Over berichtextensies

Via berichtextensies kunnen potentiële klanten u vanuit uw advertentie een sms sturen. Met één tik op uw advertentie kunnen mensen op mobiele apparaten contact met u opnemen om een afspraak te maken, een offerte aan te vragen, meer informatie te krijgen, een service aan te vragen en meer. Met berichtextensies kunt u uw bedrijf laten groeien, omdat u mensen een andere handige optie geeft om contact met u op te nemen.

Google Ads kan automatische berichtextensies instellen wanneer u een oproepextensie instelt met een mobiel telefoonnummer of wanneer uit uw website blijkt dat het een van uw bedrijfsdoelen is om mensen u berichten te laten sturen. Hiermee kunnen mensen uw bedrijf rechtstreeks een bericht sturen. Meer informatie over automatische extensies.

In dit artikel vindt u een overzicht van berichtextensies. Ga voor instructies naar Berichtextensies gebruiken.

Voordat u begint

Berichtextensies zijn zo ontworpen dat ze alleen worden weergegeven aan klanten op mobiele apparaten waarmee sms'jes kunnen worden verzonden en ontvangen. Uw bedrijf moet ook een telefoonnummer hebben waarmee sms'jes kunnen worden ontvangen, verwerkt en verzonden.

Hoe berichtextensies werken

Wanneer iemand op zijn mobiele apparaat op de berichtoptie in uw advertentie tikt, wordt zijn berichten-app geopend met een vooraf ingevuld bericht dat u heeft opgesteld.

• U kunt klanten een extensietekst met een specifieke call-to-action laten zien, zoals 'Stuur ons een sms voor een offerte voor een autoverzekering'.
  • U kunt een standaardbericht voor klanten kiezen dat klanten rechtstreeks naar u kunnen sturen, zoals 'Ik wil graag meer informatie. Stuur me een sms terug.')
  • Als u zich in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië of Australië bevindt, kunt u ook een optioneel automatisch antwoord instellen, dat automatisch wordt verzonden naar klanten die contact met u opnemen via uw berichtextensie.

Voorbeeld
Nick is autodealer en heeft een campagne die potentiële klanten informeert over een uitverkoop van SUV's. Hij wil berichtextensies gebruiken om snel met zijn klanten te communiceren over zijn voorraad. Wanneer gebruikers op 'Tekst' tikken, wordt er een vooraf ingevuld bericht weergegeven in hun berichten-app.
Wanneer iemand op uw berichtextensie tikt, worden er kosten voor een klik aan u in rekening gebracht, net zoals wanneer iemand op uw advertentie tikt om naar uw website te gaan.

Leveringsopties voor berichten

U kunt ervoor kiezen berichten van berichtextensies te verzenden en te ontvangen via uw telefoonnummer of e-mailadres.

• Als u Telefoonnummer kiest, kunt u via uw eigen mobiele telefoonnummer reageren op de berichten die u ontvangt via uw advertentie.
  • Als u E-mails doorsturen kiest, worden de berichten naar uw e-mailadres gestuurd. Wanneer u de e-mail beantwoordt, wordt uw reactie als sms naar de klant verzonden, via een telefoonnummer dat u automatisch krijgt van Google Ads. Zo beschikt u over meer flexibiliteit en kunt u het aantal platforms beperken dat u gebruikt om berichten te beantwoorden. Opmerking: De optie 'E-mails doorsturen' is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Australië en alleen voor Gmail-, Outlook- en Yahoo-e-mailadressen.

Tip

U kunt meerdere mensen van uw bedrijf laten reageren op berichten. Maak hiervoor een e-mailalias voor een groep (een e-mailadres waarmee e-mails automatisch worden doorgestuurd naar iedereen die u aan die groep toevoegt) en gebruik die alias voor berichtextensies. Als iemand vervolgens een bericht naar uw bedrijf stuurt, wordt dat doorgestuurd naar alle groepsleden zodat iedereen in de groep kan reageren.

Accountniveaus

U kunt berichtextensies toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. Berichtextensies kunnen worden uitgevoerd in elke gewenste campagne, advertentiegroep of advertentie in het zoeknetwerk. Als u berichtextensies maakt op verschillende niveaus (account, campagne of advertentiegroep), worden de meest specifieke extensies gebruikt. Als u berichtextensies toevoegt aan een advertentiegroep, worden daarom die extensies weergegeven in plaats van uw berichtextensies op campagne- of accountniveau. Extensies op campagneniveau overschrijven op hun beurt die op accountniveau. Houd er rekening mee dat berichtextensies nog niet beschikbaar zijn in het Display Netwerk.

Voordelen

Vergroot uw bereik zonder extra Google Ads-kosten. U kunt berichtextensies eenvoudig en gratis toevoegen aan uw advertentie.

Laat uw bedrijf groeien. Als u berichtextensies maakt, kunt u het mensen makkelijker maken contact met u op te nemen en zo uw bedrijf laten groeien.

Deel de extensie in meerdere advertentiegroepen of campagnes. U kunt uw extensies snel instellen op basis van uw specifieke behoeften. Eén extensie kan worden toegepast op een advertentiegroep of een hele campagne.

Gedetailleerde rapportage. U ontvangt gedetailleerde informatie over berichten die tussen gebruikers en uw bedrijf worden uitgewisseld en kunt de prestaties van uw extensie bijhouden. Ook kunt u berichtenrapportage inschakelen, waarmee u de prestaties van uw advertentie kunt optimaliseren.