Om konverteringer med data om kurv

Konverteringer med data om kurv er en udvidelse af konverteringssporingen på dit website. Ved hjælp af konverteringer med data om kurv kan du angive oplysninger om produkter, der sælges for hver transaktion. Når du angiver disse ekstra oplysninger, får du større indsigt i dine annoncers effektivitet, og du kan opnå flere optimeringer. Du kan få adgang til avanceret salg, rapportering af overskud og indsigt i din Google Ads-konto og dine Google Ads-kampagner, f.eks. antal ordrer, gennemsnitlig kurvstørrelse, omsætning og bruttooverskud. Avanceret rapportering baseret på konverteringer med data om kurv understøttes i øjeblikket for kampagner af typen "Maksimal effektivitet", Shopping-annoncer og Søgekampagner, der er knyttet til en Google Merchant Center-konto.

Vigtigste fordele

Et klik på en annonce kan føre til salg af andre produkter end dem, der faktisk vises. Hvis du implementerer konverteringer med data om kurv, kan du se, hvilke varer der er købt, efter at der er klikket på dine annoncer, og hvilke varer du sælger flest af på grund af annoncering. Det giver dig også mulighed for at analysere mønstre for krydssalg og identificere produkter, der fører til større kurve eller højere ordreværdier. Annoncører, der rapporterer om konverteringer med data om kurv, får følgende:

• Klar og tydelig måling af den omsætning og det overskud, der genereres af understøttede Google Ads-kampagner
  • Udførlig rapportering om solgte varer, antal varer i kurven og gennemsnitlig ordreværdi
  • Detaljeret rapportering om krydssalgsprodukter (kun Shopping-annoncer)

Krav

Hvis du allerede bruger Google Ads-konverteringssporing (GACT) eller SA360-konverteringssporing, kan du bare føje data om kurv til dit eksisterende konverteringstag. Hvis du ikke allerede anvender konverteringssporing, skal du først konfigurere konverteringssporing. Hvis du har konfigureret Google Analytics 4-konverteringer, kan du også importere dem i Google Ads for at se konverteringer med metrics for data om kurv.

Rapporteringen og indsigten baseret på solgte produkter omfatter alle konverteringer, der opfylder nedenstående krav:

• Konverteringerne er købskonverteringer med budmulighed.
  • Konverteringerne bruger Google-tag eller Google Tag Manager.
  • SA360- og Google Analytics 4-konverteringer, der importeres på Google Ads-kontoen.

For at låse op for overskudsrapportering skal du angive en værdi for attributten cost_of_goods_sold (COGS) under "Pris og tilgængelighed" i dataspecifikationen for dit Merchant Center-produktfeed. Få flere oplysninger om Varens egenpris (COGS) [cost_of_goods_sold].

Bemærk! Kun salg af varer fra et Google Merchant Center-id, der er knyttet til Google Ads-kontoen, behandles med henblik på at generere disse rapporter og denne indsigt.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer og tester rapportering af konverteringer med data om kurv.

Få adgang til flere rapporterings-metrics

Når du indsender data om kurv for dine købskonverteringer, bruger Google Ads dem til at generere yderligere metrics og rapporter om dine salg og solgte produkter. Derudover kombinerer Google Ads omsætningen fra de solgte varer med data om de respektive varers egenpris (COGS), som du har angivet i dit Merchant Center-feed, og bruger dem til at generere yderligere metrics baseret på bruttooverskud.

I rapporter om konverteringer for kurv kan du se, hvad en kunde har købt efter at have interageret med dine annoncer. Lad os f.eks. sige, at du annoncerer for et par sko. Ud fra dine almindelige effektivitetsrapporter ved du, at en købskonvertering er tilskrevet annoncering for disse sko. Du ved dog ikke, om kunden har købt de samme sko, som du annoncerer for, eller om vedkommende har købt et andet produkt. Rapporter om konverteringer for kurv giver dig disse oplysninger, så du ved nøjagtigt, hvad kunden gik ud for at købe.

Ved at rapportere dine data om kurv kan du få adgang til avancerede effektivitetsrapporter og indsigt, som giver dig en bedre forståelse af den faktiske salgseffektivitet, f.eks.:

• Hvordan forskellige budgivningsdimensioner (f.eks. enhed eller geografisk lokation) indvirker på antallet af varer i kurven og den gennemsnitlige ordreværdi
  • Hvorvidt brugerne har købt andre produkter end produkterne i de annoncer, de har klikket på
  • Hvorvidt brugerne har købt produkterne i de annoncer, de har klikket på
  • Hvilke budgivningsenheder (kampagner, annoncegrupper, produkt- eller fortegnelsesgrupper) der genererer produktsalg
  • Hvilke budgivningsenheder der genererer den største bruttooverskud

Med flere data kan du optimere dine kampagner bedre og træffe mere velovervejede forretningsbeslutninger. Ud fra din indsigt fra rapportering om kurven kan du f.eks. vælge at byde mere aggressivt på produkter, der fører til større kurve.

