Om kampanjstatus

I kolumnen Status visas uppgifter om varje kampanj på kontot vid tidpunkten då du loggar in på ditt Google Ads-konto. På denna sida visas status för alla kampanjer du någonsin har skapat, och här kan du identifiera oväntade problem med kampanjerna.

Du kan se statusen både för själva kampanjen och för dess budstrategi. Om det finns problem i kampanjens budstrategi som kan påverkar resultatet visas de i kolumnen Status.

I den här artikeln beskriver vi de olika kampanjstatusvärdena, vad de innebär och hur du kan åtgärda eventuella problem.

Innan du börjar

Ta reda på var i ditt Google Ads-konto du hittar din kampanjstatus. Om du inte redan har skapat en kampanj kan du läsa mer om kampanjstatus.

Kampanjstatus

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Kampanjens status visar om kampanjen körs normalt och hur du åtgärdar eventuella problem.

Kampanjstatus

Beskrivning

Åtgärder

Kvalificerad Kampanjen är aktiv och kan visa annonser. Om din kampanj är märkt som Kvalificerad men du ändå inte ser annonsen, kan du ta reda på varför och åtgärda problemet.
Kvalificerat (begränsat) Kampanjen är aktiv men annonserna visas bara ibland på grund av budgetbegränsningar eller en begränsad budstrategi. Läs mer om budgetrekommendationer och justera sedan din kampanjbudget.
Inte kvalificerad Kampanjen är inaktiv eftersom det inte finns några annonsgrupper eller eftersom alla annonsgrupper, annonser eller sökord är pausade eller raderade. Läs mer om annonsgruppsstatus och annonsstatus.
Pausad Denna kampanj är inaktiv eftersom du har pausat den. Om en kampanj pausas visas inte annonserna och det genereras inga nya kostnader förrän kampanjen återupptas. Ta reda på hur du återupptar kampanjen.
Borttagen Denna kampanj är inaktiv eftersom du har tagit bort den. Att ta bort en kampanj innebär att den raderas permanent. Det går inte att återuppta en kampanj när du har tagit bort den. Läs mer om hur du kan skapa och hantera flera kampanjer samtidigt.
Väntar Kampanjen är inaktiv men schemalagd för att starta ett senare datum. Läs om hur du ändrar kampanjens startdatum.
Avslutad Kampanjen är inaktiv eftersom det schemalagda slutdatumet har passerat. Läs om hur du ändrar kampanjens slutdatum.

Statusvärden för budstrategier

Budstrategins status visar problem i budstrategierna som kan påverka kampanjresultatet och hur du åtgärdar dem. Läs mer om budstrategiernas status.

Budstrategins status

Beskrivning

Åtgärder

Begränsad

Din budstrategi är aktiv men kan vara begränsad av den angivna dagliga budgeten. Exempelvis visas annonser bara ibland på grund av budgetbegränsningar Hitta faktorer som kan begränsa budstrategin och hur du åtgärdar dem.
Felkonfigurerad Dina konverteringsbaserade budstrategier har inte korrekt konfigurerade konverteringar. Den här statusen gäller budstrategierna med förbättrad CPC, mål-CPA och mål-ROAS. Kontrollera att dina spårningsinställningar fungerar korrekt.
Inlärning När du har gjort ändringar i budstrategin tar det tid innan Google Ads har samlat in all resultatdata som krävs för att optimera dina bud. Kontrollera att dina spårningsinställningar fungerar korrekt.

Få insikter med budstrategirapporten

Budstrategirapporterna ger dig en översiktsbild över viktiga resultatmätvärden och statusar som är specifika för de olika strategityperna.

Rapporten visar hur väl strategin har uppfyllt resultatmålen över tid. Du kan också se hur statusvärdena motsvarar förändringar i kampanjresultatet. Läs mer om budstrategirapporter.

Statusvärden för budstrategier

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Leta reda på kolumnen Status bredvid kolumnen Daglig budget.

Filtrera kampanjer

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på filterikonen Filter för att visa inmatningsfältet Filter.
  5. Klicka där du ser den blinkande markören. Då visas filteralternativen och du kan välja bland dem.