Bieden en hoteladvertenties: overzicht

De volgende biedstrategieën zijn beschikbaar voor hotelcampagnes in Google Ads:

• Commissie (per verblijf): U betaalt alleen een percentage van de kamerboekingswaarde als een gastverblijf daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, niet bij een annulering.
  • Commissie (per conversie): U biedt een vast percentage van de kamerboekingswaarde elke keer dat een reiziger een boeking doet via uw advertentie.
  • Verbeterde CPC: Als u deze strategie samen met CPC- of CPC%-biedingen gebruikt, kunt u een hogere totale conversiewaarde realiseren en tegelijkertijd dezelfde ROAS behouden als bij handmatige CPC-biedingen. Deze biedstrategie is bedoeld voor interne of externe biedsystemen.
  • Handmatige CPC (kosten per klik): Bied een vast bedrag wanneer een reiziger op uw advertentie klikt.
  • CPC%: Bied een percentage van de kamerprijs per nacht wanneer een reiziger op uw advertentie klikt.

Dit artikel bevat de volgende gedeelten:

Een biedstrategie kiezen

U stelt biedstrategieën in op campagneniveau. Meer informatie over hoe u uw biedstrategie wijzigt

Biedstrategie

Type

Optimaliseert voor

Betalen per...

Waarom zou u het gebruiken?

Commissie (per verblijf) Geautomatiseerd (Slim bieden) Rendement op advertentie-uitgaven na annuleringen (ROAS = conversiewaarde / kosten)

Voltooide gastverblijven

• Elimineert annuleringsrisico
  • Beschermt de kasstroom (u betaalt pas als een gastverblijf is afgerond)
  • Gegarandeerde ROAS
  • Bieder optimaliseert automatisch voor ROAS op basis van door de adverteerder ingesteld commissiepercentage

Commissie (per conversie)

Geautomatiseerd (Slim bieden)

Rendement op advertentie-uitgaven vóór annuleringen (ROAS = conversiewaarde / kosten)

Boekingen (conversies)

• Elimineert niet-conversierisico (u betaalt pas als er wordt geboekt)
  • Gegarandeerde ROAS

Verbeterde CPC

Semi-automatisch (Slim bieden)

Conversiewaarde

Klikken

• Werkt met bestaande interne of externe biedsystemen
  • Laat adverteerders handmatig biedingen beheren terwijl de totale conversiewaarde automatisch wordt verhoogd
  • U kunt bieden op basis van CPC of CPC%

CPC

Handmatig

N.v.t.

Klikken

Niet aanbevolen om alleen te gebruiken

CPC%

Handmatig

N.v.t.

Klikken

Niet aanbevolen om alleen te gebruiken

Opmerking: Conversies bijhouden en aankoopconversiewaarden (volledig boekingsbedrag) zijn vereist voor alle biedstrategieën voor Slim bieden in Hoteladvertenties. Meer informatie over Conversies bijhouden voor hotelcampagnes

Over Slim bieden-signalen

Slim bieden maakt gebruik van signalen tijdens de veiling om uw prestaties automatisch en gedetailleerder te verbeteren dan mogelijk is met handmatig bieden. Meer informatie over realtime-signalen in Slim bieden

Belangrijk: Als u Slim bieden voor het eerst test, moet u de campagne minstens 2 weken laten lopen voordat u de prestaties evalueert. Hierdoor kan het Slim bieden-algoritme leren en zich aanpassen.

Bodniveaus

Voor de biedstrategie Commissie kunt u het biedingsbedrag of de commissie op campagneniveau instellen.

Voor de biedstrategieën Handmatige CPC en CPC-% stelt u de strategie in op campagneniveau. Voor CPC-% kunt u een maximum effectieve bodlimiet instellen op campagneniveau. Specifieke biedingsbedragen moet u op advertentiegroepniveau instellen. Meer informatie over hoe u uw bod voor een advertentiegroep wijzigt

In de volgende tabel ziet u waar u biedingen van elk type kunt instellen en of u ze kunt combineren met Verbeterde CPC of handmatige bodaanpassingen.

