Een slimme campagne maken

Leidinggeven aan een bedrijf is al een volledige dagtaak, dus mag online adverteren voor uw bedrijf daar niet te veel aan toevoegen. Met slimme campagnes wordt adverteren voor uw bedrijf wel heel gemakkelijk.

U heeft aan een paar minuten genoeg om te beginnen met slimme campagnes: u stelt een advertentie op voor uw bedrijf, beslist over een budget, selecteert het product of de service die uw bedrijf aanbiedt en laat ons een lijst met gerelateerde zoektermen maken. Na de eerste installatie beheert Google Ads uw advertenties verder automatisch.

Wanneer potentiële klanten op Google naar producten of services zoeken die zijn gerelateerd aan uw zoektermen, komt uw advertentie in aanmerking voor weergave boven of onder de zoekresultaten. Op Google Maps komt uw advertentie in aanmerking voor weergave op de kaart zelf of onder de zoekresultaten. U heeft ook de mogelijkheid het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf in uw advertentie op te nemen. U betaalt alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt en u kunt uw advertentie bewerken of uw advertenties op elk gewenst moment annuleren door naar het overzicht Campagnes te gaan.

In dit artikel leest u hoe u een slimme campagne in Google Ads kunt instellen.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat u vertrouwd raakt met slimme campagnes.

Instructies

U kunt slimme campagnes alleen maken met de webversie van Google Ads.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het overzicht Campagnes op Nieuwe campagne.
  3. Volg de stapsgewijze instructies om een campagne te maken.