Om automatiska tillägg

Med automatiska tillägg kan du få mer omfattande annonser och större chans att värva nya kunder. När vi tror att ett automatiskt tillägg kan förbättra ditt annonsresultat skapar Google Ads tillägget automatiskt och visar det under annonsen. De flesta automatiska tillägg kan visas med alla annonstyper, men vissa visas bara på datorer.

Visa automatiska tillägg

För att se vilka automatiska tillägg som har lagts till i dina annonser eller om du vill ta bort automatiska tillägg från dina annonser måste du först leta reda på dem. I den tidigare AdWords-upplevelsen kan du se automatiska tillägg genom att klicka på fliken Annonstillägg och välja rapporten Automatiska tillägg på rullgardinsmenyn Visa. Om du vill redigera dina automatiska tillägg klickar du på länken Alternativ för automatiska tillägg (avancerat) under tabellen och sedan på Redigera. I den nya Google Ads-upplevelsen klickar du på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Automatiska tillägg högst upp på sidan.

Typer av automatiska tillägg

Automatiska samtalstillägg

När innehållet på din webbplats tyder på att du vill att kunderna ska ringa dig kan Google Ads infoga automatiska samtalstillägg. Då kan människor klicka på tillägget när de vill ringa till ditt företag. Läs mer om samtalstillägg.

Automatiska sms-tillägg

När innehållet på din webbplats tyder på att du vill att kunder ska skicka sms till dig eller när du har använt ett mobilnummer för att skapa ett samtalstillägg kan Google Ads lägga till automatiska sms-tillägg så att det går att kontakta ditt företag direkt. Läs mer om sms-tillägg.

Dynamiska länktillägg

Med platslänkstillägg kan du leda kunderna till rätt ställe på din webbplats. Om du till exempel har en restaurang kan dina webbplatslänkar innehålla länkar med följande texter: Öppettider, Meny, Hemkörning. Läs mer om dynamiska länktillägg.

Exempel

Hennings bageri för hundar
Annons www.example.com
Handtillverkade hundkex och andra godsaker. Endast det bästa för din hund!
Specialerbjudanden · Om oss · Kex · Nyttig kost

Tillägg med dynamisk utbudsinformation

Utbudsinformation innehåller ytterligare beskrivande text som ger användarna en tydligare uppfattning om produkterna och tjänsterna du erbjuder. Läs mer om tillägg med dynamisk utbudsinformation.

Exempel

Arons elektronik – komplett service
Annons www.example.com
Köp bärbara datorer, smartphones, videospel och annat hos Arons elektronik.
Tjänster: Teknisk support, återvinning av e-avfall, datorreparationer, lär dig kodning …

Automatiska adresstillägg och affiliate-adresstillägg

Med adresstillägg kan människor hitta till dina fysiska företagsadresser med hjälp av annonser som innehåller din adress, vägbeskrivningar eller avståndet till ditt företag. På liknande sätt kan affiliate-adresstillägg hjälpa kunder att hitta återförsäljare som säljer dina produkter (till exempel om du är en elektroniktillverkare som samarbetar med återförsäljare för att sälja tv-apparater och andra produkter). Människor kan klicka eller trycka på dessa tillägg för att se mer information om platser som är relevanta för ditt företag. Adresstillägg och affiliate-tillägg kan även innehålla ett telefonnummer eller en knapp så att kunderna enkelt kan ringa till dina eller dina återförsäljares företagsadresser. Läs mer om adresstillägg och affiliate-adresstillägg.

Viktigt! Om du inte har lagt till platser i ditt konto kan Google Ads automatiskt matcha ditt företag mot kända platser (baserat på olika kontoattribut, bland annat målsidor) och lägga till informationen i ditt konto för att skapa dessa tillägg. För att platsinformationen ska bli så korrekt som möjligt rekommenderar vi dock att du lägger till den manuellt.

Tillägg med säljaromdömen

Säljaromdömen visar en kombination av information och recensioner bredvid dina annonser så att kunderna ser vilka annonsörer som får högt betyg för sin service. Läs mer om tillägg med säljaromdömen.

Exempel

Saras designskor
Annons www.example.com

Omdömet 4.0 ★★★★ för saras-skor.se
Fri frakt och retur på stor urval av märkesskor.

Dynamiska informationstillägg

Dynamiska informationstillägg underlättar för människor att bestämma om de ska besöka din webbplats genom att visa relevant information om dina produkter och tjänster. Om en annonsörs målsida innehåller information som kan vara bra att känna till, som ”25 års erfarenhet”, ”Boka online” eller ”Certifierade tekniker”, kan sådan information visas automatiskt tillsammans med annonstexten i form av dynamisk informationstext. Läs mer om dynamiska informationstillägg.

Så fungerar de

Det kostar inget att visa tillägg i dina annonser, men du debiteras som vanligt för klick på din annons och för vissa interaktioner via tilläggen. Du debiteras exempelvis när någon klickar på en samtalsknapp i ett automatiskt samtalstillägg eller på sms-knappen i ett automatiskt sms-tillägg. Däremot debiteras du inte för klick på tillägg med säljaromdömen (men klick på själva annonsen debiteras som vanligt).

Tillägg brukar ge bättre annonsresultat, eftersom de ökar sannolikheten för att människor klickar på dina annonser. Google Ads debiterar högst två klick (per exponering) på varje annons och dess tillägg. Om du vill välja bort automatiska tillägg kan du läsa Ta bort tillägg.

Automatiska tillägg kan användas med kampanjer och annonsgrupper som också använder manuella tillägg. Vi rekommenderar att du använder alla manuella tillägg som är relevanta för din verksamhet. Läs mer i Om tillägg.