Kolmantena osapuolena toimivan sovellusanalytiikkatoimittajan linkittäminen Google Adsiin

Jos seuraat ja mittaat mobiilisovelluskonversioita kolmantena osapuolena toimivan sovellusanalytiikkatoimittajan avulla, voit tuoda datan Google Adsiin linkittämällä kolmannen osapuolen tilisi Google Ads ‑tiliisi. Voit myös linkittää kolmantena osapuolena toimivan sovellusanalytiikkatoimittajan Google Adsiin uudelleenmarkkinointilistojen luomista varten. (Ota sovelluksen SDK käyttöön yhteistyössä toimittajan edustajan kanssa.)

Voit linkittää Google Ads ‑tilisi ja kolmannen osapuolen tilisi luomalla linkin tunnuksen ja jakamalla sen kolmantena osapuolena toimivalle toimittajalle tai lisäämällä tunnuksen suoraan kolmannen osapuolen tilillesi. Sinun on luotava erillinen linkkitunnus jokaiselle sovellukselle, jota seuraat kolmannen osapuolen ratkaisun avulla. Luotuasi tunnuksen ja jaettuasi sen kolmannelle osapuolelle voit importoida konversiotapahtumat Google Adsiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten linkität kolmannen osapuolen sovelluksen tiliisi ja jaat linkin muille tileille.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Uuden linkin luominen

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa "Kolmannen osapuolen sovellusanalytiikka" ‑kohdasta Tiedot.
  4. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos et ole aiemmin linkittänyt sovellusanalytiikkatoimittajia Google Ads ‑tiliisi, klikkaa Luo linkin tunnus.
    • Jos olet jo linkittänyt sovellusanalytiikkatoimittajia Google Ads ‑tiliisi ja haluat luoda uuden linkin, klikkaa pluspainiketta , niin voit linkittää uuden toimittajan tai sovelluksen.

Huom. Sinulla on oltava tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, jotta voit luoda linkin tunnuksen.

5. Valitse sovellusanalytiikkatoimittajasi. Jos toimittajaa ei näy avattavassa valikossa, valitse Muu toimittaja ja lisää sitten toimittajan yksilöllinen tunnus. Jos et tiedä tunnusta, kysy sitä toimittajaltasi. Voit myös selvittää tunnuksen yhdessä toimittajasi kanssa kehittäjän oppaan avulla.
  6. Valitse mobiilisovelluksen käyttöympäristö.
  7. Etsi sovelluksesi kyseisen hakukentän avulla.
  8. Klikkaa Luo linkin tunnus.
  9. Kopioi linkin tunnus klikkaamalla kopiointipainiketta . Liitä linkin tunnus kolmannen osapuolen tiliisi.
  10. Klikkaa Valmis. Tilanasi näkyy Vahvistamaton siihen asti, kun olet lisännyt linkin tunnuksen kolmannen osapuolen tilillesi ja konversiodata alkaa näkyä Google Adsissa.

Näin jaat linkin muiden Google Ads ‑tilien kanssa

Jos hoidat samaan sovellukseen liittyviä kampanjoita useilla Google Ads ‑tileillä, suosittelemme käyttämään MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Luo tällöin linkkitunnus kolmantena osapuolena toimivalle sovellusanalytiikkatoimittajalle hallinnoijan tililläsi. Näin kaikilla hallinnoijan konversioseurantaa käyttävillä tileillä voidaan seurata sovelluskonversioita hallinnoijan tilillä luodun linkkitunnuksen avulla.

Jos et voi käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa esimerkiksi siksi, että teet yhteistyötä useiden toimistokumppaneiden kanssa, voit jakaa linkin tunnuksen toisen Google Ads ‑tilin kanssa. Tili, jolta jaat tunnuksen, on jatkossa linkin tunnuksen omistaja. Ainoastaan linkin tunnuksen omistaja voi jakaa linkin tunnuksen muiden tilien kanssa. Kaikki omistajan kutsun hyväksyneet tilit voivat importoida jaettuun linkkitunnukseen liitetyn sovelluksen konversioita kolmantena osapuolena toimivalta sovellusanalytiikkatoimittajalta.

Huom. Jos teet yhteistyötä yhden tai useamman toimistokumppanin kanssa, pidä itselläsi kaikkien sovellustesi linkkien tunnusten omistajuus. Näin voit jakaa linkkien tunnukset muille tileille tai poistaa linkit muilta tileiltä tarpeen mukaan. Jos esimerkiksi haluat siirtää Google Ads ‑datasi toimistosta toiseen, sinun ei tarvitse kuin poistaa linkki toimiston tililtä.

Vaikka et itse aktiivisesti hoitaisi omia tilejäsi, suosittelemme linkkitunnusten luomista tilillä, jolle sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Näin voit jakaa tunnukset kaikille tileille, joilla niitä tarvitaan konversioseurantaa tai uudelleenmarkkinointia varten.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa "Kolmannen osapuolen sovellusanalytiikka" ‑kohdasta Tiedot.
  4. Klikkaa jaettavan linkin Toiminnot-sarakkeesta Valinnat. Tee jokin seuraavista:
    • Jaa linkin tunnus toiselle tilille.
      1. Valitse Jaa toisen tilin kanssa.
      2. Anna sen tilin asiakastunnus, jolle haluat jakaa linkin, ja valitse Seuraava.
      3. Klikkaa Lähetä kutsu.
    • Poista aiemmin hyväksymäsi linkki valitsemalla Poista linkki. Klikkaa avautuvasta valintaikkunasta uudelleen Poista linkki.
    • Hyväksy toiselta tililtä jaettu linkki valitsemalla taulukon jaettujen linkkien Toiminnot-sarakkeesta Hyväksy linkki.
    • Poista linkki jaetuilta tileiltä valitsemalla Poista käyttöoikeudet.
    • Poista sovelluksen linkitys jaettujen tilien kanssa valitsemalla Poista sovelluksen linkitys.

Huom. Google Ads ‑tili voi jakaa linkin tunnuksen enintään 20 muun tilin kanssa. Jos haluat jakaa linkin tunnuksen yli 20 tilin kanssa, voit linkittää tilit hallinnoijan tiliisi ja määrittää MCC-tilin alaisen konversioseurannan.

Linkin tunnuksen luominen uudelleen

Voit luoda linkin tunnuksen uudelleen tilisi Toiminnot-sarakkeesta. Kun teet tämän, vanha linkin tunnus ei enää toimi ja sinun on ilmoitettava heti uusi linkin tunnus kolmantena osapuolena toimivalle analytiikkatoimittajalle.

Web to App Connect

Jos sinulla on sekä verkkosivusto että mobiilisovellus, voit ottaa sovelluskonversioseurannan käyttöön Web to App Connectin avulla. Kun olet ottanut käyttöön konversioseurannan ja täsmälinkityksen (jonka avulla voit linkittää mainoksista suoraan yrityssovellukseen) Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla, asiakkaat voivat käyttää sovellusta saumattomasti ja voit saada keskimäärin kaksi kertaa suuremman konversioprosentin sovellukseesi johtavista mainoksen klikkauksista kuin mobiilisivuston klikkauksista.

Web to App Connectilla asiakkaat voivat helposti viimeistellä haluamansa asian, olipa se sitten ostoksen tekeminen, rekisteröityminen tai tuotteiden lisääminen ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konvertoitumisen parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.