Om tilpassede målgrupper med søgehensigt

Tilpassede målgrupper med søgehensigt giver dig mulighed for at nå ud til den ideelle målgruppe for din virksomhed via dine display- og videokampagner ved at segmentere annoncegrupper efter de specifikke søgeord og landingssider, du vil målrette mod. Du kan bruge tilpassede målgrupper med søgehensigt med automatisk oprettede målgruppesegmenter, eller du kan definere dine egne målgrupper ved at angive søgeord, webadresser og apps, der er relaterede til dit produkt eller din tjeneste. Google Ads viser derefter annoncer for personer, der sandsynligvis er interesserede i disse søgeord, på websider, i apps og i videoer.  Få flere oplysninger om målretning efter målgruppe

OBS! Fra og med april 2019 bliver alle annoncegrupper med målgruppesøgeord automatisk migreret til tilpassede målgruppesegmenter med søgehensigt. Du kan få flere oplysninger om migreringen her.

Før du begynder

Inden du begynder at arbejde med tilpassede målgrupper med søgehensigt, skal du sikre dig, at du har oprettet en søgeordsliste, så du kan målrette mod de rette potentielle kunder. Læs disse grundlæggende tips til oprettelse af en søgeordsliste. Tilpassede målgruppesegmenter med søgehensigt anvendes på annoncegrupper, så vi anbefaler også, at du læser om, hvordan annoncegrupper fungerer, og at du angiver standardbud for dine annoncegrupper.

Brug tilpassede målgrupper med søgehensigt

Du kan anvende søgeord, webadresser, apps eller YouTube-indhold på display- og videokampagner for at nå ud til en onlinemålgruppe bestående af personer, der aktivt søger efter oplysninger om et relateret produkt eller en relateret tjeneste. En optimal løsning er at tilføje søgeord og webadresser (ideelt set 15 i alt), der er relateret til et fælles tema, for at gøre det lettere for Google Ads at finde den ideelle målgruppe. Undlad at angive webadresser for websites, hvor der er krav om, at brugerne logger ind, f.eks. på de sociale medier eller mailtjenester. Medtag søgeord, der er relateret til de produkter og tjenester, som den aktuelle målgruppe søger efter oplysninger om. Disse søgeord bruges som udgangspunkt for oprettelsen af den tilpassede målgruppe med søgehensigt. Vi anbefaler, at du så vidt muligt konfigurerer konverteringssporing, inden du starter din kampagne, men det er ikke obligatorisk.

Opret et tilpasset målgruppesegment med søgehensigt

Displaykampagner:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Displaykampagner i navigationspanelet, og vælg en af dine aktive kampagner.
  3. Klik på Målgrupper
  4. Klik på blyantikonet , og vælg Rediger annoncegruppemålretning.
  5. Vælg en annoncegruppe.
  6. Vælg Gør målretningen mere præcis under "Målretning", og klik på det grå plusikon ud for Målgrupper.
  7. Klik på blyantikonet ud for Målrettede målgrupper.
  8. Under fanen "Gennemse" skal du vælge Hvad søger de aktivt efter, eller hvad planlægger de? (Målgruppe i markedet og tilpasset målgruppe med søgehensigt).
  9. Klik på det blå plusikon plus ud for "Ny tilpasset målgruppe med søgehensigt".
  10. Navngiv din tilpassede målgruppe med søgehensigt, og tilføj eventuelle relaterede søgeord eller webadresser, som den aktuelle målgruppe aktivt søger efter.
  11. Under "Idéer" til højre kan du se foreslåede webadresser, og under "Målgruppestørrelse" kan du få en forhåndsvisning af den estimerede rækkevidde og demografiske oplysninger om din tilpassede målgruppe med søgehensigt.
  12. Klik på Opret.

