Om datasegmenter der bruker-ID-er benyttes til annonsering

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Du kan opprette datasegmenter tuftet på bruker-ID-er ved å laste opp kundesegmenter knyttet til egendefinerte bruker-ID-er. Disse segmentene tuftet på bruker-ID-er, kan benyttes til målretting i ulike Google-tjenester, deriblant Søk, Shopping og YouTube.

Fordeler

Her er noen av fordelene ved å benytte datasegmenter tuftet på bruker-ID-er:

• Fordeler sammenlignet med Kundematch
    • Med datasegmenter tuftet på bruker-IDer, omfatter målrettingen også brukere på Søk og YouTube som ikke er pålogget.
  • Fordeler sammenlignet med datasegmenter for søkeannonser
    • Segmentering utenfor nettet: Kyndige annonsører benytter seg av robuste systemer utenfor internett for å bygge skreddersydde segmenter ut fra CRM-dataene sine. I disse segmentene benyttes både historiske og dynamiske attributter, som ikke alltid kan sendes via ping som bruker datasegmentene dine for søkeannonser.
    • Administrering av faktiske data: Datasegmentene dine for søkeannonser er avhengige av sidevisninger for å utløse endringer i lister. For å kunne målrette mot kundesegmenter som nylig er blitt identifisert, må brukerne først besøke annonsørens nettsted (for å bli lagt til i et nytt segment for søkeannonser).

Slik fungerer datasegmenter tuftet på bruker-ID-er

Hvis du ønsker å implementere et datasegment tuftet på bruker-ID-er, må du legge til en parameter kalt «user_id» på toppnivå i den globale nettstedstaggen din (denne verdien er ikke personlig identifiserende). user_id er en unik identifikator du internt tildeler en viss kunde. Med denne parameteren kan annonsøren legge til en bruker-ID-tag som samler inn brukerlister. Det blir så etablert samsvar mellom oppføringene i listene og hele settet av Google-informasjonskapsler, uten at det oppgis personlig identifiserende informasjon (PII). Når denne kunden besøker nettstedet ditt, blir user_id-parameteren sendt til Google via gtag-JavaScriptet som er innebygd på nettstedet ditt, slik at Google kan knytte den aktuelle «user_id»-parameteren til brukerens Google-informasjonskapsler. Med denne tilknytningen kan du bygge datasegmenter tuftet på bruker-ID-er, ved å laste opp lister over user_id-parametere via Google Ads API eller UI-et for Google Ads.

Merk: Datasegmentene som er tuftet på bruker-ID-er i Google Ads, fungerer ikke med Google Analytics-taggen og den tilhørende User-ID-funksjonaliteten.

Alternativ 1: Konfigurer selv parameteren for bruker-ID-er i den globale nettstedstaggen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på Målgruppekilder på sidemenyen.
  5. Klikk på prikkeikonet 3 dot icon ved siden av «Global nettstedstag».
  6. Klikk på Endre kilden for å konfigurere den globale nettstedstaggen.
  7. Klikk på Avanserte innstillinger, og merk så av i «user_id»-avmerkingsboksen.

Merk: user_id-avmerkingsboksen (bruker-ID) kan være nedtonet hvis du ikke står på godkjenningslisten for Kundematch. Finn ut mer om retningslinjene for Kundematch

1. Klikk på Lagre og fortsett.
  2. Hvis du ikke allerede har installert globale nettstedstaggen, gtag.js, på nettstedet ditt, kan du implementere den ved å følge denne veiledningen.
  3. Implementer hendelseskodebiten på en slik måte at den overfører user_id-parameteren når brukerne logger på eller registrerer seg på nettstedet ditt (eller på en annen side der du har tilgang til en stabil user_id for den aktuelle brukeren). Du finner en detaljert veiledning nedenfor.

Du er selv ansvarlig for å generere user_id-verdiene for hver bruker, og du må sørge for at disse verdiene er stabile og samsvarende for hver bruker i ulike økter og nettlesere og på ulike enheter.

