Uppdatera kundlistan

I den här artikeln beskriver vi hur du uppdaterar och hanterar dina befintliga kundlistor.

När du har laddat upp din kunddatafil kan du välja att uppdatera kundlistan. Läs mer om hur du skapar en kundlista.

För att kunna använda kunddatafilen är det viktigt att du formaterar kundlistan på rätt sätt.

Uppdatera dina målgrupper för Kundmatchning regelbundet så att du behåller dina viktiga kunder i målgruppsinriktningen.

Innan du börjar

Läs om Kundmatchning om du vill få en översikt över hur Kundmatchning fungerar.

Läs Så använder Google data från Kundmatchning om du vill veta mer om hur Google använder datafilerna du laddar upp och hur matchningen går till.

Anvisningar

Om du vill ersätta all data i den befintliga kunddatafilen med en ny fil väljer du Ersätt befintlig lista med en ny fil. Om du vill lägga till eller ta bort specifika kundkontaktuppgifter kan du använda alternativet Lägg till fler kunder eller Ta bort specifika kunder.

Ersätta den befintliga kundlistan

1. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på Målgruppshantering i avsnittet Delat bibliotek.
  3. Klicka på Målgruppslistor på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på målgruppslistan Kundmatchning i tabellen med målgrupper.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter i avsnittet Kundlista och välj Redigera.
  6. Välj Ersätt befintliga medlemmar i listan med en ny kundlista.
  7. Välj om du vill ladda upp en vanlig textdatafil eller en hashad datafil.
    1. Om du väljer att ladda upp kunddata i form av vanlig text hashas de privata kunduppgifterna i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) med SHA256-algoritmen på din dator innan de överförs till Googles servrar på ett säkert sätt. Lands- och postnummeruppgifter hashas inte.
    2. Om du väljer att hasha informationen måste du uppfylla kraven som beskrivs i avsnittet Krav vid uppladdning av datafiler i denna artikel.
  8. Markera den nya filen.
  9. Markera kryssrutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer om du godkänner villkoren.
  10. Ange medlemskapets varaktighet. Som standard är medlemskapets varaktighet obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  11. Klicka på Spara.

Lägga till data i en befintlig kundlista

1. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på Målgruppshantering i avsnittet Delat bibliotek.
  3. Klicka på Målgruppslistor på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på kundlistan i tabellen med målgrupper.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter i avsnittet Kundlista och välj Redigera.
  6. Välj Lägg till fler kunder.
  7. Välj om du vill ladda upp en vanlig textdatafil eller en hashad datafil.
    1. Om du väljer att ladda upp kunddata i form av vanlig text hashas de privata kunduppgifterna i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) med SHA256-algoritmen på din dator innan de överförs till Googles servrar på ett säkert sätt. Lands- och postnummeruppgifter hashas inte.
    2. Om du väljer att hasha informationen måste du uppfylla kraven som beskrivs i avsnittet ”Krav vid uppladdning av datafiler” i denna artikel.
  8. Välj filen som innehåller informationen du vill lägga till.
  9. Markera kryssrutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer om du godkänner villkoren.
  10. Ange medlemskapets varaktighet. Som standard är medlemskapets varaktighet obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  11. Klicka på Spara.

Ta bort data från en befintlig kundlista

1. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på Målgruppshantering i avsnittet Delat bibliotek.
  3. Klicka på Målgruppslistor på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på kundlistan i tabellen med målgrupper.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter i avsnittet Kundlista och välj Redigera.
  6. Välj Ta bort specifika kunder.
  7. Välj om du vill ladda upp en vanlig textdatafil eller en hashad datafil.
    1. Om du väljer att ladda upp kunddata i form av vanlig text hashas de privata kunduppgifterna i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) med SHA256-algoritmen på din dator innan de överförs till Googles servrar på ett säkert sätt. Lands- och postnummeruppgifter hashas inte.
    2. Om du väljer att hasha informationen måste du uppfylla kraven som beskrivs i avsnittet ”Krav vid uppladdning av datafiler” i denna artikel.
  8. Välj den fil som innehåller uppgifterna du vill ta bort.
  9. Markera kryssrutan Informationen har samlats in och delas med Google i enlighet med Googles policyer om du godkänner villkoren.
  10. Ange medlemskapets varaktighet. Som standard är medlemskapets varaktighet obegränsad, men du kan ange en egen tidsgräns.
  11. Klicka på Spara.