Vigtige metrics, der er tilgængelige med rapportering af data om kurv

Rapporteringsmetrics er tilgængelige i dine statistiktabeller på niveauerne Kampagner, Annoncegrupper og Produkter. Du kan se de metrics, der bruger data om kurv, i kolonnegruppen "Konverteringer".

Metrics for tilskrevet salg

Med metrics for tilskrevet salg måles det, hvor effektivt et produkt er med hensyn til generering af kundeemner. Disse metrics viser, om den annonce, der viste produktet, fører til salg af selve produktet og/eller fører til salg af andre produkter. Disse metrics beregnes for alle ordrer, der tilskrives et klik på en annonce for et specifikt produkt. Du kan finde disse metrics på siden Produkt, på siden Annoncegrupper, på siden Kampagner og i værktøjet til rapportredigering. Disse metrics omfatter følgende:

Metric Beskrivelse
Ordrer

Ordrer er det samlede antal opnåede købskonverteringer, der er blevet tilskrevet dine annoncer.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis en konvertering tilskrives tidligere interaktioner med dine annoncer (klik ifm. tekst- eller Shopping-annoncer, visninger ifm. videoannoncer osv.), tælles det som en ordre.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte ved at afgive en ordre på dit website. Selvom brugeren har købt 2 produkter, tælles det som 1 ordre.

Omsætning

Omsætning er det samlede beløb, du har tjent på ordrer, der er tilskrevet dine annoncer.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Omsætning er den samlede værdi af alle de ordrer, du har tilskrevet dine annoncer, minus eventuelle rabatter.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte ved at afgive en ordre på dit website. Hatten koster 100 DKK, og skjorten koster 200 DKK. Der er en rabat på hele ordren på 50 DKK. Omsætningen fra denne ordre er 250 DKK = (100 DKK + 200 DKK) - 50 DKK.

Varens egenpris
(COGS, Cost of goods sold)

Varens egenpris (COGS, cost of goods sold) er den samlede pris for de produkter, du har solgt i ordrer, som er tilskrevet dine annoncer.

Sådan fungerer det: Du kan føje en værdi for varens egenpris til alle produkter i Merchant Center. Hvis du rapporterer konverteringer med data om kurv, matches dine solgte produkter med deres værdi for varens egenpris. Du kan bruge dette til at beregne den bruttoavance, du har tjent på hver ordre.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte. Hatten har en værdi for varens egenpris på 30 DKK, og skjorten har en værdi for varens egenpris på 50 DKK. Varens egenpris for denne ordre er 80 DKK = 30 DKK + 50 DKK.

Bruttoavance

Bruttoavance er den fortjeneste, du har opnået fra ordrer, som er tilskrevet dine annoncer, minus varens egenpris (COGS).

Sådan fungerer det: Bruttoavance er den omsætning, du har genereret fra salg, som er tilskrevet dine annoncer minus varens egenpris. Beregninger af bruttoavance omfatter kun produkter, der har en værdi for varens egenpris i Merchant Center.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte ved at afgive en ordre på dit website. Hatten koster 100 DKK, og skjorten koster 200 DKK. Hatten har en værdi for varens egenpris på 30 DKK, men skjorten har ingen værdi for varens egenpris. Bruttoavancen for denne ordre tager kun hatten i betragtning, så den er derfor 70 DKK = 100 DKK - 30 DKK.

Bruttooverskudsgrad

Bruttooverskudsgraden er den procentdel af bruttoavancen, der er genereret fra ordrer, der er tilskrevet dine annoncer, efter at have fratrukket varens egenpris (COGS, cost of goods sold).

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Bruttooverskudsgraden er den bruttoavance, du har tjent, divideret med din samlede omsætning og ganget med 100 %. Beregninger af bruttooverskudsgraden omfatter kun produkter, der har en værdi for varens egenpris i Merchant Center.

Eksempel: En person har købt en hat og en skjorte ved at afgive en ordre på dit website. Hatten koster 100 DKK og har en værdi for varens egenpris på 30 DKK. Skjorten koster 200 DKK, men har ingen værdi for varens egenpris. Bruttooverskudsgraden for denne ordre tager kun højde for hatten, fordi den har en værdi for varens egenpris, så den er 70 % = (100-30 DKK)/100 DKK x 100 %.