Biedstrategie

Niveau waarop u het biedingsbedrag/-doel kunt instellen

Strategie werkt met...

Campagne Advertentiegroep Hotelgroep ECPC Bedieningselementen voor bodaanpassingen
Geautomatiseerd
Commissie JA Alleen onderbreken** Alleen onderbreken** NEE JA
Handmatig
Handmatige CPC (vast) NEE JA JA JA JA
CPC% NEE* JA JA JA JA

Opmerkingen:

U kunt geen specifiek CPC%-bod instellen op campagneniveau, maar u kunt wel een maximum effectieve bodlimiet instellen. Voor de biedstrategie Commissie kunt u advertentiegroepen en hotelgroepen onderbreken in een campagne, maar u kunt de bijbehorende biedingsbedragen niet instellen op advertentiegroep- of hotelgroepniveau.

Bedieningselementen voor bodaanpassingen

U kunt bodaanpassingen gebruiken voor alle biedstrategieën. U kunt uw bod aanpassen op basis van factoren zoals de locatie van de reiziger, het apparaattype, de duur van het verblijf, de incheckdag, het datumtype, de vooruitboekingsperiode en de doelgroeplijst.

Meer informatie over bodaanpassingen voor hotelcampagnes

Kwalificeren voor veilingen

Wanneer een reiziger een zoekopdracht uitvoert die ertoe leidt dat hoteladvertenties worden weergegeven, haalt Google eerst de beschikbare prijzen voor hotels op en voert daarna de veiling uit. Na afloop van de veiling toont Google de advertenties met de winnende biedingen aan de eindgebruiker.

Verschillende factoren bepalen of uw biedingen wel of niet in aanmerking komen voor een veiling:

• Overeenkomend reisschema: Tarieven van uw hotelprijsfeed moeten overeenkomen met het exacte reisschema van de eindgebruiker. Als de reiziger bijvoorbeeld zoekt naar een verblijf van 3 nachten dat begint op 14 juli, moet u tarieven hebben ingediend die exact overeenkomen met 3 nachten, te beginnen op 14 juli. Er worden geen andere tarieven voor andere combinaties van duur van verblijf/incheckdatum in aanmerking genomen voor de veiling.
    • Opmerking: Voor een bepaald reisschema komt maar één centraal reserveringssysteem (CRS) in aanmerking om advertenties weer te geven.
  • All-inclusive versus gespecificeerde tarieven: Uw deelname aan een veiling kan afhangen van het feit of u all-inclusive-tarieven of gespecificeerde tarieven verstrekt (tarieven waarin de belastingen en kosten apart vermeld staan).
    • Voor de VS en Canada: Hotels met all-inclusive-tarieven worden alleen opgenomen in de veiling als er geen hotels met gespecificeerde tarieven bieden.
    • Voor alle andere landen: Hotels met all-inclusive-tarieven en gespecificeerde tarieven worden hetzelfde behandeld.
  • Onvolledige tarieven: Ongeacht de geografische locatie, worden hotels met onvolledige tarieven alleen opgenomen in de veiling als geen andere hotels met all-inclusive- of gespecificeerde tarieven deelnemen aan de veiling. Van onvolledige tarieven is sprake wanneer Google vaststelt dat belastinggegevens ontbreken of onvolledig zijn, of dat de belastingen zijn ingesteld op 0 maar de prijs niet is getagd als all-inclusive.
  • Accountstatus: Als uw account is gedeactiveerd vanwege schendingen van het Beleid voor prijsnauwkeurigheid, worden uw hotels niet opgenomen in de veilingen.
  • Campagnebudget: Als uw hotelcampagne het budget heeft overschreden, worden uw hotels niet opgenomen in de veiling en ziet u mogelijk de status Beperkt door budget. Bekijk meer informatie over hoe u uw campagnebudget beheert.
  • Accountbudget: Als u een accountbudget (maandelijkse facturering) gebruikt en het totaal van uw campagnebestedingen het accountbudget overschrijdt, worden uw advertenties niet weergegeven.

Gerelateerde links

Als u hulp nodig heeft met de links van uw boekingspagina's, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.