Hallinnoijan tilit (MCC): Tietoja asiakastilien omistajuudesta

Jos sinulla on hallinnoijan tili, voit olla asiakastilin omistaja. Omistajilla on täydet järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet ja pääsy dataan. Heillä voi olla pääsy myös asiakastiliin liittyviin henkilötietoihin, mutta datan omistajuus tai järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet säilyvät asiakastileillä. Asiakastili omistaa edelleen datan ja voi halutessaan poistaa omistajan pääsyn poistamalla linkityksen.

Järjestelmänvalvojilla, joilla on pääsy omistavalle hallinnoijan tilille, on lupa tehdä seuraavat toimet:

• kutsua asiakastilille käyttäjiä, joilla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet
  • poistaa asiakastililtä käyttäjiä
  • myöntää käyttäjille järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet asiakastilille tai peruuttaa ne
  • hyväksyä ja hylätä muiden hallinnoijien lähettämiä asiakastilien linkityspyyntöjä
  • poistaa omistajuuden
  • siirtää omistajuuden toiselle hallinnoijan tilille
  • poistaa muiden hallinnoijien linkityksen asiakastililtä
  • ottaa käyttöön uudelleenmarkkinointiluetteloiden jakamisen asiakastilillä, jolloin asiakastilin luettelot voidaan jakaa muille hallinnoijan tilillä oleville tileille
  • säätää asiakastilin suojausasetuksia.
Huom. On suositeltavaa, että hallinnoijasta tehdään omistaja ainoastaan, jos hallinnoijan tili edellyttää näitä oikeuksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten omistajuus toimii. Lisätietoja on artikkelissa Tietoja hallinnoijan tileistä.

Näin omistajuus toimii

Asiakastilillä voi olla vain yksi omistaja. Jos hallinnoija luo uuden tilin, hänestä tulee automaattisesti kyseisen tilin omistaja. Jos hallinnoija kuitenkin linkittää aiemmin luodun tilin, hänestä ei tule oletuksena kyseisen asiakastilin omistajaa. Asiakastilin täytyy myöntää omistajuus hallinnoijan tilille.

Omistajuus siirtyy, eli jos hallinnoijan tili on asiakastilin omistaja, myös kaikki kyseisen hallinnoijan yläpuolella olevat hallinnoijat saavat omistajuuden.

Hallinnoijan tekeminen omistajaksi

Käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet asiakastilille, voi tehdä hallinnoijan tilistä omistajan.

Huom. Et voi myöntää omistajuutta, jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan pääsyoikeuksia asiakastilille tai jos hallinnoija on jo tilin omistaja. Jos haluat siirtää omistajuuden toiselle hallinnoijalle, katso alta ohjeet omistajuuden siirtämiseen.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Pääsyoikeudet ja turvallisuus.
  3. Klikkaa sivun yläosan valikosta Hallinnoijat.
  4. Klikkaa Omistaja-sarakkeesta avattavaa valikkoa ja valitse Kyllä.

Omistajuuden siirtäminen toiselle hallinnoijalle

Käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet omistavalle hallinnoijan tilille, voi siirtää omistajuuden toiselle hallinnoijalle.

Asiakastilin käyttäjillä ei ole oikeutta siirtää omistajuutta, mutta he voivat halutessaan poistaa linkityksen hallinnoijan ja omistajuuden väliltä. Kun linkitys omistavaan hallinnoijan tiliin on poistettu, asiakastili voi myöntää omistajuuden jollekin toiselle hallinnoijalle.

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilille.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  3. Klikkaa Alatilin asetukset ‑kohdasta taulukon yläpuolelta sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  4. Valitse Omistaja-sarake.
  5. Klikkaa Käytä.
  6. Etsi tili, jonka omistajuutta haluat muuttaa.
  7. Klikkaa Omistaja-sarakkeesta avausnuolta.
  8. Valitse avattavasta valikosta hallinnoija, jonka haluat olevan ainoa omistaja, tai poista kaikki omistajat.

Omistajuuden poistaminen

Käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet omistavalle hallinnoijan tilille, voi poistaa omistajuuden. Huomaa, että tämän toiminnon suorittamiseksi asiakastilillä on oltava vähintään yksi käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Asiakastilin käyttäjillä ei ole lupaa poistaa omistajuutta poistamatta hallinnoijan tilin linkitystä.

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilille.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  3. Klikkaa Alatilin asetukset ‑kohdasta tilit, joiden omistajuuden haluat poistaa.
  4. Klikkaa Muokkaa.
  5. Valitse avattavasta valikosta Poista omistaja.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hallinnoijan tilit (Oma asiakaskeskus)

Tilin hallinta