Gennemsnitlig ordreværdi

Gennemsnitlig ordreværdi er den gennemsnitlige omsætning, du har opnået pr. ordre, der er blevet tilskrevet dine annoncer.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Gennemsnitlig ordreværdi er den samlede omsætning, du har opnået via dine ordrer, divideret med det samlede antal ordrer.

Eksempel: Du har fået 3 ordrer, som har sikret dig en omsætning på henholdsvis 100 DKK, 150 DKK og 200 DKK. Den gennemsnitlige ordreværdi er 150 DKK (= (100 DKK + 150 DKK + 200 DKK) ÷ 3).

Gennemsnitligt antal varer i kurven

Det gennemsnitlige antal produkter i kurven er det gennemsnitlige antal produkter pr. ordre, der er blevet tilskrevet dine annoncer.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Det gennemsnitlige antal produkter i kurven er det samlede antal solgte produkter divideret med det samlede antal ordrer, du har fået.

Eksempel: Du har fået 2 ordrer på henholdsvis 3 og 2 produkter. Det gennemsnitlige antal produkter i kurven er 2,5 produkter (= (3 + 2) ÷ 2).

Derudover er nogle metrics tilgængelige i begge varianter som kundeemne (salg af det annoncerede produkt) og krydssalg (salg af annoncering for et andet produkt):

Metric Beskrivelse
Omsætning fra kundeemne

Omsætning fra kundeemner er det samlede beløb, du har tjent på produkter, der er blevet solgt som følge af annoncering for det samme produkt.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med inden købet (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i den ordre, kunden afgiver, er et solgt produkt. Hvis de annoncerede og solgte produkter matcher, vises den samlede værdi, du har tjent på at sælge disse produkter, under omsætning fra kundeemne.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte. Hatten koster 100 DKK, og skjorten koster 200 DKK. Omsætningen fra kundeemnet for denne ordre er 100 DKK.

Omsætning fra krydssalg

Omsætning fra krydssalg er det samlede beløb, du har tjent på produkter, der er blevet solgt som følge af annoncering for et andet produkt.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med inden købet (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i den ordre, kunden afgiver, er et solgt produkt. Hvis disse produkter ikke matcher, betragtes dette som krydssalg. Omsætning fra krydssalg er den samlede værdi, du har tjent på krydssalg, der er tilskrevet dine annoncer.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte. Hatten koster 100 DKK, og skjorten koster 200 DKK. Omsætningen fra krydssalg for denne ordre er 200 DKK.

Bruttoavance for kundeemne

Bruttoavance for kundeemner er den avance, der kommer fra produkter, der sælges som følge af annoncering for det samme produkt minus varens egenpris (COGS, cost of goods sold).

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med inden købet (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i den ordre, kunden afgiver, er et solgt produkt. Hvis de annoncerede og solgte produkter matcher, er den omsætning, du har genereret fra disse salg minus varens egenpris, din bruttoavance for kundeemner.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte. Hatten koster 100 DKK og har en værdi for varens egenpris på 30 DKK. Bruttoavancen for kundeemner i denne ordre er på 70 DKK = 100 DKK - 30 DKK.

Bruttoavance ved krydssalg

Bruttoavance ved krydssalg er den fortjeneste, du har opnået ved annoncering af et andet produkt, minus varens egenpris (COGS).

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med inden købet (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i købet, er et solgt produkt. Hvis disse produkter ikke matcher, betragtes dette som krydssalg. Bruttoavance ved krydssalg er den omsætning, du har genereret fra krydssalg, der er tilskrevet dine annoncer minus prisen for solgte varer.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte. Skjorten koster 200 DKK og har en varens egenpris på 50 DKK. Bruttoavance ved krydssalg for denne ordre er 150 DKK = 200 - 50 DKK.

Kundeemne – solgte enheder

Antal solgte kundeemneenheder er det samlede antal solgte produkter som følge af annoncering for det samme produkt.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med inden købet (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i den ordre, kunden afgiver, er et solgt produkt. Hvis de annoncerede og solgte produkter matcher, vises det samlede antal af disse produkter under solgte kundeemneenheder.

Eksempel: En person har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten, en skjorte og en jakke. Antallet af solgte kundeemneenheder i denne ordre er 1.

Solgte enheder ved krydssalg

Solgte enheder ved krydssalg er det samlede antal solgte produkter som følge af annoncering for et andet produkt.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med inden købet (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i den ordre, kunden afgiver, er et solgt produkt. Hvis disse produkter ikke matcher, betragtes dette som krydssalg. Solgte enheder ved krydssalg er det samlede antal krydssolgte produkter fra alle ordrer, der er tilskrevet dine annoncer.

