Uw slimme campagne aan Google Analytics koppelen

• Koppel uw Google Analytics- en Google Ads-accounts om bezoeken aan uw site vanuit uw advertenties bij te houden.
  • Bekijk de Google Analytics-gegevens voor uw advertenties en de advertentieprestaties in het overzicht van uw slimme campagnes.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Door Google Analytics en Google Ads te gebruiken, kunt u meten hoe goed uw website aan de verwachtingen van uw bedrijf voldoet. U kunt bijvoorbeeld de prestaties van uw advertenties meten door afgeronde activiteiten op uw website bij te houden (ook wel conversies genoemd) die bijdragen aan het succes van uw bedrijf, zoals aankopen of aanmeldingen voor een nieuwsbrief.

Als u Google Analytics al gebruikt om verkeer naar en op uw website bij te houden, kunt u uw Google Analytics-account en uw Google Ads-account koppelen. Nadat beide accounts zijn gekoppeld, kunt u uw Google Analytics-statistieken op basis van advertenties bekijken in het overzicht van uw slimme campagnes.

Voordelen van de koppeling tussen Google Analytics en slimme campagnes

Slimme campagnes maken gebruik van Google Ads-technologie en AI om zichtbare resultaten te leveren voor uw bedrijf, terwijl de installatietijd minimaal is en er geen onderhoud nodig is. Door conversies met Google Analytics in te stellen en Google Analytics aan uw slimme campagnes te koppelen, kunnen de slimme campagnes met AI nog beter echte, meetbare resultaten op te leveren voor uw bedrijf.

Aan de slag

1. Uw accounts koppelen

Als u uw Google Analytics- en Google Ads-accounts wilt koppelen, moeten beide accounts hetzelfde e-mailadres voor inloggen gebruiken.

Heeft u al een Google Analytics-account met hetzelfde e-mailadres voor inloggen? Dan ziet u in het overzicht van uw slimme campagnes de optie om uw accounts te koppelen. Als u nog geen Google Analytics-account heeft, kunnen we er in Google Ads rechtstreeks een voor u maken.

Opmerkingen:

• Als u vanuit Google Ads een nieuw Analytics-account maakt en uw bedrijf onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) of de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA) valt, moet u de voorwaarden voor gegevensverwerking voor uw analysegegevens accepteren. Log in op uw Analytics-account om deze voorwaarden te lezen en te accepteren.
  • Slimme campagnes die aan Google Analytics zijn gekoppeld, importeren conversies en zetten deze aan voor alle Google Ads-campagnes. Als u meerdere slimme campagnes heeft, worden alle andere slimme campagnes ook gekoppeld nadat u een slimme campagne aan Google Analytics heeft gekoppeld.
  • Als u andere Google Ads-campagnetypen heeft (zoals campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes enzovoort) die gebruikmaken van Slim bieden voor conversies, kan het importeren en aanzetten van conversies voor uw slimme campagnes van invloed zijn op biedingen van deze andere campagnetypen.

Als u niet wilt dat deze conversies worden gebruikt voor Slim bieden van andere campagnetypen, kunt u ze uitsluiten door ze uit te vinken in de instelling Opnemen in Conversies.

2. De Google Analytics-tracking-ID toevoegen aan uw website

Tracking-ID's

Google Analytics biedt een tracking-ID voor elke website waarvoor u het verkeer wilt bijhouden. De tracking-ID is een tekenreeks zoals UA-000000-01. De tracking-ID (ook wel een Google Analytics JavaScript-fragment genoemd) moet aan elke pagina van uw website worden toegevoegd.

Tijdens de installatie van Analytics in Google Ads kunt u de tracking-ID vinden onder Uw website koppelen.

Nadat u uw tracking-ID heeft gevonden, opent u uw contentmanagementsysteem (CMS), de tool waarmee u uw website onderhoudt. Ga daarna naar de pagina met instellingen om tracking-ID's voor Google Analytics op te geven.

Sommige CMS-systemen vereenvoudigen de installatie van Analytics-trackingcodes door plug-ins aan te bieden waarmee de code op uw webpagina's wordt geïnstalleerd. Lees de instructies van het platform om uw tracking-ID voor Analytics toe te voegen.

Hier vindt u instructies waarmee u Analytics kunt instellen bij een aantal veelvoorkomende websiteproviders:

Analytics-tags

Als u uw tracking-ID met een van de bovenstaande CMS-systemen (zoals Shopify, Squarespace enzovoort) heeft ingesteld, bent u klaar. Als u uw websitecode handmatig bewerkt, moet u een Google Analytics-tag toevoegen aan elke pagina op uw website.

Een Google Analytics-tag is een JavaScript-fragment waarmee gegevens van een website worden verzameld en naar Google Analytics worden gestuurd. Voor elke website of webpagina wordt een tag gemaakt. U kunt het hele, onbewerkte fragment op elke webpagina plakken die u wilt bijhouden. Dit doet u door het fragment direct vóór de afsluitende tag </head> in te voegen.

U kunt in het Helpcentrum van Google Analytics meer informatie vinden over hoe u de webanalyse-tag kunt instellen.

3. Bestemmingsdoelen toevoegen of bewerken

U kunt bestemmingsdoelen instellen om bij te houden hoe vaak klanten op een bepaalde pagina van uw website terechtkomen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. U moet bestemmingsdoelen toevoegen aan pagina's waarop belangrijke acties worden weergegeven, zoals op de pagina's voor contact, aankopen, registratie en aanmelden. Met efficiënte bestemmingsdoelen kunt u meten hoe goed uw advertenties klanten naar uw bedrijf leiden.

Nadat u een bestemmingsdoel heeft toegevoegd, wordt dit toegevoegd aan de Google Analytics-instelling en gemeld in het dashboard van de slimme campagne.

Voorbeeld

U wilt met uw advertenties aanmeldingen voor uw website www.uwpagina.com stimuleren.

Als mensen zich aanmelden op uw website, worden ze omgeleid naar een pagina met de URL www.uwpagina.com/aanmelding_afronden. Als u een bestemmingsdoel met deze pagina-URL instelt, kunt u zien hoeveel klanten zich aanmelden voor uw website.