Over remarketing met gebruikers-ID

U kunt gebruikers-ID-remarketinglijsten maken door klantsegmenten te uploaden die zijn gebaseerd op speciaal gegenereerde gebruikers-ID's. Deze gebruikers-ID-lijsten zijn geschikt voor targeting in verschillende Google-services, waaronder Zoeken, Shopping en YouTube.

Voordelen

Hier volgen enkele voordelen van gebruikers-ID-lijsten voor remarketing:

• Voordelen ten opzichte van Klantenmatch
    • Gebruikers-ID-remarketinglijsten bieden een hogere targetingdekking voor verkeer van gebruikers die zijn uitgelogd bij Zoeken en YouTube.
  • Voordelen ten opzichte van remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA)
    • Offline segmentering: Deskundige adverteerders beschikken over robuuste offline backend-systemen waarmee ze segmenten op maat kunnen maken op basis van hun CRM-gegevens. Deze segmenten maken gebruik van zowel historische als dynamische kenmerken, die niet altijd kunnen worden doorgegeven via de RLSA-pings.
    • Statusbeheer met terugwerkende kracht: Bij RLSA zijn paginaweergaven nodig om wijzigingen in de lijst tot stand te brengen. Als u recent geïdentificeerde klantsegmenten target, moet de gebruiker eerst de website van de adverteerder bezoeken (om te worden toegevoegd aan een nieuwe remarketinglijst voor zoekadvertenties).

Hoe remarketing met gebruikers-ID werkt

Als u een remarketinglijst met gebruikers-ID wilt implementeren, voegt u de parameter user_id op het hoogste niveau toe aan uw remarketingtag (deze waarde betreft geen persoonlijk identificeerbare informatie). User_id is een unieke ID die intern wordt gekoppeld aan een bepaalde klant. Met deze parameter kan een adverteerder een gebruikers-ID-tag toevoegen om gebruikerslijsten te verzamelen die worden gematcht met de Google-cookieruimte zonder persoonlijk identificeerbare informatie (PII) te verstrekken aan Google. Als die klant uw website bezoekt, geeft de ingesloten JavaScript-code van de gTag op uw website de user_id door aan Google. Google kan de betreffende user_id dan koppelen aan de Google-cookies van de gebruiker. Dankzij deze koppeling kunt u remarketinglijsten met gebruikers-ID maken door lijsten met user_id's te uploaden via de UI van Google Ads of de Google Ads API.

Opmerking: Remarketing met gebruikers-ID in Google Ads werkt niet met de Google Analytics-tag en de gebruikers-ID-functionaliteit van die tag.

Optie 1: De parameter Gebruikers-ID zelf instellen in uw remarketingtag

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon Google Ads | tools [Icon].
  3. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroepbronnen in het paginamenu.
  5. Klik naast 'Google Ads-tag' op het icoon met 3 stippen 3 dot icon.
  6. Klik op Bron bewerken om een Google Ads-tag in te stellen.
  7. Klik op Geavanceerde instellingen en vink het selectievakje voor user_id aan. Het selectievakje voor user_id is mogelijk uitgegrijsd als u niet op de toelatingslijst voor Klantenmatch staat. Meer informatie
  8. Klik op Opslaan en doorgaan.
  9. Als u de algemene sitetag gtag.js nog niet op uw site heeft geïnstalleerd, volgt u deze instructies om de tag te implementeren.
  10. Implementeer het gebeurtenisfragment om de parameter user_id door te geven wanneer gebruikers inloggen of zich registreren op uw website (of op een andere pagina waar u toegang heeft tot een stabiele user_id voor de huidige gebruiker). Hieronder vindt u aanvullende instructies.

U moet zelf user_id-waarden voor alle gebruikers genereren en ervoor zorgen dat deze waarden voor elke gebruiker stabiel en consistent zijn voor alle sessies, browsers en apparaten.

