Använda sms-tillägg

När du använder sms-tillägg kan kunder som tittar på dina annonser på en mobil enhet enkelt skicka sms till ditt företag. Genom att lägga till kostnadsfria sms-tillägg i dina textannonser i Söknätverket kan du nå personer som hellre skickar sms än lyfter luren. Du kan svara på kunders sms via ditt mobilnummer eller din e-postadress.

Innan du börjar

Sms-tillägg kräver att du kan ta emot, bearbeta och skicka sms. Läs mer om sms-tillägg i Om sms-tillägg.

Fundera en stund på hur brett du vill visa dina sms-tillägg. Ska de visas i alla dina kampanjer? I några få kampanjer? I en annonsgrupp? När du har bestämt den saken är det dags att följa anvisningarna nedan.

Tänk på att sms-tillägg inte garanterat visas tillsammans med din annons hela tiden. Läs mer om när tilläggen visas.

Tips

Formulera din uppmaning så specifikt som möjligt. I stället för en allmän uppmaning som ”Sms:a oss för mer information” kan du skriva något i stil med ”Sms:a oss för prisförslag” eller ”Sms:a oss för att tala med en representant”. Annonser med mer specifika och konkreta uppmaningar fungerar ofta bättre än mer allmänna uppmaningar.

Anvisningar

Du kan skapa sms-tillägg på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Skapa sms-tillägg

1. Klicka på sidmenyn Annonser och tillägg och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  2. Klicka på plusknappen och välj Sms-tillägg.
  3. Välj det konto, den kampanj eller den annonsgrupp där du vill lägga till sms-tillägget.
  4. Använd ett befintligt sms-tillägg eller skapa ett nytt (detta alternativ är valt som standard).
  5. Ange innehållet i dina sms-annonser:
    • Användarens landskod: Välj vilken landskod som ska visas i dina annonser.
    • Meddelandeleverans: Välj hur du vill ta emot meddelanden från dina kunder: via mobil eller e-post. Du kan välja följande inställningar:
      1. Vidarebefordran av e-post: Ange en giltig e-postadress dit kundernas sms ska skickas.
      2. Telefonnummer: Ange ett mobilnummer som kan skicka och ta emot sms.
    • Företagets namn: Namnet på ditt företag. Texten kan innehålla 1–25 tecken.
    • Text i tillägget: Texten som ska visas i sms-tillägget. Den bör vara en uppmaning som uppmuntrar mottagaren att skicka sms till dig. Texten kan innehålla 10–35 tecken.
    • Standardmeddelande till kund: Det standardmeddelande som ska visas i kundernas meddelandeapp när de klickar på ditt sms-tillägg. Texten kan innehålla 10–100 tecken.
    • Ditt autosvar (valfritt): Ditt autosvar skickas automatiskt till kunder som kontaktar dig via sms-tillägget. Lämna fältet tomt om du inte vill använda autosvar. Texten kan innehålla 10–100 tecken och kan inbegripa en webbadress.
  6. Om du befinner dig i ett land där denna funktion är tillgänglig kan du få ett meddelande om sms-rapportering, som ger dig mer detaljerad information om dina sms. Aktivera sms-rapportering genom att klicka på sidmenyn Inställningar och sedan på Kontoinställningar högst upp. Välj Meddelanderapportering om du vill göra ändringar.
  7. Klicka på Avancerade alternativ om du vill begränsa sms-tillägget till vissa datum eller tider under dagen.
  8. Klicka på Spara.