Om datasegmenter, der anvender bruger-id til annoncering

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Du kan oprette datasegmenter med bruger-id ved at uploade kundesegmenter, der er knyttet til tilpassede bruger-id'er. Disse segmenter, der anvender bruger-id'er, er kvalificeret til målretning på tværs af Google-tjenester, herunder Søgning, Shopping og YouTube.

Fordele

Her er nogle af fordelene ved at anvende datasegmenter med bruger-id:

• Fordele i forhold til Kundematch
    • Datasegmenter med bruger-id øger målretningsdækningen til logoutbaseret trafik for Søgning og YouTube.
  • Fordele i forhold til datasegmenter til søgeannoncer
    • Offlinesegmentering: Kyndige annoncører har robuste backend-systemer, der er offline, til at opbygge skræddersyede segmenter ud fra deres CRM-data. Disse segmenter udnytter både historiske og dynamiske attributter, som ikke altid kan overføres via pingene, der bruger dine datasegmenter til søgeannoncer.
    • Tilstandsadministration med tilbagevirkende kraft: Dine datasegmenter til søgeannoncer er afhængige af sidevisninger for at gennemtvinge listeændringer. Derfor vil målretning af nyligt identificerede kundesegmenter kræve, at brugeren først besøger annoncørens website (for at blive føjet til det nye segment til søgeannoncer).

Sådan fungerer datasegmenter med bruger-id

Hvis du vil implementere et datasegment med et bruger-id, skal du føje en parameter på øverste niveau med betegnelsen "user_id" til dit globale websitetag (denne værdi indeholder ikke personhenførbare oplysninger). user_id er et unikt id, som du knytter til en bestemt kunde internt. Med denne parameter kan en annoncør tilføje et bruger-id-tag til indsamling af brugerlister, der matches med Google-cookien, uden at sende personhenførbare oplysninger til Google. Når kunden besøger dit website, overfører det g-tag-JavaScript, der er integreret på websitet, parameteren user_id til Google, hvilket gør Google i stand til at knytte det pågældende user_id til brugerens Google-cookies. Denne tilknytning giver dig mulighed for at opbygge datasegmenter med bruger-id ved at uploade lister med user_ids via brugerfladen i Google Ads eller via Google Ads API.

Bemærk! De af dine datasegmenter, der anvendes bruger-id til i Google Ads, fungerer ikke sammen med Google Analytics-tagget og dets User-ID-funktionalitet.

Mulighed 1: Konfigurer bruger-id-parameteren i det globale websitetag

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Klik på Målgruppekilder på sidemenuen.
  5. Klik på ikonet med tre prikker 3 dot icon ud for "Globalt websitetag".
  6. Klik på Rediger kilde for at konfigurere et globalt websitetag.
  7. Klik på Avancerede indstillinger, og markér derefter afkrydsningsfeltet "user_id".

Bemærk! Afkrydsningsfeltet user_id kan være nedtonet, hvis du ikke er på Kundematch-tilladelseslisten. Få flere oplysninger om politikken vedrørende Kundematch

1. Klik på Gem og fortsæt.
  2. Hvis du ikke allerede har installeret det globale websitetag gtag.js på dit website, skal du følge denne vejledning for at implementere det.
  3. Implementer hændelseskodestykket, så det overfører parameteren user_id, når brugere logger ind eller registrerer sig på dit website (eller på en anden side, hvor du har adgang til et stabilt user_id for den aktuelle bruger). Du kan finde yderligere vejledning nedenfor.

Du er ansvarlig for at generere user_id-værdier til alle brugere og sikre, at disse værdier er stabile og konsistente for hver enkelt bruger på tværs af sessioner, browsere og enheder.

Dette kan normalt opnås, hvis dit website tilbyder en brugerkontofunktionalitet, der giver brugerne mulighed for at registrere sig og logge ind. Ved registreringen skal du generere et unikt id til brugeren og overføre det til Google Ads via tagget. Når den samme bruger vender tilbage til dit website og logger ind igen, skal det samme id overføres igen via parameteren user_id.

Du kan se et eksempel på, hvordan parameteren user_id kan overføres via tagget gtag.js, nedenfor:

<script>gtag('event', 'login', { 'user_id': '132456' });</script>

I eksempelkodestykket herover bruges "login" som hændelsesnavn, men du kan overføre et hvilket som helst hændelsesnavn. Det eneste krav er, at "user_id" skal medtages som en del af hændelsesdataargumentet.

Bemærk! Hvis du allerede har implementeret hændelseskodestykket på visse sider på dit website (f.eks. for at registrere parametre for dynamisk remarketing), kan du føje parameteren user_id til dine eksisterende hændelseskodestykker som vist her:

<script>

gtag('event', 'page_view', {

'send_to': 'AW-CONVERSION_ID',

'user_id': 'replace with value',

'value': 'replace with value',

'items': [{

'id': 'replace with value',

'google_business_vertical': 'retail'

}]

});

</script>

Vigtigt!

Når du tildeler bruger-id'er, er der tre vigtige ting, du skal huske:

1. Alle brugere skal have et unikt bruger-id.
  2. Brugerne skal tildeles den samme user_id-parameter, hver gang de besøger dit website. Hvis Marie f.eks. besøger dit website om morgenen, og du uploader user_id for at oprette datasegmenter med bruger-id via API'en i Google Ads, skal du angive det samme user_id i begge tilfælde.
  3. Du må ikke overføre personhenførbare Google-oplysninger i parameteren user_id.

Mulighed 2: Konfigurer bruger-id-parameteren i Google Tag Manager

Google Tag Manager er et system til administration af tags, som du kan bruge til nemt og hurtigt at opdatere tags og kodestykker på dit website. Du kan bruge Google Tag Manager til at installere det globale websitetag.

1. Log ind på din Tag Manager-konto.
  2. Vælg Tags.
  3. Klik på det tagnavn, du vil redigere.
  4. Angiv din bruger-id-variabel.
  5. Klik på Gem for at fuldføre tagkonfigurationen.
  6. Se forhåndsvisning, og bekræft dine ændringer. Klik derefter på Udgiv.

Upload "user_ids"-data ved hjælp af Google Ads API

Kontoejere eller administratorer kan bruge Google Ads API (Google Ads API) til at uploade datafiler med "user_id" og administrere bruger-id'er for deres målgruppesegmenter. Annoncører kan uploade en datafil, tilføje eller fjerne kundedata og redigere konfigurationer via API'en. Få flere oplysninger om sektionen Remarketing i Google Ads API

Bruger-id-data betragtes ikke som personhenførbare oplysninger, og det anbefales på det kraftigste, at annoncører hashkrypterer bruger-id-data, inden de uploades til Google. Sørg for, at de uploadede bruger-id'er er identiske med dem, der sendes til Google i det globale websitetag.

Parameteren user_id kan også bruges til tilknytning af Google Ads på tværs af enheder. Vær opmærksom på, at hvis du har konfigureret datasegmenter med bruger-id før den 3. oktober 2018, har du allerede tilvalgt tilknytning på tværs af enheder. Få flere oplysninger om tilknytning på tværs af enheder for annoncør

Bemærk! Tagget skal være fra Google Ads-kontoen (eller fra linkede Google Ads-managerkonti), der uploader bruger-id'er.