Meestal kan dit worden bereikt met gebruikersaccountfunctionaliteit op uw website, zodat gebruikers zich kunnen registreren en kunnen inloggen. Nadat een gebruiker zich heeft geregistreerd, moet u een unieke ID voor de gebruiker genereren en deze via de tag aan Google Ads doorgeven. Wanneer dezelfde gebruiker terugkeert naar uw site en weer inlogt, moet u dezelfde ID opnieuw doorgeven via de parameter user_id.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de manier waarop u de parameter user_id via de algemene sitetag gtag.js kunt doorgeven:

<script>gtag('event', 'login', { 'user_id': '123456' });</script>

In het bovenstaande voorbeeldfragment wordt 'login' als gebeurtenisnaam gebruikt, maar als u wilt kunt u ook zelf een gebeurtenisnaam definiëren. Alleen 'user_id' moet verplicht deel uitmaken van het argument voor de gebeurtenisgegevens.

Als u het gebeurtenisfragment al op bepaalde pagina's van uw site heeft geïmplementeerd (bijvoorbeeld om dynamische remarketingparameters vast te leggen), kunt u de parameter user_id aan uw bestaande gebeurtenisfragmenten toevoegen. Dit wordt geïllustreerd in het volgende voorbeeld:

<script>

gtag('event', 'page_view', {

'send_to': 'AW-CONVERSION_ID',

'user_id': 'replace with value',

'value': 'replace with value',

'items': [{

'id': 'replace with value',

'google_business_vertical': 'retail'

}]

});

</script>

Belangrijk

Wanneer u gebruikers-ID's toewijst, zijn er drie belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden:

1. Elke gebruiker moet een unieke gebruikers-ID hebben.
  2. Voor elke gebruiker moet de parameter user_id bij elk bezoek aan uw website hetzelfde zijn. Als Maria bijvoorbeeld 's morgens uw website bezoekt en later in de middag opnieuw, en u de user_id uploadt om gebruikers-ID-remarketinglijsten te maken via de upload-API van Google Ads, moet u beide keren dezelfde user_id opgeven.
  3. In de user_id mag u aan Google geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) doorgeven.

Optie 2: De parameter Gebruikers-ID instellen in Google Tag Manager

Google Tag Manager is een tagbeheersysteem waarmee u snel en eenvoudig tags en codefragmenten op uw website kunt updaten. U kunt Google Tag Manager gebruiken om uw Google Ads-remarketingtag te installeren.

1. Log in op uw Tag Manager-account.
  2. Selecteer Tags.
  3. Klik op de naam van de remarketingtag die u wilt bewerken.
  4. Stel de variabele voor de gebruikers-ID in.
  5. Klik op Opslaan om de installatie van uw tag te voltooien.
  6. Bekijk en bevestig uw wijzigingen en klik op Publiceren.

De Google Ads API (AdWords API) gebruiken om user_id's te uploaden

Accounteigenaren of -beheerders kunnen de Google Ads API (AdWords API) gebruiken om gegevensbestanden met user_id's te uploaden en hun gebruikers-ID-remarketingdoelgroepen te beheren. Adverteerders kunnen een gegevensbestand uploaden, klantgegevens toevoegen of verwijderen, of configuraties bewerken via de API. Ga voor meer informatie naar het remarketinggedeelte van de Google Ads API (AdWords API) op de website van Google Developers.

Gebruikers-ID-gegevens worden niet als PII-gegevens beschouwd en adverteerders wordt sterk aangeraden Gebruikers-ID-gegevens te hashen voordat ze uploaden naar Google. Zorg ervoor dat de geüploade gebruikers-ID's identiek zijn aan de ID's die in de remarketingtag naar Google zijn gestuurd.

U kunt de parameter user_id ook gebruiken voor linken via verschillende apparaten in Google Ads. Als u remarketing met User ID voor 3 oktober 2018 heeft ingesteld, kunt u al gebruikmaken van linken via verschillende apparaten. Meer informatie over 'Linken via verschillende apparaten voor adverteerders'

Opmerking: De tag moet afkomstig zijn uit het Google Ads-account (of de gekoppelde Google Ads-manageraccounts) als u gebruikers-ID's uploadt.