Om datasegment som använder användar-id för annonsering

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan skapa datasegment med användar-id genom att ladda upp kundsegment skapade med anpassade användar-id:n. Dessa segment kan sedan användas för inriktning i Googles tjänster som Sök, Shopping och YouTube.

Fördelar

Detta är några av fördelarna med att använda datasegment med användar-id:

• Fördelar jämfört med Kundmatchning
    • Datasegment med användar-id ökar inriktningstäckningen till utloggad trafik för Sök och YouTube.
  • Fördelar framför datasegment för sökannonser
    • Segmentering offline: Smarta annonsörer använder sig av egna välfungerande offlinesystem för att skapa skräddarsydda segment grundade på egen CRM-data. Sådana segment utnyttjar både tidigare och dynamiska attribut, som inte alltid kan skickas med via pingar som använder dina datasegment för sökannonser.
    • Retroaktiv hantering: Datasegment för sökannonser är beroende av sidvisningar för att göra ändringar på listor. Om du vill inrikta dig på nyidentifierade kundsegment måste du därför besöka annonsörens webbplats för att kunna lägga till dem i ett nytt segment för sökannonser.

Så fungerar datasegment med användar-id

För att implementera ett datasegment med användar-id lägger du till den överordnade parametern user_id i den globala webbplatstaggen. (Värdet innehåller inte PII-data). user_id är en unik identifierare som du internt kopplar till en viss kund. Med denna parameter kan en annonsör lägga till en User ID-tagg för att samla in användarlistor som matchas med Googles cookieutrymme utan att skicka uppgifter som kan kopplas till en specifik individ (PII) till Google. När kunden besöker din webbplats skickar webbplatsens inbäddade gTag-JavaScript kundens user_id till Google. Google kan då koppla detta user_id till användarens Google-cookies. Denna koppling gör att du kan skapa datasegment med användar-id genom att ladda upp listor över user_id via användargränssnittet eller API:et för Google Ads.

Obs! Datasegment med användar-id i Google Ads fungerar inte med Google Analytics-taggen och dess egen User-ID-funktion.

Alternativ 1: Ställa in parametern för användar-id i den globala webbplatstaggen

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på Målgruppskällor på sidmenyn.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon bredvid Global webbplatstagg.
  6. Klicka på Redigera källa för att skapa en global webbplatstagg.
  7. Klicka på Avancerade inställningar och markera kryssrutan vid user_id.

Obs! Kryssrutan vid user_id kan vara nedtonad om du inte finns med på godkännandelistan för Kundmatchning. Läs mer om policyn för Kundmatchning

1. Klicka på Spara och fortsätt.
  2. Om du inte redan har installerat den globala webbplatstaggen gtag.js på din webbplats kan du följa dessa anvisningar för att implementera den.
  3. Implementera händelsekodavsnittet för att skicka med parametern user_id när användare loggar in eller registrerar sig på din webbplats (eller på en sida där du har åtkomst till ett stabilt user_id för den aktuella användaren). Se ytterligare anvisningar nedan.

Du ansvarar för att generera user_id-värden för alla användare och se till att dessa är stabila och enhetliga för varje användare i alla sessioner, webbläsare och enheter.

Vanligtvis kan du åstadkomma detta med en användarkontofunktion på din webbplats där användare kan registrera sig och logga in. Vid registreringen ska det skapas en unik användaridentifierare som skickas med till Google Ads via taggen. När samma användare kommer tillbaka till webbplatsen och loggar in igen ska samma identifierare skickas med via parametern user_id.

Nedan visas ett exempel på hur du kan skicka med parametern user_id via gtag.js.

<script>gtag('event', 'login', { 'user_id': '132456' });</script>

I exempelkodavsnittet ovan används 'login' som händelsenamn, men du kan välja vilket händelsenamn som helst. Det enda kravet är att ta med 'user_id' som en del av argumentet i händelseinformationen.

Tänk på att om du redan har implementerat händelsekodavsnittet på vissa sidor på din webbplats (till exempel för att fånga upp dynamiska remarketingparametrar) kan du lägga till parametern user_id i dina befintliga händelsekodavsnitt enligt exemplet nedan.

<script>

gtag('event', 'page_view', {

'send_to': 'AW-CONVERSION_ID',

'user_id': 'replace with value',

'value': 'replace with value',

'items': [{

'id': 'replace with value',

'google_business_vertical': 'retail'

}]

});

</script>

Viktigt

Det finns tre viktiga saker att komma ihåg när du tilldelar användar-id:n.

1. Varje användare måste ha ett unikt användar-id.
  2. Parametern user_id måste förbli oförändrad för användaren varje gång han eller hon besöker din webbplats. Om Maria till exempel besöker din webbplats på förmiddagen och du laddar upp user_id för att skapa datasegment med användar-id via API:et för Google Ads-uppladdning måste du ange samma user_id i båda fallen.
  3. Du får inte skicka med data som kan kopplas till en specifik individ (PII) till Google i user_id.

Alternativ 2: Skapa parametern för användar-id i Google Taggstyrning

Google Taggstyrning är ett system för tagghantering där du snabbt och enkelt kan uppdatera taggar och kodavsnitt på din webbplats. Du kan använda Google Taggstyrning för att installera den globala webbplatstaggen.

1. Logga in på ditt Taggstyrning-konto.
  2. Välj Taggar.
  3. Klicka på taggnamnet du vill redigera.
  4. Ange variabeln för användar-id.
  5. Slutför taggkonfigurationen genom att klicka på Spara.
  6. Förhandsgranska och bekräfta ändringarna och klicka på Publicera.

Ladda upp user_id-data med hjälp av Google Ads API

Kontots ägare och administratörer kan använda Google Ads API för att ladda upp datafiler med user_id och hantera användar-id:n för målgruppssegment. Annonsörer kan ladda upp datafiler, lägga till och ta bort kunddata och redigera konfigurationer via API:et. Läs mer i avsnittet Remarketing i Google Ads API

Användar-id-data betraktas inte som PII-data, och vi rekommenderar därför starkt att annonsörer hashar sin användar-id-data innan den laddas upp till Google. Kontrollera att de användar-id:n som laddas upp är identiska med de användar-id:n som skickas till Google i den globala webbplatstaggen.

Parametern user_id kan även användas för Google Ads-länkning över flera enheter. Observera att om du har ställt in datasegment med användar-id före den 3 oktober 2018 kan du redan använda länkning över flera enheter. Läs mer om annonsörslänkning över flera enheter

Obs! Taggen måste komma från Google Ads-kontot (eller från länkade Google Ads-förvaltarkonton) som laddar upp användar-id:n.