Om rapportering av konverteringer med data om handlekurven

Med rapportering av handlekurvkonverteringer kan du måle antallet transaksjoner samt inntektene og fortjenesten du genererer via Shopping-annonsene dine. Hvis du bruker Google Ads-konverteringssporing, kan du sende inn handlekurvdata om kjøps- eller salgskonverteringer. Du må konfigurere konverteringssporing hvis du ikke allerede bruker denne funksjonen.

Hvis du får annonseklikk på et av produktene du markedsfører via Google Ads, kan disse føre til salg av andre produkter. Se hvilke varer som blir kjøpt etter at brukerne klikker på annonsene dine, hvilke produkter du mest sannsynlig oppnår konverteringer med, og hvilke varer du selger mest av.

Fordeler

• detaljert rapportering av solgte varer
  • klare beregninger av inntekt og fortjeneste generert via Shopping-annonser
  • detaljert rapportering av handlekurvstørrelse og gjennomsnittlig bestillingsverdi

Sånn rapporterer du konverteringer med handlekurvdata

For å kunne sende inn informasjon om handlekurven må du bruke Googles globale nettstedstag. Google Analytics (GA)-brukere som allerede sender handlekurvdata via utvidelser for netthandel, kan bytte til den globale nettstedstaggen og overføre den samme informasjonen til både GA og Google Ads-konverteringssporingen. Dette kan gjøre implementeringen av rapportering av data om handlekurven raskere.

Finn ut hvordan du kan konfigurere og teste ut rapportering av handlekurvkonverteringer.

Få rapporter om handlekurvkonverteringer

Vi bruker dataene om handlekurvkonverteringer som du oppgir, til å generere konverteringsrapporter med tilleggsinformasjon om salgene og de solgte produktene dine, for eksempel

• hvilke budenheter (kampanjer, annonsegrupper eller produktgrupper) som øker produktsalget
  • hvorvidt brukerne kjøpte produktene som ble vist i annonsene de klikket på
  • hvorvidt brukerne kjøpte andre produkter enn de som ble vist i annonsene de klikket på
  • hvordan ulike buddimensjoner (f.eks. enhet eller geografisk plassering) påvirker antallet varer i handlekurven og den gjennomsnittlige bestillingsverdien
  • hvilke budenheter som gir høyest bruttofortjeneste
Merk: Det kan rapporteres om en vare dersom varens Merchant Center-ID samsvarer med Merchant Center-ID-en som er knyttet sammen med Google Ads-kontoen til brukeren.

I rapporter om handlekurvkonverteringer finner du statistikk om konverteringer på produktnivå. Tenk deg for eksempel at du selger røde sko, og i rapportene om handlekurvkonverteringer ser du at produktet «røde sko» tilskrives en kjøpskonvertering. Dette innebærer at røde sko ble vist i en annonse som ble klikket på av en bruker som senere kjøpte et av produktene dine. Dette innebærer imidlertid ikke at personen som klikket på annonsen, kjøpte produktet som ble vist (i dette tilfellet røde sko).

Resultatrapporten blir mer nyttig når den omfatter informasjon om handlekurven din og den tilhørende rapporteringen, og da kan du treffe mer veloverveide beslutninger. Basert på data om handlekurvkonverteringene dine kan du for eksempel velge å øke budet ditt på produktene som fører til mest konverteringsrelatert trafikk, i stedet for produkter som regnes som «toppselgere».

Viktige beregninger i rapportering av data om handlekurven

Beregninger for tilskrevet salg

Med beregninger for tilskrevet salg kan du måle hvor effektivt produkter genererer potensielle salg. Verdiene beregnes med utgangspunkt i alle bestillinger som tilskrives et klikk på en annonse for et bestemt produkt. Du kan se disse beregningene på Produktgrupper-, Annonsegrupper- og Kampanjer-siden samt i Rapportredigereren. Disse beregningene omfatter denne informasjonen:

• Bestillinger: Dette omfatter fullførte transaksjoner på nettstedet ditt som tilskrives klikk på annonser.
  • Inntekter: Dette viser til det samlede inntektsbeløpet fra alle transaksjoner som tilskrives klikk på annonser. Inntektene beregnes som summen av prisene på alle varene i en handlekurv.
  • Gjennomsnittlig bestillingsverdi: Denne verdien beregnes ved å dele inntekten (summen av inntekten fra alle transaksjoner) på antallet bestillinger (transaksjoner som kommer fra klikk på annonser).
  • Gjennomsnittlig størrelse på handlekurven: Dette er det gjennomsnittlige antallet produkter i handlekurven. Denne verdien beregnes ved dele det totale antallet varer i en handlekurv på antallet bestillinger.

Salgsberegninger på tilbudsnivå

Med salgsberegninger på tilbudsnivå får du målt de faktiske produktene som er solgt i bestillinger. Ut fra disse beregningene kan du danne deg et tydelig bilde av det folk kjøper når de klikker på annonser. Du kan se disse beregningene i Rapportredigereren. Disse beregningene omfatter denne informasjonen:

• Solgte enheter: Dette viser til det totale antallet solgte produkter.
  • Produktinntekter: Dette er summen av inntektene du får fra et produkt.

Støtte for konverteringer via flere enheter

For å kunne tilby en mer fullstendig rapportering av handlekurvdata tar Google hensyn til konverteringer via flere enheter.
Vi bruker modeller basert på aggregerte og anonyme data fra brukere som tidligere har logget på Google-tjenester. Disse modellene anslår konverteringer via flere enheter som Google ikke er i stand til å observere direkte. På denne måten kan vi tilby rapportering om atferd via flere enheter som kombinerer observerte og modellerte konverteringer, uten at dette går på bekostning av brukernes personvern.

Linker til beslektet innhold