Budgivningsoversikt for hotellannonser

Du kan benytte deg av budstrategiene nedenfor i hotellkampanjer i Google Ads:

• Provisjon (per opphold): Du betaler en prosentandel av verdien på rombestillinger bare ved faktiske gjesteopphold, og dermed fjernes kostnaden som følger av avbestillinger.
  • Provisjon (per konvertering): Du byr en fast prosentandel av verdien på rombestillingen hver gang reisende bestiller rom via annonsen din.
  • Utvidet CPC: Hvis du bruker denne strategien med budgivning basert på CPC eller CPC-prosent, kan du oppnå en høyere samlet konverteringsverdi samtidig som det tas sikte på å opprettholde ROAS-verdien du ville ha fått med manuell CPC. Denne budstrategien er utviklet spesifikt for bruk med interne eller tredjeparts budgivningssystemer.
  • Manuell CPC (kostnad per klikk): By et fast beløp når reisende klikker på annonsen din.
  • CPC-prosent: By en prosentandel av romprisen per natt når reisende klikker på annonsen din.

Denne artikkelen er inndelt slik:

Valg av budstrategi

Budstrategier angis på kampanjenivå ved konfigurering av kampanjer. Finn ut hvordan du kan bytte budstrategi

Budstrategi

Type

Optimaliserer for

Du betaler per

Gode grunner til å bruke denne strategien

Provisjon (per opphold) Automatisert (smart budgivning) Avkastning på annonsekostnader etter avbestillinger (ROAS = konverteringsverdi/kostnad)

Gjennomførte gjesteopphold

• Risikoen knyttet til avbestillinger fjernes.
  • Kontantstrømmen vedlikeholdes (du betaler ikke før gjesteoppholdet er fullført).
  • ROAS-verdien er garantert.
  • Budgiveren optimaliserer automatisk for ROAS basert på annonsørens provisjonssats.

Provisjon (per konvertering)

Automatisert (smart budgivning)

Avkastning på annonsekostnader før avbestillinger (ROAS = konverteringsverdi/kostnad)

Bestillinger (konverteringer)

• Risikoen knyttet til manglende konverteringer fjernes (du betaler bare ved bestillinger).
  • ROAS-verdien er garantert.

Utvidet CPC

Halvautomatisk (smart budgivning)

Konverteringsverdi

Klikk

• Strategien fungerer med eksisterende interne eller tredjeparts budgivningssystemer.
  • Annonsørene kan manuelt kontrollere budene samtidig som den totale konverteringsverdien automatisk økes.
  • Du kan by med CPC eller CPC-prosent.

CPC

Manuelt

Ikke aktuelt

Klikk

Vi fraråder deg å bruke denne strategien alene.

CPC-prosent

Manuelt

Ikke aktuelt

Klikk

Vi fraråder deg å bruke denne strategien alene.

Merk: Det kreves konverteringssporing og verdier for kjøpskonverteringer (hele bestillingsbeløpet) i alle strategier for smart budgivning i hotellannonser. Finn ut mer om konverteringssporing i hotellkampanjer

Om signalene i smart budgivning

I smart budgivning brukes det auksjonssignaler i sanntid, noe som automatisk kan gi deg bedre resultater på et mer granulært nivå enn det som er mulig med manuell budgivning. Finn ut mer om sanntidssignaler i den smarte budgivningen

Viktig: Hvis det er første gang du bruker smart budgivning, bør du la det gå minst to uker før du evaluerer kampanjeresultatene du oppnår. Dermed får algoritmen tid til å lære og tilpasse seg.

Budnivåer

Med provisjonsbudgivning kan du angi budbeløpet eller provisjonssatsen på kampanjenivå.

For budstrategiene for manuell CPC og CPC-prosent angir du strategien på kampanjenivå. For CPC-prosent kan du angi en maksimal effektiv budgrense på kampanjenivå. Spesifikke budbeløp må angis på annonsegruppenivå. Finn ut hvordan du endrer annonsegruppebud

I tabellen nedenfor oppsummerer vi hvor budene for hver type kan angis, og om de kan kombineres med utvidet CPC eller manuelle budjusteringer.

