Over gegevenssegmenten die een gebruikers-ID gebruiken voor advertenties

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U kunt gegevenssegmenten met een gebruikers-ID maken door klantsegmenten te uploaden die zijn gebaseerd op speciaal gemaakte gebruikers-ID's. Deze segmenten die een gebruikers-ID gebruiken, komen in aanmerking voor targeting in Google-services, zoals Zoeken, Shopping en YouTube.

Voordelen

Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van gegevenssegmenten met een gebruikers-ID:

• Voordelen ten opzichte van Klantenmatch
    • Gegevenssegmenten met een gebruikers-ID verhogen de targetingdekking voor uitgelogd verkeer voor Zoeken en YouTube.
  • Voordelen ten opzichte van gegevenssegmenten voor zoekadvertenties
    • Offline segmentering: Deskundige adverteerders beschikken over robuuste offline backend-systemen waarmee ze segmenten op maat kunnen maken op basis van hun CRM-gegevens. Deze segmenten gebruiken zowel historische als dynamische kenmerken. Ze kunnen niet altijd worden doorgegeven via de pings die gebruikmaken van uw gegevenssegmenten voor zoekadvertenties.
    • Statusbeheer met terugwerkende kracht: Uw gegevenssegmenten voor zoekadvertenties zijn afhankelijk van de paginaweergaven om wijzigingen in de lijst tot stand te brengen. Als u recent geïdentificeerde klantsegmenten target, moet de gebruiker eerst de website van de adverteerder bezoeken (om te worden toegevoegd aan een nieuw segment voor zoekadvertenties).

Hoe gegevenssegmenten met een gebruikers-ID werken

Als u een gegevenssegment met een gebruikers-ID wilt implementeren, voegt u de parameter user_id op het hoogste niveau toe aan de algemene sitetag. (Deze waarde is geen PII (persoonlijk identificeerbare informatie).) User_id is een unieke ID die intern wordt gekoppeld aan een bepaalde klant. Met deze parameter kan een adverteerder een gebruikers-ID-tag toevoegen om gebruikerslijsten te verzamelen die worden gematcht met de Google-cookieruimte zonder PII te verstrekken aan Google. Als die klant uw website bezoekt, geeft de ingesloten JavaScript-code van de tag op uw website de user_id door aan Google. Google kan de betreffende user_id dan koppelen aan de Google-cookies van de gebruiker. Dankzij deze koppeling kunt u gegevenssegmenten met een gebruikers-ID maken door lijsten van user_ids te uploaden via de Google Ads-gebruikersinterface of de API.

Opmerking: De gegevenssegmenten met een gebruikers-ID in Google Ads werken niet met de Google Analytics-tag en de eigen gebruikers-ID-functionaliteit.

Optie 1: De parameter Gebruikers-ID instellen in de algemene sitetag

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroepbronnen in het paginamenu.
  5. Klik naast Algemene sitetag op het icoon met 3 stippen 3 dot icon.
  6. Klik op Bron bewerken om een algemene sitetag in te stellen.
  7. Klik op Geavanceerde instellingen en vink het selectievakje voor user_id aan.

Opmerking: Het selectievakje voor user_id is mogelijk uitgegrijsd als u niet op de toelatingslijst voor Klantenmatch staat. Meer informatie over het Klantenmatch-beleid

1. Klik op Opslaan en doorgaan.
  2. Als u de algemene sitetag gtag.js nog niet op uw site heeft geïnstalleerd, volgt u deze instructies om de tag te implementeren.
  3. Implementeer het gebeurtenisfragment om de parameter user_id door te geven wanneer gebruikers inloggen of zich registreren op uw website (of op een andere pagina waar u toegang heeft tot een stabiele user_id voor de huidige gebruiker). Hieronder vindt u aanvullende instructies.

U moet zelf user_id-waarden voor alle gebruikers genereren en ervoor zorgen dat deze waarden voor elke gebruiker stabiel en consistent zijn voor alle sessies, browsers en apparaten.

