Uw demografische rapporten weergeven

Verzamel insights over de demografische groepen die uw advertenties bereiken aan de hand van uw demografische rapporten. Met informatie over de groepen die u conversies opleveren kunt u:

• Inzicht krijgen in uw klantenbestand
  • Inzicht krijgen in groeimogelijkheden
  • Uw campagnes en advertentiegroepen evalueren
  • Weloverwogen aanpassingen maken op de advertentiestrategie
  • Meerdere demografische targetingmethoden beheren en analyseren

Voordat u begint

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw demografische rapporten kunt weergeven en hoe u die gegevens kunt gebruiken om uw succes te vergroten. Start met het informatieve artikel: Over demografische targeting.

Voorbeeld

Anna heeft een online schoenenwinkel en wil weten hoe haar advertenties over het algemeen presteren met de demografische doelen die ze heeft geselecteerd. In het demografische diagram kan ze Klikken, Conversies of Vertoningen selecteren om te bekijken hoe haar advertenties presteren in alle targetinggroepen in vergelijking met haar advertentiedoelen. Uit het diagram blijkt dat haar advertenties het meest worden bekeken door mannen tussen de 25 en 34 jaar en door mensen die geen ouder zijn. Anna kan deze insights gebruiken om haar advertentiecampagnes af te stemmen op deze specifieke doelgroepen.

Instructies

Afhankelijk van de gegevens die voor uw doelen het belangrijkst zijn, kunt u demografische diagrammen voor klikken, conversies, of vertoningen bekijken.

Rapporten met één type demografische gegevens bekijken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes en klik vervolgens op het tabblad Display Netwerk voor Display of op het tabblad Doelgroepen voor Zoeken.
  3. Klik op het tabblad Demografie.
  4. Klik op Geslacht, Leeftijd of Ouderlijke status om een demografische targetingmethode te kiezen.
  5. Klik op Advertentiegroepweergave of Campagneweergave.

Met Advertentiegroepweergave wordt de demografische targeting van elke advertentiegroep in dezelfde campagne gedetailleerd weergegeven. Met Campagneweergave wordt de demografische targeting van alle advertentiegroepen in dezelfde campagne gedetailleerd weergegeven.

Als u op 'Alle campagnes' heeft geklikt nadat u bent ingelogd bij uw account, ziet u de knoppen 'Advertentiegroepweergave' en 'Accountweergave' op het tabblad 'Demografie'.

Rapporten met verschillende demografische gegevens bekijken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes en klik vervolgens op het tabblad Display Netwerk voor Display of op het tabblad Doelgroepen voor Zoeken.
  3. Klik op het tabblad Demografie.
  4. Klik naast Demografische combinaties weergeven op AAN.
  5. Klik in het dropdown-menu 'Targeting selecteren' op Geslacht, Leeftijd of Ouderlijke status om een demografische targetingmethode te selecteren.
  6. Voeg meer demografische targetingmethoden toe. De eerstvolgende keer dat u 'Demografische combinaties weergeven' inschakelt, kunt u zien welke demografische targetingmethoden u heeft geselecteerd.
  7. Klik op Advertentiegroepweergave of Campagneweergave.

Met Advertentiegroepweergave wordt de demografische targeting van elke advertentiegroep in dezelfde campagne gedetailleerd weergegeven. Met Campagneweergave wordt de demografische targeting van alle advertentiegroepen in dezelfde campagne gedetailleerd weergegeven. Als u op 'Alle campagnes' heeft geklikt nadat u bent ingelogd bij uw account, ziet u de knoppen 'Advertentiegroepweergave' en 'Accountweergave' op het tabblad 'Demografie'.

Tip

Als u de diagrammen wilt verbergen, klikt u op Demografie. Er wordt dan een samenvatting van één regel weergegeven van de door u geselecteerde demografische doelen.