Om hotellkampanjer i Google Ads

An example of a Hotel ads placesheet

Med hotellkampanjer kan du lägga bud på hotellannonser som visas när en resenär söker efter ett hotell på Sök eller Maps. Annonserna visas i en hotellbokningsmodul som kan visa foton från hotellet, bekvämligheter, priser och en bokningslänk.

Komma igång

Eftersom annonser är dynamiska behöver du tillhandahålla, eller samarbeta med en integreringspartner som tillhandahåller följande:
  • en lista över hotellen du vill annonsera om
  • priser (en aktuell förteckning över priser för olika resplaner)
  • målsidor (sidor på din webbplats som användare kommer till när de klickar på dina annonser).

Du hanterar ovanstående i ett Hotel Center-konto som du länkar till ditt Google Ads-konto för att kunna köra hotellkampanjer och hantera budget, kampanjer, annonsgrupper, hotellgrupper, bud och rapporter. Om du inte har ett Hotel Center-konto kan du läsa om hur du delar din hotellinformation och dina priser med Google.

Fördelar

• Nå resenärer som aktivt letar efter hotell i ett visst område. Annonserna innehåller ditt företagsnamn, hotellets namn, priser och text som beskriver fördelarna med att boka via din webbplats.
  • Skräddarsy priserna för ett hotell efter tillgänglighet och resenärernas resplan.
  • Led kunder till en bokningswebbplats.
  • Betala för annonser bara när någon bokar rum eller finjustera din budgivning med hjälp av faktorer som typ av enhet, resenärens land eller vistelsens längd.

Här visas annonserna

När någon söker efter ett hotell på Google Sök, Google Maps eller YouTube visas en hotellsökningsmodul med foton från hotellet, namn, priser och en karta. När personen väljer ett hotell visas aktuella priser och bokningslänkar för de datum och antal gäster som personen väljer. Läs mer om beståndsdelarna i en bokningslänk för hotell.

Länder där tjänsten är tillgänglig

Hotellannonser visas globalt och kan visas på alla större språk och med alla större valutor. Vissa länder omfattas dock av begränsningar. Läs mer om landsspecifika begränsningar i Google Ads.

Kampanjer och budgetering

Med hotellkampanjer kan du ange specifika budgetar och nå resenärer baserat på landet där de är bosatta och typen av enhet de använder. Inom en kampanj kan du använda annonsgrupper för att ställa in specifika budjusteringar utifrån resenärens resplan. Läs mer om hur du skapar en hotellkampanj.

Inom en annonsgrupp kan du använda hotellgrupper för att ställa in basbud för hotell baserat på deras attribut. Läs mer om hotellgrupper.

Obs! Du kan också skapa kampanjer, ange bud och hantera hotellgrupper med hjälp av Google Ads API.

Budgivning

Med hotellkampanjer kan du antingen lägga bud när människor slutför en bokning eller när de klickar på din annons:

• Provision (per konvertering): Du betalar bara när en resenär bokar ditt hotell, beroende på vilken betalningsmodell du väljer.
  • Provision (per vistelse): Du betalar bara när en resenär avslutar en vistelse som de har bokat via hotellannonser. Endast tillgängligt för utvalda partner.
  • Högsta CPC-bud (fast eller procentuellt bud): Du betalar när en resenär klickar på din annons. Med CPC-budstrategierna kan du justera ditt bud utifrån faktorer som enhetstyp, användarens plats, vistelsens längd och annat.
  • Förbättrad CPC (ECPC): Automatiserar budjusteringar för en budstrategi med högsta CPC.

Läs mer om budgivning för hotellkampanjer

Annonsrankning

Annonsrankningen avgörs genom en auktion där Google tar hänsyn till partners bud och annonsens kvalitet. Exempel på faktorer som påverkar annonsens kvalitet är hur korrekta partnerns priser är och hur väl annonsen tillgodoser användarens behov.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.