Uppdatera din kundlista

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

I den här artikeln beskriver vi hur du uppdaterar och hanterar dina befintliga kundlistor.

När du har laddat upp din kunddatafil kan du välja att uppdatera kundlistan. Läs mer om hur du skapar en kundlista.

För att kunna använda kunddatafilen är det viktigt att du formaterar kundlistan på rätt sätt.

Uppdatera dina målgrupper för Kundmatchning regelbundet så att du behåller dina viktigaste kunder i målgruppsinriktningen.

Innan du börjar

Läs Om Kundmatchning om du vill få en översikt över hur Kundmatchning fungerar.

Läs Så använder Google data från Kundmatchning om du vill veta mer om hur Google använder datafilerna du laddar upp och hur matchningen går till.

Anvisningar

Om du vill ersätta all data i den befintliga kunddatafilen med en ny fil väljer du Ersätt befintlig lista med en ny fil. Om du vill lägga till eller ta bort specifika kundkontaktuppgifter kan du använda alternativet Lägg till fler kunder eller Ta bort specifika kunder.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ersätta den befintliga kundlistan

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Målgrupper högst upp på sidan.
  5. Klicka på kundmatchningssegmenten i tabellen med målgrupper.
  6. Klicka på ikonen med tre punkter i avsnittet Kundlista och välj Redigera.
  7. Välj Ersätt befintliga medlemmar i listan med en ny kundlista.
  8. Välj om du vill ladda upp en vanlig textdatafil eller en hashad datafil.
    1. Om du väljer att ladda upp kunddata i form av vanlig text hashas de privata kunduppgifterna i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) på din dator med SHA256-algoritmen innan de överförs till Googles servrar på ett säkert sätt. Lands- och postnummeruppgifter hashas inte.
    2. Om du väljer att hasha informationen måste du uppfylla kraven som beskrivs i avsnittet Krav vid uppladdning av datafiler i den här artikeln.
  9. Välj den nya filen.
  10. Markera kryssrutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer om du godkänner villkoren.
  11. Ange medlemskapets varaktighet. Som standard är medlemskapets varaktighet obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  12. Klicka på Spara.

Lägga till data i en befintlig kundlista

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Målgrupper högst upp på sidan.
  5. Klicka på kundlistan i tabellen med målgrupper.
  6. Klicka på ikonen med tre punkter i avsnittet Kundlista och välj Redigera.
  7. Välj Lägg till fler kunder.
  8. Välj om du vill ladda upp en vanlig textdatafil eller en hashad datafil.
    1. Om du väljer att ladda upp kunduppgifter i form av vanlig text hashas de privata kunduppgifterna i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) på din dator med SHA256-algoritmen innan de överförs till Googles servrar på ett säkert sätt. Lands- och postnummeruppgifter hashas inte.
    2. Om du väljer att hasha informationen måste du uppfylla kraven som beskrivs i avsnittet Krav vid uppladdning av datafiler i den här artikeln.
  9. Välj filen som innehåller informationen du vill lägga till.
  10. Markera kryssrutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer om du godkänner villkoren.
  11. Ange medlemskapets varaktighet. Som standard är medlemskapets varaktighet obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  12. Klicka på Spara.

Ta bort data från en befintlig kundlista

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Målgrupper högst upp på sidan.
  5. Klicka på kundlistan i tabellen med målgrupper.
  6. Klicka på ikonen med tre punkter i avsnittet Kundlista och välj Redigera.
  7. Välj Ta bort specifika kunder.
  8. Välj om du vill ladda upp en vanlig textdatafil eller en hashad datafil.
    1. Om du väljer att ladda upp kunduppgifter i form av vanlig text hashas de privata kunduppgifterna i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) på din dator med SHA256-algoritmen innan de överförs till Googles servrar på ett säkert sätt. Lands- och postnummeruppgifter hashas inte.
    2. Om du väljer att hasha informationen måste du uppfylla kraven som beskrivs i avsnittet Krav vid uppladdning av datafiler i den här artikeln.
  9. Välj den fil som innehåller uppgifterna du vill ta bort.
  10. Markera kryssrutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer om du godkänner villkoren.
  11. Ange medlemskapets varaktighet. Som standard är medlemskapets varaktighet obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  12. Klicka på Spara.

Ta bort en befintlig kundlista

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Klicka på fliken Dina datasegment högst upp på sidan.
  5. Klicka på kundlistan i tabellen med målgrupper.
  6. Klicka på ikonen med tre punkter i avsnittet Kundlista och välj Redigera.
  7. Välj Ta bort lista.