Du kan som regel få til dette hvis du har en funksjonalitet for brukerkontoer på nettstedet ditt der brukerne kan registrere seg og logge på. Etter registrering bør du generere en unik identifikator for brukeren og sende den til Google Ads via taggen. Når den samme brukeren kommer tilbake til nettstedet ditt og logger på igjen, bør du overføre den samme identifikatoren på nytt via user_id-parameteren.

Nedenfor viser vi deg et eksempel på hvordan user_id-parameter kan overføres via gtag.js:

<script>gtag('event', 'login', { 'user_id': '132456' });</script>

I eksempelet ovenfor bruker vi «login» som navnet på hendelsen, men du kan overføre et hvilket som helst navn du måtte ønske. Det eneste kravet er at du må ha med «user_id» i hendelsens dataargument.

Legg merke til at dersom du allerede har implementert hendelseskodebiten på visse sider på nettstedet ditt (f.eks. for å registrere parametere for dynamisk remarketing), kan du legge til user_id-parameteren i de eksisterende hendelseskodebitene dine, som vist nedenfor:

<script>

gtag('event', 'page_view', {

'send_to': 'AW-CONVERSION_ID',

'user_id': 'replace with value',

'value': 'replace with value',

'items': [{

'id': 'replace with value',

'google_business_vertical': 'retail'

}]

});

</script>

Viktig

Det er tre ting det er viktig at du husker på når du skal tilordne bruker-ID-er:

1. Hver bruker må ha en unik bruker-ID.
  2. Bruker-ID-parameteren (user_id) for hver bruker må være den samme hver gang brukeren besøker nettstedet ditt. Hvis for eksempel Marie besøker nettstedet ditt om morgenen, og du laster opp user_id-parameteren for å opprette datasegmenter med bruker-ID-er via Google Ads API, må du bruke samme user_id-parameter i begge tilfellene.
  3. Du kan ikke sende personlig identifiserende informasjon (PII) til Google via user_ID-parameteren.

Alternativ 2: Konfigurer bruker-ID-parameteren i Google Tag Manager

Google Tag Manager er et tag-behandlingssystem som forenkler oppdatering av tagger og kodebiter på nettsteder. Du kan bruke Google Tag Manager til å installere den globale nettstedstaggen.

1. Logg på Tag Manager-kontoen din.
  2. Velg Tagger.
  3. Klikk på navnet på taggen du vil redigere.
  4. Angi variabelen for bruker-ID.
  5. Klikk på Lagre for å fullføre konfigureringen av taggen.
  6. Ta en forhåndstitt på og bekreft endringene, og klikk så på Publiser.

Last opp «user_id»-data via Google Ads API

Via Google Ads API kan kontoeiere eller administratorer laste opp datafiler med «user_id» og administrere bruker-ID-ene for målgruppesegmentene sine. Annonsører kan laste opp datafiler, legge til eller fjerne kundedata eller endre konfigurasjonsinnstillinger via API-et. Finn ut mer i delen om remarketing for Google Ads API

Bruker-ID-data regnes ikke som data med personlig identifiserende informasjon (PII), og det anbefales på det sterkeste at annonsører hasher bruker-ID-data før de lastes opp til Google. Sørg for at de opplastede bruker-ID-ene er identiske med dem som sendes til Google i den globale nettstedstaggen.

Google Ads kan også bruke user_id-parameteren for tilknytning over flere enheter. Vær oppmerksom på at hvis du konfigurerte datasegmenter tuftet på bruker-ID-er, før 3. oktober 2018, er du allerede godkjent for å bruke tilknytning over flere enheter. Finn ut mer om annonsørtilknytning over flere enheter

Merk: Taggen må komme fra Google Ads-kontoen (eller fra de tilknyttede Google Ads-managerkontoene) for at bruker-ID-er skal kunne lastes opp.