Om administrativt ägande av hanterade konton

Om du har ett förvaltarkonto kan du vara administrativ ägare av ett hanterat konto, vilket låter dig hantera användaråtkomst i det hanterade kontot.

I den här artikeln förklarar vi hur administrativt ägande fungerar. Om du vill ha mer bakgrundsinformation läser du Om förvaltarkonton.

Så här fungerar administrativt ägande

Ansvariga som är administrativa ägare kan göra följande:

• tilldela och ta bort åtkomst för alla användare av det hanterade kontot
  • ändra åtkomstnivåer för alla användare av det hanterade kontot
  • acceptera/avvisa länkbegäranden till det hanterade kontot från andra ansvariga
  • aktivera och inaktivera administrativt ägande för andra ansvariga
  • ta bort användare från ett hanterat konto
  • aktivera och inaktivera delning av remarketinglista för ett hanterat konto.

Om en ansvarig länkar ett befintligt konto får det inte administrativt ägarskap över detta hanterade konto som standard.

Om en ansvarig skapar ett nytt konto blir den ansvariga automatiskt administrativ ägare för kontot. Även om användare med administrativ åtkomst läggs till i det hanterade kontot är den ansvariga administrativ ägare även i fortsättningen.

Göra en ansvarig till administrativ ägare

Ett förvaltarkonto måste göras till administrativ ägare av ett konto från själva kontot. Gör så här:

1. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot.
  2. Klicka på Kontoåtkomst under Konfiguration.
  3. Klicka på den underordnade sidan Ansvariga.
  4. Aktivera inställningen i kolumnen Administrativ ägare.