Uw klantenlijst updaten

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen u moet nemen om uw bestaande klantenlijsten te updaten en te beheren.

Zodra uw bestand met klantgegevens is geüpload, kunt u uw klantenlijst updaten. Meer informatie leest u in het artikel Een klantenlijst maken.

Als u het bestand met klantgegevens wilt gebruiken, is het belangrijk dat u uw klantenlijst op de juiste manier opmaakt.

Vernieuw uw klantenlijst-doelgroepen regelmatig, zodat uw belangrijkste klanten in uw doelgroeptargeting blijven staan.

Voordat u begint

Lees het artikel Over Klantenmatch voor een overzicht van hoe Klantenmatch werkt.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade bestanden met klantgegevens gebruikt.

Instructies

Als u alle gegevens in het bestaande bestand met klantgegevens wilt vervangen door een nieuw bestand, gebruikt u de optie De bestaande lijst vervangen door een nieuw bestand. Gebruik de optie 'Meer klanten toevoegen' of 'Specifieke klanten verwijderen' als u specifieke contactgegevens van klanten wilt toevoegen of verwijderen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uw bestaande klantenlijst vervangen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Doelgroepen.
  5. Klik in de tabel met doelgroepen op uw Klantenmatch-segmenten.
  6. Klik in het venster Klantenlijst op het icoon met 3 stippen en selecteer Bewerken.
  7. Selecteer de optie Bestaande leden op een lijst vervangen door een nieuwe klantenlijst.
  8. Kies of u een gegevensbestand met platte tekst of een bestand met gehashte gegevens wilt uploaden.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mail, Telefoon, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verstuurd naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorg er dan voor dat de gegevens voldoen aan de vereisten beschreven in het gedeelte Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden van dit artikel.
  9. Kies het nieuwe bestand.
  10. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google aan.
  11. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  12. Klik op Opslaan.

Gegevens toevoegen aan een bestaande klantenlijst

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Doelgroepen.
  5. Klik in de tabel met doelgroepen op uw klantenlijst.
  6. Klik in het venster Klantenlijst op het icoon met 3 stippen en selecteer Bewerken.
  7. Selecteer de optie Meer klanten toevoegen.
  8. Kies of u een gegevensbestand wilt uploaden met platte tekst of een bestand met gehashte gegevens.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mail, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorg er dan voor dat de gegevens voldoen aan de vereisten beschreven in het gedeelte 'Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden' van dit artikel.
  9. Kies het bestand met de gegevens die u wilt toevoegen.
  10. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google aan.
  11. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  12. Klik op Opslaan.

Gegevens verwijderen uit een bestaande klantenlijst

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Doelgroepen.
  5. Klik in de tabel met doelgroepen op uw klantenlijst.
  6. Klik in het gedeelte Klantenlijst op het icoon met 3 stippen en selecteer Bewerken.
  7. Selecteer de optie Specifieke klanten verwijderen.
  8. Kies of u een gegevensbestand wilt uploaden met platte tekst of een bestand met gehashte gegevens.
    1. Als u ervoor kiest klantgegevens als platte tekst te uploaden, worden de privégegevens van uw klanten in het bestand (E-mail, Voornaam en Achternaam) op uw computer gehasht met het SHA256-algoritme. Vervolgens worden ze veilig verzonden naar de Google-servers. Land- en postcodegegevens worden niet gehasht.
    2. Als u ervoor kiest uw gegevens te hashen, zorg er dan voor dat de gegevens voldoen aan de vereisten beschreven in het gedeelte 'Vereisten voor het uploaden van gegevensbestanden' van dit artikel.
  9. Kies het bestand met de gegevens die u wilt verwijderen.
  10. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het beleid van Google' aan.
  11. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  12. Klik op Opslaan.

Een bestaande klantenlijst verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Uw gegevenssegmenten.
  5. Klik in de tabel met doelgroepen op uw klantenlijst.
  6. Klik in het gedeelte Klantenlijst op het icoon met 3 stippen en selecteer Bewerken.
  7. Selecteer Lijst verwijderen.