Budstrategi

Nivået budbeløp/-mål kan angis på

Strategien fungerer med …

Kampanje Annonsegruppe Hotellgruppe ECPC Kontroller for budjusteringer
Automatisert
Provisjon JA Kan bare settes på pause** Kan bare settes på pause** NEI JA
Manuelt
Manuell CPC (fast) NEI JA JA JA JA
CPC-prosent NEI* JA JA JA JA

Merk:

Du kan ikke angi et bestemt bud for CPC-prosent på kampanjenivå, men du kan angi en maksimal effektiv budgrense på kampanjenivå. Med provisjonsbudgivning kan du sette annonsegrupper og hotellgrupper på pause, slik at de ikke kjøres i kampanjer. Du kan imidlertid ikke fastsette bud for dem på annonsegruppe- eller hotellgruppenivå.

Kontroller for budjusteringer

Budjusteringer kan brukes i alle budstrategier. Du kan justere budet ditt etter faktorer som datotype, enhetstype, målgruppeliste, innsjekkingsdag, lengde på opphold, hjemlandet til de reisende og vindu for forhåndsbestilling.

Finn ut mer om budjusteringer i hotellkampanjer

Bli kvalifisert for auksjoner

Når reisende legger inn søk som resulterer i at hotellannonser blir vist, henter Google først de tilgjengelige hotellprisene, og så settes auksjonen i gang. Når auksjonsresultatene foreligger, viser Google annonsene med vinnerbudene til sluttbrukeren.

En rekke faktorer kan ha innvirkning på om bud blir kvalifisert for auksjonen:

• Reiserutesamsvar: Prisene fra feeden for hotellpriser må samsvare med brukerens nøyaktige reiserute. Hvis den reisende for eksempel søker etter et opphold på tre netter fra 14. juli, må du ha lagt inn priser som samsvarer nøyaktig med tre netter, fra 14. juli. I auksjonen vurderes ingen andre priser på kombinasjoner av innsjekkingsdatoer og lengden på oppholdet.
    • Merk: For en bestemt reiserute kan det bare vises annonser fra ett sentralt bestillingssystem.
  • Priser på alt inkludert kontra spesifiserte priser: Om du får delta i auksjoner eller ikke, kan avhenge av om du har oppgitt priser på alt inkludert eller spesifiserte priser (priser der avgifter og gebyrer er skilt ut).
    • For USA og Canada: Hoteller med priser der alt er inkludert, blir bare tatt med i auksjonen hvis ingen hoteller med spesifiserte priser legger inn bud.
    • For alle andre land: Hoteller med priser der alt er inkludert, og spesifiserte priser behandles likt.
  • Ufullstendige priser: Uavhengig av geografisk beliggenhet blir hoteller med ufullstendige priser tatt med i auksjonen bare hvis ingen andre hoteller med priser på alt inkludert eller spesifiserte priser er med i auksjonen. Ufullstendige priser vil si at Google oppdager at det mangler avgiftsinformasjon, at avgiftinformasjonen er ufullstendig, eller at avgiftene er angitt som null uten at prisen er merket som «alt inkludert».
  • Kontostatus: Hvis kontoen din er deaktivert på grunn av brudd på retningslinjene for prisnøyaktighet, blir hotellene dine ikke tatt med i auksjonene.
  • Kampanjebudsjett: Hvis budsjettet er overskredet i hotellkampanjen din, blir ikke hotellene dine tatt med i auksjonen, og det kan hende du ser statusen «begrenset av budsjettet». Finn ut hvordan du administrerer kampanjebudsjetter
  • Kontobudsjett: Hvis du bruker et kontobudsjett (månedlig fakturering), og summen av kampanjekostnadene dine overstiger kontobudsjettet, blir ikke annonsene dine vist.

Linker til beslektet innhold

Hvis du trenger hjelp med linkene til bestillingssiden, kan du kontakte oss eller be om å få chatte med en brukerstøttespesialist.