Uw klantenlijst updaten

In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om uw bestaande klantenlijsten te updaten en te beheren.

Zodra uw bestand met klantgegevens is geüpload, kunt u uw klantenlijst updaten. Meer informatie leest u in het artikel Een klantenlijst maken.

Als u het bestand met klantgegevens wilt gebruiken, is het belangrijk dat u uw klantenlijst op de juiste manier opmaakt

Vernieuw uw klantenlijst-doelgroepen regelmatig, zodat uw belangrijkste klanten in uw doelgroeptargeting blijven staan.

Voordat u begint

Lees het artikel Over Klantenmatch voor een overzicht van hoe Klantenmatch werkt.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade bestanden met klantgegevens gebruikt.

Instructies

Als u alle gegevens in het bestaande bestand met klantgegevens wilt vervangen door een nieuw bestand, gebruikt u de optie 'De bestaande lijst vervangen door een nieuw bestand'. Gebruik de optie 'Meer klanten toevoegen' of 'Specifieke klanten verwijderen' als u specifieke klantcontactgegevens wilt toevoegen of verwijderen.

Uw bestaande klantenlijst vervangen

1. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in het scherm.
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  4. Klik in de tabel met doelgroepen op uw Klantenmatch-doelgroeplijst.
  5. Klik in het venster 'Klantenlijst' op het pictogram met drie stippen en selecteer Bewerken.
  6. Selecteer de optie Bestaande leden op een lijst vervangen door een nieuwe klantenlijst.
  7. Kies of u een gegevensbestand met platte tekst wilt uploaden of een gehasht gegevensbestand.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mail, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorgt u ervoor dat de gegevens voldoen aan de vereisten die zijn beschreven in het gedeelte Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden van dit artikel.
  8. Kies uw nieuwe bestand.
  9. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  10. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  11. Klik op Opslaan.

Gegevens toevoegen aan een bestaande klantenlijst

1. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in het scherm.
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  4. Klik in de tabel met doelgroepen op uw Klantenlijst.
  5. Klik in het venster 'Klantenlijst' op het pictogram met drie stippen en selecteer Bewerken.
  6. Selecteer de optie Meer klanten toevoegen.
  7. Kies of u een gegevensbestand met platte tekst wilt uploaden of een gehasht gegevensbestand.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mail, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorg er dan voor dat uw gegevens voldoen aan de vereisten beschreven in het gedeelte 'Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden' van dit artikel.
  8. Kies het bestand met de gegevens die u wilt toevoegen.
  9. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  10. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  11. Klik op Opslaan.

Gegevens verwijderen uit een bestaande klantenlijst

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram .
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  4. Klik in de tabel met doelgroepen op uw Klantenlijst.
  5. Klik in het gedeelte 'Klantenlijst' op het pictogram met drie stippen en selecteer Bewerken.
  6. Selecteer de optie Specifieke klanten verwijderen.
  7. Kies of u een gegevensbestand met platte tekst wilt uploaden of een gehasht gegevensbestand.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mail, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorg er dan voor dat uw gegevens voldoen aan de vereisten beschreven in het gedeelte 'Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden' van dit artikel.
  8. Kies het bestand met de gegevens die u wilt verwijderen.
  9. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  10. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  11. Klik op Opslaan.