Videokampagner:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Videokampagner i navigationspanelet, og vælg en af dine aktive kampagner.
  3. Klik på Målgrupper
  4. Klik på blyantikonet , og klik derefter på Vælg en annoncegruppe.
  5. Vælg en annoncegruppe.
  6. Under fanen "Gennemse" skal du vælge Hvad søger de aktivt efter, eller hvad planlægger de? (I markedet, livsbegivenheder og tilpasset målgruppe med søgehensigt).
  7. Klik på det blå plusikon plus ud for "Ny tilpasset målgruppe med søgehensigt".
  8. Navngiv din tilpassede målgruppe med søgehensigt, og tilføj eventuelle relaterede søgeord eller webadresser, som den aktuelle målgruppe aktivt søger efter.
  9. Under "Idéer" til højre kan du se foreslåede webadresser, og under "Målgruppestørrelse" kan du få en forhåndsvisning af den estimerede rækkevidde og demografiske oplysninger om din tilpassede målgruppe med søgehensigt.
  10. Klik på Opret.

Du kan også oprette et tilpasset målgruppesegment med søgehensigt via Målgruppeadministrator, der kan bruges til både display- og videokampagner senere hen:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre.
  3. Vælg Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  4. Gå til fanen "Tilpassede målgrupper", og klik på det blå plusikon plus.
  5. Vælg + Tilpasset målgruppe med søgehensigt.
  6. Navngiv din tilpassede målgruppe med søgehensigt, og tilføj eventuelle relaterede søgeord eller webadresser, som den aktuelle målgruppe aktivt søger efter.
  7. Under "Idéer" til højre kan du se foreslåede webadresser, og under "Målgruppestørrelse" kan du få en forhåndsvisning af den estimerede rækkevidde og demografiske oplysninger om din tilpassede målgruppe med søgehensigt.
  8. Klik på Opret.

Brug automatisk oprettede tilpassede målgrupper med søgehensigt

Google bruger maskinlæringsteknologi til at analysere dine allerede oprettede kampagner, hvorefter der automatisk oprettes forslag til tilpassede målgrupper med søgehensigt. Disse målgrupper er baseret på de mest almindelige søgeord og webadresser i det indhold, som folk gennemser, når de søger efter oplysninger om et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste.

Eksempelvis kan det muligvis (ud fra de data, der er indhentet fra dine allerede oprettede kampagner) konstateres, at personer, der har besøgt et website med sportsudstyr, også aktivt har søgt efter oplysninger om vandtætte løbesko. Google Ads kan derefter automatisk oprette en ny tilpasset målgruppe med søgehensigt med navnet "vandtætte løbesko" for at gøre det lettere for dig at nå ud til dette nichesegment blandt kunderne. Disse målgrupper opdateres konstant for at gøre det muligt at opnå større effektivitet over tid.

Bemærk! Indtil videre er automatisk oprettede målgrupper kun tilgængelige på engelsk, tysk, japansk, spansk, russisk, portugisisk, fransk og italiensk. Hold øje med opdateringer, for der bliver løbende tilføjet flere sprog.

Brug et automatisk oprettet tilpasset målgruppesegment med søgehensigt

Følg denne fremgangsmåde for at bruge automatisk oprettede tilpassede målgrupper med søgehensigt for displaykampagner:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Displaykampagner i navigationspanelet, og vælg en af dine aktive kampagner.
  3. Klik på Målgrupper
  4. Klik på blyantikonet , og vælg Rediger målgrupper.
  5. Klik på Vælg en annoncegruppe, og vælg en annoncegruppe.
  6. Under fanen "Gennemse" skal du vælge Hvad søger de aktivt efter, eller hvad planlægger de? (I markedet, livsbegivenheder og tilpasset målgruppe med søgehensigt).
  7. Under "Tilpassede målgrupper med søgehensigt: Oprettet automatisk" skal du klikke på Nye målgrupper og vælge de målgrupper, du vil tilføje.
  8. Klik på Gem.
Automatisk oprettede tilpassede målgrupper med søgehensigt er ikke tilgængelige for videokampagner.