Om tilpassede intensjonsmålgrupper

Med tilpassede intensjonsmålgrupper i banner- og videokampanjer kan du kommunisere med den ideelle målgruppen for bedriften din. Dette gjør du ved å segmentere annonsegrupper i henhold til de bestemte søkeordene du vil målrette annonsene mot. Du kan bruke tilpassede intensjonsmålgrupper sammen med målgrupper som opprettes automatisk, eller du kan definere dine egne målgrupper ved å skrive inn søkeord og apper knyttet til produktet eller tjenesten du tilbyr. Google Ads viser så annonser til folk som trolig er interessert i disse søkeordene. Annonsene vises på sider og i apper og videoer. Finn ut mer om publikumsmålretting

Merk: Fra og med april 2019 overføres alle annonsegrupper med søkeordmålretting mot målgrupper automatisk til segmenter for tilpassede intensjonsmålgrupper. Du kan lese mer om overføringen her.

Før du begynner

Hvis du vil komme i gang med tilpassede intensjonsmålgrupper, må du først ha opprettet en liste over søkeord, så du får målrettet annonsene mot den rette målgruppen. Les disse grunnleggende tipsene til oppretting av søkeordlister. Ettersom tilpassede intensjonsmålgrupper brukes i annonsegrupper, bør du også se nærmere på hvordan annonsegrupper fungerer, og hvordan du fastsetter standardbud for annonsegrupper.

Bruk tilpassede intensjonsmålgrupper

I banner- og videokampanjer kan du bruke apper, søkeord eller YouTube-innhold som utgangspunkt for å nå ut til en målgruppe på nettet som aktivt undersøker et relatert produkt eller en relatert tjeneste. For at Google Ads skal kunne forstå hva den ideelle målgruppen din er, er den anbefalte fremgangsmåten å legge til søkeord som passer til et vanlig tema. Ta med søkeord relatert til produktene og tjenestene denne målgruppen undersøker. Det er disse søkeordene som er utgangspunktet når den tilpassede intensjonsmålgruppen opprettes. Hvis det er mulig, er det lurt av deg (men ikke essensielt) å konfigurere konverteringssporing før du starter kampanjen din.

Opprett et segment for tilpassede intensjonsmålgrupper

For bannerkampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet, og velg en av de aktive kampanjene dine.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på blyantikonet , og velg så Endre målrettingen for annonsegruppen.
  5. Velg en annonsegruppe.
  6. Velg Begrenset målretting under Målretting, og klikk på det grå plussikonet ved siden av Målgrupper.
  7. Klikk på blyantikonet ved siden av Målrettede målgrupper.
  8. Gå til «Bla gjennom»-fanen, og velg Hva de aktivt undersøker eller planlegger (intensjonsmålgrupper og tilpassede intensjonsmålgrupper).
  9. Klikk på det blå plussikonet plus ved siden av «Ny tilpasset intensjonsmålgruppe».
  10. Gi den tilpassede intensjonsmålgruppen et navn, og legg til eventuelle relaterte søkeord denne målgruppen aktivt undersøker.
  11. Under «Målgruppestørrelse» til høyre kan du se anslått rekkevidde og demografisk informasjon om den tilpassede intensjonsmålgruppen.
  12. Klikk på Opprett.

For videokampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Videokampanjer i navigasjonspanelet, og velg en av de aktive kampanjene dine.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på blyantikonet og så på Velg en annonsegruppe.
  5. Velg en annonsegruppe.
  6. Gå til «Bla gjennom»-fanen, og velg Hva de aktivt undersøker eller planlegger (livsbegivenheter, intensjonsmålgrupper og tilpassede intensjonsmålgrupper).
  7. Klikk på det blå plussikonet plus ved siden av «Ny tilpasset intensjonsmålgruppe».
  8. Gi den tilpassede intensjonsmålgruppen et navn, og legg til eventuelle relaterte søkeord denne målgruppen aktivt undersøker.
  9. Under «Målgruppestørrelse» til høyre kan du se anslått rekkevidde og demografisk informasjon om den tilpassede intensjonsmålgruppen.
  10. Klikk på Opprett.

Du kan også opprette et segment for tilpassede intensjonsmålgrupper gjennom Målgruppestyring som kan brukes i både banner- og videokampanjer senere:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre.
  3. Velg Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  4. Gå til «Tilpassede målgrupper»-fanen, og klikk på det blå plussikonet plus.
  5. Velg + Tilpasset intensjonsmålgruppe.
  6. Gi den tilpassede intensjonsmålgruppen et navn, og legg til eventuelle relaterte søkeord denne målgruppen aktivt undersøker.
  7. Under «Målgruppestørrelse» til høyre kan du se anslått rekkevidde og demografisk informasjon om den tilpassede intensjonsmålgruppen.
  8. Klikk på Opprett.

Bruk automatisk opprettede, tilpassede intensjonsmålgrupper

Google bruker ikke bare maskinlæringsteknologi for å kunne analysere de eksisterende kampanjene dine, men også til å gi deg automatiske forslag til tilpassede intensjonsmålgrupper. Disse målgruppene er basert på de vanligste søkeordene funnet i innhold folk blar gjennom mens de undersøker et gitt produkt eller en gitt tjeneste.

Statistikk om eksisterende kampanjer kan for eksempel vise at folk som har besøkt et nettsted der det selges sportsutstyr, også aktivt har søkt etter vanntette treningssko. Google Ads kan da automatisk opprette en ny tilpasset intensjonsmålgruppe for «vanntette løpesko». Dette kan forenkle prosessen med å nå ut til dette nisjesegmentet av kunder. Vi oppdaterer stadig vekk disse målgruppene, slik at du skal kunne oppnå bedre resultater over tid.

Merk: Automatisk opprettede målgrupper er for øyeblikket bare tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, portugisisk, russisk, spansk og tysk. Kom tilbake senere for oppdateringer, da nye språk blir lagt til over tid.

Bruk et segment for automatisk opprettede, tilpassede intensjonsmålgrupper

Sånn kan du bruke tilpassede intensjonsmålgrupper som er automatisk opprettet, i bannerkampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet, og velg en av de aktive kampanjene dine.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på blyantikonet , og velg så Rediger målgrupper.
  5. Klikk på Velg en annonsegruppe, og velg ønsket annonsegruppe.
  6. Under «Bla gjennom»-fanen velger du Det de aktivt undersøker og planlegger (intensjoner, livsbegivenheter og tilpassede intensjonsmålgrupper).
  7. Under «Tilpassede intensjonsmålgrupper: automatisk opprettet» klikker du på Nye målgrupper og velger målgruppene du vil legge til.
  8. Klikk på Lagre.
Tilpassede intensjonsmålgrupper som er opprettet automatisk, er ikke tilgjengelige for videokampanjer.

Linker til beslektet innhold