Förvaltarkonton (MCC): Om ägarskap av kundkonton

Om du har ett förvaltarkonto kan du vara ägare till ett kundkonto. Ägare har full administratörsåtkomst och dataåtkomst, vilket kan omfatta personligt identifierande information som är kopplad till kundkontot. Det innebär dock inte att kundkontona förlorar ägarskapet till data eller administrativa rättigheter. Kundkontot äger fortfarande sin data och kan ta bort ägaråtkomst genom att ta bort länken.

Administratörer hos ägaransvariga har behörighet att utföra följande åtgärder:

• bjuda in användare med administratörsåtkomst till kundkontot
  • ta bort användare från kundkontot
  • bevilja eller återkalla administratörsåtkomst för användare i kundkontot
  • godkänna och avvisa länkförfrågningar från andra ansvariga till kundkontot
  • inaktivera ägarskap
  • överlåta ägarskap till ett annat förvaltarkonto
  • ta bort länken till andra ansvariga från kundkontot
  • aktivera delning av remarketinglistor i kundkontot så att listorna i kundkontot kan delas med andra konton under förvaltarkontot
  • anpassa säkerhetsinställningarna i kundkontot
Obs! Vi rekommenderar att en ansvarig utses till ägare endast om förvaltarkontot kräver dessa behörigheter.

I den här artikeln beskriver vi hur ägarskap fungerar. Mer bakgrundsinformation finns i Om förvaltarkonton.

Så fungerar ägarskap

Ett kundkonto kan ha en enda ägare. Om en ansvarig skapar ett nytt konto blir han eller hon automatiskt ägare av kontot. Om en ansvarig länkar ett befintligt konto får det som standard inte ägarskap för detta kundkonto. Kundkontot måste aktivera ägarskap för förvaltarkontot.

Ägarskapet flyttas över, vilket innebär att om ditt förvaltarkonto är ägare av ett kundkonto får alla ansvariga ovanför förvaltarkontot också ägarskap.

Göra en ansvarig till ägare

Användare med administratörsåtkomst till kundkontot kan göra ett förvaltarkonto till ägare.

Obs! Du kan inte aktivera ägarskap om du saknar administratörsåtkomst till kundkontot eller om en ansvarig redan äger kontot. Om du vill ändra vilken ansvarig som har ägarskap kan du läsa anvisningarna för att överlåta ägarskap nedan.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga på menyn högst upp på sidan.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn i kolumnen Ägare och välj Ja.

Överlåta ägarskap till en annan ansvarig

En användare med administratörsåtkomst till ett förvaltarkonto med ägarskap kan överlåta ägarskapet till en annan ansvarig.

Användare i kundkontot har inte behörighet att överlåta ägarskap men kan alltid ta bort länken till en ansvarig med ägarskap. När länken till en ägare är borttagen kan kundkontot aktivera ägarskap för en annan ansvarig.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför tabellen under Inställningar för underkonto.
  4. Välj kolumnen Ägare.
  5. Klicka på Använd.
  6. Välj kontot vars ägarskap du vill ändra.
  7. Klicka på rullgardinsmenyn i kolumnen Ägare.
  8. Välj den ansvariga som ska vara ensam ägare eller välj att ta bort alla ägare.

Inaktivera ägarskap

En användare med administratörsåtkomst till ett förvaltarkonto med ägarskap kan inaktivera ägarskap. Tänk på att kundkontot måste ha minst en användare med administratörsåtkomst för att detta ska vara möjligt. Användare i kundkontot har inte behörighet att inaktivera ägarskap utan att ta bort länken till förvaltarkontot.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Välj under Kontoinställningar de konton vars ägarskap du vill inaktivera.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Välj Ta bort ägare i rullgardinsmenyn.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Kontohantering