Asiakaslistan päivittäminen

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit päivittää ja hallinnoida asiakaslistoja.

Kun olet ladannut asiakasdatatiedostosi, voit päivittää asiakaslistat. Lue lisää asiakaslistan luomisesta.

Jotta asiakasdatatiedostoa voidaan käyttää, on tärkeää varmistaa, että tiedosto on muotoiltu oikein.

Päivitä asiakaslistat säännöllisesti, niin että tärkeimmät asiakkaasi ovat varmasti mukana yleisökohdistuksessasi.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat saada yleiskatsauksen asiakaskohdistuksen toiminnasta, lue artikkeli Tietoja asiakaskohdistuksesta.

Miten Google käyttää asiakaskohdistusdataa? ‑artikkelissa on lisätietoja siitä, miten Google käyttää lataamiasi asiakasdatatiedostoja ja miten kohdistaminen tapahtuu.

Ohjeet

Jos haluat korvata asiakasdatatiedoston kaiken datan uudella tiedostolla, valitse "Korvaa nykyinen lista uudella tiedostolla" ‑vaihtoehto. Jos haluat lisätä tai poistaa asiakkaiden yhteystietoja, valitse "Lisää asiakkaita" tai "Poista tietyt asiakkaat".

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin voit korvata asiakaslistan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Yleisöt-välilehteä.
  5. Klikkaa yleisötaulukosta asiakaskohdistussegmenttejäsi.
  6. Klikkaa Asiakasluettelo-paneelissa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa.
  7. Valitse Korvaa nykyiset luettelon jäsenet uudella asiakasluettelolla.
  8. Valitse, haluatko ladata tekstimuotoisen vai tiivistetyn datatiedoston.
    1. Jos päätät ladata asiakasdatan pelkkänä tekstinä, tiedostosi sisältämä yksityinen asiakasdata (sähköpostiosoite, puhelinnumero, etunimi ja sukunimi) tiivistetään tietokoneellasi SHA256-algoritmin avulla ja lähetetään suojatusti Googlen palvelimille. Maa- ja postinumerodataa ei tiivistetä.
    2. Jos päätät tiivistää datan, muista noudattaa datatiedostojen lataamista koskevia vaatimuksia.
  9. Valitse uusi tiedosto.
  10. Merkitse "Tämä data on kerätty ja se jaetaan Googlelle Googlen käytäntöjen mukaisesti" ‑ruutu valituksi, jos tämä pitää paikkansa.
  11. Määritä jäsenyyden kesto. Kesto on oletuksena rajaton, mutta voit valita haluamasi aikarajan.
  12. Klikkaa Tallenna.

Näin voit lisätä dataa asiakaslistaan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Yleisöt-välilehteä.
  5. Klikkaa yleisötaulukosta asiakaslistaasi.
  6. Klikkaa Asiakasluettelo-paneelissa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa.
  7. Valitse Lisää enemmän asiakkaita.
  8. Valitse, haluatko ladata tekstimuotoisen vai tiivistetyn datatiedoston.
    1. Jos päätät ladata asiakasdatan tekstimuodossa, tiedostosi sisältämä yksityinen asiakasdata (sähköposti, puhelinnumero, etunimi ja sukunimi) tiivistetään tietokoneellasi SHA256-algoritmia käyttämällä ja lähetetään suojatusti Googlen palvelimille. Maa- ja postinumerodataa ei tiivistetä.
    2. Jos päätät tiivistää datan, muista noudattaa datatiedostojen lataamista koskevia vaatimuksia.
  9. Valitse tiedosto, joka sisältää lisättävän datan.
  10. Merkitse "Tämä data on kerätty ja se jaetaan Googlelle Googlen käytäntöjen mukaisesti" ‑ruutu valituksi, jos tämä pitää paikkansa.
  11. Määritä jäsenyyden kesto. Kesto on oletuksena rajaton, mutta voit valita haluamasi aikarajan.
  12. Klikkaa Tallenna.

Näin voit poistaa dataa asiakaslistasta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Yleisöt-välilehteä.
  5. Klikkaa yleisötaulukosta asiakaslistaasi.
  6. Klikkaa Asiakaslista-paneelissa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa.
  7. Valitse Poista tietyt asiakkaat.
  8. Valitse, haluatko ladata tekstimuotoisen vai tiivistetyn datatiedoston.
    1. Jos päätät ladata asiakasdatan tekstimuodossa, tiedostosi sisältämä yksityinen asiakasdata (sähköposti, puhelinnumero, etunimi ja sukunimi) tiivistetään tietokoneellasi SHA256-algoritmia käyttämällä ja lähetetään suojatusti Googlen palvelimille. Maa- ja postinumerodataa ei tiivistetä.
    2. Jos päätät tiivistää datan, muista noudattaa datatiedostojen lataamista koskevia vaatimuksia.
  9. Valitse tiedosto, joka sisältää poistettavan datan.
  10. Merkitse "Tämä data on kerätty ja se jaetaan Googlelle Googlen käytäntöjen mukaisesti" ‑ruutu valituksi, jos tämä pitää paikkansa.
  11. Määritä jäsenyyden kesto. Kesto on oletuksena rajaton, mutta voit valita haluamasi aikarajan.
  12. Klikkaa Tallenna.

Näin voit poistaa asiakaslistan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Omat datasegmentit ‑välilehteä.
  5. Klikkaa yleisötaulukosta asiakaslistaasi.
  6. Klikkaa Asiakaslista-paneelissa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa.
  7. Valitse Poista lista.