Automaattiset laajennukset

Automaattiset laajennukset voivat lisätä mainostesi vaikuttavuutta ja parantaa mahdollisuuksiasi tavoittaa uusia asiakkaita. Kun automaattisen laajennuksen ennustetaan parantavan mainoksen tehokkuutta, Google Ads luo ja näyttää laajennuksen automaattisesti mainoksesi alapuolella. Useimpia automaattisia laajennuksia voidaan näyttää kaikissa mainostyypeissä mutta joitain vain pöytätietokoneissa ja kannettavissa.

Automaattisten laajennusten katsominen

Jos haluat nähdä, mitä automaattisia laajennuksia mainoksiisi on lisätty, tai jos haluat poistaa laajennuksia, sinun on ensin etsittävä ne. Aiemmassa AdWordsissa voit nähdä automaattiset laajennukset klikkaamalla Mainoslaajennukset‑välilehteä ja valitsemalla avattavasta Näytä‑valikosta "Automaattiset laajennukset" ‑raportin. Jos haluat muokata automaattisia laajennuksia, klikkaa taulukon alapuolella olevaa Automaattisten laajennusten asetukset (lisäasetukset) ‑linkkiä ja valitse Muokkaa. Tee uudessa Google Adsissa näin: klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Automaattiset laajennukset.

Automaattisten laajennusten tyypit

Automaattiset puhelulaajennukset

Jos verkkosivustosi perusteella näyttää siltä, että yhtenä liiketoimintatavoitteenasi on saada asiakkailta puheluita, Google Ads saattaa ottaa käyttöön automaattiset puhelulaajennukset. Tällöin mobiililaitteiden käyttäjät voivat soittaa yritykseesi laajennusta klikkaamalla. Lue lisää puhelulaajennuksista.

Dynaamiset sivustolinkkilaajennukset

Sivustolinkkilaajennusten avulla voit ohjata käyttäjiä oikeaan paikkaan verkkosivustollasi. Jos omistat esimerkiksi ravintolan, sivustolinkkisi voivat sisältää linkit seuraavilla teksteillä: Aukioloajat, Ruokalista ja Kotiinkuljetus. Lue lisää dynaamisista sivustolinkkilaajennuksista.

Esimerkki

Valtterin leipomo koirille
Mainos www.example.com
Kotitekoisia keksejä ja herkkuja. Eikö koirasikin ansaitse parasta?
Tarjoukset · Tietoja meistä · Keksit · Terveelliset ruokavaliot

Dynaamiset sisältöpoimintalaajennukset

Sisältöpoiminnat sisältävät ylimääräisen kuvaustekstin, jonka avulla ihmiset saavat paremman käsityksen yrityksesi tarjoamasta tuote- ja palveluvalikoimasta. Lue lisää dynaamisista sisältöpoimintalaajennuksista.

Esimerkki

ACME Elektroniikka – Täyden palvelun elektroniikkaliike
Mainos www.example.com
ACME Elektroniikasta saat kannettavat, älypuhelimet, videopelit ja paljon muuta!
Palvelut: Tekninen tuki, kierrätys, tietokoneiden korjaus, oppitunteja

Automaattiset sijaintilaajennukset ja yhteistyökumppanien sijainnit näyttävät laajennukset

Sijaintilaajennukset voivat auttaa käyttäjiä löytämään yrityksesi fyysisiä toimipaikkoja näyttämällä mainostesi yhteydessä osoitteen, reittiohjeet tai etäisyyden toimipaikkaan. Vastaavasti yhteistyökumppanien sijainnit näyttävät laajennukset voivat auttaa asiakkaita löytämään jälleenmyyjiä, jotka myyvät tuotteitasi (esimerkiksi jos olet elektroniikkavalmistaja, jonka valmistamat televisiot ja muut laitteet ovat ostettavissa jälleenmyyjien kautta). Käyttäjät voivat klikata tai napauttaa näitä laajennuksia saadakseen lisätietoja yritykseesi liittyvistä sijainneista. Sijaintilaajennuksissa ja yhteistyökumppanien sijainnit näyttävissä laajennuksissa voi olla myös puhelinnumero tai soittopainike, jotta käyttäjät voivat soittaa helposti yrityksesi tai jälleenmyyjiesi toimipaikkoihin. Lue lisää sijaintilaajennuksista ja yhteistyökumppanien sijainnit näyttävistä laajennuksista.

Tärkeää: Jos et ole lisännyt sijainteja tilillesi, Google Ads voi hakea automaattisesti vastaavuuksia yrityksesi ja tunnettujen sijaintien välille (erilaisten tilin ominaisuuksien, kuten laskeutumissivujen, perusteella) ja lisätä tiedot tilillesi näiden laajennusten luomista varten. Suosittelemme kuitenkin, että lisäät sijaintitiedot itse, jotta ne ovat mahdollisimman tarkat.

Arvio myyjästä ‑laajennukset

Arviot myyjästä ovat useista lähteistä koottuja tietoja ja arvosteluja, jotka näytetään mainostesi yhteydessä. Arvioiden avulla käyttäjät tietävät, mitkä mainostajat tunnetaan korkealaatuisesta palvelusta. Lue lisää arvio myyjästä ‑laajennuksista.

Esimerkki

Saaran kenkäkauppa
Mainos www.example.com

4.0 ★★★★★ arvio sivustolle saarankengat.fi
Maksuton toimitus ja palautus useille Esimerkkibrändin kengille

Dynaamiset huomiotekstilaajennukset

Dynaamisten huomiotekstien avulla voit näyttää potentiaalisille asiakkaille oleellisia tietoja sivustollasi myytävistä tuotteista ja palveluista. Näin he voivat helpommin päättää, kannattaako heidän käydä sivustollasi. Jos mainostajan laskeutumissivulla mainitaan mahdollisesti hyödyllisiä tietoja, kuten "25 vuoden kokemus", "Varaa verkossa" ja "Valtuutetut mekaanikot", näitä tietoja voidaan näyttää automaattisesti mainostekstin yhteydessä dynaamisina huomioteksteinä. Lue lisää dynaamisista huomiotekstilaajennuksista.

Näin ne toimivat

Laajennusten lisääminen kampanjoihin on maksutonta, mutta sinua veloitetaan tavalliseen tapaan mainoksesi klikkauksista sekä tietyistä mainoslaajennuksiin liittyvistä käyttäjän toimista. Sinua veloitetaan esimerkiksi silloin, kun joku klikkaa automaattisen puhelulaajennuksen soittopainiketta.

Poikkeus: Sinua ei veloiteta arvio myyjästä ‑laajennusten klikkauksista (itse mainosten klikkauksista veloitetaan tavalliseen tapaan).

Laajennukset parantavat yleensä mainosten tehoa ja nostavat klikkausprosenttia. Google Ads veloittaa enintään kahdesta klikkauksesta impressiota kohden kunkin mainoksen ja sen laajennusten osalta. Jos haluat poistaa automaattiset laajennukset käytöstä, katso ohjeet artikkelista Laajennusten poistaminen.

Automaattiset laajennukset ovat yhteensopivia manuaalisia laajennuksia käyttävien kampanjoiden ja mainosryhmien kanssa. Suosittelemme, että käytät kaikkia manuaalisia laajennuksia, jotka soveltuvat yrityksesi liiketoimintaan. Lisätietoja on artikkelissa Tietoja laajennuksista.