Använda sms-tillägg

När du använder sms-tillägg kan kunder som tittar på dina annonser på en mobil enhet enkelt skicka sms till ditt företag. Genom att lägga till kostnadsfria sms-tillägg i dina textannonser i Söknätverket kan du nå personer som hellre skickar sms än lyfter luren. Du kan svara på kunders sms via ditt mobilnummer eller din e-postadress.

Innan du börjar

Sms-tillägg kräver att du kan ta emot, bearbeta och skicka sms. Läs mer om sms-tillägg i Om sms-tillägg.

Fundera en stund på hur brett du vill visa dina sms-tillägg. Ska de visas i alla dina kampanjer? I några få kampanjer? I en annonsgrupp? När du har bestämt den saken är det dags att följa anvisningarna nedan.

Tänk på att sms-tillägg inte garanterat visas tillsammans med din annons hela tiden. Läs mer om när tilläggen visas.

Tips

Formulera din uppmaning så specifikt som möjligt. I stället för en allmän uppmaning som ”Sms:a oss för mer information” kan du skriva något i stil med ”Sms:a oss för prisförslag” eller ”Sms:a oss för att tala med en representant”. Annonser med mer specifika och konkreta uppmaningar fungerar ofta bättre än mer allmänna uppmaningar.

Anvisningar

Du kan skapa sms-tillägg på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Skapa sms-tillägg

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Om du vill att apptillägget ska begränsas till en viss kampanj eller annonsgrupp väljer du en från navigeringsfältet till vänster.
  3. Öppna fliken Annonstillägg.
  4. Välj Visa: Sms-tillägg på rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på + Tillägg.
  6. Välj ett befintligt sms-tillägg att lägga till eller skapa ett nytt genom att klicka på + Nytt sms-tillägg.
  7. ​​Ange informationen om sms-annonserna:
    • Telefonnummer: Ett telefonnummer som kan skicka och ta emot sms.
    • Text i tillägg: Texten som ska visas i sms-tillägget.
    • Företagets namn: Namnet på ditt företag.
    • Meddelandetext: Meddelandetexten visas automatiskt i kundernas meddelandeapp när de trycker för att skicka ett sms till dig. (Exempel på meddelandetext: ”Jag vill veta mer. Messa mig.”)
    • Klicka på Avancerade alternativ för att begränsa sms-tillägget till vissa datum eller timmar under dagen.
  8. Klicka på Spara.