Eksempel: En person har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten, en skjorte og en jakke. Antallet af solgte enheder ved krydssalg i denne ordre er 2.

Varens egenpris for kundeemne

Varens egenpris for kundeemne (COGS, cost of goods sold) er den samlede pris for de produkter, du har solgt som følge af annoncering for det samme produkt.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i den ordre, kunden afgiver, er et solgt produkt. Hvis de annoncerede og solgte produkter matcher, tælles prisen for disse varer under varens egenpris for kundeemner.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte. Hatten har en værdi for varens egenpris på 30 DKK, og skjorten har en værdi for varens egenpris på 50 DKK. Varens egenpris for kundeemne for denne ordre er 30 DKK.

Varens egenpris ved krydssalg

Varens egenpris ved krydssalg (COGS, cost of goods sold) er den samlede pris for produkter, der er blevet solgt som følge af annoncering for et andet produkt.

Sådan fungerer det: Der rapporteres konverteringer med data om kurv for fuldførte køb på dit website. Hvis der er knyttet et produkt til den annonce, der blev interageret med inden købet (Shopping-annoncer), betragtes dette produkt som det produkt, der blev annonceret for. Ethvert produkt, der er inkluderet i den ordre, kunden afgiver, er et solgt produkt. Hvis disse produkter ikke matcher, betragtes dette som krydssalg. Varens egenpris ved krydssalg er den samlede pris for de solgte produkter, der ikke er blevet annonceret for.

Eksempel: En bruger har klikket på en Shopping-annonce for en hat og derefter købt hatten og en skjorte. Hatten har en værdi for varens egenpris på 30 DKK, og skjorten har en værdi for varens egenpris på 50 DKK. For denne ordre er varens egenpris ved krydssalg 50 DKK.

Metrics for faktisk salg

Metrics for faktisk salg måler de faktiske produkter, der sælges i ordrer. Det kan give dig større indsigt i, hvad folk køber, når de klikker på en annonce. Du kan se disse metrics i værktøjet til rapportredigering. Ud over alle ovenstående metrics er disse metrics tilgængelige:

• Bruttooverskud: Den samlede overskud for et produkt. Denne metric er kun tilgængelig, hvis du angiver cost_of_goods_sold (COGS). Få flere oplysninger om Varens egenpris (COGS) [cost_of_goods_sold].
  • Omsætning: Den samlede omsætning fra et produkt.
  • Antal solgte enheder: Det samlede antal salg af et produkt som følge af din annoncering.

For at spare tid tilbyder CwCD flere foruddefinerede rapporter, der kan besvare specifikke spørgsmål om data om kurv.

Bemærk!
Hvis du har importeret Google Analytics 4-konverteringer, kan du muligvis konstatere forskelle mht. disse metrics på din Analytics-konto og metrics for konverteringer med data om kurv på din Google Ads-konto. Det betyder ikke nødvendigvis, at din sporingsimplementering er forkert. Det skyldes måske blot de forskellige sporingsmetoder.

Når du eksporterer data om opnåelse af mål og e-handelstransaktioner i Analytics til Google Ads, udfører Google Ads andre beregninger af disse data, end Analytics gør. Derfor kan du se forskelle i de beregnede værdier mellem de 2 produkter, selv når de underliggende data er de samme. Få flere oplysninger om sammenligning af Analytics- og Google Ads-konverterings-metrics.

Konverteringer med data om kurv for søgeannoncer

Søgeannoncer er ikke knyttet til et bestemt produkt, så du får ikke vist metrics for tilskrevet salg. De faktiske salgsmetrics er dog tilgængelige for alle produkter, der sælges som følge af klik på dine søgeannoncer. De solgte produkter identificeres ved hjælp af det Merchant Center-feed, der er knyttet til den Google Ads-konto, som kørte søgeannoncerne. Du kan knytte et Merchant Center-feed til en Google Ads-konto, selv om den ikke kører Shopping-annoncer eller annoncer af typen Maksimal effektivitet.

Konverteringer på tværs af enheder

For at give mere fuldstændige rapporter om metrics, der bruger data om kurv, tager Google højde for konverteringer på tværs af enheder. Vi bruger modeller, som er baseret på aggregerede og anonymiserede data fra brugere, der tidligere har logget ind på Google-tjenester. Disse modeller tildeler konverteringer på tværs af enheder, som Google ikke kan observere direkte, til metrics, der bruger data om kurv. Denne tilgang giver os mulighed for at vise rapporter om adfærd på tværs af enheder, der kombinerer observerede og modellerede konverteringer, uden at kompromittere brugerens personlige oplysninger.