** NEJ JA
Manuell
Manuell CPC (fast) NEJ JA JA JA JA
CPC % NEJ * JA JA JA JA

Obs!

Du kan inte ange ett visst CPC %-bud på kampanjnivå, men du kan ange en gräns för högsta faktiskt bud. För budgivning med Provision kan du pausa annonsgrupper och hotellgrupper så att de inte visas i en kampanj, men du kan inte ställa in budbelopp för dem på annonsgrupps- eller hotellgruppsnivå.

Budjusteringskontroller

Budjusteringar kan användas med alla budstrategier. Du kan justera budet utifrån faktorer som resenärens plats, enhetstyp, vistelsens längd, incheckningsdag, datumtyp, förhandsbokningsperiod och målgruppslista.

Läs mer om budjusteringar för hotellkampanjer

Kvalificering för auktioner

När en resenär utför en sökning som skulle leda till visning av hotellannonser hämtar Google först tillgängliga hotellpriser och kör sedan auktionen. Efter auktionen visar Google annonserna med de vinnande buden.

Flera faktorer kan påverka om dina bud är kvalificerade att delta i auktionen:

• Resplansmatchning: Priser från ditt hotellprisflöde måste matcha resenärens exakta resplan. Om en person till exempel söker efter en vistelse på tre nätter från den 14 juli måste du ha angett priser som exakt matchar tre nätter från detta datum. Inga andra priser för några andra kombinationer av vistelser/incheckningsdatum tas med i auktionen.
    • Obs! Endast en CRS (Central Reservation System) är kvalificerad att visa annonser för en given resplan.
  • All inclusive jämfört med specificerade priser: Om du är kvalificerad att delta i en auktion eller inte kan bero på om du tillhandahåller all inclusive-priser eller specificerade priser (priser som visar skatter och avgifter separat).
    • För USA och Kanada: Hotell med all inclusive-priser inkluderas endast i auktionen om inga hotell med specificerade priser deltar i budgivningen.
    • För alla andra länder: Hotell med all inclusive-priser och specificerade priser behandlas på samma sätt.
  • Ofullständiga priser: Oavsett geografisk plats inkluderas hotell med ofullständiga priser endast i auktionen om inga andra hotell med all inclusive-priser eller specificerade priser deltar i auktionen. Ofullständiga priser innebär att Google upptäcker att skatteuppgifter saknas eller är ofullständiga, eller att skatterna har angetts till 0 men priset är inte märkt som all inclusive.
  • Kontostatus: Om ditt konto har inaktiverats på grund av överträdelse av policyn för priskorrekthet tas dina hotell inte med i auktionerna.
  • Kampanjbudget: Om din hotellkampanj har överskridit budgeten tas dina hotell inte med i auktionen och statusen begränsad av budget kan visas. Läs om hur du hanterar din kampanjbudget
  • Kontobudget: Om du använder en kontobudget (månadsvis fakturering) och dina kampanjutgifter överstiger budgeten visas inte dina annonser.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.