Om tilpassede intensjonsmålgrupper

Med tilpassede intensjonsmålgrupper kan du nå ut til den ideelle målgruppen for bedriften din i banner- og videokampanjene dine ved å segmentere annonsegruppene i henhold til de spesifikke søkeordene og landingssidene du vil målrette deg mot. Du kan bruke tilpassede intensjonsmålgrupper med automatisk opprettede målgruppesegmenter, eller du kan definere dine egne målgrupper ved å skrive inn søkeord, nettadresser og apper relatert til produktet eller tjenesten du tilbyr. Google Ads viser da annonser for folk som trolig er interessert i disse søkeordene, på sider og i apper og videoer.  Finn ut mer om publikumsmålretting

Merk: Fra og med april 2019 overføres alle annonsegrupper med søkeordmålretting mot målgrupper automatisk til segmenter for tilpassede intensjonsmålgrupper. Du kan lese mer om overføringen her.

Før du begynner

For å begynne å jobbe med tilpassede intensjonsmålgrupper må du sørge for at du har opprettet en søkeordliste for å målrette annonsene dine mot den rette målgruppen. Les disse grunnleggende tipsene til oppretting av søkeordlister. Ettersom tilpassede intensjonsmålgrupper brukes for annonsegrupper, kan det også være lurt å se nærmere på hvordan annonsegrupper fungerer, og hvordan du konfigurerer standardbud for annonsegrupper.

Bruk tilpassede intensjonsmålgrupper

I banner- og videokampanjer kan du bruke apper, søkeord, nettadresser eller YouTube-innhold for å nå ut til en målgruppe på nettet som aktivt undersøker et relatert produkt eller en relatert tjeneste. Det er en god fremgangsmåte å legge til søkeord og nettadresser (ideelt sett 15 totalt) som passer til et vanlig tema, så Google Ads enklere kan forstå hva den ideelle målgruppen din er. Unngå å bruke nettadresser som krever pålogging, for eksempel sosiale medier eller e-posttjenester. Ta med søkeord relatert til produktene og tjenestene denne målgruppen undersøker, som er utgangspunktet når den tilpassede intensjonsmålgruppen opprettes. Hvis det er mulig, er det lurt av deg (men ikke essensielt) å konfigurere konverteringssporing før du starter kampanjen din.

Opprett et segment for tilpassede intensjonsmålgrupper

For bannerkampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet, og velg en av de aktive kampanjene dine.
  3. Klikk på Målgrupper
  4. Klikk på blyantikonet , og velg så Endre målrettingen for annonsegruppen.
  5. Velg en annonsegruppe.
  6. Velg Begrenset målretting under Målretting, og klikk på det grå plussikonet ved siden av Målgrupper.
  7. Klikk på blyantikonet ved siden av Målrettede målgrupper.
  8. Under «Bla gjennom»-fanen velger du Det de aktivt undersøker og planlegger (intensjoner eller tilpassede intensjonsmålgrupper).
  9. Klikk på det blå plussikonet plus ved siden av «Ny tilpasset intensjonsmålgruppe».
  10. Gi den tilpassede intensjonsmålgruppen et navn, og legg til eventuelle relaterte søkeord eller nettadresser som denne målgruppen aktivt undersøker.
  11. Til høyre, under «Forslag», kan du se foreslåtte nettadresser, og under «Målgruppestørrelse» kan du forhåndsvise anslått rekkevidde og demografisk informasjon om den tilpassede intensjonsmålgruppen din.
  12. Klikk på Opprett.

For videokampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Videokampanjer i navigasjonspanelet, og velg en av de aktive kampanjene dine.
  3. Klikk på Målgrupper
  4. Klikk på blyantikonet , og klikk deretter på Velg en annonsegruppe.
  5. Velg en annonsegruppe.
  6. Under «Bla gjennom»-fanen velger du Det de aktivt undersøker og planlegger (intensjoner, livsbegivenheter og tilpassede intensjonsmålgrupper).
  7. Klikk på det blå plussikonet plus ved siden av «Ny tilpasset intensjonsmålgruppe».
  8. Gi den tilpassede intensjonsmålgruppen et navn, og legg til eventuelle relaterte søkeord eller nettadresser som denne målgruppen aktivt undersøker.
  9. Til høyre, under «Forslag», kan du se foreslåtte nettadresser, og under «Målgruppestørrelse» kan du forhåndsvise anslått rekkevidde og demografisk informasjon om den tilpassede intensjonsmålgruppen din.
  10. Klikk på Opprett.

Du kan også opprette et segment for tilpassede intensjonsmålgrupper gjennom Målgruppestyring som kan brukes til både banner- og videokampanjer senere:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet  øverst til høyre.
  3. Velg Målgruppestyring under «Delt bibliotek».
  4. Gå til «Tilpassede målgrupper»-fanen og klikk på det blå plussikonet plus.
  5. Velg + Tilpasset intensjonsmålgruppe.
  6. Gi den tilpassede intensjonsmålgruppen et navn, og legg til eventuelle relaterte søkeord eller nettadresser som denne målgruppen aktivt undersøker.
  7. Til høyre, under «Forslag», kan du se foreslåtte nettadresser, og under «Målgruppestørrelse» kan du forhåndsvise anslått rekkevidde og demografisk informasjon om den tilpassede intensjonsmålgruppen din.
  8. Klikk på Opprett.

Bruk automatisk opprettede, tilpassede intensjonsmålgrupper

Google bruker maskinlæringsteknologi i arbeidet med å analysere de eksisterende kampanjene dine og til automatisk å opprette forslag til tilpassede intensjonsmålgrupper. Disse målgruppene er basert på de vanligste søkeordene og nettadressene fra innhold folk blar gjennom mens de undersøker et gitt produkt eller en gitt tjeneste.

Statistikk fra nåværende kampanjer kan for eksempel vise at folk som har besøkt et nettsted for sportsutstyr, også aktivt har søkt etter vanntette treningssko. Google Ads kan da automatisk opprette en ny tilpasset intensjonsmålgruppe for «vanntette løpesko». Dette kan forenkle prosessen med å nå ut til dette nisjesegmentet av kunder. Vi oppdaterer stadig vekk disse målgruppene, slik at du skal kunne oppnå bedre resultater over tid.

Merk: Automatisk opprettede målgrupper er for øyeblikket bare tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, portugisisk, russisk, spansk og tysk. Kom tilbake senere for oppdateringer, da nye språk blir lagt til over tid.

Bruk et segment for automatisk opprettede, tilpassede intensjonsmålgrupper

Følg denne fremgangsmåten for å bruke automatisk opprettede, tilpassede intensjonsmålgrupper for bannerkampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bannerkampanjer i navigasjonspanelet, og velg en av de aktive kampanjene dine.
  3. Klikk på Målgrupper
  4. Klikk på blyantikonet , og velg så Rediger målgrupper.
  5. Klikk på Velg en annonsegruppe, og velg ønsket annonsegruppe.
  6. Under «Bla gjennom»-fanen velger du Det de aktivt undersøker og planlegger (intensjoner, livsbegivenheter og tilpassede intensjonsmålgrupper).
  7. Under «Tilpassede intensjonsmålgrupper: automatisk opprettet» klikker du på Nye målgrupper og velger målgruppene du vil legge til.
  8. Klikk på Lagre.
Tilpassede intensjonsmålgrupper som er opprettet automatisk, er ikke tilgjengelige for videokampanjer.

Link til beslektet innhold