Meestal kan dit worden bereikt met gebruikersaccountfunctionaliteit op uw website, zodat gebruikers zich kunnen registreren en kunnen inloggen. Nadat een gebruiker zich heeft geregistreerd, moet u een unieke ID voor de gebruiker genereren en deze via de tag aan Google Ads doorgeven. Wanneer dezelfde gebruiker terugkeert naar uw site en weer inlogt, moet u dezelfde ID opnieuw doorgeven via de parameter user_id.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de manier waarop u de parameter user_id via de algemene sitetag gtag.js kunt doorgeven:

<script>gtag('event', 'login', { 'user_id': '123456' });</script>

In het bovenstaande voorbeeldfragment wordt 'login' als gebeurtenisnaam gebruikt, maar als u wilt kunt u ook zelf een gebeurtenisnaam definiëren. Alleen 'user_id' moet verplicht deel uitmaken van het argument voor de gebeurtenisgegevens.

Als u het gebeurtenisfragment al op bepaalde pagina's van uw site heeft geïmplementeerd (bijvoorbeeld om dynamische remarketingparameters vast te leggen), kunt u de parameter user_id aan uw bestaande gebeurtenisfragmenten toevoegen. Dit wordt geïllustreerd in het volgende voorbeeld:

<script>

gtag('event', 'page_view', {

'send_to': 'AW-CONVERSION_ID',

'user_id': 'replace with value',

'value': 'replace with value',

'items': [{

'id': 'replace with value',

'google_business_vertical': 'retail'

}]

});

</script>

Belangrijk

Wanneer u gebruikers-ID's toewijst, moet u rekening houden met drie belangrijke zaken:

1. Elke gebruiker moet een unieke gebruikers-ID hebben.
  2. Voor elke gebruiker moet de parameter user_id bij elk bezoek aan uw website hetzelfde zijn. Bijvoorbeeld: Maria bezoekt 's morgens uw website en doet dit later in de middag nog een keer en u uploadt de user_id om gegevenssegmenten met een gebruikers-ID te maken via de upload-API van Google Ads. Beide keren moet u dezelfde user_id opgeven.
  3. In de user_id mag u geen PII aan Google doorgeven.

Optie 2: De parameter Gebruikers-ID instellen in Google Tag Manager

Google Tag Manager is een tagbeheersysteem waarmee u snel en eenvoudig tags en codefragmenten op uw website kunt updaten. U kunt Google Tag Manager gebruiken om de algemene sitetag te installeren.

1. Log in op uw Tag Manager-account.
  2. Selecteer Tags.
  3. Klik op de naam van de tag die u wilt bewerken.
  4. Stel de variabele voor de gebruikers-ID in.
  5. Klik op Opslaan om de installatie van uw tag af te ronden.
  6. Bekijk en bevestig uw wijzigingen en klik op Publiceren.

Gebruikers-ID-gegevens uploaden via de Google Ads API

Accounteigenaren en -beheerders kunnen via de Google Ads API gegevensbestanden met user_id's uploaden en de gebruikers-ID's van hun doelgroepsegmenten beheren. Adverteerders kunnen via de API een gegevensbestand uploaden, klantgegevens toevoegen of verwijderen, en instellingen bewerken. Meer informatie over het gedeelte Remarketing van de Google Ads API

Gebruikers-ID-gegevens worden niet als PII-gegevens beschouwd en adverteerders wordt sterk aangeraden Gebruikers-ID-gegevens te hashen en dan pas te uploaden naar Google. Zorg dat de geüploade gebruikers-ID's identiek zijn aan de ID's die u via de algemene sitetag naar Google stuurt.

U kunt de parameter user_id ook gebruiken voor linken via verschillende apparaten in Google Ads. Als u vóór 3 oktober 2018 gegevenssegmenten met een gebruikers-ID heeft ingesteld, bent u al aangemeld voor linken via verschillende apparaten. Meer informatie over linken via verschillende apparaten voor adverteerders

Opmerking: De tag moet afkomstig zijn uit het Google Ads-account (of de gekoppelde Google Ads-manageraccounts) als u gebruikers-ID's uploadt.