Problemen met importeren van oproepconversies oplossen

Als u telefoongesprekken wilt bijhouden die tot verkopen of andere waardevolle acties van klanten leiden, kunt u gegevens van uw oproepconversies importeren in Google Ads. Soms komt het totale aantal conversies dat Google Ads telt niet overeen met wat u verwacht.

In dit artikel worden veelvoorkomende redenen genoemd waarom sommige oproepconversies niet worden geteld.

Uw Google-doorschakelnummers zijn niet ingeschakeld

Google Ads kan de oproepen alleen correct koppelen als Google-doorschakelnummers zijn ingeschakeld voor uw oproepextensies en alleen bellen-advertenties op het moment dat de oproepen worden ontvangen.

Uw bestand bevat oproepen vanuit andere bronnen

Google Ads kan alleen oproepen via uw click-to-call- en alleen bellen-advertenties van Google correct koppelen en importeren. Als uw upload ook andere bronnen omvat, worden die oproepen niet geteld als conversies.

Mensen bellen zonder op uw oproepextensies of alleen bellen-advertenties te klikken

Als iemand handmatig het weergegeven nummer in uw advertentie belt, worden er geen kosten aan u in rekening gebracht voor de oproep, ook al is de oproep gestimuleerd door uw advertentie. Deze gratis oproepen worden niet geteld als conversies.

Uw bestand bevat onjuiste gegevens

Als u onjuiste gegevens opneemt in het bestand dat u heeft geïmporteerd, ontvangt u een foutmelding of worden uw conversies niet geteld. Hieronder volgen enkele punten waarmee u rekening moet houden:
  • Als u meerdere Google Ads-accounts gebruikt, controleert u of u uw conversies uploadt naar het juiste account.
  • Controleer of de tijdzone correct is en of voor de tijd en tijdzone een van de ondersteunde notaties wordt gebruikt. We raden u aan de tijdzonenotaties in deze lijst te gebruiken om fouten te vermijden die te maken hebben met de overgang naar zomertijd of wintertijd.

Uw bestand bevat te veel rijen

Beperk het bestand met te importeren conversies tot 25.000 rijen.