Bruk meldingsutvidelser

Gi kunder som ser annonsene dine på mobilenheter, mulighet til å sende en SMS til bedriften din med bare ett trykk. Nå ut til folk som heller sender en SMS enn å ringe, ved å implementere gratis meldingsutvidelser i tekstannonsene du kjører i Søkenettverket. Du kan svare på SMS-er fra kundene via telefonnummeret ditt eller e-postadressen din.

Før du begynner

For å bruke meldingsutvidelser må du kunne motta, behandle og sende SMS-er. I artikkelen Om meldingsutvidelser kan du finne ut mer om meldingsutvidelser.

Først må du bestemme deg for hvor meldingsutvidelsene dine skal vises. Skal de vises i alle kampanjene dine, eller i noen få kampanjer? Skal de vises i en annonsegruppe? Når du har bestemt deg, kan du følge veiledningen nedenfor.

Husk at vi ikke kan garantere at meldingsutvidelser vises sammen med annonsen din til enhver tid. Finn ut mer om når utvidelser blir vist.

Tips

Når du skriver handlingsfremmende oppfordringer, må du være så spesifikk som mulig. Ikke gå for helt generelle handlingsfremmende oppfordringer, for eksempel «Send oss en SMS for å få mer informasjon». Bruk heller noe i retning av «Send oss en SMS for å få et gratis pristilbud» eller «Send oss en SMS for å få snakke med en medarbeider». Du kan forvente deg bedre resultater om du bruker mer spesifikke handlingsfremmende oppfordringer enn generiske oppfordringer.

Veiledning

Du kan opprette meldingsutvidelser på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå.

Opprett meldingsutvidelser

1. Klikk på Annonser og utvidelser-sidemenyen og så på Utvidelser øverst på siden.
  2. Klikk på plussknappen , og velg så Meldingsutvidelse.
  3. Velg i hvilken konto, kampanje eller annonsegruppe du vil legge til meldingsutvidelsen.
  4. Bruk en eksisterende meldingsutvidelse, eller opprett en ny utvidelse (dette alternativet er valgt som standard).
  5. Skriv inn informasjonen for meldingsannonsene dine:
    • Landskode for brukeren: Velg landskoden som skal vises i annonsene dine.
    • Meldingslevering: Velg hvordan du foretrekker å motta meldinger fra kundene: via telefon eller e-post. Hvis du velger
      1. videresending av e-post: Skriv inn en gyldig e-postadresse du ønsker at kundenes SMS-er skal sendes til.
      2. telefonnummer: Skriv inn et telefonnummer der bedriften kan sende og motta SMS.
    • Bedriftsnavn: Dette er navnet på bedriften din. Teksten bør bestå av mellom 1–25 tegn.
    • Utvidelsestekst: Dette er teksten som skal vises i «klikk for å sende melding»-annonsen din. Det bør være en handlingsfremmende oppfordring der kunder oppfordres til å sende en SMS til bedriften din. Teksten bør bestå av 10–35 tegn.
    • Standardmelding til kunden: Skriv inn standardmeldingen som skal vises i kundenes SMS-app når de klikker på meldingsutvidelsen din. Teksten bør bestå av 10–100 tegn.
    • Den automatiske svarmeldingen din (valgfritt): Den automatiske svarmeldingen sendes automatisk til kunder som kontakter deg via meldingsutvidelsen. Hvis du ikke vil bruke noen automatisk svarmelding, kan du la dette feltet stå tomt. Teksten bør bestå av 10–100 tegn og kan inneholde en nettadresse.
  6. Hvis du befinner deg i et kvalifisert land, kan det hende du ser et varsel om meldingsrapportering med mer detaljert informasjon om meldingene dine. Du kan slå på meldingsrapportering ved å klikke på Innstillinger-sidemenyen, og så klikke Kontoinnstillinger øverst. Velg Meldingsrapportering for å gjøre endringer.
  7. Klikk på Avanserte alternativer for å begrense meldingsutvidelsen til bestemte datoer eller tidspunkter.
  8. Klikk på Lagre.

Linker til beslektet innhold