Om sms-tillägg

Med sms-tillägg kan potentiella kunder skicka sms till dig direkt från din annons. Med ett enkelt tryck på annonsen kan de kontakta dig via en mobil enhet när de vill boka tid, få en offert, be om information, begära en tjänst eller något annat. Sms-tillägg kan hjälpa ditt företag att växa genom att kunderna får ytterligare en möjlighet att nå dig.

Google Ads kan lägga till automatiska sms-tillägg när du skapar ett samtalstillägg med ett mobilnummer eller när din webbplats tyder på att du vill att människor ska skicka sms till dig. På så sätt kan kunderna skicka sms direkt till ditt företag. Läs mer om automatiska tillägg.

I den här artikeln beskriver vi sms-tillägg. Du hittar detaljerade anvisningar i Använda sms-tillägg.

Innan du börjar

Sms-tillägg är utformade så att de bara visas för kunder på mobila enheter som kan skicka och ta emot sms. Ditt företag måste också ha ett mobilnummer som kan ta emot, bearbeta och skicka sms.

Så fungerar sms-tillägg

När någon trycker på sms-alternativet i din annons på sin mobila enhet öppnas personens meddelandeapp med ett fördefinierat meddelande som du har angett.

• Du kan lägga till text i tillägget i form av en konkret uppmaning, som ”Sms:a oss för prisförslag på bilförsäkringar”.
  • Du kan välja ett standardinställt meddelande som kunderna kan skicka direkt till dig, som ”Jag vill veta mer. Sms:a mig.”)
  • Om du befinner dig i Australien, Brasilien, Kanada eller USA kan du även skapa ett valfritt autosvar som automatiskt skickas till personer som kontaktar dig via sms-tillägget.

Exempel
Niklas har en bilfirma och kör en reakampanj för stadsjeepar. Han vill använda sms-tillägg så att han snabbt kan ge kunder information om vilka bilar som finns i lager. När kunderna trycker på sms-alternativet visas ett fördefinierat meddelande i deras meddelandeapp.
När någon trycker på ditt sms-tillägg debiteras du för ett klick, precis som om personen hade tryckt på din annons för att besöka din webbplats.

Alternativ för meddelandeleverans

Du kan välja att ta emot och svara på meddelanden från sms-tillägg från ditt mobilnummer eller din e-postadress.

• Om du väljer Telefonnummer kan du svara på meddelandena du får från din annons med ditt eget mobilnummer.
  • Om du väljer Vidarebefordran av e-post skickas meddelandena till din e-postadress. När du svarar på meddelandet skickas ditt svar till kunden som ett sms via ett mobilnummer som du får automatiskt från Google Ads. Detta ger dig större flexibilitet och färre plattformar att hålla koll på för att svara på meddelanden. Obs! Vidarebefordran av e-post är endast tillgängligt för e-postadresser i Gmail, Outlook och Yahoo i Australien, Brasilien, Kanada och USA.

Tips

Gör det möjligt för flera personer på ditt företag att svara på meddelanden genom att skapa ett grupp-e-postalias. Det är en e-postadress som automatiskt vidarebefordrar e-post till alla som du lägger till i gruppen. Detta alias kan du sedan använda i sms-tilläggen. När någon sms:ar ditt företag skickas meddelandet till alla i gruppen, och alla i gruppen kan svara.

Kontonivåer

Du kan lägga till sms-tillägg på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå. Sms-tillägg kan visas i alla kampanjer, annonsgrupper eller annonser i Söknätverket. Om du skapar sms-tillägg på olika nivåer (konto, kampanj eller annonsgrupp) används den som är mest specifik. När du till exempel lägger till sms-tillägg i en annonsgrupp visas dessa tillägg i stället för dina sms-tillägg på kampanj- eller kontonivå. Tillägg på kampanjnivå åsidosätter på samma sätt tillägg på kontonivå. Tänk på att sms-tillägg inte är tillgängliga i Display-nätverket ännu.

Fördelar

Större exponering utan extra Google Ads-kostnader. Det är enkelt att lägga till sms-tillägg i dina annonser och det kostar ingenting.

Utöka verksamheten. Sms-tillägg kan hjälpa ditt företag att växa genom att de gör det enkelt för kunderna att kontakta dig.

Dela tillägget mellan olika annonsgrupper eller kampanjer. Anpassa snabbt tilläggen efter dina behov. Du kan använda samma tillägg i en enstaka annonsgrupp eller i hela kampanjen.

Detaljerad rapportering. Se detaljerad information om sms som skickas mellan personer och ditt företag, följ resultatet av dina tillägg och optimera annonsresultatet genom att aktivera sms-rapportering.