Tietoja automaattisista laajennuksista

Automaattisten laajennusten ansiosta mainoksesi ovat entistä tehokkaampia ja saat lisää mahdollisuuksia uusien asiakkaiden tavoittamiseen. Kun automaattisen laajennuksen ennustetaan parantavan mainoksen tehokkuutta, Google Ads luo ja näyttää laajennuksen automaattisesti mainoksesi alapuolella. Useimpia automaattisia laajennuksia voidaan näyttää kaikissa mainostyypeissä mutta joitain vain pöytätietokoneissa ja kannettavissa.

Automaattisten laajennusten katselu

Jos haluat nähdä, mitä automaattisia laajennuksia mainoksiisi on lisätty, tai jos haluat poistaa laajennuksia, sinun on ensin etsittävä ne. Aiemmassa AdWordsissa automaattisia laajennuksia voidaan tarkastella klikkaamalla Mainoslaajennukset‑välilehteä ja valitsemalla avattavasta Näytä‑valikosta Automaattiset laajennukset ‑raportti. Jos haluat muokata automaattisia laajennuksia, klikkaa taulukon alapuolelta Automaattisten laajennusten asetukset (lisäasetukset) ‑linkkiä ja klikkaa sitten Muokkaa. Klikkaa uudessa Google Adsissa vasemman reunan sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Automaattiset laajennukset.

Automaattisten laajennusten tyypit

Automaattiset puhelulaajennukset

Jos verkkosivustosi perusteella näyttää siltä, että yhtenä liiketoimintatavoitteenasi on saada asiakkailta puheluita, Google Ads saattaa ottaa käyttöön automaattiset puhelulaajennukset. Tällöin mobiililaitteiden käyttäjät voivat soittaa yritykseesi laajennusta klikkaamalla. Lue lisätietoja puhelulaajennuksista.

Automaattiset viestilaajennukset

Jos sivustosi perusteella näyttää siltä, että yhtenä liiketoimintatavoitteenasi on saada asiakkailta viestejä tai jos olet lisännyt puhelulaajennuksen määrittämisen yhteydessä matkapuhelinnumeron, Google Ads saattaa ottaa käyttöön automaattiset viestilaajennukset, joilla ohjataan viestejä yritykseesi. Lue lisää viestilaajennuksista.

Dynaamiset sivustolinkkilaajennukset

Sivustolinkkilaajennusten avulla voit ohjata käyttäjiä oikeaan kohtaan verkkosivustollasi. Jos omistat esimerkiksi ravintolan, sivustolinkkisi voivat sisältää linkit seuraavilla teksteillä: Aukioloajat, Ruokalista ja Kotiinkuljetus. Lue lisää dynaamisista sivustolinkkilaajennuksista.

Esimerkki

Valtterin leipomo koirille
Mainos www.example.com
Kotitekoisia keksejä ja herkkuja. Eikö koirasikin ansaitse parasta?
Tarjoukset · Tietoja meistä · Keksit · Terveelliset ruokavaliot

Dynaamiset sisältöpoimintalaajennukset

Sisältöpoiminnat sisältävät ylimääräisen kuvaustekstin, jonka avulla ihmiset saavat paremman käsityksen yrityksesi tarjoamasta tuote- ja palveluvalikoimasta. Lue lisätietoja dynaamisista sisältöpoimintalaajennuksista.

Esimerkki

ACME Elektroniikka – Täyden palvelun elektroniikkaliike
Mainos www.example.com
ACME Elektroniikasta saat kannettavat, älypuhelimet, videopelit ja paljon muuta!
Palvelut: Tekninen tuki, kierrätys, tietokoneiden korjaus, oppitunteja

Automaattiset sijaintilaajennukset

Sijaintilaajennusten avulla voit näyttää mainostesi yhteydessä osoitteesi, toimipisteesi sijainnin kartalla tai etäisyyden yritykseesi ja auttaa näin ihmisiä löytämään sijaintisi. Laajennustasi klikkaamalla tai napauttamalla käyttäjät voivat siirtyä sijaintisivullesi, jolla on kaikki tärkeimmät yritystietosi. Sijaintilaajennuksissa voi olla myös puhelinnumero tai soittopainike, jotta käyttäjät voivat helposti soittaa yritykseesi. Lue lisätietoja sijaintilaajennuksista.

Arvio myyjästä ‑laajennukset

Arviot myyjästä ovat useista lähteistä koottuja tietoja ja arvosteluja, jotka näytetään mainostesi yhteydessä. Arvioiden avulla käyttäjät tietävät, mitkä mainostajat tunnetaan korkealaatuisesta palvelusta. Lue lisää arvio myyjästä ‑laajennuksista.

Esimerkki

Saaran kenkäkauppa
Mainos www.example.com

4.0 ★★★★★ arvio sivustolle saarankengat.fi
Maksuton toimitus ja palautus useille Esimerkkibrändin kengille

Dynaamiset huomiotekstilaajennukset

Dynaamisten huomiotekstilaajennusten avulla voit näyttää ihmisille oleellisia tietoja sivustollasi tarjotuista tuotteista ja palveluista. Näin he voivat helpommin päättää, kannattaako heidän vierailla sivustollasi. Jos mainostajan laskeutumissivulla mainitaan mahdollisesti hyödyllisiä tietoja, kuten "25 vuoden kokemus", "Varaa verkossa" ja "Valtuutetut mekaanikot", näitä tietoja voidaan näyttää automaattisesti mainostekstin yhteydessä dynaamisina huomioteksteinä. Lue lisää dynaamisista huomiotekstilaajennuksista.

Näin se toimii

Laajennusten lisääminen kampanjoihin on maksutonta, mutta mainosten klikkaamisista veloitetaan yleensä entiseen tapaan, samoin tietyistä mainoslaajennuksiin liittyvistä käyttäjän toimista. Jos joku esimerkiksi klikkaa automaattisen puhelulaajennuksen soittopainiketta tai automaattisen viestilaajennuksen viestipainiketta, menee tästä veloitus. Poikkeus: sinua ei veloiteta arvio myyjästä ‑laajennusten klikkauksista (itse mainosten klikkauksista veloitetaan tavalliseen tapaan).

Laajennukset parantavat yleensä mainosten tehoa ja tekevät niiden klikkaamisesta entistä todennäköisempää. Google Ads veloittaa enintään kahdesta klikkauksesta impressiota kohden kunkin mainoksen ja sen laajennusten osalta. Jos haluat poistaa automaattiset laajennukset käytöstä, katso ohjeet kohdasta Laajennusten poistaminen.

Automaattiset laajennukset ovat yhteensopivia manuaalisia laajennuksia käyttävien kampanjoiden ja mainosryhmien kanssa. Suosittelemme, että käytät kaikkia manuaalisia laajennuksia, jotka soveltuvat yrityksesi liiketoimintaan. Lisätietoja on kohdassa Tietoja laajennuksista.